TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“ UFRS İLE UYUMLU FİNANSAL RAPORLAMA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER: TÜRK VE AVRUPA SİGORTA ŞİRKETLERİ ” Dr. Can Öztürk 1 Ankara, 6-7 Haziran.
Advertisements

T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Türkiye İstatistik Kurumu Faaliyetleri Nilgün DORSAN Strateji Geliştirme Daire Başkanı.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
KESİN HESAP KANUNU VE ÖZELLİKLERİ
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
UNI-SET Toplantı Notları
Sigorta Denetleme Kurulu
KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
KESİN HESAP KANUN TASARISI
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
Vergilendirme İşlemleri
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
KAMUDA İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI DERNEĞİ BİLİM KURULU (KİGUDER)
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
İSTANBUL ULUSLARASI FİNANS MERKEZİ İSTANBUL ULUSLARARASI FİNANS MERKEZİ STRATEJİ BELGESİ HAZIRLIK ÇALIŞMALARI.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
18 Haziran 2015 İSTANBUL. 2 GİRİŞİMCİLER İÇİN TEMEL VERGİ MEVZUATI EĞİTİMİ NEURA YUSUF SAHIN 18 Haziran 2015 İstanbul.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
Avrupa Birliği ile Müzakereler Kapsamında Fikri Mülkiyet Hukuku Faslı
Mali Hizmetler Müdürlüğü ARSA RAYİÇ ÇALIŞMALARI
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Ceyhun yılmaz Mali hizmetler uzmanı.
Bitlis Eren Üniversitesi
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
130 Maddeden oluşmaktadır
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
Vizyon Kronolojisi Kuruluş
Kurumsal Yönetimde İç Denetimin Geleceği Esra Aydın
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
ÖZ GELİRLER.
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
ADR KONVANSİYONU
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU
Düsseldorf - Köln.
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
Türkiye’de Bankacılık Sektörü
COŞKUNLAR SÜRÜCÜ KURSLARI Trafik ve Çevre Bilgisi
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
e-Dönüşüm Türkiye Projesi
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yönetim Kurulu Başkanı Ekonomide ve bankacılıkta reform;
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI Şinasi BAYRAKTAR
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI” TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI” 27 Şubat – 3 Mart 2017 Çeşme, İzmir Ümit YILDIZ Kadastro Dairesi Başkanlığı Taşınmaz Değerleme Birimi

Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Sermaye Piyasası Kamulaştırma Vergi ve Harçlar Kentsel Dönüşüm Hazine Taşınmazları Mahkemeler İcra Müdürlükleri Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik

Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Sermaye Piyasası Konut Finansman Sistemi Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Gayrimenkul Yatırım Fonları Gayrimenkul Sertifikaları Kira Sertifikaları İpoteğe Dayalı Menkul Kıymetler İpotek Teminatlı Menkul Kıymetler …

Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Konut Finansman Sistemi Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Sermaye Piyasası Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği Gayrimenkul Bilgi Merkezi A. Ş. Konut Finansman Sistemi Sermaye Piyasası Kanunu Md. 76/5 TDUB Üyesi Gayrimenkul Değerleme Uzmanları ve Şirketleri “…konut finansmanı kapsamında yapılan değerlemelere ilişkin bilgiler…”

Değer Tespit Komisyonları Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Kamulaştırma Kurumlar Değer Tespit Komisyonları Kamulaştırma Kanunu Bilirkişilik Kanunu SPK Lisanslı Uzmanlar Taşınmaz geliştirme konusunda yüksek lisans veya doktora yapmış uzmanlar Kamulaştırma

Değer Takdir Komisyonları Örneğin; Tapu Harçları için BEYAN Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Vergi ve Harçlar Vergi Değer Takdir Komisyonları Uzman Görüşü Harçlar Örneğin; Tapu Harçları için BEYAN

Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik 20 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazete: “En az 1 milyon ABD Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına 3 yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilen” kişiler Türk Vatandaşlığını kazanabilir.

