NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
CANLILARIN YUVALARI.
Advertisements

Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
Yumurtalık Lagünlerinin Tanıtımı ve Eğitim Merkezi
SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131.
DİLEK YARIM ADASI.
KARS KUYUCUK GÖLÜ’NDE DOĞA TURİZM İMKANLARİNİN GELİŞTİRİLMESİ
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIM ŞEKİLLERİ VE ETKİLERİ
“ULUSAL BİYOÇEŞİTLİLİĞİNİN VE GEN KAYNAKLARININ KORUNMASI HEDEFLERİ DOĞRULTUSUNDA BÜYÜK MEMELİ TÜRLERİNİN ARAŞTIRILMASI, KORUNMASI VE YÖNETİMİ”
Biyolojik Çeşitlilik Nedir?
KAZDAĞLARI BİTKİLERİ.
BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK.
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ (4 EKİM)
MARKA YÖNETİMİ HAFTA IV. Türkiye’nin Marka Değerleri 1972 tarihli Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme çerçevesinde evrensel değerlere.
 Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak ve Şubat aylarında 18 İlçe ve İl Merkezinde Av Komisyonu toplantıları tamamlandı.  Denizli İlimizde 2012 Yılı Ocak Şubat.
NEDEN SEYHAN HAVZASI ? • Akdeniz Bölgesi ve dolayısı ile Seyhan havzası İklim Değişimine en hassas Bölgelerden biridir. • Ülkemiz ve Avrupanın önemli üretim.
Kıyılarıyla Avrupa ve Asya’yı birleştiren Marmara ve Ege Denizini birbirini bağlayan Çanakkale savaşlarının en kanlı muharebelerinin cereyan ettiği, çok.
Adaptasyon.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
GRUP DOĞA SUNAR.
Hatay ili Samanda ğ İ lçesi Yo ğ unoluk Köyünde Do ğ a Turizmi Geli ş tirme Projesi Ahmet AKKİPRİK Hatay Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ KONU ADI: ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR HAZIRLAYANLAR:
Doğa, insanoğlunu kimi zaman hayrete düşüren, çoğu zaman da hayranlığa sürükleyen binlerce güzelliği içinde barındırıyor. Canaima Ulusal Parkı da görenleri.
HAZIRLAYANLAR SEFER ATASOY ALİ ALAN HÜSEYİN TOSUN ADEM ALBAYRAK.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
BAŞLICA YERYÜZÜ ŞEKİLLERİ.
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
YABAN HAYATI VE DOĞA BELGESELCİLİĞİ TOPLULUĞU
SU VE SAĞLIK Dr.Mustafa Sülkü
TEMA 1 GRUP RAPORU KÜRESEL DEĞİŞİMLER VE RİSK YÖNETİMİ.
Sonra Adem yürüdü, tepeyi aştı vadiye indi mağarayı buldu nehri geçti
Korunan Alan Kavramı Doç. Dr. Nilgül KARADENİZ
HAZIRLAYANLAR SERKAN ÖZTÜRK KADİR HASKIRIŞ
Tedbirler Programı (TP) uygulaması:
İLKÖĞRETİM 7. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 6. ÜNİTE İNSAN VE ÇEVRE
Öğrencinin; Adı:Şeymanur Soyadı:Bayçelebi Sınıfı:6\A No:2
Canlıların Çeşitliliği
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Demet BİLİR 11-D HATİLA VADİSİ Demet BİLİR 11-D 865
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
ÇANAKKALE.
AŞIRI TÜKETİM Tüketim Nedir ?? Aşırı Tüketim Kültürünün Oluşumu
Uluslararası Sistem Çocuk Hakları Hukuku.
İNSAN HAKLARI İNSAN HAKLARI.
YASALARDA ve YASA YAPIMINDA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ 1. İklim değişikliğine uyum (negatif/pozitif uyum) Yasa içeriklerinde iklim değişikliği Milletvekilleri.
Su Yönetiminde STK’lar ile İşbirliği Çalıştayı 19 Temmuz 2012.
BBY 467 Bilimsel ve Kültürel Mirasın Dijitalleştirilmesi Ders 1: Giriş ve Kültürel Miras Arş. Gör. Tolga Çakmak.
olacaktır.. 2 OSMANİYE İLİ KORUNAN ALANLARI Osmaniye İli; Bakanlığımız, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bünyesinde 7. Bölge Müdürlüğüne.
ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGELERİ
KİRALAMA-İRTİFAK HAKKI VE KULLANIM İZNİ(İNTİFA HAKKI)
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Nesli Tehlike Altındaki Türlerin Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES)
ÖZELLİKLE SU KUŞLARI YAŞAMA ORTAMI OLARAK ULUSLARARASI ÖNEME SAHİP SULAK ALANLAR HAKKINDA SÖZLEŞME (RAMSAR SÖZLEŞMESİ) tarihli sayılı.
GİRİŞGİRİŞ İ Ç İ NDEK İ LER TANITIM L İ STE Türkiye'deki Milli Parklar Dünyamızdaki gelişen teknolojilerin bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımı nedeni ile.
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
Türkiye’nin Biyolojik Çeşitliği
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
DÜNYAMIZIN YAPISI (KITALAR)
KAYSERİ YAHYALI GEZİLECEK YERLERİ
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
Gel bizimle bu geziye katıl. Sahra’nın sıcak ve kurak çöllerinden, Amazon’un yemyeşil yağmur ormanlarına, okyanusun derinliklerine ve parlak mercanlarına.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
1.GİRİŞ- DOĞU ANADOLU BÖLGESİ 2.FIRAT NEHRİ 3.AĞRI DAĞI 4.VAN GÖLÜ 5.MUŞ OVASI 6.HAZAR GÖLÜ 7.TORTUM ŞELALESİ 8.ÇIR ŞELALESİ 9.SARI KAMIŞ ORMANI 10.MERCAN.
GÜMÜŞHANE NİN DOĞAL GZELLİKLERİ.  Gümüşhane'nin Torul ilçesinde yer alan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, bağlı olduğu ilçe merkezine yaklaşık 40 km mesafede.
Sunum transkripti:

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI TROYA’ NIN NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI

Homeros’un Mirası Skamander Vadisi (Araplar Boğazı) Milyonlarca Yılda Oluşmuş Gömük Menderesli Yarma Vadidir, Doğal Anıttır, Havza Ölçeğinde Koruma Statüsü Kazandırılmalıdır. 96 Kuş Türüne Ev Sahipliği Yapmaktadır. 38 tür yaz göçmeni, 15 tür kış göçmeni, 34 tür yerli ve 9 tür ise transit. İnanç Sevim

Skamander Vadisi ile Troya Tarihi Milli Parkında ve çevresinde 192 kuş türü yaşıyor. Vadi içinde ve sırtlarda çok sayıdaki taş ocağı doğal ve tarihi dokuyu yok ediyor.

Homeros’un Doğası ve Nesli Tehlike Altındaki Hayvan, Bitki Türleriyle Yaşam Alanlarının Korunmasından Sorumluyuz. Kara Leylek

Avrupa Doğa Mirası Vakfı Euronatur’un raporunda; http://www. facebook Küçük Akbalılçıl Troya Tarihi Milli Parkının genişletilmesi ve aşağıdaki alanların Milli Park sınırları içine alınması önerilmiştir. Ulusal Parkın dışında kalan Karamenderes’in batısı, Delta ve Doğal Nehir Kıyı Kumulları, Lagünler ve askeri güvenlik bölgesinin güneyindeki tepe Beşik koyu Araplar Boğazı Tavşan Adaları

Küresel ısınmayla birlikte kuşların daha serin olan dağlara doğru çekileceğini söylüyor bilim insanları . Troya’nın Kuşları Kazdağlarına ulaşabilsinler diye Skamander Nehri ve Dümrek çayı (Simois) ile Kazdağlarına kadar bölgeTroya Tarihi Milli Parkı içine alınmalı, koruma ve yaşam alanları yaratılmalıdır. İda ve Troya İnsanlık Kültür Mirasıdır, Kültür Coğrafyasıdır. Açık Müzedir. Yılan Kartalı KAZDAĞLARININ TAMAMI MİLLİ PARK SINIRLARI İÇİNE ALINMALIDIR.

Kuşların Himayesine Dair Milletler arası Sözleşme, Bern Sözleşmesi (Avrupa’nın yaban hayatı ve Yaşam Ortamlarını Koruma Sözleşmesi), Kuşların Himayesine Dair Milletler arası Sözleşme, CİTES Sözleşmesi (Nesli Tehlikede Olan Yaban Hayvanı ve Bitki Türlerinin Uluslar arası Ticaretine İlişkin Sözleşme), Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi, Ramsar Sözleşmesi (Özellikle Su Kuşlarının Yaşama Ortamı Olarak Uluslar arası Öneme Sahip Sulak Alanlar Hakkında Sözleşme) Küçük Akbaba

SKAMANDER VADİSİNE HAVZA ÖLÇEĞİNDE KORUMA STATÜSÜ KAZANDIRILMALIDIR. Kızıl Gerdan

Gece Balıkçıl

Su Tavuğu

ÇANAKKALE ÇEVRE PLATFORMU Arı Kuşu ÇANAKKALE ÇEVRE PLATFORMU canakkalecep@gmail.com