Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ALTIN KURALLARLA GÜVENDEYİM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ALTIN KURALLARLA GÜVENDEYİM"— Sunum transkripti:

1 ALTIN KURALLARLA GÜVENDEYİM

2 Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, Onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır. Çocuk sevgisi insan sevgisi için bir ihtiyaçtır. M.Kemal ATATÜRK

3 PROJENİN AMAÇLARI Son yıllarda giderek artan çocuk istismarı ve çocuk kaybolmaları hakkında üzücü haberler almaktayız.Bu durumdan yola çıkarak bu üzücü ve travmatik olayları toplum olarak bilinçlendirmemiz gerektiğini düşündük. Mahremiyet eğitimi ile kolay olmayan bir eğitimdir.Çünkü duygusal yapılanma sağlayan bir eğitim olduğundan kişilik gelişiminin temelini oluşturur.Duyguları anlamlandırır ve onları yönetmeyi öğrenir.

4 Uygulamamız ile çocuklara kendisinin ve başkalarının özelinin veya özel alanının farkına varmasına,sosyal hayatın içinde kendi özel alanını korurken,diğer insanların özeline saygı duymasını,kendisi ile çevresi arasında sağlıklı sınırlar koyabilme ve uygulayabilme gibi beceriler kazandırdık.

5 PROJENİN AŞAMALARI Uygulamamızın gerçekleşmesi için bize ışık tutan ;Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının «10 Altın Kuralı» oldu. 10 ALTIN KURALLARIMIZ Yalnız yerler güvenli değil,ben hep arkadaşlarımla oynarım. Su birikintisi,kuyu,nehir veya denize yanımda bir yetişkin olmadan yaklaşmam ve girmem. Tanımadığım kişilerden şeker,çikolata almam. Kendi adımı,annemin ve babamın adını bilirim.Telefon numaramızla adresimizide bilirim. Yadım istersem üniformalı birinden yardım isterim.Büyük biri benden yardım isterse öce ailemden izin alırım. Biri bana dokunduğunda kötü hissedersem « hayır bana dokunma» derim.Bu benim en doğal hakkım Bir yere gitmeden önce aileme sorarım. 8sesim alarmımdır.Tedirginsem,korkamsam hemen bağırırım!Hiç çekinmem. Korkamsam,kendimi kötü hissedersem hemen birine söylerim.Başkaları ile konuştuğum şeyleri aileme söylerim. Ailemden izinsiz arabalara binmem.

6 Hedeflediğimiz amaçlar doğrultusunda uygulamaya katılan öğrencilerimizin velilerini bilgilendirmek amacı ve süreç içerisinde hem onları dahil edebilmek,hem de birlikte destekleyici çalışmaları sürdürebilmek amacıyla önce projemizi anlatan yazımızı gönderdik.

7 10 Altın Kuralı her gün çocuklarımızla günlük akış sırasında işledik
10 Altın Kuralı her gün çocuklarımızla günlük akış sırasında işledik.Bu kuralları çocukların seviyelerine uygun Türkçe Dil,Müzik,Oyun ve Hareket,Sanat,Drama gibi etkinliklerle pekiştirdik.Gün sonunda her kuralı daire şeklinde evlere gönderdik.Çocuklar ebeveynleri ile daireleri renkli kartonlara yapıştirdılar.Evde o günkü kurala uygun sohbet ettiler.

8 Evde aileleri ile oluşturdukları tırtılları birbirlerine nasıl yaptıklarını,kimden yardım aldıklarını,kullandıkları malzemeleri göster anlat dersinde anlattılar.Daha sonra okul panomuzda,kelebeğe dönüştürerek sergiledik.

9 1. YALNIZ YERLER GÜVENLİ DEĞİL,BEN HEP ARKADAŞLARIMLA OYNARIM
Evimize-köyümüze oyunu oynadık.Kukla yardımı ile karşılıklı konuşmalar yapıldı.

10 2.SU BİRİKİNTİSİNE,KUYU,NEHİR VEYA DENİZE YANIMDA BİR YETİŞKİN OLMADAN YAKLAŞMAM VE GİRMEM.
Engellerin üzerinden atlama oyunları oynandı.

11 3.TANIMADIĞIM KİŞİLERDEN ŞEKER, ÇİKOLATA ALMAM.
Drama etkinliği yapıldı.Hikayeler anlatıldı.

12 4. KENDİ ADIMI,ANNEMİN VE BABAMIN ADINI BİLİRİM
4.KENDİ ADIMI,ANNEMİN VE BABAMIN ADINI BİLİRİM.TELEFON NUMARAMIZLA ADRESİMİZİ DE BİLİRİM. Keçeden isim-adres bilekliği yaptık.

13 Yaptığımız bileklik çalışmasından sonra drama yaptık.

14 5. YARDIM İSTERSEM ÜNİFORMALI BİRİNDEN İSTERİM
5.YARDIM İSTERSEM ÜNİFORMALI BİRİNDEN İSTERİM.BÜYÜK BİRİ BENDEN YARDIM İSTERSE ÖNCE AİLEMDEN İZİN ALIRIM. 155,112,110 numaralarını öğrendik.Güvenlik görevlisini davet ettik.

15 6. BİRİ BANA DOKUNDUĞUNDA KÖTÜ HİSSEDERSEM «HAYIR BANA DOKUNMA» DERİM
6.BİRİ BANA DOKUNDUĞUNDA KÖTÜ HİSSEDERSEM «HAYIR BANA DOKUNMA» DERİM. BU BENİM EN DOĞAL HAKKIM. Alan ve beden farkındalığı üzerine orff çalışması yaptık.

16 7.BİR YERE GİTMEDEN ÖNCE AİLEME SORARIM!
Aile katılım gününde birlikte drama ve oyun etkinliği yaptık.Hikayeler dinledik.

17 8.SESİM ALARMIMDIR.TEDİRGİNSEM,KORKARSAM HEMEN BAĞIRIRIM.
Çığlık bağırma çalışması yaptık.

18 9. KORKAMSAM,KENDİMİ KÖTÜ HİSSERDEM HEMEN BİRİNE SÖYLERİM
9.KORKAMSAM,KENDİMİ KÖTÜ HİSSERDEM HEMEN BİRİNE SÖYLERİM.BAŞKALARI İLE KONUŞTUĞUM ŞEYLERİ AİLEME SÖYLERİM. Kulaktan kulağa oyunu oynadık.

19 10.AİLEMDEN İZİNSİZ ARABALARA BİNMEM.
Drama ve aile katılımlarında çeşitli etkinlikler yaparak pekiştirdik.

20 Projemizin sonunda velilerden görüşlerini almak amacıyla değerlendirmelerini istedik.

21 Hikayeler dinledik,görseller hakkında beyin fırtınası yaptık.

22 Yaparak yaşayarak öğrenmeyi ve çocukların aktif olduğu,disiplinler arası çalışmalar yapmaya dikkat ettik.Dramalar ve oyunlar oynadık. Proje sonunda kendini ifade etme,iletişim kurma,eleştirel gözle bakma,plan yapma,öğrendiklerini yaşamda kullanma,yorum yapmaları sağlandı.Çevre ile etkileşim kurması yapılandırıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği 10 altın kuralı çocuklara severek ve kaygı yaratmadan verebilmek için hedeflediklerimizi yapmış olduğumuzu düşünüyoruz.

23 ÇOCUKLAR KAYBOLMASIN AİLELER ÜZÜLMESİN.


"ALTIN KURALLARLA GÜVENDEYİM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları