GÖBEKLİTEPE TÜM TEORİLERİ SARSAN DÜNYA’NIN EN ESKİ TAPINAĞI İlk defa Dünya’da tek olan bir şeye sahibiz ŞANLIURFA – TÜRKİYE Göbeklitepe Dostları Oluşumu.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
Advertisements

SLIDEPLAYER.COM.TR Size sunuyoruz
ÇOCUK VE TRAFİK.
Benim Dozerim Nerede ? Bu niye oldu ? ne zaman bu hale geldi ? Onlar döndüler ve benim dozerim kayboldu bu ani hadiseyi hiç beklemiyordum.
Benim Dozerim Nerede ? Bu niye oldu ? ne zaman bu hale geldi ? Onlar döndüler ve benim dozerim kayboldu bu ani hadiseyi hiç beklemiyordum.
ANTİK KENT HASANKEYF HAZIRLAYAN KADİR BEĞDE
ADIM ADIM TÜRKİYE Yurdumuzu Dolaşırken.
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
TAM SAYILAR.
KUVVET ve HAREKET Seda Erbil
Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
GÖBEKLİTEPE URFA MERKEZİNE 20 DAKİKA 15 SENEDİR KAZILIYOR
Bizi Tercih Edenler... Biotekno ©2013.
Global yayın şirketinin Global propagandası:. İşgal Edilmiş Kıbrıs Cumhuriyeti’nin İşgal Edilmiş Bölgesi!
TİCARİ İŞLEMLER VE VARLIK KAYNAK YAPISINA ETKİLERİ
YGS - LYS (YENİ SINAV SİSTEMİ)
Değerli Dostlar, İznik hep çinileri ile anılır. Ben ise Size İznik’in kapılarını göstermek istiyorum.
POMPEI Cem Yurtsev
İnsanlığın Yazıya ve Mimariye Geçiş Macerası (Altı Bölümden oluşan görsel bir dizi) İkinci Bölüm 19 Mayıs Kültür Merkezi Doç. Dr. Haluk Berkmen.
Bir İş Planı Yazmanın Ne, Neden
Kadir SÜTÇÜ MEB Öğretim Görevlisi (Emekli - 59) www
Anadolu Arkeolojisi GSB 109 Doç. Dr. Billur Tekkök Güz 2006
HİTİTLER · M.Ö 2000 yıllarında Anadolu’ya gelerek Kızılırmak çevresinde devlet kurmuşlardır. · Başkentleri Hattuşaş ( Boğazköy) şehridir. Çorum yakınlarındadır.
(Terracotta Army).
ÜLKEMİZİN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
YAMBOL VE CİVARINDA TATİL TEREZA VE TANYA’NIN TEKLİFİ
Balkanlar Balkanlar güneyde Akdeniz,kuzeyinde Tuna, Sava ve Kupa nehirleri, doğusunda Karadeniz, güneydoğusunda Ege ve Marmara Denizi ve güneybatısında.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Değerli Dostlar, başlık olarak önce “Ankara’nın Denizi” diyecektim, ama yüzlerce farklı cins kuştan bahsetmek isteyince “Kuş Cennetlerimizden Biri – ÇAYIRHAN.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
Bilimsel Araştırma Yapıyorum
Safranbolu
Medeniyetlerin kesişim noktası
Değerli Dostlar, 2008 tatilimi Doğu Anadoluyu gezerek değerlendirmiştim. Bu sunumun konusu Ahlat, Van Gölünün batı kıyısında Bitlis.
Değerli Dostlar, ne demiştik, Tarih budur... “ Hasankeyfe Sadakat ” denince genelde Diclenin üzerindeki yeni köprü ile eski köprüden geriye kalan kalıntıların.
