Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOMÜ BOLOGNA ÇALIŞMALARI DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
Advertisements

Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
BOLOGNA SÜRECİ - DİPLOMA EKİ- DE ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu BOLOGNA SÜRECİ’NE GENEL BİR BAKIŞ.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu “ TANINMA, DİPLOMA EKİ-AKTS, UYGULAMALARI” 15 Haziran 2011, GALATASARAY Üniversitesi, İSTANBUL Prof. Dr. Süheyda ATALAY.
AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ YAŞAM BOYU ÖĞRENME
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİ (UMYS) AÇISINDAN ECVETİN ÖNEMİ
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
BOLOGNA SÜRECCİNİN TÜKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Avrupa Gönüllü Hizmeti (AGH)
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
Bologna Süreci Nedir? Avrupa'da ortak, karşılaştırılabilir, rekabetçi ve şeffaf bir yükseköğretim yaratmak fikrinden gelişmiştir. Bologna Süreci'nin belirlediği.
Bologna Süreci Nedir? Bologna Sürecinin oluşturmayı hedeflediği Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşları, yükseköğrenim görmek.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
Akademik Gelişim Birimi Etkinlikleri
BOLOGNA SÜRECİ BİLGİLENDİRMESİ ( ) MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ.
AB Destekli Bölgesel Kalkınma Programları
İstanbul Teknik Üniversitesi
BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI : BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 07 Aralık 2007, Uludağ Üniversitesi, BURSA BOLOGNA SÜRECİ’NİN TÜRKİYE’DE.
Dr. Armağan Erdoğan KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ 11 OCAK 2011 Yükseköğretimin Uluslararası Boyutu.
AB Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ POLİTİKA DESTEK PROGRAMI ( ) PROGRAM HAKKINDA GENEL.
Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
HAYATBOYU ÖĞRENME AVRUPA YETERLİKLER ÇERÇEVESİ ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİKLER SİSTEMİ HAYATBOYU ÖĞRENME ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARININ ROLÜ Prof. Dr. Mustafa.
BEK Raporlarının İşlevi Yrd. Doç. Dr. Armağan Erdoğan Namık Kemal Üniversitesi 28 Mayıs 2010.
Yükseköğretim Kurumlarında Bologna Eşgüdüm Komisyonları’nın (BEK) Yapılanması BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIMI PROJESİ 1. BÖLGESEL TOPLANTISI.
Erasmus Hareketliliği
ERASMUS PROGRAM TANITIMI*
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
Mesleki Yeterlilik Kurumu
AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ Ömer ESER. Avrupa Gönüllü Hizmeti yaş arasındaki gençler, bir Avrupa Birliği ülkesinde 2-12 ay arasında hiç ücret ödemeden.
BOLOGNA (BOLONYA) SÜRECİ ve KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Neler yaptık ? Neler yapacağız ? KASIM, 2013 Kırklareli Kırklareli Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü.
EC Delegation to Turkey 1 Türkiye’de Mesleki Yeterlik Sistemi Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinden Yeni Beklentiler Dr. Mustafa BALCI Avrupa.
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ
EYLEM 2 AVRUPA GÖNÜLLÜ HİZMETİ T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ (TYÇ)
BOLOGNA UZMANLARI ULUSAL TAKIM PROJESİ 14 MAYIS 2010, ANTALYA SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
Hazırlayanlar: Mustafa Safa Horpan Özlem Çetin Sibel Temizel
Avrupa Yeterlikler Çerçevesi yolunda AYÇ & ECVET BERLIN – European Commission, DG EAC – Unit A3.
LOGO TÜBİTAK Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
PROJE AÇILIŞ TOPLANTISI 5-6 MART 2009 SAMSUN/TÜRKİYE.
DİPLOMA EKİ.
BOLOGNA UZMANLARI 5.DÖNEM ULUSAL TAKIM PROJESİ 1 EKİM 2009,NEVŞEHİR SULTAN GÜROL BOLOGNA ULUSAL TAKIMI ÖĞRENCİ TEMSİLCİSİ
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
ULUSAL YETERLİLİK SİSTEMİ KALİTE GÜVENCESİ
AVRUPA BOYUTUYLA İŞKUR REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ 1.
ÖĞRENCİ GÖZÜYLE BOLOGNA SÜRECİ 30 NİSAN 2012,İZMİR N.KÜRŞAD SOLAK AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI.
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ BEK RAPORUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Recep KILIÇARSLAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN. Bologna Süreci nedir? Pek çok uluslararası kuruluşun işbirliği ile Türkiye’nin de dahil olduğu 47 üye ülke tarafından.
BOLOGNA SÜRECİ 01 Temmuz 2011 – Giresun. BOLOGNA SÜRECİ - TARİHÇE  25 Mayıs 1998: Sarbonne Ortak Deklerasyonu  19 Haziran 1999: Bologna Deklarasyonu.
Almanya'da Diploma Denklik
ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Bologna Süreci Koordinatörlüğü
Mesleki Yeterlilik Kurumu Nedir?
“TANINMA , DİPLOMA EKİ-AKTS, UYGULAMALARI”
Erasmus Staj Hareketliliği
Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın Faaliyetleri Kapsamında Türk Yükseköğretim Sistemi’nin Değerlendirilmesi Yeterlilikler / Öğrenme Kazanımları Prof. Dr.
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS-ECTS) Diploma Eki
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Sunum transkripti:

Europass nedir? Beceri ve yeterliliklerinizi Avrupa’da anlaşılır hale getirmek için düzenlenmiş bir dokümanlar klasörüdür.

Avrupa Parlamentosunun ve Avrupa Konseyinin yeterlilikler için tek bir saydamlık çerçevesi konusundaki 15 Aralık 2004 tarihli 2241/2004/EC sayılı kararı ile Europass oluşturulmuştur. Faaliyetlere katılım aday ülkeler ile Avrupa Ekonomik Alanı ülkeleri içinde yer alıp da AB üyesi olmayan ülkelere de açıktır.

Ulusal Europass Merkezi Belgelerin yönetimini koordine etmek; Belgeleri tanıtmak; Bilgi ve rehberlik merkezlerini bilgilendirilmesini sağlamak; Belgelerin basılı versiyonlarının bulunmasını sağlamak; Ulusal Europass Merkezlerinin Avrupa ağında ulusal ortak gibi hareket etmek;

Avrupa Birliği ile uyumlu "ulusal mesleki yeterlilik sistemi" ni kurmak ve işletmek 2008’den beri Türkiye Ulusal Europass Merkezi olarak görev yapmaktadır.

5 BELGE EUROPASS CV DİL PASAPORTU SERTİFİKA EKİ HAREKETLİLİK DİPLOMA EKİ

Europass Dokümanları Kişinin doldurabileceği belgeler Europass Özgeçmiş (CV) Europass Dil Pasaportu Yetkili kurumlar tarafından doldurulan belgeler Europass Sertifika Eki Europass Hareketlilik Europass Diploma Eki

Europass Özgeçmiş (CV) Europass klasörünün temel belgesidir. Avrupa Özgeçmişinin (CV) yerini alır. Tüm Avrupa’da eğitim ve istihdamda ortak bir CV formatı kullanılmasını sağlamayı amaçlar. Kendi beyanınıza dayanır. Etkilidir. Ücretsizdir.

26 farklı dilde hazırlanabiliyor Europass Özgeçmiş sahibi hakkında aşağıdaki kategorilerde bilgiler içerir: Kişisel bilgiler, dil yeterlilikleri, iş deneyimi ve eğitim öğretim Teknik, organizasyonel, sanatsal ve sosyal beceriler Europass Özgeçmiş belgesine eklenebilecek ilave bilgiler 26 farklı dilde hazırlanabiliyor

EUROPASS CV NEREDEN HAZIRLANIR?

Adresinden oluşturabilirsiniz www.europass.gov.tr Adresinden oluşturabilirsiniz

Europass Dil Pasaportu Avrupa dil portfolyosunun 3 belgesinden biridir. Kişinin dil becerilerini ve yeteneklerini ortak bir çerçeveye göre tanımlamasına ve detaylandırmasına imkan sağlar. Kişisel bir değerlendirmedir.

