SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Karınca bütün yaz çalışır evini, yiyeceklerini hazır eder.
Advertisements

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN KUŞLARI
DİLEK YARIM ADASI.
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar.
ORGANİK TARIM.
Hazırlayan: Güray KERA
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
nisa Amerika kıtasının kuzeyinde yeralan Kanada, en geniş topraklara, en uzun kıyı şeridine sahip bir ülkedir.
NASIL BİR MESLEK İSTİYORUZ?
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
Bu slaytımızda PİRAMİT hakkında bilgiler izleyeceğiz.
Hazırlayan: Güray KERA
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar
Çevre Koruma Haftası 5-11 Haziran.
BATMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI “EKOLOJİK BELEDİYECİLİK”
BİR AİLE BİN UMUT VAKF HER ZAMAN YANINIZDAYIZ ( )
BİLMECELER (HAYVANLAR)
AVRUPALI SEÇKİN DESTİNASYONLAR European Destinations Of Excellence (EDEN)
Ülkemizin Doğal Kaynakları
GREEN MARKETING KONFERANSI
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
AÇLIK SORUNU Elif AVCI.
DOĞA KORUMA ANLAYIŞI
Göl’ün Hikayesi.
Türkiye’nin Küresel Çevre Fonu(GEF)’na Yaklaşımları ve Beklentileri
SU VE SAĞLIK Dr.Mustafa Sülkü
BİZİM OLDUĞU HALDE BİZİM OLMAYAN ŞEY NEDİR?
İnsan Sosyal bir varlıktır.Bu nedenle birlikte yaşama birlikte hareket etme ihtiyacı duyarlar. Sizler okulunuzda birlikte hareket ederek yaptığınız.
HAYVANLAR ALEMİ TAVŞAN KUZU KEDİ KAPLUNBAĞA CİVCİV KÖPEK.
VETERİNERLİK Sonraki sayfa
ÜNİTE ÜRÜN DOSYASI SUNUMU
ÇAY. A lem Ş ube S ınıf T akım F amilya C ins T ür Familya: Theaceae Cins : Camellia Tür : Camellia sinensis Camellia japonica Camellia reticulata.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Doğal Mirası Koruma Mekansal Gelişme Kültürel Mirası Koruma KIRSAL KALKINMA DÜŞÜN GERÇEKLEŞME SÜRECİ VE KELKİT A.Faruk GÖKSU Çekül Vakfı Kelkit 2005.
ÇEVREMİZDEKİ CANLILAR.
ŞAHIN HAREKETİ.
TEMA HAZIRLAYAN :OZAN DORUK YAVUZ. Varoluş Nedeni Toprak...Toprak...Toprak... Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybediyor. Oysa yaşam.
NESL İ TÜKENEN HAYVANLAR BEYAZ KAPLAN YILINDA KÜRKÜ İÇİN VURULAN BEYAZ KAPLAN’IN SAYISI 12 BİN’DEN BİR KAÇ BİNE DÜŞÜRÜLDÜ.
Teknoloji ve medeniyetin gelişmesine bağlı olarak insanların ekonomik ve sosyal yaşamı, doğaya bakış açısı ile doğa ile etkileşimi önemli ölçüde değişime.
Çevreyi Korumak.
Kızılderili Reisi Seattle’ın, kabilesinin yaşadığı toprakları satın almak isteyen ABD başkanı’na
PANDAAAAAAAAAA Panda yavruları yetişkin pandalara göre çok küçüktür. Doğduklarında ortalama 100 gram ağırlığında olurlar. Başka hiçbir memeli hayvan yavrusu.
Dünyanın En Tehlikeli 10 Hayvanı
BİLİNÇLİ TÜKETİCİ VE KAYNAKLARIMIZ.
Nesli Tükenen Hayvanlar
CANLILARIN BESLENME ŞEKİLLERİ
EMİR KAYA -2B. Toprak Neden Çok Değerlidir? Tüm canlıların besin kaynağı bitkilerdir. Hayvanların yediği otlar, insanların yediği sebze ve meyveler toprakta.
BATUHAN YILDIRIM HAYDAR KARA. TEMA NEDİR ? TÜRKİYE EREZYONLA MÜCADELE VE AĞAÇLANDIRMA VAKFI…
NESLİ TÜKENEN VE TÜKENMEKTE OLAN CANLILAR.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ BEYPAZARI MESLEK YÜKSEKOKULU EKO TURİZM DERSİ Öğr
Kuşlar Türkiye'nin farklı iklimli bölgeleri birçok farklı kuş türlerinin yaşamaları için elverişlidir. Türkiye'de 453 kuş türü tespit edilmiştir. Bunların.
NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR
Do ğ a insanların ve di ğ er canlıların ya ş amını sürdürdü ğ ü do ğ al ortamdır denilebilir. Do ğ a bize her ş eyi verir ama bizler bu verdiklerinin.
ŞAHIN HAREKETİ.
DÜNYAMIZIN YAPISI (KITALAR)
YEM KÜLTÜRÜNÜN İLKELERİ
 Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde yaklaşık civarında bitki ve civarında hayvan türü olduğu tespit edilmiştir. Üstelik.
TÜRKİYE’DE NESLİ TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR ADI: EFE BEKİR DERS: FEN BİLİMLERİ SOYAD: TÜMGAN NUMARASI: 451 SINIFI: 5-A OKUL: FATİH TEMİZ ORTAOKULU.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
FEN BİLİMLERİ ADI:SELİN ADI:SELİN SOYADI:GÖKÜŞ SOYADI:GÖKÜŞ.
Dünyada Nesli Yok Olan Hayvan Türlerini Etkileyen Faktörler Nesli tükenmekte olan hayvanlar, yok olma tehdidi altındaki hayvan türleridir. Bir türün tükenmekte.
ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
BİTKİ ÖRTÜSÜ VE UĞRADIĞI ZARARLAR
Panda. anda, memeliler sınıfında otçul bir hayvandır. Fakat dev pandaların hem otçul hem etçil olduğu bilinmektedir. Pandalar nesli tükenen hayvan türlerinden.
Yerel ve küresel çevre sorunları Nesli tükenen canlılar Nesli tehlike altındaki türler BİYOÇEŞİTLİLİK Anahtar Kavramlar Bizim bölgemizin sorunlarının başında.
Sunum transkripti:

SOYU TÜKENMEKTE OLAN HAYVANLAR PINAR ERDEM 5C 131

İçindekiler: Dev Pandalar hakkında bilgi ………………………….3 Koruma ……………………..4 Buna Dur Demeliyiz! ………………………..5 Sorumluluklarımız & Yardım Kurumları ……………………..6-7

Dev Panda Hakkında Bilgi Dev Panda (Ailuropoda Melanoleuca), Ayıgiller familyasından, beyaz postu üzerinde bölge bölge siyah büyük benekleri olan, iri, tembel, nesli tehlikede olan bir ayı türü. Küçük panda'dan ayrıt edebilinmesi için Büyük panda veya da sırf bambu ile beslendiğine dikkati çekmek için Bambu ayısı da denilir. Ama genelde sırf Panda denildiğinde bu tür kast edilir ve akla gelir . İçindekilere dönmek İçin buraya tıklayın

Koruma İçindekilere dönmek İçin buraya tıklayın Pandalar üzerinde araştırma yapmak çok zor olduğundan onlar hakkında çok az bilgi vardır. Nesilleri tükenmek üzere olduğundan bu değerli hayvanlar koruma altındadır ve bu yüzden kış uykusuna yatıp yatmadıkları bile bugün kesin olarak bilinmemektedir. Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) pandaların nesillerinin tükenmesini engellemek için çalışmalarına devam ediyor. Dev pandalar, Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) için ayrı bir anlam taşır, çünkü bu sevimli hayvan 1961 yılından beri vakfın sembolüdür. Dev panda Çin’in Yangtze Havzası’ndaki bambu ormanlarında yaşar. Bu havza, bioçeşitlilik açısından dünyanın en zengin bölgelerinden biridir. Burada nesli tehlike altında olan pek çok hayvan ve bitki türü barınır. Bu açıdan Yangtze Havzası’nın mutlaka korunması gerekmektedir. Çin’de yaşayan pandaların sayıları bugün sadece 1600 civarındadır. Çin’deki bambu ormanlarının giderek yok olması, pandaların hayatını da tehdit etmektedir. Özellikle Çin hükümetinden yardım çağrısı alan WWF, 1980 yılından bu yana pandaların korunması için önemli çalışmalara imza atıyor. Pandalar bugüne kadar 50 doğal rezerv kurularak korumaya alınmıştır. Çin dağlarında dünyadaki dev pandaların üçte birini barındıran panda sığınağı Birleşmiş Milletler’ in kültürel konularla ilgili örgütü UNESCO tarafından tıpkı piramitler ya da Çin Seddi gibi Dünya Mirası Alanları listesine alındı. Çin'deki Şiçuan eyaletinde dağlık arazide, 9 bin kilometre kareyi aşkın bir alan üzerinde kurulu dev panda sığınağı artık kazandığı yeni statü sayesinde uluslararası yardıma da hak kazanmış oluyor. Çin'in dev pandaları dünyada en çok soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvan türlerinden birisidir.

PANDALARIN NESLİNİN AZALMASINA NEDEN DUR DEMİYORUZ!! İçindekilere dönmek İçin buraya tıklayın

Sorumluluklarımız Dev pandaların nesli gittikçe soyu tükeniyor; ama eğer elbirliğiyle bir şeyler yapabiliriz ve yerine getirebilirsek çok fazla yadım etmiş oluruz. Ben de bu konu hakkında birkaç sorumluluk yazdım ve bunlar: SORUMLULUKLARIMIZ: DEV PANDALAR çok fazla bambu yer. Günde 40-50 kilo bambu ağacı yer; fakat bazı fabrikalar bambu ağacından mobilya yapıyor. Eğer almazsak aklı başlarında gelip yapmamaya başlarlar. Koruma derneklerine (durumumuz iyise) üye olalım. Golf oyunları gibi spor veya benzeri şeyler yapmak için bambu or- manlarını kesmeyelim. Avlamayalım. İçindekilere dönmek İçin buraya tıklayın

Sorumluluklarımın devamı…. Yaşam alanlarını yok etmeleyelim. Oyuncaklar için kürklerini kullanmayalım. Benim aklıma gelenler bunlar; ama benim gibilere yardım eden kurumlar: WWF TURMEPA gibi kurumlar. ÇAHAD İçindekilere dönmek İçin buraya tıklayın