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
Değerli Dostlar, Doğu Anadoluyu gezip te, Ağrı Dağımızı görmeden olur mu ? Uzaydan görünüş bana ait değil. Büyük Ağrının tepesi her zaman kar ve buzulla.
Değerli Dostlar, 25. ve 26. Aralık günleri Hıristiyanlık aleminin önemli günleri olması dolayısıyla bu sunumum Noel Baba, Weihnachtsmann veya Santa Claus.
OZAN KAYA 156 3/A ARKADAŞLIK ÖDEVİ.
MARDİN ŞEHRİM.
ABD'nin Georgia eyaletinde bulunan "Rehber Taşı" henüz 29 yıllık bir geçmişe sahip ama esrarını koruyor. Görenleri şaşırtan taşı kimin yaptırdığı tam olarak.
Değerli Dostlar, bu kez yolum ACARLAR LONGOZU’na uğradı…
HOŞGELDİNİZ ÇOCUKLAR
Asistan ve Öğretim Üyesi İhtiyacı Açısından Gelecekte Aile Hekimliği
GEZEGENİMİZ DÜNYA
TARİHSEL SÜREÇTE ŞEHİRLER
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
TÜRKİYE’DE İLLER BAZINDA BİNA İNŞAATI VERİLERİ YARDIMIYLA GIS ORTAMINDA YAPILAŞMANIN ŞEHİRLERE ETKİSİNİN İNCELENMESİ.
Çarpıcı resimlerle ticari olmayan reklamlar… “Kendi evinin önünde olsaydı daha mı fazla umursardın?"
Değerli Dostlar, Ankaradan Kırşehire kestirmeden giderken Kaman’dan geçiyordum. Anadolunun ortasında “Prens Mikasa Caddesi” ve “Japon Arkeoloji Müzesi”
ÇERKEZKÖY KÖŞE BAŞI ARAZİMİZ ÇERKEZKÖYDE ÇEVREYOLUNA ÇOK YAKIN KONUMDA ARKASINDA 2 ADET OKUL OLAN DEĞERLİ BİR ARAZİ.
ALACAHÖYÜK.
Değerli Dostlar, diğer ülkelerde gezip dolaşma fırsatım olduğunda, mümkün olduğunca tarihi bölgelerini gezip görmeye çalıştım. Hele USA’da yıllık.
GÖBEKLİTEPE TÜM TEORİLERİ SARSAN DÜNYA’NIN EN ESKİ TAPINAĞI İlk defa Dünya’da tek olan bir şeye sahibiz ŞANLIURFA – TÜRKİYE Göbeklitepe Dostları Oluşumu.
SÜMERLER Ve İLERİ TEKNOLOJİLERİ.
TOPKAPI SARAYI. TOPKAPI SARAYI Osmanlı sultanlarının ikametgahı, devletin yönetim ve eğitim merkezidir. Fatih Sultan Mehmed Han tarafından
MELİKE KARACA FİZİKOKİMYA.
Rize Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özge Kurtgöz
BİZİM GÖZÜMÜZLE İSTANBUL
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
A Kartallar Diyarı RNAVUTLUK.
ENFES KOŞUYORUM ORİENTİRİNGİ
SOĞUKÇEŞME SOKAĞI PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Müzik: Enstrümantal BU SUNU SANALDUNYA GRUBU İÇİN HAZIRLANMIŞTIR. GRUP ÜYELİĞİ .
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
GEZİLECEK YERLERİ CN Tower, 553 metre uzunlukta dünyanın ikinci en yüksek kulesidir. Kanada'da yer alan bina Ontario'daki Toronto şehrinde bulunmaktadır.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
GÖBEKLİTEPE URFA MERKEZİNE 20 DAKİKA 15 SENEDİR KAZILIYOR
MEZOPOTAMYA MATEMATİĞİ
Sunum transkripti:

GÖBEKLİTEPE TÜM TEORİLERİ SARSAN DÜNYA’NIN EN ESKİ TAPINAĞI İlk defa Dünya’da tek olan bir şeye sahibiz ŞANLIURFA – TÜRKİYE Göbeklitepe Dostları Oluşumu Gülseren Kurdaş Savaş gulserensavas@gmail.com

INTERNET’TE 800,000+ LINK VAR, NEREDEYSE TÜMÜ YABANCI M.Ö. 9,600 - YANİ 11,600 YAŞINDA DÜNYANIN İLK TAPINAĞI NATIONAL GEOGRAPHIC DİNİN DOĞUŞU DİYE KAPAK YAPTI (HAZİRAN 2011 SAYISI – TÜM DİLLERDE) ABD’NİN SAYGIN DERGİSİ NEW YORKER MEDENİYETİN DOĞUŞU DİYE BAŞLIK ATTI (ARALIK -2011 SAYISI) INTERNET’TE 800,000+ LINK VAR, NEREDEYSE TÜMÜ YABANCI

GÖBEKLİTEPE M.Ö. 9,600 YAŞI: 11,600 MALTA MONOLİTİKLERİ M.Ö. 3,600 YAŞI: 5,600 STONEHEDGE M.Ö 3,000 YAŞI: 5,000

BAŞKA ‘BÜYÜK VE ESKİ’ YAPILAR İLK MISIR PİRAMİTLERİ M.Ö 2,650 YAŞI: 4,650 INKA – MACHI PICHU M.S. 1,450 YAŞI: 550

YILLAR NE DEMEK Yıllarda ne kadar değişiklik olabiliyor? TÜRKİYE CUMHURİYETİ 90 YIL AMPULÜN İCADI 130 YIL ISTANBUL’UN FETHİ 560 YIL İSLAM DİNİNİN DOĞUŞU 1,450 YIL EFES HARABELERİ 2,500 YIL MISIR PİRAMİTLERİ 4,650 YIL STONEHEDGE (İngiltere) 5,000 YIL MALTA TAPINAKLARI 5,600 YIL GÖBEKLİTEPE 11,600 YIL

GÖBEKLİTEPE - ŞANLIURFA KOLONLAR 1,5 - 7 METRE 15 TONLUK TAŞLAR 300 - 400 MT ÖTEDEN TAŞINIYOR (O DÖNEM TEKERLEK YOK !) YAPILARI 1,000 + YIL İÇİNDE YAPMIŞLAR (HEPSİ FARKLI ZAMANLARDA YAPILMIŞ) SONRA KENDİLERİ HEPSİNİ 11,000 YIL ÖNCE TÜMÜYLE GÖMMÜŞLER! BU NEDENLE ÇIKANLAR ÇOK İYİ DURUMDA 4 YUVARLAK VE 2 DİKDÖRTGEN YAPI TOPRAK ALTINDAN ÇIKARILMIŞ DURUMDA

DİKKATLİ BAKIN ! EN İÇ YUVARLAĞA GİRİŞ YOK ! VE İŞTE GÖBEKLİTEPE’DEN 1 TAPINAK 11,600 YAŞINDA DİKKATLİ BAKIN ! EN İÇ YUVARLAĞA GİRİŞ YOK ! SEBEBİ BİLİNMİYOR !

YAPI C - TEPEDEN GÖRÜNÜM

YAPI C

BOYUTLARI ALGILAYABİLMEK İÇİN

GÖBEKLİTEPE ‘DE 20 + YAPI VAR 6 TANESİ AÇILMIŞ DURUMDA

ESKİ BİR RESİM, ARTIK DAHA AÇIK

BLOK KAYADAN TABAN VE TEMEL 15-16 TONLUK T ŞEKLİNDEKİ MONOBLOK KOLON 300-400 METREDEN GETİRTİLİP KALDIRILIP TEMELE OTURTULMUŞ 6-7 MT BU KISIMLAR OYULMUŞ ANA KAYA 30 cm 10 – 30 MT

T ŞEKLİNDE OLMASI GEREKEN BU KOLONUN TOPRAKTAN ÇIKAN TEPESİNİ, TARLAYI RAHAT SÜREMİYOR DİYE KÖYLÜMÜZ BAYAĞI UĞRAŞIP YOK ETMİŞ!

TABANIN ÖNEMİ TABANLAR MONOBLOK KAYADAN VEYA “DÖKME MOZAIK” (TERRAZZO) SONUÇTA TABAN SU GEÇİRMEZ HALDE BU GÖBEKLİTEPE’DE SIVI İÇEREN TÖRENLER YAPILDIĞINI GÖSTERİYOR (KAN ? SU? İÇKİ? BİLİNMİYOR ..)

