Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI."— Sunum transkripti:

1 OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI

2 Okullarda, okul müdürlüğünün izniyle danışman öğretmen rehberliğinde her öğrenci ilgi duyduğu eğitsel kulübe katılıp çalışabilir. Her sene başında eğitsel kulüplere katılacak öğrenciler seçimle belirlenir.

3 Sosyal ve Eğitsel Etkinlikler Okullarımızda sosyal ve eğitici etkinlikler yapılır. Bu etkinliklere kendi isteğimiz ve arkadaşlarımızın seçimi ile katılabiliriz. Herkes ilgi ve isteklerine göre seçileceği eğitsel kulüpte sosyal çalışmalar yapar.

4

5 Eğitsel Kulüplerin Yararları;
* Arkadaşlığı güçlendirir. * Sorumluluk duygusu kazandırır, * Kendine güveni sağlar. * Dayanışma duygusu geliştirir. * Planlı çalışma alışkanlığı kazandırır.

6 * Sorunlarla ilgilenme ve proje geliştirme alışkanlığı kazandırır.
* Boş zamanları değerlendirme alışkanlığı kazandırır. * Sorunlarla ilgilenme ve proje geliştirme alışkanlığı kazandırır. * Demokratik bir ortamın oluşmasını sağlar. Eğitsel kulüpler içinde görev alarak becerilerimizi geliştirebiliriz. Toplum içinde kabul görmemizi sağlarız.

7 Öğrencilerin sosyal etkinlikleri :
Öğrenciler de derslerin dışında birçok sosyal etkinliklerde bulunur. Örneğin okullardaki eğitsel kulüplere üye olurlar. Bu eğitsel kulüplere üye olurken sevdikleri, yapmak istedikleri faaliyetleri seçerler. Arkadaşlarıyla teneffüslerde oyunlar oynarlar, futbol ve satranç karşılaşmaları yaparlar.

8 İş bölümü yapmanın yararları :
1. İş bölümü yapıldığında herkes görevini bilir. 2. Herkes konu hakkında söz sahibi olur Belirlenen kurallara uyulur. 4. Bireyler birbirleriyle ilgilenir. 5. İşler kısa sürede yapılır. 6. Evde, okulda, çevrede işler paylaşıldığında bireyler daha huzurlu ve mutlu olurlar.

9 Okullardaki eğitsel kulüplerden bazıları;
Kültür ve Edebiyat Kulübü Yayın ve İletişim Kulübü Bilim-Fen ve Teknoloji Kulübü Demokrasi ve İnsan Hakları Kulübü Müzik Kulübü Resim Kulübü Folklor Kulübü Kütüphanecilik Kulübü Satranç Kulübü Gezi ve Turizm Kulübü Sivil Savunma Kulübü gibi bir çok kulüp vardır.

10 Eğitsel Kulüplerden Bazılarının Görevleri:
Temizlik Kulübünde çalışın öğrenciler; Yerlere çöp atanları uyarır. Sınıfın temizliğine dikkat eder. Okul çevresinde temizlik için arkadaşlarını örgütler. Kızılay Kulübünde çalışan öğrenciler; Yardım toplar. Pul satar. Ecza dolabında ilaç bulundurur. Yaralanan arkadaşlarına ilk yardımı yapar.

11 Sivil savunma kulübünde çalışan öğrenciler;
Kitaplık Kulübünde çalışan öğrenciler; Sınıf kitaplığından sorumludur. Sınıf kitaplığına kitap sağlamak için çeşitli çalışmalar yapar. Kitaplıktaki kitapları kaplar ve numaralandırır. Yıpranmış kitapları onarır. Kitapları sınıf kitaplık defterine kaydeder. Kitapları arkadaşlarına tanır. Sivil savunma kulübünde çalışan öğrenciler; Deprem ve yangın tatbikatı yaptırır. Deprem ve yangın hakkında panolar düzenler. Yaptığı çalışmalarla arkadaşlarını bilinçlendirir.

12

13


"OKULLARDA SOSYAL KULÜP ÇALIŞMALARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları