Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

«Annem Varsa Ben De Varım»

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "«Annem Varsa Ben De Varım»"— Sunum transkripti:

1 «Annem Varsa Ben De Varım»
KİTAP OKUMA ZEVKİ YAZI YAZMA BECERİSİ VE DEĞERLER EĞİTİMİ «Annem Varsa Ben De Varım»

2 ANNEM VARSA BENDE VARIM PROJESİ

3 PROJENİN KONUSU Türkiye’nin eğitim alanındaki hedeflerini, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın işaret ettiği 2071’lere taşımak için…

4 PROJENİN KONUSU İlkokul 3 ve 4. sınıflar için “ Annem Varsa Ben de Varım” adlı kılavuz hikâye kitabı… Ortaokul 6 ve 7. sınıflar için “Ben Büyüdüm Anne” adlı kılavuz hikâye kitabı… Ortaokul 6 ve 7. sınıflar için hikaye kitabının yanında “Hikâye Özel Defteri”… Lise 9 ve 10. sınıflar için “Adını Sen Koy” kılavuz niteliğinde roman, Yazar İlhan AKIN tarafından yazılıp hazırlanmıştır.

5 PROJENİN KONUSU Söz konusu projeyle aile içinde, özellikle de anne ve baba ile çocuk arasında “Ortak Okuma Hafızası” ile değerler eğitimi gerçekleştirmek, öğrencilerin bu ortak değerlerden hareketle “Yazı Yazma Becerileri”ni geliştirerek duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmeleri hedeflenmiştir.

6 PROJENİN HEDEFLERİ Geleceğe milletçe sağlam adımlarla yürüyebilmemiz için okuyan, araştıran, sentezleyen, sorgulayan bilgi ve becerilerini daima yenileyen bir gençlik yetiştirme. Kitap okuyan, duygu ve düşüncelerini yazıya dökebilen, küçük yaşlardan başlayarak ortak bir hafıza ve anlayış içinde millî ve manevi değerlerle donanmış; tarihine, milletine ve devletine sahip çıkan bir nesil yetiştirme.

7 PROJENİN HEDEFLERİ Okumayı zevk haline getiren ve bunu bir kültür vazifesi sayan; yazı yazmayı ise beceri haline dönüştürüp düşüncelerini özgürce yansıtan; kendini bilen, dünü ve bugünüyle barışık olan; geçmişten aldığı güçle kendi ayakları üzerinde durabilen, yerli ve milli değerlere sahip erdemli bir gençlik yetiştirmek hedeflerimizi oluşturmaktadır.

8 PROJENİN PAYDAŞLARI Sivas Valiliği Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Sivas İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri İlkokul Müdürlükleri İlkokul Sınıf Öğretmenleri Ortaokul Müdürlükleri 6. 7. Sınıf Türkçe Öğretmenleri Lise Müdürlükleri Sınıf Edebiyat Öğretmenleri Öğrenci velileri İl ve ilçelerdeki kitapçılar ve kırtasiyeler İl ve ilçelerdeki kütüphaneler

9 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
3 ve 4.SINIFLAR İÇİN; Milli ve Manevi Değerlerle Örülmüş:

10 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
“Annem Varsa Ben De Varım” adlı hikâye kitabının öğrencilerimize okuma zevkinin kazandırılması için idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve annelerimizin işbirliğinde yürüteceğimiz bir projedir. Bu bağlamda:

11 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
1.İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ilgili şube müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürlerinin, yapılacak bir toplantıyla proje hakkında bilgilendirilmesi. 2.İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirleyeceği yer ve zamanda yapılacak toplantılarla 3 ve 4. sınıf öğretmenlerinin projeyle ilgili bilgilendirilmesi.

