Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HABİB BEKTAŞ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HABİB BEKTAŞ."— Sunum transkripti:

1 HABİB BEKTAŞ

2 Manisa Salihli’de doğdu.
1 Mart 1951’de, Manisa Salihli’de doğdu.

3 yılına kadar Nürnberg’deki MUDRA’da
1986’dan 1991 yılına kadar Nürnberg’deki MUDRA’da sosyal görevli olarak madde bağımlılarına danışmanlık yaptı.  1972 yılında Almanya’ya göç edip orada tanıştığı Müjgan Hanım’la evlendi. 2011 yılından bu yana eşiyle birlikte zaman zaman Erlangen’de zaman zaman da Salihli’de yaşamakta.  Almanya’da yaşayan bir oğlu ile bir kızı var.

4 Bana Bir Şiir Oku Hamriyanım
Ege’nin bir köyünden kalkıp Almanya’ya çalışmaya giden ama orada kendi küçük dünyasının sınırları içinde sıkışıp kalan Fatma’nın trajik öyküsünü anlatıyor.

5 Gölge Kokusu 1980 yılı darbesi ardından Almanya'ya kaçmak zorunda kalıp savrulan ve kendi yaralarını sağaltmaya çalışan bir anneyle baba ile dedesinin yanına bırakılan küçük bir çocuğun hüzünlü öyküsü.

6 Cennetin Arka Bahçesi Bu kitapta toplumun değişik kesimlerinden gelen ve yolu bir tatil beldesinde kesişen Öykü ve Çakır’ın yaşadıkları anlatılıyor.

7 Başarıları Cennetin Arka Bahçesi adlı romanı ile
Türk Dil Derneği Ömer Asım Aksoy Ödülünü, Gölge Kokusu adlı romanı ile İnkılap Kitabevi Roman Ödülü’nü, Erlangen Belediyesi tarafından kendisine Kültürü Destekleme Ödülü verildi. Hamriyanım adlı romanı Milliyet Roman Ödülü’nü aldı. Başarıları

8 Şiirleri Belagerung des Lebens, Erlangen Şiirleri,
ohne dich ist jede stadt eine wüste, Reden die Sterne Adresinde Yoktur, Das vergessene wachsen Sözü Yurt Edindim wie wir Kinder Zaghaft meine Sehnsucht babel zum trotz Farbe des Lichts Ein Gedicht, ohne Widmung Das Gedächtnis der Spiegel Ay Terazin Olsun

9 Düz Yazıları Yorgun Ölü (Hikâyeler) Hamriyanım (Roman),
Das Länderspiel (Hikâyeler)  Uyuşturucu Batağı (madde bağımlılığı üzerine öğretici kitap) Gölge Kokusu (Roman) Meyhane Dedikleri (Öyküler) Cennetin Arka Bahçesi (Roman) Ben Öykülere İnanırım (Öyküler) Ein Gewöhnlicher Tag (Öyküler)   Ein Päckchen “H” (Öyküler) Hamriyanim – Frau Teig (Roman) Hinterhof des Paradieses (Roman)

10 Çocuk Kitapları Mein Freund, der Opabaum
Şirin wünscht sich einen Weihnachtsbaum Metin macht Geschichten Alamancı Metin Bakboklar 1

11 Çocuklar için yazdığı son kitaplarında atasözleri ve deyimlerle ilgili öykülere yer verdi.


"HABİB BEKTAŞ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları