7. Hafta Yöneltme (Liderlik).

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Presentation title Novo Nordisk Way.
Advertisements

İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRLERİNİN VİZYONER LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP OLMALARI İLE ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜTSEL ADANMALARI ARASINDAKİ İLİŞKİ Fatma BABİL Eskişehir.
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
Liderlik ve Örgütsel Adalet
Yönetim Kavramı Yönetim İşlevleri.
OKULLARDA ETKLİ LİDERLİK ve YÖNETİCİLİK
, BURSA MÜKEMMELLİKLE GELECEĞE HAZIRLIK.
YÖNETİM Toplum içinde yaşayan insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için ihtiyaçlarının karşılanması gerekir. İhtiyaçları karşılayacak olan mal ve hizmetlerin.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDA ETKİLİ YÖNETİM
LİDERLİK.
YÖNETİM NEDİR? Belirli birtakım amaçlara ulaşmak için başta insan olmak üzere, parasal kaynakları, araç-gereçleri, hammaddeleri ve zaman faktörünü birbiriyle.
Ortak Öğrenme Nasıl Gerçekleşir? Türk Otomotiv Sektöründen Örnekler TÜSİAD – UİG Rekabet Öncesi İşbirlikleri Başarı Hikayeleri Semineri Dr. Umut EKMEKÇİ.
ÇANKAYA İMKB TURİZM ve OTELCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ.
İşletme Yönetimine Giriş Arş. Grv. Gültekin ALTUNTAŞ
Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş
3. Seçme ve Yerleştirme Zirvesi 21 Eylül 2006 Geleceğin Lideri Nasıl Seçilir? Nasıl Korunur ? 21 Eylül 2006 Amrop International Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş.
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
LİDERLİK İpek Sözer
Kalite Kültürüne Dönüşüm Stratejileri
Bölüm 12 Stratejilerinin Uygulanması-1 İşletme Yapıları ve Sistemler
Performans ölçme ve değerlendirme güz
Liderlik tarzları ve Yenilik
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ NEDİR?
İNOVASYON.
İKY Tarihsel Dönüşümü (Yaklaşımları) Klasikler, Neo-Klasikler, Modern
VİZYONER LİDERLİK.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ VE GELENEKSEL YÖNETİM
YÖNETİM BECERİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
YETKİNLİK NEDİR? Yetkinlik; mükemmel performansın elde edilmesinde ayırt edici bilgi, beceri ve tutumları kapsayan gözlemlenebilir davranışlardır. Yetkinlik;
PLAN NEDİR ? PLANLAMA NEDİR ?
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Öğretim Yılı Bahar Dönemi
Bölümün Amacı Bu bölümün amacı, örgütlerin peşinde koştukları hedeflerin türlerini ve yöneticilerin bu hedeflere ulaşmak için kullandıkları rekabetçi.
Lİderlİk * Liderlik, belirli şartlar altında kişisel ve grup amaçlarını gerçekleştirmek üzere, bir kimsenin başkalarının faaliyetlerini etkilemesi ve yönlendirmesi.
BÖLÜM 12 Örgütlerde Grup Süreçleri. BÖLÜM 12 Örgütlerde Grup Süreçleri.
5.BÖLÜM YÖNETİM.
YÖNETİM SÜRECİ VE ÖZELLİKLERİ
Toplam Kalite Yönetimi
Yönetimin Fonksiyonları Örgütleme Yöneltme (Liderlik)
Radardanismanlik.com.tr 1 RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK radardanismanlik.com.tr EĞİTİMDE KALİTE RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK TAKIM ÇALIŞMASI.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Yrd. Doç. Dr. Ş ule Aydın Turan YÖNETİMİN FONKSİYONLARI: YÖNELTME- LİDERLİK.
Dr. Adil AKINCI Bankacılık ve Finans Bölümü
LİDER HEMŞİRELERİN VE LİDER SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KÜLTÜREL YETKİNLİKTE ŞEFKATLİ BAKIM SUNMADA KAPASİTELERİNİ GÜÇLENDİRME PROJESİ
YÖNELTME FONKSİYONU.
Kurumsal Kültür Yapılandırma Projesi
Uzaktan Erişim İşletme Yüksek Lisans Programı MAN519T STRATEJİK YÖNETİM 10. Hafta Stratejilerin Uygulanması Yrd. Doç. Dr. Pınar FALCIOĞLU.
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
Performans ve Ücret Yönetimi Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN
Stratejik İKY ve Örgüt Performansı İlişkisi
Lider ve Liderlik Liderlik, grubu etkileyebilme ve peşinden sürükleyebilme gücüdür. Lider, Grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetici,
YÖNETİCİ KİMDİR? SAPTANAN AMAÇLARA EN ETKİN VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE ULAŞABİLMEK İÇİN İNSANLARIN ÇABALARINI BİR- LEŞTİREN İŞ VE EYLEMLERİN TÜMÜNE YÖNETİM,
İŞE ALIM SÜRECİ. Sunumun İçeriği İşe alım ihtiyacını belirleme Yeteneğe ulaşmak Yeteneği seçmek Yeteneği organizasyona yerleştirmek Yeteneğin organizasyona.
SINIFTA ÖĞRETİM LİDERLİĞİ
MATEMATİK EĞİTİMİ FELSEFESİ
BEDEN EĞİTİMİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON
İŞLETME YÖNETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİ
BEDEN EĞİTİMİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON
Uzm. Dr. Kenan TAŞTAN YÖNETİMDE BAŞARI Uzm. Dr. Kenan TAŞTAN
3. HAFTA İLK KURAMCILAR.
YÖNETİM VE YÖNETİCİLİK. NELERDEN BAHSEDECEĞİZ.  YÖNETİMİN TANIMI.  YÖNETİMİN KAVRAMI.  YÖNETİCİNİN TANIMI.  YÖNETİCİNİN KAVRAMI.  İYİ BİR YÖNETİCİ.
“Tek PPG” olarak yolumuza devam ediyoruz
Süreç Yönetimi Smith iş bölümü kavramının üç yararından bahsetmektedir.
Sunum transkripti:

7. Hafta Yöneltme (Liderlik)

Planlama Örgütleme Yöneltme

LİDERLİK NEDİR? Liderlik, insanlara önemli görevleri başarabilmeleri için ilham verme sürecidir. Hedef Belirleme Yönlendirme Motive Etme

YÖNETİCİ VE LİDER KARŞILAŞTIRMASI Yönetim, faaliyeti planlama ve sıradan bütçe yapma işlerinden oluşurken liderlik, şirket için yön tayin etme -bir vizyon yaratma- işidir. Yönetim organizasyonun biçimlendirilmesi, çalışanların yeteneklerine uygun kadrolara yerleştirilmesi ve yapılan işin kontrol edilmesi iken liderlik, bu görevlerin ötesine geçerek belirlenen vizyona ulaşmak için çalışanların ikna edilmesidir.

GÜÇ VE LİDERLİK KURUM İÇİNDEKİ KONUMA YÖNELİK GÜÇ KİŞİSEL GÜÇ

LİDERLİĞİN ANLAŞILMASI İÇİN GELENEKSEL YAKLAŞIMLAR Özellikler Yaklaşımı Davranışsal Yaklaşım Durumsallık Yaklaşımı

1) ÖZELLİKLER YAKLAŞIMI Kendine Güvenli Olma Yeni Fikirler Ortaya Atabilme Becerisi Enerjik ve Sempatik olma Entelektüel Birikim Uzmanlık İnsanları Etkileyebilme ve İkna Edebilme Becerisi Dürüstlük ve Güvenilirlik

2) DAVRANIŞ ODAKLI LİDERLİK STİLLERİ OTOKRATİK LİDERLİK İNSAN İLİŞKİLERİ ODAKLI LİDERLİK BIRAKINIZ YAPSINLAR DEMOKRATİK LİDERLİK

3) DURUMSALLIK YAKLAŞIMI

LİDERLİKLE İLGİLİ ÇAĞDAŞ BAKIŞ AÇILARI Buraya kadar liderliği anlama yolunda, hepsi günümüzde de yararlılığını koruyan, temel klasik yaklaşımları öğrendiniz. Birkaç yeni gelişme, yönetimin bu hayati yönünü anlamamızda bize yardımcı olur.

KARİZMATİK VE DÖNÜŞTÜRÜCÜ LİDERLİK Karizma, dönüştürücü liderliğe katkıda bulunabilir. Dönüştürücü liderler insanların kişisel çıkarlarını toplum için feda etmelerini sağlarlar. Heyecan yaratır ve organizasyonları canlandırırlar. Hewlett-Packard’da, heyecan yaratabilme yeteneği müdür seçiminde açık ve net bir kriterdir.

GERÇEK LİDERLİK AHLAKİ BİR BOYUT KATAR Genel olarak, gerçek liderlik eski Yunan felsefesindeki “Kendine karşı doğru ol.” düsturunu benimser. Kendi liderliğinizde de dürüstlük, içtenlik, güvenilirlik, özü-sözü bir olma ve namusluluk şeklinde gerçekliği elde etmeye çalışmalısınız. Gerçek dönüştürücü liderler sadece kendilerinin değil, halkın (toplumun, organizasyonun veya grubun) çıkarlarını da düşünürler. Kendi çıkarlarını başkalarınınkiler için feda etmeye isteklidirler ve güvenilir insanlardır. Ahlaki açıdan olgundurlar ve insanlar, ahlaki muhakeme (mantık) sergileyen liderlerin sergilemeyenlere göre daha dönüştürücü olduğunu düşünürler.

KADIN LİDERLER

LİDERLİK PAYLAŞILABİLİR Mİ?

LİDERLERE HER ZAMAN İHTİYACIMIZ VAR MI?