TAŞLARIN ÇOĞU KABARTMA DESENLİ KAZIMA KOLAY, YÜZEY BİTİNCE KAZINIYOR KABARTMAYI EN BAŞTAN PLANLAMAK LAZIM. YANİ BÜYÜK BLOĞU KAZIDIKÇA RESİMLER OLUŞMALI

GÖRECEĞİNİZ SEMBOL VE RESİMLERİ HAYVAN GİBİ YAŞADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ İNSANLAR KAYALARDAN OYARAK, KABARTMA ŞEKLİNDE YAPTI ! 11,600 SENE ÖNCE

İNSAN FİGÜRLERİ BAŞ SEMBOLÜ YUKARIDA KOLLAR (arkadan öne geliyor) PARMAKLAR KEMER ÖNÜ ÖRTEN HAYVAN POSTU

BAŞ (T şeklinin bu tarafı yüz, ama yapılmamış) KOLYE VARSAYDIĞINIZ GİBİ T İÇİNDEKİ İNSAN FİGÜRÜ BU DEĞİL DOĞRU ŞEKİL BU >>> ARKAYA DOĞRU UZUN KAFALI BİR İNSAN, YÜZ YAPILMAMIŞ

HAYVANLAR – 11,600 SENE ÖNCE

BULGULAR (FACTS) O TARİHTEKİ EN YAKIN YERLEŞİM (NEVALİ ÇÖRİ) 35 KM ÖTEDE AMA NEVALİ ÇÖRİ NÜFUSU,16 TON TAŞIMAK İÇİN YETERSİZ, BAŞKALARI DA OLMALI GÖBEKLİTEPE’DE BU BOYUTTA BİR KAYA İŞÇİLİĞİ İÇİN GEREKLİ SAĞLAM EL ALETLERİ BULUNMADI (TAŞ BALTA) SADECE “KULLAN – AT” TİPLİ BASİT TAŞ ALETLER VAR BOL MİKTARDA YENMİŞ HAYVAN KEMİĞİ VAR HENÜZ HİÇ GÖMÜLMÜŞ İNSAN BULUNMADI (MEZAR OLAMAZ) YAPILARDA KAPI YOK (EV OLAMAZ)

BULGULARLA SENARYO BİR ÇOK SORU İŞARETİ AYRI YERLERDEKİ İNSAN GRUPLARI (nerede yaşıyorlar?) BİRBİRLERİYLE HABERLEŞMİŞ (nasıl?) AYNI ZAMANDA KALKIP HEP BERABER GELMİŞLER YANLARINDA DA YEMEKLERİNİ VE ASIL DEĞERLİ EL ALETLERİNİ (sert kaya olanları) GETİRMİŞLER BİR SÜRE ORADA YAŞAYIP TAPINAĞI YAPMIŞLAR İŞÇİLER EL ALETLERİNİ DE ALIP EVLERİNE DÖNMÜŞLER ARADA UĞRAMIŞLAR (mı? ne yapmışlar? ne zamanlarda?) ORADA KİMLER KALMIŞ? (rahipler? kim onları beslemiş?) 1000 + SENE SONRA YAPMAZ OLMUŞLAR (neden?) VE HEPSİNİ GÖMMÜŞLER (kim? neden?) BİR ÇOK SORU İŞARETİ

BİR ÇOK SORU İŞARETİNE RAĞMEN ŞU ANDA BİLE VAR OLAN İNANÇ VE TEORİLERİ SARSIYOR TEVRAT’A GÖRE : “TANRI İNSANI 6,500 YIL ÖNCE YARATTI”.. İNCİL TEVRATI TEKRARLAR ! GÖBEKLİTEPE 12,000 YAŞINDA OLDUĞUNA GÖRE İNCİL VE TEVRAT YALAN MI? GÖBEKLİTEPE’YE KADAR ARKEOLOJİ TEORİSİ: AVCI TOPLUM => YERLEŞİK TOPLUM => İNANÇLAR GÖBEKLİTEPE AVCI İNSANLARIN ESERİ OLAN DEV BİR TAPINAK ! YENİ TEORİ: AVCI TOPLUM + İNANÇLAR => YERLEŞİK TOPLUM BİLİMİN TANIMLADIĞI MEDENİYET BAŞLANGICINI 2 MİSLİ ESKİYE ALIYOR ÇOK ESKİDEN ORGANİZE TOPLUM OLDUĞUNU GÖSTERİYOR - İŞÇİ SINIFI (TAPINAĞI YAPANLAR, YİYECEK SAĞLAYANLAR ) - ÜST SEVİYE (TAPINAK SORUMLULARI)

VIDEOYU SEYRETTİKTEN SONRA SUNUNUN DEVAMINI SEYREDİN LÜTFEN VE MUTLAKA SEYREDİN.. LİNKE TIKLARSANIZ ÇALIŞMALI. VIDEO KESİK GELİYORSA LINKİ BAĞIMSIZ YAZIP ÇALIŞTIRABİLİRSİNİZ http://www.wimp.com/unexplainedstructure/ VIDEOYU SEYRETTİKTEN SONRA SUNUNUN DEVAMINI SEYREDİN LÜTFEN

YURTDIŞINDA ÇOK HIZLA TANINIYOR GÜNLÜK ZİYARETÇİ SAYISI ŞU ANKİ İYİ DURUM YURTDIŞINDA ÇOK HIZLA TANINIYOR GÜNLÜK ZİYARETÇİ SAYISI 2008-50 > 2009-100 > 2011-300 => 2012’DE 1000+ / GÜN BİR ÇOK YURTDIŞI FON DESTEKLİYOR UNESCO DÜNYA MİRASI BAŞVURU ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR KAZI DEVAM EDİYOR

ŞU ANKİ İYİ DURUM URFA’DAKİ İLGİLİLER (Devlet ve Özel Sektör) SON DERECE DEĞERLİ İYİ NİYETLİ KİŞİLER URFA HALKI ÇOK TEMİZ, İYİ İNSANLAR. GECE TEK BAŞINA DOLAŞSANIZ BAKAN OLMUYOR. ŞEHİRDE HİÇ BİR GÜVENLİK SORUNU YOK

İYİLEŞMEKTE OLAN 2 KÖTÜ DURUM EYLÜL 2012 DURUMU ŞU AN SADECE 1 TANE PORTATİF TUVALET VAR. ZİYARETÇİ MERKEZİ (TUVALET, OTOPARK, KAFE ve MAĞAZA) TESİSİN İNŞAATINA BAŞLANDI. ŞU ANKİ MÜZE YETERSİZ, ÇOK GÜZEL OLACAK BİR ŞANLIURFA MÜZESİNİN İNŞAATI BAŞLADI

EKSİKLERİMİZ / PROBLEMLER YÖNETMELİĞE GÖRE ŞU ANKİ GİDERLERİNİN TÜMÜNÜ ALMAN ARKEOLOJİ ENSTİTÜSÜ KARŞILAMAK ZORUNDA. BURASI ÇOK ÖZEL BİR YER, STANDART YÖNETMELİKLER UYGULANMAMALI. ÇOK DEĞERLİ KOLONLAR ZARAR GÖRMESİNLER DİYE MECBUREN KAPATILIYOR, ÜSTÜNÜN ACİL KAPATILMASI LAZIM (PROJE YOLDA). DETAYLI KORUMA PLANI YAPILMADAN ASLA DİĞERLERİ AÇILSIN İSTENMEMELİ (bilinçsiz bazı kişiler “açalım” diye tutturuyor. Açıp, açıkta bırakırsak mahvolurlar) ALMAN EKİBE HAKSIZ SATAŞMALAR VAR, DOĞRU DEĞİL.. ŞANLIURFA’DA EKONOMİK ve SOSYAL DEĞİŞİKLER OLMASI LAZIM. (mesela tüm çarşılar saat 6 da kapanıyor. Çocuklar çok tacizkar olbiliyor) UÇAKLAR YETERSİZ DÜNYA TANIYOR, TÜRKİYE’DE TANINMIYOR

