29.11.2007 2007-2008 DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
PROSEDÜRÜ. Yeterli Erasmus puanını aldım!... Şimdi ne olacak?... 1.Önce bölüm koordinatörü ile görüşülecek, gitmek istediğiniz programı ve süreyi görüşerek.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
ULUSAL İSG AĞI TOPLANTISI AJANS’IN 2007 YILI ETKİNLİKLERİ SAKİNE OVACILLI 17 NİSAN 2007 ANKARA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
Hayat Boyu Öğrenme Programı Erasmus Öğrenci Faaliyetleri
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Farabi Değişim Programı
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
T.C. DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
14 ŞUBAT 2013 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Uluslararası İlişkiler Birimi.
PROGRAM GENEL TANITIMI PROGRAMI. T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI TÜRK ULUSAL AJANSI AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı HAYATBOYUÖĞRENME.
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
“Erasmus ve Kültürel Etkileşim” Ayşegül Şah BOZDOĞAN İstanbul Üniversitesi Almanca Mütercim Tercümanlık Dönemi Giden Öğrencisi.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
ULUSAL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİ AĞI TOPLANTISI
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
Çiğdem EROL HAYATBOYU ÖĞRENME ERASMUS WEB SİTESİ 13 Mart 2008 Tanışma Toplantısı.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
ERASMUS PROGRAMINA KATILACAK OLAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd. Doç. Dr. Sevinç Hatipoğlu Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Comenius Programı Onur AYDEMİR
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Bilgilendirme Toplantısı ERASMUS PROGRAMINA KATILAN ÖĞRENCİLERİMİZİN İZLEMELERİ GEREKEN YOL Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu.
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Levent ÖNAL Erasmus Kurum Koordinatörü Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis Başkanlığı.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
Comenius Hazırlık Ziyaretleri ve İrtibat Seminerleri Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP)
ERASMUS PLUS Şubat 2014 Ahmet BOYLU
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Yerleştirme (Staj) Hareketliliği Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus Öğrenci Sorumlusu
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU 19 Aralık 2012.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Hayat Boyu Öğrenme –LLP (Lifelong Learning Programme) ERASMUS PROGRAMI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları DEÜ Mühendislik Fakültesi 2011/2012.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Erasmus Web Sitesi Araş. Gör. Çiğdem EROL Erasmus Web Sorumlusu
ERASMUS GENEL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
Süleyman Demirel Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörlüğü
2018/2019 DÖNEMİ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Sunum transkripti:

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Erasmus Koordinatörler Toplantısı

SUNUM PLANI  EYDK Nedir?  EYDK Hangi Dillerde Düzenlenir?  Giden Öğrenciler İçin Erasmus Koordinatörünün Yapması Gerekenler  Gelen Öğrenciler İçin Koordinatörün Yapması Gerekenler  EYDK İle İlgili Gelişmelerin İzlenmesi  Türkiye'de EYDK Düzenleyen Kurumlar  EYDK ve İstanbul Üniversitesi: Genel Değerlendirme

Erasmus Koordinatörler Toplantısı EYDK NEDİR? 1. Erasmus Yoğun Dil Kursları (EYDK) katılımcı ülkelerden resmi dilleri az yaygın olanlarda düzenlenen uzmanlaşılmış dil kurslarıdır. 2. EYDK, Erasmus ögrencilerine Erasmus dönemlerine hazırlık olması amacıyla gittikleri ülkede, yaklaşık bir ay süreliğine ülkenin yerel dilini ve kültürünü öğrenme imkanı sunan bir etkinliktir. 3. Kursa katılan Erasmus ögrencilerinin hareketlilik faaliyetlerine ilişkin hibeleri ögrencisi oldukları kurumlarca ayrı bir belge ile belgelendiği takdirde ödenmektedir.

Erasmus Koordinatörler Toplantısı EYDK HANGİ DİLLERDE DÜZENLENİR? EYDK İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca gibi yaygın konuşulan diller dışında, resmi dili az yaygın olan ülkelerde resmi eğitim dilinin anlaşılabilmesi ve uyum sağlanabilmesi amacıyla düzenlenir Döneminde EYDK aşağıdaki 23 ülkede düzenlenecektir: BelçikaMacaristanRomanya BulgaristanİzlandaSlovakya KıbrısLetonyaSlovenya Çek CumhuriyetiHollandaİsveç DanimarkaİtalyaTürkiye EstonyaNorveç FinlandiyaPolonya YunanistanPortekiz

Erasmus Koordinatörler Toplantısı GİDEN ÖĞRENCİLER İÇİN ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN YAPMASI GEREKENLER Öncelikle koordinatörler, 1. Öğrencilerini, onlar yurtdışına gitmeden önce eğitim döneminden 1 - 1,5 ay önce düzenlenen bu kurslar hakkında bilgilendirmeli, 2. Öğrencilerinin gideceği ülkede bu kursun düzenlenip düzenlenmediğini, hangi kurumlar tarafından düzenlendiğini ve düzenlendiği zaman aralıklarını gerekirse öğrenciyle birlikte araştırabilmeli. 3. Öğrenciyi, kursa katılabilmesi için EYDK Katılım Belgesi’ni ve geri döndüğünde hibesini alabilmesi için EYDK Katılım Sertifikası’nı mutlaka alması gerektiği konusunda bilgilendirmelidir.

Erasmus Koordinatörler Toplantısı GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN ERASMUS KOORDİNATÖRÜNÜN YAPMASI GEREKENLER İzleyen dönemlerde Üniversitemiz ve/veya Ülkemizdeki diğer kurumlar tarafından açılacak EYDK katılımının devamı için Erasmus koordinatörlerimizin yeni gelen Erasmus öğrencilerini onlar gelmeden önce EYDK’na yönlendirmeleri; öğrencinin geldiği Erasmus döneminde Türkçe biliyor olması bakımından çok önemlidir.

Erasmus Koordinatörler Toplantısı EYDK İLE İLGİLİ GELİŞMELER NASIL İZLENEBİLİR? Erasmus Yoğun Dil Kursu ve hangi ülkelerde, ne zaman düzenlendiği ile ilgili tüm ayrıntılar aşağıdaki adreste bulunabilir: Ayrıca, Ulusal Ajans’ın Web sitesinden Türkiye’deki gelişmeler izlenebilir:

Erasmus Koordinatörler Toplantısı TÜRKİYE’DE EYDK DÜZENLEYEN KURUMLAR 2007/2008 Akademik Yılında EYDK düzenlemeye hak kazanan kurumlar aşağıdaki gibidir: 1. İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi 2. Çukurova Üniversitesi 3. Ondokuz Mayıs Üniversitesi 4. Cumhuriyet Üniversitesi 5. Erciyes Üniversitesi 6. Akdeniz Üniversitesi 7. Kocaeli Üniversitesi 8. Süleyman Demirel Üniversites i

Erasmus Koordinatörler Toplantısı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EYDK: GENEL DEĞERLENDİRME İlk defa gerçekleştirdiğimiz EYDK Döneminde, 126 öğrenci ve 1 Comenius Asistanı başvuruda bulunmuştur. 100 öğrenci (Comenius Asistanı da dahil olmak üzere) kabul edilmiştir.

Erasmus Koordinatörler Toplantısı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EYDK: GENEL DEĞERLENDİRME Başlangıç ve Orta dil seviyesine göre 27 Ağustos-14 Eylül 2007 (Başlangıç) Eylül 2007 (Orta) tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi işbirliği ile EYDK düzenlenmiştir.

Erasmus Koordinatörler Toplantısı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EYDK: FOTOĞRAF KARELERİ… 27 Ağustos 2007, İlk Gün…

Erasmus Koordinatörler Toplantısı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EYDK: FOTOĞRAF KARELERİ… EYDK Kültür Gezileri…

Erasmus Koordinatörler Toplantısı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EYDK: FOTOĞRAF KARELERİ… EYDK Kültür Gezileri…

Erasmus Koordinatörler Toplantısı İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EYDK: FOTOĞRAF KARELERİ… Comenius Asistanı katılımcımız Katılım Belgesi’ni Alırken…

Erasmus Koordinatörler Toplantısı Teşekkür Ederim…

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Erasmus Koordinatörler Toplantısı