12 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
3.Bilgilendirme toplantılarından sonra ilkokul müdürlüklerine 3 ve 4. sınıf öğrencileri sayısı kadar “Annem Varsa Ben De Varım” adlı kılavuz hikâye kitabının teslim edilmesi. 4.Takip eden hafta içinde 3 ve 4. sınıf öğretmenlerinin okullarında yapacakları toplantılarla anneleri proje ve kazanımları hakkında bilgilendirmeleri

13 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
5. “Annem Varsa Ben De Varım” adlı kılavuz hikâye kitabının 3 ve 4. sınıf öğrencilerine dağıtılması. 6. Kitapların öğrencilere dağıtıldığı günün akşamından başlayarak kılavuz hikaye kitabının, annenin talebiyle öğrenci tarafından her akşam 15 dakika süreyle anneye sesli olarak okunması.

14 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
7. 15 dakikalık okuma gerçekleştikten sonra, 15 dakika da anne ile çocuk arasında okunanlarla ilgili karşılıklı konuşma yapılması. 8.Kitap bittikten sonra aynı hafta içinde anne ile öğrencinin en yakın kitapçı, kırtasiye ya da kütüphaneye gitmeleri ve bu gidişin kesinlikle anne tarafından öğretmene bildirilmesi.

15 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
9.Bir hafta içinde öğrenci tarafından yapılan listedeki yirmi kitabın “anne-öğretmen-öğrenci” üçlüsü bir araya gelerek ortak kararla beş kitabın elenip sayının on beşe düşürülerek takip kartına işlenmesi. 10.Takip kartının birinci sırasına yazılan kitabın satın ya da emanet alınarak; her akşam anne ile öğrencinin birlikte belirledikleri saatte öğrencilerin, annelerine 15 dakika süreyle sesli olarak okumaları.

16 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
11.Okuma bittikten sonra anne ile öğrencinin okunanlarla ilgili 15 dakika karşılıklı sohbet etmeleri. 12.Öğrencilerin annelerine kitap okuyup okumadıklarının öğrenciler üzerinden değil, anneler üzerinden takip edilmesi. 13.İl-İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin belirleyeceği görevliler tarafından yürütülen proje faaliyetlerinin titizlikle denetlenmesi.

17 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
14. Görevlilerin gerekli gördükleri hallerde takip kartlarında bulunan aile telefonlarına telefon ederek annelerle görüşüp projenin gidişatıyla ilgili bilgi edinmeleri. 15.Projenin aksaklık gösterdiği hallerde önce öğretmen tarafından, sonra sırasıyla okul idaresi, il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından müdahale edilmesi.

18 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
16.Öğrencilerin okuduğu kitapların, öğretmen tarafından zamanında ve eksiksiz takip kartına işlenmesi. 17.Öğrencilerden, okudukları kitaplarla ilgili sözlü dönüt istenmemesi, kısa bir yazılı özet yapılması. 18.Ayda bir defa öğrencilerin yeni kitaplardan haberdar olmaları için kitapçılara, kırtasiyelere ve kütüphanelere gitmelerinin özendirilmesi.

19 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
19.Proje uyarınca öğrencilerimizin ayda en az iki kitap okumalarının sağlanması ve öğrencilerin kendilerine ait kitaplıklarının yavaş yavaş oluşması. 20. İl Milli Eğitim Müdürlükleri ARGE birimlerinin belirleyeceği ölçütler çerçevesinde yılsonu değerlendirme verilerinin istatistik dökümlerinin yapılması, sonuçların gelecek yıl kullanılmak üzere bir dosya halinde veri bankalarında muhafaza edilmesi.

20 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
21.Çocuklarını en iyi şekilde takip eden ve projeyi aksatmadan uygulayan öğrenci ve annelerin yılsonunda düzenlenecek olan değerlendirme programlarında ilan edilip ödüllendirilmesi. 22.Proje sayesinde hayatları değişen öğrenci ve annelerin konuşmacı olarak katılacağı söyleşiler ve konferanslar tertip edilmesi.

