Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEGA ARİTMETİK™ MUCİZESİ MEGA HAFIZA™’nın geliştirmiş olduğu tescilli “MEGA ARİTMETİK™ DAHİ ÇOCUK MERKEZİ” sistemi özellikle 5 ile 11 yaş arası (5.
Advertisements

MENAR ABAKÜS MENTAL ARİTMETİK PROGRAMI
KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FARMAKOLOJİ TOKSİKOLOJİ A.B.D.
BEBEKLER Giriş.
9.Sınıf Sağlık Hizmetlerinde İletişim
Yaratıcı Drama Atölyesi
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
Gelecek Nesillerin Dahilerini Yetiştiriyoruz… ALOHA AVCILAR
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek.
ZiHiNSEL ÖZELLiKLER.
Bilim ve Teknoloji haftası
BEDEN DİLİ BAŞ HAREKETLERİ.
Eğitim Öğretimde Planlama
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
EĞİTİM PSİKOLOJİSİ Hazırlayan: Nahit TEKİN.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
ÇOKLU ZEKA.
Menarit Nedir? Menarit çocuğun tam beyin gelişimini sağlayan, yedi bölümlü bir eğitimdir. Kinestetik beceriler İşitsel beceriler Anlama becerileri Görsel.
Minikler Akademisi Nedir?
E Ğİ T İ M PS İ KOLOJ İ S İ. GİRİŞ: EN KÜÇÜĞÜNDEN EN BÜYÜĞÜNE KADAR BÜTÜN İŞYERLERİ BELİRLİ BİR ÖRGÜTLENME İLE MEYDANA GELİP ÇALIŞMAKTADIR. BU ÖRGÜTLENMENİN.
OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
MÜZİKSEL/RİTMİK ZEKÂ.
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ÇOKLU ZEKA KURAMI (MULTİPLE İNTELLİGENCE MI TEORY)
ÖĞRENEN ORGANİZASYONLAR
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MUSTAFA ABAK ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENİ
Öğretim Modeli : Çoklu Zeka
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
Çoklu ortam mesajları hazırlanırken “zihin nasıl çalışır?” kavramı neden önemlidir ?
Okulöncesi dönemde okuma yazmaya hazırlık çalışmaları
OYUN ve OYUNCAK SEÇİMİ.
ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ OLAN ÇOCUKLAR (ÖZGÜL ÖĞRENME BOZUKLUKLARI) kaynak:Prof
ZİHİNSEL ENGELLİLERİN EĞİTİMİNDE KULLANILANABİLECEK MATERYALLER
DİYARBAKIR BİLİM SANAT MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BİRİMİ
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
Bu dersin sonunda Bilgi nedir? Teknoloji ve Bilgi arasında ne gibi bir ilişki vardır? Bilişim Teknolojisi ne anlama gelmektedir? Gibi sorulara yanıt verebilecek.
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek, İnsan zekâsının çalışması sonucu ortaya çıkan düşünce ürünü,
SANAT EĞİTİMİ.
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 12 Öğrenmek İçin Okuma.
Bu bölümün sonunda şu amaçlara ulaşmanız beklenmektedir: Hayat bilgisi dersinde öğrencilerin özelliklerini tanıyabilme,
Özel Eğitime Gereksinimi Olan Öğrenciler ve ÖZEL EĞİTİM
DİL VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI
KISIM I Matematik Öğretme: Temeller ve Perspektifler
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı.
Manavgat RAM Yetenek : Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite Yaratıcılık : Bir şeyi herkesten farklı yollarla.
BİLİŞSEL GELİŞİM: İYİ SEYİRLER .
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
EĞİTİMDE YARATICI DRAMA
ÜSTÜN ZEKALI VE DAHİ ÇOCUKLAR
Matematik Öğrenme Bozukluğu/ Güçlüğü
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
ELAZIĞ BİLİM VE SANAT MERKEZİ
Erken çocukluk döneminde fen ve matematiğin önemi
Bilgi? Öğrenme, araştırma veya gözlem yolu ile elde edilen gerçek,
YOGA VE NEFESİN GÜCÜ.
Çoklu Zeka Modeline Genel Bakış
ÇOKLU ZEKA Hazırlayan Figen BERBER.
SOSYAL ETKİNLİKLERE FARKLI BİR BAKIŞ Hazırlayanlar: Nurten SAYDAM
 Teknoloji nedir denildiğinde karşımıza ilk olarak; insanların ihtiyaçlarına yönelik yardımcı araç ve gereçlerin yapılıp üretilmesi için gerekli olan.
OYUN Halime Helin YILMAZ Hazal Ekşi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
MATEMATİĞİN TARİHSEL GELİŞİMİ
1 EĞİTİMDE YARATICI DRAMA EĞİTİMDE YARATICI DRAMA.
Sunum transkripti:

Menar Abaküs Mental Aritmetik Programı Zekanın Anahtarı

Deha Nedir? Dahi Kimdir? Bilim adamları her çocuğun beyninde muazzam bir potansiyel bulunduğuna inanmaktadırlar. Bu bir tür gizli cevher gibidir. Ortaya çıkarılıp işlenmediği takdirde hep atıl kalır. Ortaya çıkarılıp işlenmesi dehanın keşfedilerek geliştirilmesi demektir. A. Einstein

Beynimizin Özellikleri Tüm algılama düşünme konuşma öğrenme ve davranış süreçlerimizin merkezidir. Sol ve sağ olmak üzere iki yarım küreden oluşur. Sol beyin vücudumuzun sağ yanını, sağ beyin ise sol yanını kontrol eder. Konuşma merkezlerinin de bulunduğu sol beyin akademik beyin olarak. adlandırılır. Sağ beyin ise sanatçı beyin olarak bilinir. Bilim adamları beynimizin kullandığımızdan çok daha yüksek bir kapasitesi olduğuna inanmaktadırlar.

