Zekâ Oyunları. Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLGİSAYAR VE İNTERNETİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Advertisements

KENDİNİ TANIMAK NEDİR ACABA?
Gözün kısımlarını yerleştirme oyunu
DENİZLİ YAŞAR SANİYE GEMİCİ ANADOLU LİSESİ
Psikolojik Danışman Ayçin YILMAZ
DRAMA 1.HAFTA EĞİTİMDE DRAMA Hazırlayan: Dr. Uğur Altay MEMİŞ.
SATRANÇ KULÜP TANITIMI
HAKKIMIZDA Tam zamanlı İngilizce eğitimi English Kids Academy ile artık çok kolay Kurumumuz 1981 yılından beri yayıncılık alanında edindiği tecrübeyi.
Öğrenci Merkezli Eğitim
Zihinsel Yönden Yetersiz Çocukların Özellikleri
EĞİTSEL YAZILIMLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SEÇİMİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
Yaşam Boyu Öğrenme Prof. Dr. Ali ŞEN.
HAZIRLAYAN EMEL DOKUR MERMERDAŞ
ROL OYNAMA.
PARMAK OYUNLARI.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ.
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ
1-)ÇOCUGUN FİZİKSEL VE MOTOR GELİŞİMİNDE ETKİNLİK SAĞLAMAK A-)Fiziksel İhtiyaçların Karşılanması ve Sağlığın korunması B-)Fiziksel Yapının Tanınması.
ÇOCUKLARIMIZIN EVDEKİ ÇELIŞMALARINA NASIL YARDIMCI OLABİLİRİZ ?
OKULÖNCESİNDE BİR GÜNLÜK EĞİTİM PROĞRAMI UYGULAMALARI
Philips 66 Tartışma Tekniği (1/6)
Öğrenme Öğretim sürecinde kullanılan stratejiler genel olarak üç grupta toplanabilir: Pasif öğretim (öğretmen merkezli) Etkileşimli öğretim Aktif öğrenme.
TAHSİN YENTUR İLKOKULU
Evrim Suna ARIKAN Özlem YAŞAR UĞURLU
EĞİTİCİ OYUNCAKLAR.
OYUN OYUNLAŞTIRMA YÖNTEMİ
ROL OYNAMA ve DRAMA.
FİZİKSEL AKTİVİTE VE HAREKETLİ YAŞAM
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ VE OKULA UYUM
OKULÖNCESİNİN ÖNEMİ.
ÖZGÜVENLİ GELECEK PROJESİ
ÖZEL EĞİTİM UYGULAMALARI
ÇEVRE DOSTU POŞET TASARLAYALIM
Çocuklarda zeka gelişiminin en yoğun olduğu dönem 3–11 yaş aralığı olup bu dönemlerde beyin gelişimine çok dikkat edilmelidir..
Mesleki Rehberlik.
Eğitimin ve Toplum.
BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini.
ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ Öğrencilerin, Fiziksel Ve Zihinsel Yeteneklerini Keşfettirir. ETKİLİ OKULUN ETKİLİ ÖĞRETMENİ.
ÖĞRENCİ VELİLERİNE ÖNERİLER
Eğİtİcİ Oyuncaklar Öğr. Gör. Özlem BAĞCI.
ÖLÇME DEĞERLENDİRME Yard. Doç.Dr. Deniz Özcan.
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü
OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI.
 AKŞEMSEDDİN BİLİM VE SANAT MERKEZİ.  YAŞAMINIZIN HER ALANINDA VE HER YAŞ GRUBUNDA ÖZEL YETENEKLİ BİREYLERLE KARŞILAŞMA OLASILIĞINIZ DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ.
Örgütsel Kariyer Planlaması
, Eğitici Drama Nedir? Önceden belirlenmiş açık ve net eğitim amaçları olan, tüm çocukların kendi öğretmenleri ile birlikte, daha çok büyük motor hareketlerle.
- Kötü alışkanlıklar edinilmesine engel olur.. - Planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavratır.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
Çocuklar niçin spor yapmalı? Spor büyüyen çocuğun fiziksel gelişiminin yanında psikolojik, sosyal yönden gelişimine katkıda bulunur.
BİLİŞSEL GELİŞİM: İYİ SEYİRLER .
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE GELİŞİM
SInIf ÖĞretmenleri Sibel Elmas Ülfet Özten
Oyun ve Din Öğretimi Dr. H. Kader ZENGİN.
Zekâ Oyunları.
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
EBEVEYNLERİN ÇOCUKLA KALİTELİ ZAMAN GEÇİRMESİ
Ünite Portfolyo Sunumu Penny Archer
ÖĞRETİM İLKE ve YÖNTEMLERİ
ROL OYNAMA ve DRAMA.
Bireysel Çalışma Yöntemi
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ YGS ve LYS test tekniğine dayalı sınavlardır. Bu sınavlarda başarılı olmak test çözme becerisi kazanmayı gerektirir.
OYUN Halime Helin YILMAZ Hazal Ekşi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Portfolyo çocuğun kişisel başarılarını, ilgi ve yeteneklerini, çaba ve ilerlemelerini çoklu ve çeşitli araçlar kullanarak oluşturduğumuz bir dokümantasyon.
ALTIN KURALLARLA GÜVENDEYİM
OKUL DÖNEMİNDE GELİŞİM 6-11 YAŞ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ SATRANÇ ÇALIŞMALARI SATRANCIN ÇOCUK EĞİTİMİNDEKİ ROLÜ VE ÖNEMİ.
Sunum transkripti:

Zekâ Oyunları

Zekâ oyunları, boş zamanlarını değerlendirmek için aktivite arayanların, günlük yaşamın stresinden kurtulmak için biraz olsun soluk almak isteyenlerin, ders yoğunluğundan az da olsa uzaklaşmak isteyen öğrencilerin, çocuklarının eğitici oyunlarla vakit geçirerek eğlenirken öğrenmelerini isteyen ebeveynlerin; kısacası toplumun her kesiminden binlerce insanın yoğun olarak ilgi gösterdiği, internet ortamında en çok talep alan oyunların başında yer almaktadır. Zekâ Oyunları

Zeka oyunları, çocukların eğlenirken - zekasını geliştirmesi, - zihnini açması ve - yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır. Zekâ Oyunları

Zekâ oyunları dendiğinde pek çoklarının aklına lego, puzzle ve satranç gelse de aslında özellikle akademisyenler tarafından geliştirilmiş, beynin farklı bölgelerinin çalışmasını sağlayan oyunlar mevcuttur. Zekâ Oyunlarının Yararları

Zekâ ve akıl oyunlarının çocukların zekâ gelişimine olan etkisi üzerinde yapılan çeşitli araştırmaların da gösterdiği üzere bu tip oyunlar yalnızca çocukların zekâ gelişimini değil, aynı zamanda düşünsel gelişimini de sağlamaktadır. Zekâ Oyunlarının Yararları

Zeka oyunları çocuklara; - çabuk karar verme, - sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, - olasılıkları hesaplama, -mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Zekâ Oyunlarının Yararları

Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur. Zekâ Oyunlarının Yararları

Çocuk zeka oyunlarında bir şeyler öğrendikçe ve zekasını, bilgi ve becerisini kullanarak kazanmaya başladıkça, kendine güveni artar. Zekâ Oyunlarının Yararları Yeteneklerini, bilgi ve zekasını ölçme fırsatı bulur. Kendini ve sınırlarını tanır. Eksik yönlerini görür ve geliştirmek için neler yapabileceği üzerinde düşünür. Kendi başına, büyüklerinden bağımsız bir şekilde karar vermeyi ve verdiği kararın sorumluluğunu üstlenmeyi öğrenir.

Zeka oyunları yüksek konsantrasyon gerektirdiğinden çocuk bu oyunları oynarken, dikkatini yoğunlaştırma ve bir tek işe konsantre olma becerisi edinir. Bu da çocuğun ders çalışırken veya okulda öğretmenini dinlerken konsantre olmasına yardımcı olur. Zekâ Oyunlarının Yararları Zeka ve bilgisinin işe yaradığını gören çocuk, bunları geliştirmek için çalışacaktır. Başka olasılıkların da var olduğunu görmek çocuğa durum ve olaylara şüpheyle yaklaşma, diğer ihtimalleri de göz önünde bulundurma alışkanlığı kazandıracaktır.

Böylece ezberci değil; araştırıcı, sorgulayıcı bir yaklaşımı benimseyecektir. Bu araştırmalar ve sorgulamalar çocuğun yaratıcılığını da geliştirecek, hayatta daha başarılı ve fark yaratan bir birey olmasını sağlayacaktır. Zekâ Oyunlarının Yararları

Okullarımızda böyle bir dersin olmasını ister misiniz?

Tabiki olsun dediğinizi duyar gibiyim… Ama zaten var

Çizelgenin Seçmeli Derslere Ait Bölümü

Planlı hareket etmeyi, Sonuç olarak Zeka Oyunları Hızlı ve doğru karar vermeyi Olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğimizi, Nasıl farklı yorumlar getirilebileceğimizi gösterir. Ayrıca; kişiliği ve karakteri olumlu yönde etkiler ve geliştirir. Bu sebeplerden dolayı Zeka Oyunlarını OYNAYALIM OYNATALIM

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler…