Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Herkese Açık Okul Adı Tarih.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Herkese Açık Okul Adı Tarih."— Sunum transkripti:

1 Herkese Açık Okul Adı Tarih

2 Hoşgeldiniz! Sınıfınıza gelen ebeveynleri karşılayın.
Herkese açık etkinliğin hedeflerini listeleyin: Ebeveynlerin, çocuklarının okul yılı boyunca yapacakları işleri anlamalarına yardımcı olma. Çocuklardan beklentilerinizi açıklama. Ebeveynlerin, çocuklarının eğitimini nasıl destekleyecekleri hakkında bilgi paylaşma.

3 Müfredat Hedefleri Genel müfredat plan ve hedefleri de dahil olmak üzere öğrencilerin okul yılı boyunca üzerinde çalışacakları konuları açıklayın. Ebeveynlerin evlerine götürebilecekleri ayrıntılı ve renkli bir müfredat hazırlayın. Ebeveynlerin, çocuklarının öğrenmelerine yardımcı olabileceği yollar önerin. Örneğin, günde 20 dakika birlikte okumak gibi. Bu bilgilerden bahsederken birden çok slayt kullanın.

4 Sınıf İçi Etkinlik Ebeveynleri bir etkinliğe katılmaya davet edin,
sonra bu etkinlik üzerine konuşun. Birkaç fikir önerisi: Bir kavanozdaki fasulyelerin sayısını tahmin etmek gibi bir matematik problemi çözmek. Çocuklarına yönelik teşvik edici bir mektup yazmak. Sınıfta çocuklarının çalışmalarını, en sevdikleri kitapları ve çocuklarının yazdığı mesajları bulmaya çalışmak.

5 Ders Bilgileri Öğrencilerin nasıl değerlendirilip notlandırılacağını açıklayın. Ebeveynlere, karne ve ilerleme raporlarının ne zaman eve gönderileceğini söyleyin. Öğrencilere verilmesi planlanan ödev miktarını açıklayın. Sınıf gezileri ve veli toplantıları gibi yaklaşan etkinlikleri gösteren bir takvim sağlayın.

6 Sınıf Kuralları Sınıfınızda beklediğiniz davranışları açıklayın.
Sınıf kurallarınız şunları içerebilir: Saygılı olmak. Sorumluluk sahibi olmak. Söylenenlere uymak. Dakik olmak. Düzenli olmak. İnisiyatif alabilmek. Hazırlıklı olmak.

7 Okul İlkeleri Okulun, akademik ve davranışsal sorunlarla nasıl ilgilendiğini açıklayın. Okulun geç kalma, derse gelmeme ve disiplin konularındaki ilkelerini özetleyin. Aşağıdaki konulara ilişkin ilkeler hakkında bilgi sağlayın: Olumsuz hava durumu ve diğer nedenlerden ötürü derslerin iptal edilmesi. Acil durum yordamları. Ulaşım. Okul sonrası etkinlikler. Gönüllülük.

8 Siz de Katılın! Ebeveynlerin gönüllülük programlarına, danışman konseylerine ve okul aile birliğine dahil olabileceği fırsatları listeleyin. Sınıfınız için partiler veya özel projeler düzenlenmesine yardım etmek isteyen ebeveynlere yönelik kayıt formları sağlayın.

9 Sorunuz var mı? Ebeveynlerin sorularını öğrenin.
Çocukları hakkında bir anket doldurmalarını isteyin. Çocuklarının gelişim göstermelerini istedikleri alanları açıklamalarını sağlayın. Kendi çocukların kişiliğini, ilgi alanlarını ve yeteneklerini açıklamalarını isteyin.

10 Dinleyici Notları Ana dili Türkçe olmayan ebeveynler için dinleyici notlarını çevirin. Dinleyici notlarında şunlar bulunabilir: Okulun telefon numaraları, e-posta adresleri ve web sitesi adreslerinin listesi. Sınıf ve okul ilkelerinin kopyaları. Çocukların sınıfta ihtiyaç duyacakları malzemelerin listesi.


"Herkese Açık Okul Adı Tarih." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları