İSGBOSB YÖNETMELİK TASLAĞI SUNUM SERİSİ NO: 1 YÖNETMELİĞİN HİKAYESİ Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÖZÜRLÜ VE ESKİ HÜKÜMLÜ PROJELERİ
Advertisements

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
 Amaç ve kapsam  MADDE 1 – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli ve çok.
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ uygulamalarI
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
Doç. Dr. Gülsevil ALPAGUT
AB Sürecinde Türk Veteriner Hekimliği
TTB MEVZUATLARI Dr.Firuz ERDİL Çanakkale Tabip Odası
ÇEVRE GÖREVLİSİ/ ÇEVRE DANIŞMANLIK FİRMALARI
KONYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2013
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KANUNU
EN TEMEL HASTA HAKKI “hekim seçme hakkı”
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ALANINDA KOBİ’LERİN SORUNLARI ve ÇÖZÜM YOLLARI SMMM BÜLENT FIÇICI TOSYÖV BURSA ÜYESİ 3 Aralık 2008.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ
İSTİHDAM PAKETİ İNCELEME SUNUMU Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU İSTİHDAM PAKET.
AHEK KURULTAYININ ARDINDAN (9 haziran 2008). TTB-AHEK (Asistan Hekimler Eşgüdüm Kurulu) tarafından 09/06/2008 tarihinde AÜTF (Ankara Üniversitesi Tıp.
MARDİN HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞAN SAĞLIĞI ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2014
İŞÇİ SAĞLIĞI İŞ GÜVENLİĞİ İŞYERİ HEKİMLİĞİ’ nde SON DURUM ??? Dr.Aykut ÇELİK 28 Ekim Antalya.
Tıpta Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Taslağı Dr.İskender Sayek TTB Merkez Konseyi Üyesi TUEK 2008 Ankara.
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
AMADDE 10 – (1) İş güvenliği uzmanları, bu Yönetmelikte belirtilen görevlerini yerine getirmek için aşağıda belirtilen sürelerde görev yaparlar: a) Az.
Özel Hekimlik Komisyonu 28 Kasım Gündem Hekimin emeğinin değerlendirilmesi için ne yapılabilir?
ALT İŞVEREN, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER Doç. Dr. Gülsevil ALPAGUT.
İŞ GÜVENLİĞİ VE SAĞLIĞI. Yürürlükteki Mevzuat  22 Mayıs 2003 tarihinde kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu 77 ila 90 arasındaki 13 madde, iş güvenliğini.
ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJE ONAYI GENELGESİ
İŞYERİ HEKİMLERİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Kamuda e-Belge Çalışmaları
İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİNDE SORUMLULUK VE YETKİLERE BİR BAKIŞ
İLAÇLA AKILCI TEDAVİ EĞİTİMİNDE TFD’nin ROLÜ
ÇALIŞAN SAĞLIĞI HİZMETLERİ ŞUBESİ 2012
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulları.
olarak tanımlanmıştır.
Eğitim Üst Kurulu Toplantısı
Düzenleyici Etki Analizinin Türk Hukuk Sistemine Tanıtılması “Eğiticilerin Eğitimi” Kasım 2008 Oturum 4 DEA Moldova Kurumsal Çerçeve.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI TÜRKİYE İŞ KURUMU SAKARYA İL MÜDÜRLÜĞÜ ENGELLİLERE YÖNELİK İSTİHDAM FAALİYETLERİ.
1) İşveren veya vekili (okul/kurum müdürü)
İzmit İlçe MEM.İSG Koordinatörleri
6331 sayılı İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME SUNUSU
ALT İŞVEREN, İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İLE İDARİ PARA CEZALARINA İLİŞKİN DÜZENLEMELER Doç. Dr. Gülsevil ALPAGUT.
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
ULUSAL VE ULUSLARARASI KURULUŞLAR
Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ MEVZUATI
YASAL DAYANAK 4857 Sayılı Kanunun 80’inci Maddesine Göre;
AĞIR VE TEHLİKELİ İŞLER YÖNETMELİĞİ
İŞ HUKUKUNA GİRİŞ İş Hukuku Kavramı
Türkiye deki hemşirelik yasası ilk kez 2. 3
İSG BİRİMLERİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Edit the text with your own short phrases. The animation is already done for you; just copy and paste the slide into your existing presentation. İş Sağlığı.
1 ALT İŞVEREN İŞÇİLERİNİN KAMUDA İSTİHDAMI MART 2016.
Ünite 1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU
Ondokuz mayıs üniversitesi Havza meslek yüksek okulu
KONU BAŞLIKLARI İş Sözleşmesinin Sona Ermesi İş Kanunundan Kaynaklı Hak ve Sorumluluklar İş Sağlığı Ve Güvenliği Kurulları Hakkında Yönetmeliği Amaç, Kapsam,
Sigorta Sektöründe Meslek Grupları
ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK 15 Mayıs 2013  ÇARŞAMBA RG Sayı :
Anayasa normlar hiyerarşisinin en üstünde yer alan ve yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlayan temel hukuk kurallarını içerir. ANAYASA.
SİCİL PERFORMANS.
ÇALIŞAN TEMSİLCİSİ SEÇİYORUZ!
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ MAHKEMELERİ.
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
İş Sağlığı ve Güvenliğinin Temel Prensipleri
Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğindeki Son Değişiklikler
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ KURULLARI ÇALIŞMA PRENSİBİ FİRMA ADI.
Sunum transkripti:

İSGBOSB YÖNETMELİK TASLAĞI SUNUM SERİSİ NO: 1 YÖNETMELİĞİN HİKAYESİ Dr. Hakan Toksöz İZMİR TABİP ODASI İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞYERİ HEKİMLİĞİ KOMİSYONU

BU SUNUMUNDA  “İsyeri Saglik ve Guvenlik Birimi ile Ortak Saglik ve Güvenlik Biriminin Calışma Usul ve Esaslari Hakkında yönetmelik taslağı” nın hikayesi  Nasıl gündeme geldi ?  Önceki yönetmelikler ?  Gözden kaçan noktalar  Önemli ayrıntıları bulabilirsiniz Dr. Hakan TOKSÖZ

ÇALIŞMA BAKANLIĞI TARİHİNDE YÖNETMELİK TASLAĞINI GÜNDEME GETİRDİ İş yasası 81. maddesine göre hazırlanan yönetmelik taslağı konusunda 3 kurumdan görüş istendi (yasaya göre isteniyor); 1. Sağlık Bakanlığı 2. TTB (Türk Tabipleri Birliği) 3. TMMOB (Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği)

YÖNETMELİĞİN GÜNDEME GELMESİ HERKESİ ŞAŞIRTTI ÇÜNKÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI GÜNDEMDEYDİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASA TASARISI;  Getirdiği olumsuz hükümler nedeniyle sosyal tarafların desteğini alamadı  Yeni yasa ile birlikte iş yasası 81. madde de kaldırılacaktı ancak tam tersine yönetmelik taslağı bu maddeye dayanarak çıkarıldı

ÇIKMAYAN YASANIN YÖNETMELİĞİ ÇIKAR MI ? İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASASI ÇIKMADI İsyeri Saglikve Guvenlik Birimi ile Ortak Saglik ve Guvenlik Biriminin Calisma Usul ve Esaslari Hakkinda Yonetmelik Taslagi İstihdam paketi makyajlı İŞ YASASI ( 4857 sayılı)

YASA ÇIKMADI... YÖNETMELİK VERELİM ! İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASA TASLAĞI (TASLAK SOSYAL TARAFLARIN DESTEĞİNİ ALAMADI VE ÇIKMADI) İsyeri Saglık ve Güvenlik Birimi ile Ortak Saglik ve Guvenlik Biriminin Calisma Usul ve Esaslari Hakkinda Yonetmelik Taslagi

YÖNETMELİKLER TARİHÇESİ ! İŞ YASASI (ESKİ) 1475 sayılı İşyeri Hekimlerinin Çalışma Şartları ile Görev Yetkileri hakkında Yönetmelik 1980 İŞ YASASI 4857 sayılı İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimlerinin Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 2003 İstihdam paketi makyajlı İŞ YASASI 4857 sayılı İsyeri Saglikve Guvenlik Birimi ile Ortak Saglik ve Guvenlik Biriminin Calisma Usul ve Esaslari Hakkinda Yonetmelik Taslagi 2008 ? Bazı maddeler İPTAL

İKİ AYRI YÖNETMELİK TEK YÖNETMELİĞE SIĞDIRILIYOR ! İş Güvenliği ile Görevli Mühendis veya Teknik Elemanların Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 2004 İşyeri Sağlık Birimleri ve İşyeri Hekimlerinin Görevleri ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik 2003 İsyeri Saglik ve Guvenlik Birimi ile Ortak Saglik ve Guvenlik Biriminin Calisma Usul ve Esaslari Hakkinda Yonetmelik Taslagi 2008 ?

YASA MADDE BAŞLIKLARINDA OLDUĞU GİBİ YÖNETMELİK BAŞLIĞINDA DA ARTIK “HEKİM MÜHENDİS- TEKNİK ELEMAN” YOK !.....İş Güvenliği ile Görevli Mühendis veya Teknik Elemanların Yönetmeliği İşyeri Hekimlerinin Yönetmeliği 2003 İsyeri Saglik ve Guvenlik Birimi ile Ortak Saglik ve Guvenlik Biriminin Calisma Usul ve Esaslari Hakkinda Yonetmelik yürürlüğe girince İKİ YÖNETMELİKTE YÜRÜRLÜKTEN KALKACAK

YÖNETMELİĞİN DAYANDIĞI ÜNLÜ 81. MADDE İSTİHDAM PAKETİ İLE İŞ YASASINA GİRDİ  İSTİHDAM PAKETİ ile İş kanununda “İşyeri Hekimliği” olan 81.maddenin başlığı “ İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri” olarak değiştirildi ve Güvenliği Hizmetleri” olarak değiştirildi 82. MADDE DE İSTİHDAM PAKET ile KALDIRILDI “İş güvenliği ile görevli mühendis veya teknik elemanlar” başlıklı 82. madde de kaldırıldı ve 81. maddeye dahil edildi

YÖNETMELİK TASLAĞININ DEĞERLENDİRİLDİĞİ DİĞER SUNUMLARI DA İNCELEYEBİLİRSİNİZ YÖNETMELİK TASLAĞI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ GÖRÜŞ VE ÖNERİYİ BİZE İLETİN Dr. Hakan TOKSÖZ