"HEDEFLERİMİZRDEN BİRİ, ÜLKEMİZİ YABANCI YATIRIMLAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR“ Uygulamaya koyduğumuz orta ve uzun vadeli programlar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
2013 Tanıtım Sunumu Tanıtım Sunumu Üntaş A.Ş. dinamik yapısı, kaliteli, hızlı ve kusursuz organizasyonlarıyla sektöründe Türkiye’nin önde gelen.
Advertisements

TÜRKİYE’DE LOJİSTİK: MEVCUT DURUM VE STRATEJİLER Prof. Dr. Okan TUNA
MİSYONUMUZ Bölgemizin stratejik ili olan Batman’ı modern ve huzurlu bir şehir haline getirmek ve Batmanlıların yaşam kalitesini yükseltmektir.
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
İSTANBUL FİNANS MERKEZİ HAZIRLAYAN MEHMET GÖKÇE. Global sermayenin akış yollarından birinin üzerine kurulan bir dağıtım merkezi olmak. Yatırımcıların.
Elektronik, beyaz eşya ve bilgi teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ve yedi yurtiçi, onbir yurtdışı olmak üzere toplam 18 şirketten oluşan Vestel.
Yeni İş Platformunuz! Yönetim Bilişim Sistemleri Boğaziçi Üniversitesi.
Bazı Ekonomilere İlişkin Büyüme Tahminleri
“Tüketim Alışkanlıklarımız”
Siirt Valiliği Siirt Üniversitesi Siirt Sanayi ve Ticaret Odası Siirt İl Özel İdaresi Dicle Kalkınma Ajansı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği.
AVİVASA EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş.
RAKAMLARLA TÜRKİYE
Prof. Dr. Harun Raşit UYSAL
UluslararasI Rekabet Gücü PolİtİkalarI
I. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu VII
BAŞLAMA MESAJI SEVGİLİ AFYONKARAHİSARLI HEMŞERİLERİM, KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI, Bakanlar Kurulu’nun 23/5/2014tarih ve 2014/6366 karar sayısı uyarınca.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
GSYİH”NIN HESAPLANMASI VE HESAPLAMA YÖNTEMLERİ
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
UNICEF Türkiye Ülke Programı
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
TÜRK HAVA KURUMU ÜNİVERVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
Spor’un Gelişmesini İstiyorsak…
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
GİRİŞİMCİLİK VE BAŞARI SANATI
PROGRAM YETERLİLİKLERİ ÇALIŞMASI
JOLLY TOURS FİRMA ANALİZ RAPORU
GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.
Gençlik Sektöründe Yerelleşme ve Yeniden Yapılandırma
TÜRKİYE’NİN JEOPOLİTİĞİ
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
TÜRKİYE YATIRIM DESTEK VE TANITIM AJANSI
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
DÜNYA VE TÜRKİYE EKONOMİSİNDEKİ SON GELİŞMELER HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI Bişkek 13 Nisan 2009 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
Kopenhag Kriterleri Ümit Boynukalın.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
BİLGİ BAZLI YENİLİKÇİ GELİŞME STRATEJİSİ BAĞLAMINDA TÜRKİYE’NİN KURUMSAL DÖNÜŞÜM İHTİYACI Prof. Dr. Hüsnü ERKAN DEÜ İİBF İktisat Bölümü Yrd. Doç. Dr. Canan.
F1 YARIŞLARI VE TOYOTA Ahmet Murat DEMİR Salih Onur KASAP
Uluslararası Ukrayna ÇalıştayıSuriye’nin Yeniden Yapılandırılması: Devlet İnşası Çalıştayı II ETKİNLİKLER.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
Prof. Dr. Yusuf ZEREN, Yrd. Doç. Dr. Mehmet MİMAN,
PROJE BAŞLIĞI ENDÜSTRİYEL DANIŞMANAKADEMİK DANIŞMAN STAJYER Firma Logosu ‘’PTS Proje Posteri’’ Powerpoint şeklinde adresine.
EKONOMİK GELİŞMELER Fon Yönetimi Sunumu 14/03/2013.
(PTS) PERSONEL TEŞVİK SİSTEMLERİ
İstanbul’da hizmetler sektörü
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
Ders 8 Temel Analiz Hüseyin İlker Erçen
LOBI HOME GAYRIMENKUL BIREYSEL VE KURUMSAL DANı Ş MANLıK HIZMETLERI.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
RİSKLİ YENİDOĞAN BEBEKLERDE HEMŞİRELİK BAKIMI VE GÜVENLİ TABURCULUK
İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ ÇALIŞMA GURUBU İMKB’YE İLİŞKİN SEKTÖR BİLGİLERİ HAZIRLAYAN MURAT BOLAT YMKP Müdürü.
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN.
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
Türkiye Sermaye Piyasaları
Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
ULUSLARARASI TURİZM PAZARLAMASI
TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİNDE ULUSLARARASI FUARLARIN ÖNEMİ
Türkiye Sermaye Piyasaları
Tarımsal Gıda Endüstrisinde Yeni Girişimcilerin Uluslararasılaşması
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

"HEDEFLERİMİZRDEN BİRİ, ÜLKEMİZİ YABANCI YATIRIMLAR İÇİN BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEKTİR“ Uygulamaya koyduğumuz orta ve uzun vadeli programlar sayesinde ekonomi politikaları öngörülebilir olacak ve başta yatırımcılar olmak üzere ekonomik karar alan tüm çevreler daha uzun vadeli bir görüş açısı kazanacaktır“ T.C. Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan

Dünya üzerinde üretime bağlı değişen ekonomik konjonktürle birlikte Orta Doğu ve Uzak Doğuya kayan finansal kaynak yönetim gücü, jeopolitik açıdan geçiş yolları üzerinde bulunan ülkeler ve bu ülkelerdeki yatırım kaynaklarını daha da değerli kılmaktadır. Genel Bakış

Özelikle sahip olduğu genç nüfus ve artan iş gücü ile milli hasıla bazında son 8 yılda büyük yol kat eden Türkiye Cumhuriyeti, lokasyon açısından yakın bulunduğu çoğu Ortadoğu ve Avrupa ülkelerini geride bırakarak yeni ticaret anlayışının çekim merkezi olma yolunda büyük bir yol kat etmiştir. Bu başarıda şüphesiz Türkiye’nin ticari hacmi en büyük ili olan İstanbul’un başarısı göz ardı edilemez

Genel Bakış İstanbul, özellikle Uzakdoğu ve Arap Yarımadası’nda bulunan yatırımcıların ve şirketlerin dikkatini çekmeye başlamıştır. İstanbul'da yabancı yatırımcının taahhüt ettiği sermaye değeri geçtiğimiz bir yılda yaklaşık % 119 oranında artmıştır.

Uluslararasi Yatirim Zirvesi, uluslararasi yatirimcilari Turkiye`ye getirmek ve Turkiye`de yatirim yapmalarini saglamak amaci ile duzenlenmektedir. Zirve kapsaminda Insaat ve Enerji Sektorleri konusulacaktir. Zirve Hakkında

Zirve Amacı Artan üretim hacmi ve değerlenen yatırım olasılıkları doğrultusunda; İstanbul’a artan ilgiyi göz önüne alarak Asya, Uzak Doğu ve Arap Yarımadası ülkelerinde bulunan yatırımcıları ve yatırım hacmi 1 milyar doların üstündeki şirket CEO’larını, Türk iş adamları ve Devlet - kamuyu bir araya getirerek geleceğe yönelik oluşturulabilecek projeleri ve var olan potansiyel yatırım projelerini masaya yatırmak.

Zirve Amacı İstanbul’u Avrupa, Rusya, Ortadoğu ve Uzakdoğu’nun finans ve yatırım merkezi haline getirmek. Türkiye çevresinde bulunan tüm yatırımcı ve finans uzmanlarını ortak paydada birleştirerek sürdürülebilir organizasyonlar yapmak.

"Enerji ve maden kaynaklarını verimli, etkin, güvenli, zamanında ve çevreye duyarlı şekilde değerlendirerek ülke refahına en yüksek katkıyı sağlamayı görev edindik.“ “1923ten 2002 yılına kadar Türkiye'nin 15 milyar dolarlık doğrudan yabancı sermaye yatırımı girmişken, son 9 yılda 100 milyar dolara yaklaşmıştır. Son 4-5 yıldır Türkiye'de doğrudan yabancı sermaye yatırımdan en büyük payı enerji sektörü alıyor." T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız

Hedef Konuşmacı ve davetlilerin zirve için hazırlayacakları özel sunumları dinleme, yol haritaları hakkında bilgi edinme sonrasında gelişecek fikir alış verişi hem destekleyenler için hem de sektör için önemli bir adım olacaktır. Türkiye enerji ve inşaat sektörünü geliştirecek bu oluşumda yer almak, çağı yakalamak ve ileriye dönük gelişmelerden haberdar olmak için en doğru platformdur.

Hedef Türkiye’nin global arenada markalaşan sektörü enerji ve inşaat için destekçilerden biri olmanın getireceği referans, marka isminin ulusal ve uluslararası arenada sağlayacağı katkı, markanın değerini yükseltecek yaratıcı, yenilikçi bir platformda olmak marka bilinirliği için prestijli bir adım olacaktır.

Katılımcı Profili • Ulusal ve uluslararası yatırımcılar • İnşaat ve enerji sektörüne hizmet veren kurum ve kuruluşlar • Enerji Sektörü Firmaları • Kalkınma Ajansları • Sivil Toplum Kuruluşları • Pazarlama ve Reklam Sektörü Temsilcileri • Kamu Kuruluşları • Akademisyenler • Öğrenciler • Medya

Zirve Program Bayındırlık ve İnşaat Açılış Konuşması Global Aktör Türkiye Türkiye Ekonomisi Genel Bakış Seanslar 1. Uluslararası davetlilerin gözünden Türkiye Ekonomisi 2. Yerel Ulaşım yatırımları 3. Mega projeler 4. Türkiye’deki Gayrimenkul Yatırımları Zirve Programı

Enerji Türkiye’deki enerji yatırım fırsatları ve genel bakış Global enerji sektörü ve yatırımlar Enerji stoku ve transferi Seanslar 1. Türkiye enerji kaynakları 2. Orta Doğu ve Enerji 3. Enerji transferi ve alternatif enerji kaynakları 4. Yeni enerji projeleri ve Türkiye Enerji Piyasası Zirve Programı

Mekan Shangri-la Bosphorus Tarihi Dolmabahçe Sarayı’na yakınlığı ve finans-eğlence merkezi olan Beşiktaş'ta yer alan Shangri-La Bosphorus, Istanbul, nefes kesen boğaz manzarasıyla misafirlerine sıcak ve ilgi dolu bir hizmet sunmaktadır. En son teknoloji ekipmanları ile donatılmış 11 adet toplantı salonuna sahip Shangri-La Bosphorus, Istanbul şehrin en çok tercih edilen otellerinden biridir. Mekan

Shangri-la İstanbul Bosphorus Nisan 2014