Beynimizin Özellikleri SOL BEYİN Mantık Analiz Sıralama Doğrusal Matematik Dil Gerçekler Şarkı sözleri Hesaplama Dil ile düşünme SAĞ BEYİN Yaratıcılık Hayal Gücü Bütünsel Düşünme Sezgi Sanat Ritim Duygular Görsel Şarkı melodileri Hayal kurma “Sağ beyin kutsal bir armağan, sol beyin ise sadık bir hizmetçidir.”-Einstein

Beynimizin ne kadarını kullanıyoruz? Bilim adamları, beynimizin potansiyel olarak, kullandığımızın çok üstünde bir kapasitesi olduğunu söylüyorlar. Özellikle sağ beynimizin muazzam bir görsel bellek kapasitesi olmasına rağmen bu güç çok az kişi tarafından kullanılıyor. O halde hedefimiz, özellikle sağ beynimizi geliştirip, her iki tarafı da dengeli bir biçimde kullanmak olmalıdır. Peki beynimizi geliştirmek için somut bir yöntem ve araç var mı? Evet var. İşte insanlığın 3 bin yıl kadar önce icat ettiği ilk bilgisayar abaküs ve modern çağımızın mucizevi sonuçlar yaratan ve olağanüstü beceriler kazandıran programı Mental Aritmetik.

Abaküs Nedir? Abaküs resimde görüldüğü gibi bir çerçeve içindeki çubuklara dizilmiş boncuklardan oluşan bir alettir. Yaklaşık 3000 yıl kadar önce uzak doğuda icat edilmiş bu basit gereç esasen çok güçlü bir bilgisayar gibidir. Görüldüğü gibi, bu abaküs, ülkemizde tanınan sayı boncuğundan oldukça farklı bir araçtır.

Abaküs Nedir? Adı Yunanca “Abax” sözcüğünden gelen ve uzak doğu (Çin) kökenli olan bu elektriksiz hesap makinesi, bugünün dijital çağında, çocukların beyin gelişiminde kullanılan en popüler aritmetik aracıdır. Belli bir sistematik ile sayıları temsil eden bu boncuklar bulundukları çubuklarda aşağı yukarı kaydırılarak her türlü aritmetik işlem büyük bir kolaylık ve süratle yapılır. Mental Aritmetik zihinsel gelişim programının temel aracı olarak kullanılmaktadır.

Abaküs çalışmasının faydası nedir? Abaküs çalışması esnasında, çocuklar parmakları ile boncukları kaydırarak hesap yaparken, dokunma duyusu, göz ve beyin koordinasyonunda beyindeki sinaptik bağlantıların oluşumu hızlanır. Sinaptik bağlantıların artması, nöronlar arası iletişim ağlarının zenginleşmesi demektir ve bu da beynin yeni uyarımlara uyum yeteneği demek olan plastisiteyi güçlendirir. Bütün bu değişim ve gelişim aslında temelde çocuğun zeka kapasitesinin, algılama hızı ve öğrenme gücünün artması anlamına gelir.

Mental Aritmetik Nedir? Mental Aritmetik Menar tarafından çocuklar için tasarlanmış bir zeka geliştirme programı olan Abaküs Mental Aritmetik sisteminin ikinci temel unsurudur. Sayısal işlemlerde abaküs kullanımının öğrenilmesi ile başlayan program, bir süre sonra abaküsün kaldırılması ile sürer ve öğrenciler işlemleri, abaküs imajını zihinlerinde canlandırmak suretiyle çok hızlı bir şekilde tamamen zihinden yapmayı öğrenirler. Kısaca, mental aritmetik, bilgisayar, hesap makinesi, kağıt, kalem gibi hiç bir araç kullanmaksızın, yalnızca insan zihninin gücü ile yapılan aritmetik işlem yöntemidir.

Mental Aritmetik Programının Faydaları daha gelişmiş sol ve sağ beyin gelişmiş hesaplama becerileri keskin görüş, işitme ve anlama becerileri ileri odaklanma ve dikkat gelişmiş analitik düşünce yaratıcılık daha güçlü bellek keskin gözlem hızlı refleks gelişmiş özgüven

Mental Aritmetik Programını Öğrenen Çocuklar Gösterilebilecek videolar: Video:Menar TRT1 Video:a.menar-intro.mpeg Video:Selma’dan hız denemesi Video:Deniz 3 Video:Menar Çarpma (sınıf) Video:Menar çarpma/bölme (Ekin-Mertcan)