Gayrimenkul Değerleme – Türkiye Kentsel Dönüşüm Hazine Taşınmazları Mahkemeler İcra Müdürlükleri İHT – Değer Esaslı Arsa/Arazi Düzenlemeleri

TKMP - İkraz Anlaşması Bölüm D: Gayrimenkul Değerlemesi Türkiye Cumhuriyeti’nde Avrupa uygulamaları ile tutarlı bir gayrimenkul değerlemesi için politika seçeneklerinin ve kurumsal seçeneklerin geliştirilmesi. Seçilen iki belediyede yerel emlak vergisi sistemi için, toplu gayrimenkul değerlemesi pilot uygulamalarının yapılması ve kılavuz hazırlanması. TKGM bünyesinde, merkezi hükümet kuruluşlarında ve yerel yönetimlerde gayrimenkul değerlemesine yönelik temel kapasitenin geliştirilmesi için eğitimlerin sağlanması, seminer ve çalıştayların düzenlenmesi ve kamu kuruluşlarından, paydaş kuruluşlardan ve seçilen üniversitelerden seçilen kişilerin mezuniyet sonrası eğitimi.

Gayrimenkul Değerleme Bileşeni - Etkileri 10. Kalkınma Planı 2016 ve 2017 Yıllık Programları Hükümet Programları Kayıt Dışı Ekonomi İle Mücadele Eylem Planı 2016 Programı – 448 Nolu Tedbir “Gayrimenkul Değerleme Sistemi oluşturulması için gerekli yasal, kurumsal ve teknik altyapının genel çerçevesine ilişkin bir Analiz Raporu hazırlanması”

Taslak Politika Geliştirme Raporu Gayrimenkullerden Alınan Vergiler ve Uluslararası Uygulamalar Emlak Vergisine Esas Değerleme Yöntemleri Emlak Vergisi Reform Çalışmalarına Yönelik Reform Çalışmaları Piyasa Değeri Bazlı Emlak Vergi Sistemi İçin Bir Yöntem Olarak “Toplu Değerleme” Türkiye’de Taşınmazlardan Alınan Vergiler ve Harçlar Türkiye’de Emlak Vergisine Esas Değerin Tespiti ve Gayrimenkul Değerleme Sistemi Vergilendirme Amaçlı Gayrimenkul Değerleme Çalışmaları Özel Sektör Değerleme Altyapısı TKMP – Gayrimenkul Değerleme Bileşeni Toplu Değerlemenin Gayrimenkul Piyasasında Şeffaflaşmaya Etkisi Türkiye’de Toplu Değerleme Konusunda Gereklilikler Türkiye’de Gayrimenkul Değerleme Konusundaki Gelişmeler

Taslak Politika Geliştirme Raporu TOPLU DEĞERLEME Gereklilikler Neden? Piyasa Değeri Değer Bilgi Bankası Adil Vergilendirme Standart Yapı Şeffaflık …

Değer Esası, Tanım, Yöntem Taslak Politika Geliştirme Raporu Değer Bilgi Bankası Öznitelik Bilgileri Protokoller Değer Bilgileri Veri Sahibi? Veri Kaynakları Paylaşım Şartları? Değer Esası, Tanım, Yöntem Kullanım Şartları?

Piyasa Değeri ile Uyumlu Emlak Vergi Değeri Düzensiz Vergiler/Harçlar Taslak Politika Geliştirme Raporu Toplu Değerleme Toplu Değerleme Piyasa Değeri ile Uyumlu Emlak Vergi Değeri Emlak Vergisi Düzensiz Vergiler/Harçlar Uzun zaman isteyen bir süreç Kuruluş aşamasında Değer Bilgi Bankası, Değer/Fiyat verisi kaynağı olarak kullanılabilecek

Gayrimenkul Satış İşlem Adetleri Taslak Politika Geliştirme Raporu Gayrimenkul Satış İşlem Adetleri

Teşekkür ederim. Ümit YILDIZ uyildiz@tkgm.gov.tr 0312 551 46 81