Europass Sertifika Eki Mesleki öğretim ve sertifikasına sahip kişilere verilir. Niteliklerin işverenler ve kurumlar tarafından daha kolay anlaşılmasını sağlar. Sertifika ekindeki bilgiler ilgili onay makamları tarafından sağlanır. Ulusal Referans Noktası, nerden temin edileceğine dair bilgi verir.

Ulusal Referans Noktası Mesleki yeterlilikler konusunda bilgilere erişim sağlar. Tüm Ulusal Referans Noktaları bir ağın parçasıdır. Türkiye Ulusal Referans Noktası: MEB Eğitimi Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı (EARGED)dır.

Europass Hareketlilik Öğrenim veya eğitim amacıyla başka bir Avrupa ülkesinde geçirilen bir dönemin (Europass Hareketlilik Deneyimi) kaydıdır. Bir Avrupa ülkesinde; Bir şirkette işe yerleşme, Bir değişim programının parçası olarak akademik bir süre geçirme, Bir sivil toplum örgütünde gönüllü olarak bulunma…vb hareketlilik kapsamına girer.

Hareketlilik Belgesi nasıl temin edilebilir?

Yurtdışına gönderen kurumla irtibata geçilerek, bu kurumun Ulusal Europass Merkezi ile irtibata geçmesi talep edilir.

Europass Diploma Eki UNESCO ve Avrupa Komisyonu ile birlikte Bologna sürecinin bir parçası olarak geliştirilmiştir. Yükseköğrenim yeterliliklerinin özellikle verildikleri ülke dışında daha kolay anlaşılmasını sağlamaya yardımcı olur. Eğitimin içeriği, düzeyi, süresi vb konularda bilgiler vererek diplomayı tamamlayıcı bir belgedir. Orijinal diplomayı veren YÖK’e bağlı kuruluş tarafından verilir.

Diploma Eki; Sekiz bölümden oluşur: Diploma Ekini alan kişi ile ilgili bilgiler Alınan dereceyle ilgili bilgiler Alınan derecenin düzeyi ile ilgili bilgiler Program içeriğiyle ilgili bilgiler Derecenin kullanım alanları ile ilgili bilgiler Ek bilgi Diploma ekinin onayı Ulusal yükseköğretim sistemi hakkında bilgi

Diploma Ekinin Öğrencilere Ne Yararı Var? Yurtdışında daha okunabilir ve mukayese edilebilir bir diploma Diploma gibi belgelerin süratle dikkate alınmasını sağlar. Hareketliliği kolaylaştırır; yaşam boyu eğitimi ulaşılabilir kılar. Öğrencinin akademik güzergahının ve edindiği yeti ve becerilerin tam bir tarifini sağlar. Öğrencinin başarılarını nesnel ve adil değerlendirir. Geleceğe yönelik olarak yurtdışında iş ve eğitim olanaklarına daha rahat ulaşma olanağı sunar.

EUROPASS ÜCRETSİZDİR VE EĞİTİM İMKANLARINA ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRIR ŞEFFAF KARŞILAŞTIRILABİLİR 30’DAN FAZLA ÜLKEDE GEÇERLİ ÜCRETSİZDİR VE EĞİTİM İMKANLARINA ULAŞMAYI KOLAYLAŞTIRIR

Europass’ın 5 belgesi ile bilgi, beceri, yetenek ve yeterliliklerinizi etkili ve başkaları tarafından anlaşılabilir bir şekilde kaydedebilirsiniz ve bu belgeleri doldurarak Avrupa’da kendinizi ifade edebilirsiniz.

REFERANSLAR http://www.europass.gov.tr/ http://www.europass.gov.tr/dokumanlar/ornekdilpasaportu.pdf http://www.europass.gov.tr/dokumanlar/ornekcv.pdf http://europass.cedefop.europa.eu/tr/home http://llp.marmara.edu.tr/files/undergraduate.pdf http://europass.cedefop.europa.eu/tr/documents/europass-mobility/examples http://europass.cedefop.europa.eu/tr/documents/certificate-supplement/examples http://europass.cedefop.europa.eu/tr/documents/certificate-supplement/national-reference-points

TEŞEKKÜR EDERİM EDA YILDIZ