ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
GÜRÜLTÜ   "Bir gün gelecek insanlar kolera ve veba gibi gürültüye karşı da amansız bir mücadele verecekler." Robert KOCH (1910)
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TEMEL SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
SAĞLIK KURULUŞLARINDA ATIK YÖNETİMİ
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
Bürokrasinin Azaltılması ve Vatandaş Odaklı Hizmet Sunumu Çalışmaları
TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI
Yüzme Suyu Uygulamalarında Yeni Direktifle Gelen Değişiklikler
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Çölleşme ile Mücadele Dairesi Toplantısı
T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI İç Denetim Başkanlığı TAŞINIR İŞLEMLERİNDE SİSTEM DENETİMİ UYGULAMASI Ahmet SANDAL, İç Denetçi (KİDES) Mehmet KURU,
KONTROL ORTAMI Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
PROJESİ AÇILIŞ TOPLANTISI ESKİŞEHİR ÇEVRE ve ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
Strateji Geliştirme Başkanlığı
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
Türkiye’de Yüksek Koruma Değerine Sahip Akdeniz Ormanları Entegre Yönetim Projesi Nuri Özbağdatlı Ulusal Danışman UNDP Türkiye 27 Nisan 2012 Antalya.
TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
1 ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SU VE TOPRAK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI …………………………BELEDİYESİ MERKEZİ ATIKSU ARITMA TESİSİ PROJESİNE.
NOKTA KAYNAK HAVA KİRLİLİĞİ DAĞILIM MODELLEMESİ AERMOD
HİZMETİÇİ EĞİTİM PROGRAMI Kasım 2012 Antalya
GAP BÖLGESİ SEL PROJESİ YÖNLENDİRME KOMİTESİ TOPLANTISI
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
ÇEVRE GÖREVLİSİ Halil İbrahim YÖRÜBULUT Çevre Denetimi Şube Müdürü
TEDAŞ TARAFINDAN YAPILAN KABUL İŞLEMLERİ
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
STANDART DOSYA PLANI.
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
Grupowa Oczyszczalnia Ścieków Łódzkiej Aglomeracji Miejskiej Fot: U. Czapla Lodz Küme Kentinin Bölge Atık Su Arıtma Tesisi örneğiyle pratik açıdan Entegre.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ (AUS) Ali Rıza YÜCEULU Karayolu Düzenleme Genel Müdürü.
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
T.C. OSMANİYE VALİLİĞİ TEMİZ HAVA EYLEM PLANI ARALIK 2012 ARALIK 2012OSMANİYE.
TDMS TEK DÜZEN MUHASEBE SİSTEMİ Ali Gazi Hastane İşletmeciliği Uzmanı
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü
MESLEK ANALİZİ ÇALIŞTAYI III 21 – 25 Ocak 2013 Ankara
ENERJİ VE YAKMA TESİSLERİNİN SKHKKY KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
ATIK YÖNETİMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
ERZURUM ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ YAPI MALZEMELERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ.
Mevcut Durum Proje Çıktıları Çevresel Kalite Standartlarının Uygulama Adımları Uygulamada Karşılaşılacak Olası Sorunlar ve Aksaklıklar Çözüme Yönelik.
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MARMARA DENİZİ KİRLİLİK RAPORU
Nehir Havzaları Su Kaynakları Modelleme Çalışmaları
TÜRKİYE’DE BÜTÜNLEŞİK SU YÖNETİMİ Türkiye'de Kıyı Yönetimi: Son Gelişmeler Ulusal Çalıştayı Marmaris/Muğla, Nisan 2013 Aybala KOÇ Orman ve Su İşleri.
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Su ve Toprak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Ahmet DOĞAN Uzman.
Haziran 2014 DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantı İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Büyük Menderes Havzası Gerçek Zamanlı İzleme İstasyonlarının.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
BAKANLIK UYGULAMALARI VE MEVZUAT
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
1. DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE SU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI DSİ Genel Müdürlüğünce 25 nehir havzasında su kalitesi izleme çalışmaları yürütülmektedir.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
ATIKSU YÖNETİMİ GÜRSEL ERUL ŞUBE MÜD.
İSU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BELEDİYELERİN ATIKSU VE TEMİZ SU TESİSLERİNDE KULLANILAN ONLINE ÖLÇÜM CİHAZLARI Murat SÖNMEZ Mart 2019.
Sunum transkripti:

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVAR ÖLÇÜM VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Nisan-2014

TEŞKİLAT ŞEMASI Soner OLGUN Daire Başkanı Ümit Güven ULUSOY Çevre Referans Laboratuvarı Şube Müdürü Ahmet Yavuz YÜCEKUTLU Yeterlik ve Kalite Şube Müdürü Zeliha GEMİCİ Hava Kalitesi İzleme Şube Müdürü Serap KANTARLI Su ve Toprak Kalitesi Şube Müdürü Nesrin YILMAZ ASLAN Endüstriyel Kirlilik İzleme Şube Müdürü

TEMEL GÖREV ALANLARI Çevre mevzuatı kapsamında yer alan ölçüm ve analizleri yapmak, Özel veya kamuya ait kurum ve kuruluş laboratuvarlarını yetkilendirmek, Hava kalitesini izlemek ve bu amaçla ölçüm istasyonları kurmak, Sınır aşan hava kirliliğini tespit etmek ve izlemek, Su ve toprak kirliliği izleme faaliyetlerini yürütmek, Denizlerimizde kirlilik izleme faaliyetlerini yürütmek, Atık su arıtma tesislerini izlemek Sanayi tesisleri bacalarını izlemek. Ölçüm ve analiz faaliyetlerinde referans laboratuvar rolünü üstlenmek.

MEVZUAT MEVZUAT TÜRÜ MEVZUATIN ADI TARİH VE SAYISI YÖNETMELİK Çevre Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları Yeterlilik Yönetmeliği 25.12.2013 - 28862 İyi laboratuvar Uygulamaları Prensipleri, Test Birimlerinin Uyumlaştırılması, İyi Laboratuvar Uygulamalarının ve Çalışmaların Denetlenmesi Hakkında Yönetmelik 09.03.2010 - 27516 TEBLİĞ Sürekli Ölçüm Sistemleri Tebliği 12.10.2010 - 28082 GENELGE Gerçek Zamanlı Uzaktan Atıksu İzleme İstasyonlarının Kurulumuna Dair Genelge (2012/24) 26.12.2012-2012/24 Katı Yakıt Numune Alma ve Analiz Genelgesi (2013/40) 04.12.2013-2013/40

YÜRÜTÜLEN HİZMETLER Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığınca, çevre mevzuatı kapsamında her türlü izin ve denetime esas teşkil edecek analiz, ölçüm ve izleme ile laboratuvar yetkilendirme faaliyetleri yürütülmektedir.

ANALİZ HİZMETLERİ Çevre Referans Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilmiş uluslararası niteliğe sahip bir laboratuvardır. Çevre Referans Laboratuvarı ayrıca 3 adet mobil su ve atık su aracı ile de laboratuvar hizmeti vermektedir. Çevre Referans Laboratuvarında 2013 yılında 1100 numunede yaklaşık 18.000 parametrenin analizi yapılmıştır.

HAVA KALİTESİ İZLEME FAALİYETLERİ Ülke genelinde 81 ilde Bakanlığımız tarafından toplam 165 adet Sabit Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu ve 3 adet Mobil Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonu ile uluslararası standartlara uygun olarak tam otomatik cihazlar ile ölçüm yapılmaktadır.

SU/ATIK SU VE DENİZ KİRLİLİK İZLEME FAALİYETLERİ Genel Müdürlüğümüz Laboratuvar Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nca su, atık su ve deniz kirliliği izleme çalışmaları 3 ana başlıkta; "Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı (EKİP) ” “Denizlerde Bütünleşik Kirlilik İzleme Çalışması” “Gerçek Zamanlı Uzaktan Atık Su İzleme Sistemi Çalışmalarına Dair Genelge” kapsamında online izleme faaliyetleri ile yürütülmektedir.

SU KİRLİLİĞİ İZLEME FAALİYETLERİ Evsel ve Endüstriyel Kirlilik İzleme Programı (EKİP) ile sıcak bölgeler olarak belirlenen Ergene (13 nokta), Küçük Menderes (4 nokta), Gediz ve (16 nokta) Kuzey Ege (Bakırçay) (8 nokta) Havzalarında toplam 41 noktada 4 mevsim izleme çalışmaları yapılmaktadır. Çalışma sonunda final rapor hazırlanarak ilgili kurum kuruluşlara sunulmaktadır.

DENİZLERDE KİRLİLİK İZLEME FAALİYETLERİ Denizlerimizde toplam 249 noktada, 2 dönem halinde ve 40 parametrede izleme çalışması yapılmaktadır. Türkiye genelinde atık su debisi 10.000 m3/gün ve üzerinde olan atık su arıtma tesisleri on-line izlenmektedir. Bu kapsamda, Ülke genelinde 154 tesis bulunmakta olup, 2013 yılı Aralık ayı itibariyle 90 atık su arıtma tesisinin on-line veri entegrasyonu yapılmıştır.

SANAYİ TESİSLERİNİN BACALARININ İZLENMESİ 2013 yılında kirletici etkisi yüksek Çimento, Demir Çelik, Enerji Santralleri v.b. 206 sanayi tesisine ait 493 adet bacanın baca gazı emisyonlarının merkezden on-line izlenmesi çalışmalarına başlanmıştır. 2013 yılı Aralık ayı itibariyle izlenen baca sayısı 110’ a ulaşmıştır. 2015 yılı sonunda söz konusu tesislerin tamamının emisyonları online olarak izlenecektir.

LABORATUVAR YETKİLENDİRME FAALİYETLERİ Laboratuvar, Ölçüm ve İzleme Dairesi Başkanlığı’nca çevre mevzuatı kapsamında ölçüm ve analiz yapacak özel ve kamu laboratuvarlarının yetkilendirme çalışmaları yapılmaktadır. Aralık 2013 tarihi itibariyle 160 laboratuvar yetkilendirilmiştir.

e-posta: laboratuvar@csb.gov.tr İLETİŞİM Tel : 0 312 498 21 50-56 Faks: 0 312 498 21 66 e-posta: laboratuvar@csb.gov.tr