KENDİ KÜLTÜRÜMÜZLE NE KADAR İLGİLİ ! OLDUĞUMUZUN UFAK BİR DELİLİ: TÜM DÜNYA’DA BİLİMUM DİLLERDEKİ NATIONAL GEOGRAPHIC HAZİRAN 2011 SAYISI KAPAĞI ‘GÖBEKLİTEPE’ BİR TEK TÜRKİYE SAYISINDA KAPAK ‘ÇOCUK GELİNLER’ !! MAKALE İÇİNDE AMA KAPAKTA KENDİ ÜLKEMİZ YOK ! İNANMASI GÜÇ.. GÖRMEK İÇİN ALTTAKİ 2 LİNKE BAKIN http://ngm.nationalgeographic.com/2011/06/table-of-contents http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/1110/arsiv.aspx?yil=2011

GİDİP GÖRÜN 2 gün bile yeterli 1.gün: Gaziantep’e uçun, Zeugma müzesi’ni görün, yolda Halfeti’de yemek yiyip, tekne turu yapın, Şanlıurfa’ya gelip akşamüstü ve gece şehri gezin (çarşılar ve balıklıgöl civarı) 2.gün: Heleplibahçe mozaikleri, Müze, Göbeklitepe, geri ucuş Daha uzun kalırsanız görecek çok yer var. Hem şehir içinde (Kale, cami olmuş eski kiliseler, dini yerler, Yorgancı sokağı bölgesi, eski konaklar..), hem şehir dışında (Harran, Şuayb, Soğmatar …) tiyi gezin, Akşam Şanlıurfa’da gece şehri akşam Antep’ten dönüş (yeni Zeugma Müzesi de mutlaka görülmeli, cidden süper, nadir de olsa kültür durumumuzla gurur duyarsınız)

ELİMİZDEKİ BENZERSİZ TEK YER GÖBEKLİTEPE HERKESE DUYURUN İlk defa Dünya’da tek olan bir şeye sahibiz, diğer hepsinin dünyada bir yerde benzeri var ELİMİZDEKİ BENZERSİZ TEK YER GÖBEKLİTEPE

GÖBEKLİTEPE BİLGİLERİ GÖBEKLİ TEPE FİLMİ (yurtdışı ödüllü uzun metrajlı dökümanter film): http://www.idefix.com/video/gobeklitepe-dunyanin-ilk-tapinagi-ahmet-turgut-yazman/tanim.asp?sid=JYEZKOXNV30QV6P56YZU KİTAPLAR: http://www.arkeolojisanat.com/tr/product_details.asp?product=535 http://www.arkeolojisanat.com/tr/product_details.asp?product=820 http://www.arkeolojisanat.com/tr/product_details.asp?product=431 VIDEO (demin seyrettiğiniz): http://www.wimp.com/unexplainedstructure/ TAM YAZI & VIDEO (INGILIZCE NAT. GEO. VIDEO LINKI SAYFADA SOLDA): http://ngm.nationalgeographic.com/2011/06/gobekli-tepe/mann-text YAZININ ÖZETİ (TÜRKİYE NAT. GEO): http://www.nationalgeographic.com.tr/ngm/1106/konu.aspx?Konu=1 GOOGLE’A “GÖBEKLİTEPE” DİYE ARAYINCA 800,000 + LINK GELİYOR..

DÜNYA’DA BENZERİ YOK! GÖBEKLİTEPE’Yİ TANIYALIM, TANITALIM, YAPILANLANLARIN BİR DÜNYA MİRASINA LAYIK OLMASI İÇİN DENETLEYELİM, YAPILANLARI DESTEKLEYELİM, EKSİKLERİNİ TAMAMLAYALIM.. DÜNYA’DA BENZERİ YOK!