21 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SİVAS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ………………… İLÇESİ …………………………………………....… İLKOKULU Öğrencinin Öğretmenin ADI-SOYADI: ADI-SOYADI: SINIFI-NUMARASI: EV TELEFONU: SEÇİLEN KİTAPLAR LİSTESİ KİTABIN ADI YAZARIN ADI 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

22 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
KİTAP OKUMA TAKİP LİSTESİ KİTABIN ADI ALIŞ TARİHİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 NOT: Listedeki kitapların hangi sırayla okunacağına anne, öğrenci, öğretmen birlikte karar verirler.

23 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
6 ve 7. SINIFLAR İÇİN; Milli ve Manevi Değerlerle Örülmüş:

24 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
“Ben Büyüdüm Anne” adlı hikâye kitabının öğrencilerimize okuma zevkinin ve yazı yazma becerisinin kazandırılması amacıyla yürütülen bir projedir. Bu projenin başarıya ulaşması, ortaokullarda görev yapan 6 ve 7. sınıf Türkçe Öğretmenleri ile annelerin gayretlerine ve özverili çalışmalarına bağlıdır. Bu bağlamda:

25 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
6 ve 7. sınıf için yapılacak işlem basamakları 3 ve 4. sınıflardaki gibi olup farklı olarak; Bilgilendirme toplantılarından sonra ortaokul müdürlüklerine sınıf öğrencileri sayısı kadar “Ben Büyüdüm Anne” adlı kılavuz hikâye kitabının yanında “Hikaye Özel Defteri”nin teslim edilmesi. 6 ve 7. sınıflarda kitabın okuma süresi 20 dakikaya çıkartılarak anne veya babaya sesli olarak okunması.

26 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
Öğrencilerin“Hikâye Özel Defteri” ne ayda bir tane kendi kurguladıkları bir hikâyeyi yazmalarının sağlanması Dönem sonunda ders öğretmenleri ve okul idaresinin belirleyeceği öğrencilerin yazdıkları hikâyelerle birlikte yayınevleriyle buluşması ve uygun görülen hikâyelerin bir kitapta toplanması.

27 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
9 ve 10.SINIFLAR İÇİN; Milli ve Manevi Değerlerle Örülmüş:

28 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
“Adını Sen Koy” kılavuz niteliğindeki roman ile 9 ve 10. sınıf öğrencilerimize okuma zevki kazandırmak amacıyla idareci, 9 ve 10. sınıf edebiyat öğretmenleri ve velilerin işbirliğiyle yürütülen projedir.

29 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
9 ve 10. sınıf için yapılacak işlem basamakları diğer sınıflardaki gibi olup farklı olarak; 9 ve 10. sınıf Edebiyat öğretmenlerinin bilgilendirme toplantılarından sonra lise müdürlüklerine 9 ve 10. sınıf öğrencileri sayısı kadar “Adını Sen Koy” romanın teslim edilmesi. 9 ve 10. sınıflarda kitabın okuma süresi 30 dakikaya çıkartılarak anne veya babaya sesli olarak okunması.

30 TAKİP EDİLECEK YOL VE YÖNTEMLER
Kitabın okunması bittikten sonra anne, baba ile öğrenci birlikte kitaba verecekleri ismi aralarında kararlaştırmaları ve verdikleri ismi kitapla birlikte kendilerine verilen “Roman İsim Kartı”na yazıp kitabın ilgili bölümüne yerleştirmeleri. 9 ve 10. sınıflarda kitabın okuma süresi 30 dakikaya çıkartılarak anne veya babaya sesli olarak okunması. «Adını Sen Koy» romanında boş sayfaların hikayenin örüntüsüne göre öğrencinin yazması sağlanacaktır.

31 TEŞEKKÜR EDERİZ… Bu Projenin Öğrencilerimize; KİTAP OKUMA ZEVKİ YAZI YAZMA BECERİSİ ve DEĞERLER EĞİTİMİ’ni KAZANDIRMASI DİLEĞİYLE


"«Annem Varsa Ben De Varım»" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları