EGE BİLGİ VE YENİLİK MERKEZİ (EBIC-EGE)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation of the 21 ETCF II Partnerships ETCF-II is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey TOBB.
Advertisements

Kobi Tanımı 150 kişiden daha az çalışanı olan kurumlar
ABR İ NTOZ ME G.  AB – TOBB – Yerel Odalar  Ekim 2002’de ilk 3 ABİGEM kuruldu.  Gaziantep  Kocaeli  İzmir  € 17,5 Milyon bütçe  € 55 Milyon – Katma.
1509 Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Yerel Yönetim Reform Programına Destek Projesi Bratislava Regional Center 1 MİB’nin temsil (lobi) rolü: Üyelerinin çıkarlarını korumak ve temsil etmek;
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri
Prof. Dr. Habip ASAN, TPE Başkanı 31 Ekim2013, İZMİR Türkiye’de Yenilikçi Üretim Yapısına Geçişte Sınai Mülkiyet Alanında Yaşanan Gelişmeler.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
tübİTAK TEYDEB DESTEKLERİ
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
EGEV EGE EKONOMİYİ GELİŞTİRME VAKFI. EGEV’e Üye  Afyon  Aydın  Balıkesir  Çanakkale  Denizli  İzmir  Kütahya  Manisa  Muğla  Uşak  Valilikler.
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
LOGO TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje Uzmanı.
Bilgi ekonomilerinin giderek etkin olduğu günümüzde AB 2007 Yenilikçilik Indeksi’ne göre ülkemiz 0.08 ile en sonda... Yenilik Göstergeleri - 2 Bilgi Üretilmesi.
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Asıl başlık stili için tıklatın İZMİR’DE BÖLGESEL AR-GE / YENİLİK KAPASİTESİ VE YENİLİK EKOSİSTEMİ 01/10/2013.
TÜRKİYE-AB KATILIM SÜRECİ VE KADIN İSTİHDAMI I
GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
EGE ÜNİVERSİTESİ «TPE BİLGİ VE DOKÜMANTASYON BİRİMİ» PATENT BİLGİ VE DOKÜMANTASYON MERKEZLERİNİN (PATLIB) YENİDEN YAPILANDIRILMASI PİLOT PROJESİ.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
European Commission Enterprise and Industry GAP Bölgesi KOBİ Destek Ağı (GAPSUN)
YURTDIŞINDA FİRMALARIMIZA SAĞLANAN DESTEKLER. İÇERİK 1. Ekonomi Bakanlığı Destekleri 1.1. Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımı Desteği 1.2.Yurt.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
European Commission Enterprise and Industry Avrupa İşletmeler Ağı Doğu Marmara East Marmara Network.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
Türkiye’de Yerel ve Bölgesel Kalkınma Kuruluşları
 Üniversitemizin toplumsal sorumluluk anlayı ş ına paralel olarak; Üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerini bir araya getirmek Gelece ğ e dönük.
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
(Enterprise Europe Network-EEN)
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
Mayıs 2013 GAZİ ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ (TTO)
SÜRDÜRÜLEBİLİR REKABET İÇİN: AR-GE ve INOVASYON
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
1 28 Şubat 2008, İzmir. 2 Denizli Avrupa Bilgi Merkezi (ABM-EIC) Denizli Ticaret Odası bünyesinde Aralık 2003 yılından beri faaliyet göstermektedir.
1 Ege Üniversitesi Bilim-Teknoloji Merkezi 22 Aralık,2011 EBİLTEM.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
Bilimsel/Teknolojik Güç Siyasi Güç Ekonomik Güç AB’nin Hedefi:  İlki 1984 yılında başlamıştır.  Çerçeve Programları, diğer birçok topluluk programı gibi.
BİDEB Fonlarının genel tanıtımı
Teknoloji Transfer Ofisleri ile İşbirlikleri Abdurrahman TÜRK Sabancı Üni. AİA-İstanbul, Proje Yöneticisi 15 Eylül 2015, Ankara NMP ALANI GENEL BİLGİLENDİRME.
Öğrenen Bölgelerin Gelişiminde Teknoparkların Rolü A. Mete ÇAKMAKCI Altan KÜÇÜKÇINAR A. Fırat ÖZPINAR Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Gazi Mağusa TGB.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
KALİTE GÜVENCE VE STANDARTLAR
Sunum transkripti:

EGE BİLGİ VE YENİLİK MERKEZİ (EBIC-EGE) European Commission Enterprise and Industry 1 1

TÜRKİYE AVRUPA İŞLETMELER AĞI TÜRKİYE’DE AVRUPA İŞLETMELER AĞI Businova BBISC EMN BSN Anatolia GAPSUN BSN-MED EBIC-EGE Izmir, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla, Uşak, Afyon, Kütahya

Ege Üniversitesi – EBİLTEM Denizli Ticaret Odası - DTO Ege İhracatçı Birlikleri – EİB Denizli Organize Sanayi Bölgesi -DOSB Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı –EGEV Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu - BASİFED

EBIC-EGE FİRMALARA HANGİ HİZMETLERİ VERİYOR? MODÜL- A: Türkiye ile Diğer Ülkeler Arasında Ticari İşbirliklerini Geliştirme ve AB Bilgilendirme Hizmetleri, MODÜL- B: Teknolojik İşbirlikleri ve Teknoloji Transferine Aracılık, MODÜL-C: AB Programları Koordinasyon Hizmetleri.

MODÜL- A :Türkiye ile Diğer Ülkeler Arasında Ticari İşbirliklerini Geliştirme ve AB Bilgilendirme Hizmetleri Avrupa Birliği girişimleri, politikaları, yasal düzenlemeleri ve programları hakkında KOBİ’leri bilgilendirmek ve bu programlara başvuran KOBİ’lere yardımcı olmak, KOBİ’lere uluslar arası pazarlara açılma ve yeni ticari işbirlikleri oluşturma konularında destek vermek, Avrupa İşletmeler Ağı Veri Tabanı sayesinde değişik konularda KOBİ’lere uygun ortaklar bulmaya çalışmak, Başta finansal destek programları olmak üzere, Ar-Ge ve İnovasyona yönelik politika ve düzenlemeler hakkında bilgilendirici faaliyetler düzenlemek,

MODÜL- B: Teknolojik İşbirlikleri ve Teknoloji Transferine Aracılık KOBİ’lere Ar-Ge ve İnovasyonun önemi konusunda bilgilendirerek ve yol göstermek, KOBİ’lerin teknolojik seviyelerini belirleyerek onlara yeni teknoloji önerilerinde bulunmak, KOBİ’lerin ihtiyaçları paralelinde ücretsiz yabancı uzman hizmeti sağlamak, AB KOBİ’leri ile, bilgi ve teknoloji transferi başta olmak üzere her türlü işbirlikleri oluşturma amacıyla eşleştirme etkinlikleri düzenlemek, Etkinlikler ile bilim adamları ile sektör temsilcilerini bir araya getirmek, KOBİ’lerin yenilikçi özelliklerini ön plana çıkarak bu alanda farklı yetenekler kazanmalarına destek olmak, KOBİ’leri sınaî mülkiyet hakları konusunda bilgilendirerek, bu süreçte kendilerine destek olmak.

MODÜL- C: AB Programları Koordinasyon Hizmetleri AB ÇP hakkında başta sanayiciler, ve üniversite personeli olmak üzere tüm ilgililere bilgilendirme hizmetleri vermek, KOBİ’lerimizin ÇP girmesini hızlandırmak amacıyla proje hazırlama, ortak bulma ve proje yürütme konularında yardımcı olmak, AB Program çağrılarının duyurulması ve tanıtılması, AB Projeleri için uluslar arası ortak arama çalışmalarının yapılması, Araştırma projelerinde işbirliği anlaşmalarının hazırlanması sürecindeki müzakereler sırasında ve anlaşmaların son hale getirilmesi aşamalarında yardım ve desteklerin sağlanması, Başarılı proje sahipleri ile diğer ilgilileri bir araya getirerek deneyim paylaşım seminerlerinin organizasyonu.

FIRMALARA VERİLEN DESTEKLER Ulusal ve Uluslar arası Ar-Ge desteklerine ulaşım (TEYDEB, TTGV, KOSGEB, EUREKA, vs.) Patent, Faydalı Model ve Marka tescili konusunda yardım (TPE İrtibat Bürosu) Yeni yatırım konularında danışmanlık (Sanayi İlişkiler Birimi), AB proje destekleri konularında bilgi (AB Koordinasyon Birimi), Yabancı firma ve Üniversitelerle işbirlikleri ve ortak projeler oluşturulması (Üyesi olduğu Uluslararası Ağlar), Uluslararası teknoloji transferi hizmetleri (EBIC-EGE Birimi), Yabancı uzman temini (PUM Birimi), Üniversiteden bilimsel destek, analitik hizmetler ve danışmanlık (Laboratuvar Hizmetleri Birimi). 9

YÖNTEMLER Firmalar Etkinlikler Ulusal Yetkililerle Etkileşim Medya ile İşbirliği Kümelerle İşbirliği Sektörel Gruplar Farkındalık Firmalar Universiteler & Araştırma Merkezleri Gazeteler Kümelerden teklifler Toplantılara Katılım Proje Pazarları Sektörel Dergiler Teknolojik Değerlendirme Yeni Teknolojiler Ulaşım TUBITAK Çalıştaylar TV Kanalları Teknolojilerin Belirlenmesi Kümelerle İşbirliği KOSGEB Roadshows Teknolojilerin Duyurulması AB&TURK Firmalarla Eşleşme Bilgi Günleri ve Seminerler MPM

Farkındalık Aktiviteleri Bilgi günleri ve seminerler, Bölgesel İl Ziyaretleri, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, Kütahya, Afyon, Uşak, Aydın, Denizli, Muğla Sektörel çalıştaylar, İkili İşbirlikleri Üniversiteler, KOSGEB Merkezleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, Ulusal İnovasyon Girişimi, Sanayi ve Ticaret Odaları, Organize Sanayi Bölgeleri, Kalkınma Ajansları, Belediyeler, Ulusal ve yerel medya Firma ziyaretleri Internet ve elektronik posta

Basın-Medya İşbirliği Para Dergisi Haftalık 20 ortaklık talebinin duyurulması (her hafta 2 sayfa), Her yıl 2 defa kapak haberi olarak EBIC-Ege’nin tanıtılması, EBİC-Ege ile işbirliği yapmış firmaların tanıtılması, TOBB Web Sayfası Haftalık işbirliği taleplerinin tüm üyelerine duyurulması Bilgi Çağı Dergisi EBSO Haber Dergisi Haftalık işbirliği taleplerinin tüm EBSO üyelerine duyurulması, EBIC-Ege hakkında tanıtıcı yazıların yayınlanması, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Dergisi (MOSB)

Firmalara Yönelik Hizmetler Firma Ziyaretleri (Genel Bilgilendirme), Soru-cevap günleri, AB programları, Finansal destekler (TEYDEB, TTGV, SANTEZ, FP7, CIP), SMH ve diğer konular, AB Çağrıları, ortak arama ve proje oluşturma Teknoloji ve İnovasyon Denetimi, İş Geliştirme, Teknoloji arz ve taleplerin çıkarılması ve EEN Ağında tanıtılması, İş ortaklık arz ve taleplerinin toplanması ve EEN Ağında duyurulması.

EEN Ağına Yönelik İşbirliği Faaliyetler Uluslar arası Proje Pazarları, Uluslar arası firma ziyaretleri (Company Mission) Sektör Grup Faaliyetleri, Tekstil Sektör Grup Başkanlığı, Gıda Sektör Grup Üyeliği, Sağlık Sektör Grup Üyeliği, Su ürünleri Sektör Grup Üyeliği Çalışma Grupları Faaliyetleri, Ortaklık Anlaşmaları Çalışma Grubu Üyeliği (Komisyon tarafından seçildi)

İşbirliği Taleplerinin Duyurulması EBIC-Ege veri tabanı 4500 adet KOBİ’ye haftalık e-posta duyurusu, Otomatik Eşleştirme Aracı 1750 firma seçtiği alanlarda anlık işbirliği arz/talebine ulaşma Dergiler Para Dergisi, Bilgi Çağı, EBSO ve MOSB. Online Duyuru EBİLTEM’den onayı olmayan 8 adet web sitesi ve onalı 3 web sitesinden duyuru, Ülkemizdeki Diğer EEN Merkezleri Doğu Marmara Konsorsiyum Üyesi ULUTEK-EBIC-Ege işbirliği

SONUÇ 3 YILDA 53 işbirliği anlaşması 15 Teknoloji transferi 18 Ticari işbirliği, 20 AB Proje anlaşması 2 Adet iyi uygulama EEN Melekleri Para Dergisi İşbirliği 2 Adet Başarı Öyküsü Scotmas-İSKOÇYA MFKK- MACARİSTAN

FAALİYETLER VE SONUÇLARI (1 Ocak 2008- 22 Kasım 2010) Veri tabanındaki Firma sayısı : 4500 Bilgi günleri : 304 Bilgi günlerine katılan firma sayısı : 6.750 Ziyaret edilen firma sayısı : 2.138 İkili Etkinlik Sayısı : 74 İkili Görüşme sayısı : 671 Duyurulan işbirliği sayısı : 6.700 Inovasyon Değerlendirme (Audit) : 116 Profil sayısı : 297 İmzalanan ikili işbirliği sayısı : 53 İyi Uygulama (Good Practice) : 2 Başarı Öyküsü : 2

EBIC-Ege’nin Performansı

İletişim Dr. Serdal TEMEL 0 232 343 44 00 Dahili: 163 Serdal.temel@ege.edu.tr