AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

EĞİTİM DENETİMİ VE SORUNLARI
VELİ GURUR MEKTUBU PROJESİ
“SINIF ARKADAŞIM AİLEM”
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
Hazrlayan: Sebiha Şafak
EĞİTİMDE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ
DERS SEÇİMİ NEVİM DEMİRCİ DANIŞIK.
PROENİN ORTAYA ÇIKIŞ GEREKÇESİ PROJENİN UYGULAMA AŞAMALARI
SENE BAŞI VELİ TOPLANTISINA
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
DENETİMDE ZAMAN EYLEM PLANI
AYDIN DALAMA ÇOK PROGRAMLI LİSESİ 2014
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
OKUL TEMELLİ MESLEKİ GELİŞİM
Patlangıç Ortaokulu Tanıtım Sunusu.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
EĞİTİMDE OKUL VELİ İŞBİRLİĞİ
OKUL KURALLARIMIZ.  Okul işleyişi,eğitimin kesintiye uğramaması,çocuğumuzun grubuna ve öğretmenine daha kolay ve çabuk uyum sağlaması açısından aşağıda.
YARIN SİZDEYİZ.
ÖĞRENCİ VELİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI
Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ.
İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNE DİL BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK VELİLERE ÖNERİLER (KİTAP KULLANIMI) Yrd. Doç Dr. Ş. Dilek BELET.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
DESTEK EĞİTİM ODASI Kaynaştırma eğitimine tabi olanlara sunulan bir hizmet Kaynaştırma uygulamalarının bir parçası ve tamamlayıcısı.
Sınav Rehberliği Konusunda
DEĞERLER EĞİTİMİ.
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
3-B Sınıfı Veli Toplantısına Hoşgeldiniz
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
Değeri Olmayan İnsan Yoktur; Kötü Değerlerle Donanmış İnsan Olabilir…
Etkinlikler ve Örnek Formlar
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
PERFORMANS YÖNETİMİ SİSTEMİ
AİLE EĞİTİMİ PROJESİ PROJENİN ADI: Aile Eğitimi Projesi
SAMSUN DEĞERLERİYLE BULUŞUYOR
ÖĞRENCİ TAKİP SİSTEMİ BTS HAZIRLAYAN ABDURRAHMAN ÇİÇEK 75
DİYARBAKIR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Aile Atölyeleri Projesi
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
BİLSEM EĞİTİM PROGRAMLARI
Eğitim Sisteminde Öğretmenin Rolü
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Mehmet ŞAHİN Toprak Sanayi İ.Ö.O./ÇORUM
KAYNAŞTIRMA.
FAHRİ KİRT ORTAOKULU ÖĞRENCİ KOÇLUĞU PROJESİ.
Okumayı Sevmeyen Çocuklar OCAK 2016 İZMİT REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
CGL 310 OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARI II DERSİ
ÖZEL EĞİTİMDE KAYNAŞTIRMA UYGULAMARI
Aile Katılımı Nedir? Çocuğun gelişimi hakkında anne babaları bilgilendirme. Anne babalara duygusal destek sağlama. Çocuklarına öğretmenlik ve rehberlik.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
AİLE, ÇOCUK, ÖĞRETMEN İLETİŞİMİNİN ÇOCUK ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Anne Baba Tutumları ve Çocuğun Kişilik Gelişimine Etkileri.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
Herkese Açık Okul Adı Tarih.
ROLLER ve SORUMLULUKLAR
Şakir ÇINKIR, Funda NAYIR
YARINLAR İÇİN YARIN SİZDEYİZ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ANNEM OKUYOR BİZ DİNLİYORUZ
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Sunum transkripti:

AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI BATIKENT ANAOKULU AİLELERİN EĞİTİM SÜRECİNE KATILIM ÇALIŞMALARI

NEDEN AİLE KATILIMI ? Aileleri okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek Çocukların gelişiminde anne babaların gözlem ve görüşlerinden yararlanmak, çocuklarını sınıf ortamında da gözlemlemelerini sağlamak Anne babaların gelişimine katkı sağlamak Ailelerin okulu tanıması, kendilerini okulun bir parçası gibi hissedip, okulun ve öğrencilerin gelişimi için arayışlara girmeleri sağlamak

NEDEN AİLE KATILIMI ? Sınıf ve okul ortamı içinde “ortak bir kültürün” oluşması için bazı etkinliklerin ev ortamına taşınması ve bunların gerçekleştirilmesini sağlamak Çocuklarının gelişimini destekleyebilmeleri için ipuçları vermek Aileleri ile birlikte çocuklara eğlenerek öğrenme ortamı sağlamak Ailelere, yaparak yaşayarak öğrenme ortamı hazırlayabilmelerini desteklemek Ailelerin okula ve eğitim sürecine olumlu tutumlar geliştirmesine yardımcı olmak

OKULUMUZDA YAPILAN AİLE KATILIMI ÇALIŞMASI ÖRNEĞİ

OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIMI AŞAMALAR: Veli toplantısında “Aile Katılım Projesi” hakkında ailelere bilgi verilir. Ailelerin uygun olduğu günler, saatler belirlenir ve aynı zamanları tercih eden veliler gruplanır. (EK-1)

(EK-1) BİLGİLENDİRME FORMU Sevgili Aileler; Çocuklarımızın benlik ve akademik algısını geliştirmek; ebeveyn-çocuk başarılarını arttırmak; ailelerin çocuklarına ilişkin gözlemlerini, deneyimlerini öğretmenlerle paylaşmak amacıyla “OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIM PROGRAMI” kapsamında; çocuklarınızı sınıf ortamında izleme ve onlarla bu anı paylaşma uygulamalarına başlayacağız. Bu planlamayı yaparken sizlere uygun gün ve saatleri belirlememiz gerekmektedir. Bu nedenle yandaki çizelgede size uygun zamanı işaretledikten sonra sınıf öğretmenine iletmenizi rica ederiz 9.20-10.00 10.10-10.50 13.30-14.10 14.40-15.20 pazartesi salı çarşamba perşembe cuma

OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIMI AŞAMALAR: Velilerin belirttiği gün ve saatler dikkate alınarak veli grupları oluşturulur. Öğretmen tarafından planlanan etkinliklere, Haber Mektupları ile veliler davet edilir. EK-2)

OKUL MERKEZLİ AİLE KATILIMI AŞAMALAR: Veliler okula geldikleri zaman etkinliğin amacı, süresi, materyalleri, değerlendirme bölümü hakkında bilgi verilir. Etkinlik bitiminde velilerin değerlendirme formunu doldurması istenir. (EK-3)

(EK-3) DEĞERLENDİRME FORMU Sevgili Aileler; Hepimiz sürekli bir değişim ve gelişim içerisindeyiz. Okulumuzda sizlerle olan iletişimimizi güçlendirmek amacıyla başlattığımız “Okul Merkezli Aile Katılım Programı”na ilişkin görüş ve önerileriniz; gelecekteki çalışmalarımız açısından önem taşımaktadır. Bu amaçla aşağıdaki soruları yanıtladıktan sonra sınıf öğretmenine iletmenizi rica ederiz. Batıkent Anaokulu velisi olarak etkinlik sonucunda neler düşünüyorsunuz? Okul Merkezli Aile Katılım Programı kapsamında gelecek eğitim döneminde yapılması planlanan çalışmalar için önerileriniz varsa lütfen belirtiniz? Çalışmalarımıza olan katkınız ve işbirliğiniz için teşekkür ederiz.

Etkinlik Adı : Artık Malzemelerle Hediye Yapımı

Etkinlik Adı : Drama ve Düğmeler

Etkinlik Adı: Yemek (Türlü) Yapımı

Etkinlik Adı: İplerle Çalışma

Etkinlik Adı: Satranç

OKULUMUZDA YAPILAN ANNE –BABA EĞİTİMİ ÇALIŞMASI ÖRNEĞİ

ANNE – BABA EĞİTİMİ Öğretmenler kurul toplantısında velilere okumaları için gönderilecek kitaplar belirlenir. 1.dönem için 2 kitap, 2.dönem için 3 kitap seçilir Belirlenen kitaplar her sınıf için temin edilir. Veli toplantısında “Kitap Okuyalım Etkinliği” hakkında ailelere bilgi verilir. Bilgilendirme yazısı ile birlikte seçilen kitaplardan bir tanesi veliye gönderilir. (EK-1) Gönderilen kitaplar sınıf öğretmeni tarafından takip edilir. Bir Eğitim Öğretim yılında tüm velilerimizin en az 4 kitap okuması sağlanmaya çalışılır.

Bilgilendirme Yazısı (EK-1) SEVGİLİ ANNE BABA Okul Öncesi Eğitim kurumlarında verilen hizmet ne denli kaliteli olursa olsun aile tarafından desteklenmedikçe çocuklarda kalıcı davranış değişikleri sağlamak ve istediğimiz hedeflere ulaşmak mümkün olmayabilir. Kendine güvenen, problemlere çözüm üreten, empati kuran, soran, sorgulayan, yaratıcı, akademik yönden başarılı çocuklar yetiştirmek ortak hedefimiz. Okul Öncesi dönem ise gelişim alanları yönünden çocukların en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir. Bu sebeple 0-6 yaş dönemi daha da önem kazanmaktadır. Biliyoruz ki siz velilerimizde bunun farkındasınız. Bizler eğitimci olarak sizlere destek olmak istiyoruz.

Bilgilendirme Yazısı Bu nedenle okumaktan keyif alacağınız kitaplar seçtik ve okumanız için sizlere yolluyoruz. Dönüşümlü olarak tüm velilerimizin okumasına fırsat vermek istiyoruz. 10 gün içinde size yolladığımız kitabı okuyarak sınıf öğretmenine teslim etmenizi önemle rica ederiz. NOT: Anne-Baba Kütüphanesi oluşturmak istiyoruz. Sizin okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar var ise okulumuza gönderebilir kocaman bir Anne-Baba Kütüphanesi oluşturmamıza destek olabilirsiniz. Bilgi Paylaştıkça Çoğalacaktır. Şimdiden vereceğiniz destek için teşekkür ederiz.

SEÇİLEN KİTAPLAR