ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Advertisements

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ STAJ KOMİSYONU STAJ BİLGİLENDİRME.
CV BİÇİMİ VE FORMATI NASIL OLMALIDIR ?.
U.Ü. ORHANGAZİ MESLEK YÜKSEKOKULU Öğr. Gör. Yeliz UMUR
ÖRNEK SUNUM HAZIRLAMA ŞABLONU
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 14 KASIM 2012.
Özgeçmiş (cv) Hazırlama Teknikleri
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
SORULARLA MERAK ETTİKLERİMİZ
YONT171 Bilgi Teknolojilerine Giriş I
Yrd. Doç. Dr. Emre SÜMER Aralık-2011
Slayt (PowerPoint) Hazırlama
Bilgisayarda Ofis Programları
BİTİRME TASARIM VE YILİÇİ PROJELERİ SUNUM STANDARTLARI
GİRİŞBÖLÜMÜNÜ ANLATMA
İçindekiler Tablosu Oluşturma
Ekim ayı sonuna (18 Ekim Perşembe, 12.00’a) kadar teslim edilecek belgeler Staj Defteri – Fakülte sekreterliğinden ve staj yapılan kurumdan onaylı Sicil.
Dr. Yener ATASEVEN Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Yrd.Doç.Dr. GÜLİN PAYASLI OĞUZ Arş.Gör. DERYA ÇAKIR AYDIN
WORD WORD UYGULAMA.
KELİME İŞLEMCİ PROGRAMI
Psikolojide Akademik Yazım PSY-103
METALURJİ ve MALZEME MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
GÖRSEL TASARIM.
POSTER HAZIRLAMA VE POSTER SUNUMU
PERFORMANS ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME DERSİ DÖNEM PROJESİ
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
Hafta 1: Dizinleme ve Özler BBY 264 Dizinleme ve Sınıflama.
 Staj süresi, toplam 50 işgünüdür. Bu sürenin 25 işgünü ENT 200 fabrika stajını, 25 işgünü de ENT 300 büro stajını kapsar. Öğrenci, bölümde geçirdiği.
INSA300. İnşaat sektöründe ilk elden deneyim kazanmak Teori ve pratiği birleştirmek Teknik rapor yazmayı öğrenmek.
 Bölümümüzde staj ve iş yeri eğitiminden Doç. Dr. Fatih AKSOY ve Arş. Grv. Muhammed GÜZEL sorumludur.
Hafta 2: Dizinleme ve Öz Hazırlamaya Giriş BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
STAJ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
BİTİRME ÖDEVİNİN BAŞLIĞI Öğrencinin Numarası, Adı Soyadı
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
INSA300 YAZ STAJİ.
V. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
IV. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
P-NO HARRAN I. ULUSLARARASI AR-GE PROJE PAZARI
INSA300.
BİLDİRİ BAŞLIĞI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi
Kapak Sayfasında sadece logo ve fon görseli kullanılır.
Örnek Uygulama Öğr. Gör. Yasin ÇİÇEK.
BİL1007 BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE UYGULAMALARI
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
BİLDİRİ BAŞLIĞI AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ Turizm Fakültesi
Staj Rehberi KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ OF TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ
İnşaat Mühendisliği Bölümü Staj Duyurusu
Bitirme tezi nasıl yazılır
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ
PROJE SERGİSİ VE YARIŞMASI
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bitirme Çalışması Başlığı
PROJE BAŞLIĞI (Times New Roman 36 Punto) (Proje No)
VIII. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
YÖNLENDİRİLMİŞ ÇALIŞMA I-II
“Sunum Tuzaklarını Önleme”
ULAŞTIRMA PROJE PAFTASININ HAZIRLANMASI
Değerlendirme Çalışması Raporlama
T.C OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 1 DERS ADI: KONU: Hazırlayan Dersin Sorumlusu:
TASARIM/BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ UYGULAMALARI PROJE, POSTER VE SUNUM HAZIRLAMA.
Sunum transkripti:

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ Arş. Gör. Selman BAYSAL

Teorik / Analitik Bilgi Staj Defterinin Amacı Teorik / Analitik Bilgi Pratik Bilgi Raporlama Grafikler Tanımlar Ne yaptığınızdan öte o işin yapılışı ve ne öğrendiğiniz Tablolar Günlük raporlar Fotoğraflar

Staj Defteri – Dış ve İç Kapaklar İç kapakta: 1) Öğrencinin vesikalık fotoğrafı yapıştırılarak fotoğrafın üzeri kuruluş tarafından mühürlenmelidir. 2) Staj defterini imzalayan mühendisin odaya kayıtlı olması ve sicil numarasını yazması gerekmektedir. 3) Staj tek bir yerde yapılıyorsa her iki tabloda da ilk satırların doldurulması yeterlidir. Şekil 1. Dış kapak. Şekil 2. İç kapak.

Çalışmanın Özetlenmesi Çalışmanın kısa özeti verilirken O güne ait çalışmaların ne olduğu birkaç kelime ile ifade edilmelidir. Kazı çalışması ve shotcrete uygulaması Fore kazık uygulaması O gün yapılmış olan çalışma daha önceki günlerde de yapılmış ise Çalışmanın Açıklandığı Sayfa No kısmında o güne ait staj defteri sayfası referans gösterilebilir. Kazı çalışması (Sayfa no: 2) Kazı çalışması (Sayfa no: 2,10) DİKKAT: Çalışmanın açıklandığı sayfa no kısmına çalışma raporunda sağ üst kısımda bulunan SAYFA NO yazılmalıdır. Şekil 3. Çalışmanın kısa özeti tablosu.

İçindekiler, Tablolar ve Şekiller Listesi Şekil 4. İçindekiler listesi. Şekil 5. Tablolar listesi. Sayfa aralığı değil, ana başlığın bulunduğu ilk sayfa verilmelidir. STAJ RAPORU…………..6-25 (YANLIŞ) STAJ RAPORU…………..6 (DOĞRU) Ana başlıklar ve Tablo-Şekil numaralandırmaları koyu renk. Alt başlıklar, Tablo-Şekil isimleri normal renk. Şekil 6. Şekiller listesi. Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, sağa yaslı, tek satır aralıklı Hazır yazı stili: Listeler Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, sola yaslı, tek satır aralıklı Hazır yazı stili: İçindekiler Listesi

Terminoloji, Kuruluş Hakkında Bilgi ve Giriş Sayfaları Bu kısım çalışma içerisinde verilen sembollerin ve kısaltmaların ne ifade ettiğinin anlatıldığı kısımdır. Şekil 7. Terminoloji. Şekil 7’deki gibi alfabetik sıra ile yazılmalıdır. Şekil 8. Genel bilgi sayfası. 1. Latin Alfabesi 2. Grek Alfabesi Şekil 9. Giriş sayfası.

Çalışmaların Raporlanması Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, iki yana yaslı, 1.5 satır aralığı Hazır yazı stili: StajRaporu Ana Başlıklar -> Kalın (bold), ortalanmış, tümü büyük harf ile, 1.5 satır aralığı Hazır yazı stili: AnaBaşlık Alt Başlıklar -> Kalın, sola dayalı, kelimelerin ilk harfleri büyük, 1.5 satır aralığı Hazır yazı stili: AltBaşlık Her staj günü bir sayfaya yazılmalıdır. Şekiller Her sayfada en fazla bir fotoğraf olmalı; birden fazla fotoğraf var ise bu fotoğraflar referans gösterilerek Ek A’ya konulmalıdır. Fotoğraflar: Sayfaya ortalanarak konmalı -> Şekil seçilerek «Şekiller» şablonu kullanılabilir. İsimlendirilirken «Şekil» ifadesi kullanılmalıdır. Şekil isimleri fotoğrafların altına – sayfaya ortalanarak yazılmalıdır. -> Şekil isimlendirilmesi için «Şekil Yazısı» şablonu kullanılabilir. Şekil 10. Çalışma raporu sayfası.

Çalışmaların Raporlanması Tablolar Tablolar EK B’ye konulmalı; çalışma raporuna konulmamalıdır. Tablolar: Sayfaya ortalanarak konmalı -> Tablo seçilerek «Tablolar» şablonu kullanılabilir. İsimlendirilirken «Tablo» ifadesi kullanılmalıdır. Tablo isimleri fotoğrafların üstüne – sayfaya ortalanarak yazılmalıdır. -> Tablo isimlendirilmesi için «Tablo Yazısı» şablonu kullanılabilir. Şekil 11. Çalışma raporu sayfası - 2. Şekil 12. Çalışma raporu sayfası – 3.

Sonuçların ve Kaynakların Verilmesi Stajdan elde edilen bilgilerin özetlendiği «Sonuçlar» bölümü maddeler halinde yazılmalıdır. Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, iki yana yaslı, 1.5 satır aralıklı Hazır yazı stili: i. Sonuçlar Şekil 13. Çalışma sonuçlarının sunulması. Rapor yazımında ve staj sürecinde yararlanılan kaynaklar rapor içinde referans gösterilmelidir. Kaynaklar kısmında referans gösterilen çalışmalar-kitaplar vb. bilimsel yazım kurallarına uygun şekilde verilmelidir. Yazı stili: Times New Roman, 12 punto, iki yana yaslı, tek satır aralıklı Hazır yazı stili: Kaynaklar Şekil 14. Kaynakların verilmesi.

Ekler Şekil 15. Rapor eklerinin sınıflandırılması. Staj raporundaki «her gün için bir sayfa kullanılmalıdır» kısıtlaması sebebiyle tablolar (çizelgeler), birden fazla fotoğraflar ek kısmında verilmelidir. Ayrıca pafta, teknik resim çizimleri vb. ekler kısmında sunulmalıdır. A4 boyutundan büyük ekler cd’ye aktarılmalıdır. A4 boyutundan büyük ekler içeren defterler kabul edilmeyecektir. Pafta, teknik resim çizimleri vb. bulunuyorsa EK C, EK D şeklinde sınıflandırılabilirler. Şekil 16. Şekillerin EK A’da verilmesi. Şekil 17. Tabloların EK B’de verilmesi.

SIKÇA YAPILAN HATALAR

Hatalar Bağlaçların yazım kurallarına dikkat edilmemesi, Birçok, herhangi bir vb. kelimelerin yanlış yazılması, İkilemelerin yazım kurallarına uyulmaması, Özel isimlerin yazılış kurallarının bilinmemesi, Noktalama kurallarının dikkate alınmaması vb. Rapor dili 1. ve 2. tekil ile 1. ve 2. çoğul ifadelerin kullanılması, Konu ile alakası olmayan tanımların verilmesi vb. Staj defterinin usulüne uygunluğu İçeriğin şablon ile aynı olmaması, Evraklarda imza, mühür, onay vb. istenenlerin tamamlanmamış olması

Dinlediğiniz için teşekkürler!

STAJ DEFTERİ İÇ KAPAĞI DIŞINDA HERHANGİ BİR BELGEDE VESİKALIK FOTOĞRAFINIZ BULUNMAMAKTADIR. STAJ DEFTERİNDEKİ FOTOĞRAFINIZIN ÜSTÜNE STAJ DEFTERİNİZİ DEĞERLENDİREN VE ODAYA KAYITLI OLAN MÜHENDİS TARAFINDAN MÜHÜR VURULMASI GEREKMEKTEDİR.