güney kore slaytı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI
Advertisements

RÜZGARIN BASINCA ETKİSİ
ÖZBEKİSTAN KIRGIZİSTAN KAZAKİSTAN
KOSOVA CUMHURİYETİ.
PARAGUAY paraguay.
ULAN BATOR.
Grup adı: Ejderhalar Grup üyeleri: Andaç Erdoğan Yasemin Keyif Deniz Orbay Aydın Kurt.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Resmi dil: İrlandaca - İngilizce Başkent: Dublin En büyük şehir: Dublin Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Avro.
NÜFUS POLİTİKALARI.
1924 ANAYASASI.
SOĞUK SAVAŞ Devam.
Devletin adı: Litvanya Cumhuriyeti Başkenti : Vilnius 
KONU:DÜNYADAKİ İKLİM TİPLERİ
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
VİETNAM.
Belçika.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
HİNDİSTAN.
YERYÜZÜNDE YAŞAM.
İsviçre.
DEĞİŞİK YERLER FARKLI YAŞAMLAR
ÇİNİN DÜNYA ÜZERİNDE Kİ YERİ
1)KARA MELTEMI Güneş battığı anda karadan denize doğru esen kuvvetli bir rüzgardır. Bir tarafta geceleri açık hava da hızla soğuyan kara diğer tarafta.
Macaristan.
HAZIRLAYAN:ELİF SİNEM BİRCAN VE RABİA KALKAN
Hazırlayanlar İbRaHiM BaTuHaN. İ Ç İ NDEK İ LER NÜFUS CO Ğ RAFYA CO Ğ RAFYA İ KL İ M İ KL İ M EKONOM İ EKONOM İ İ LÇELER İ LÇELER KOM Ş U İ LLER KOM Ş.
DÜNYADA NÜFUSUN ALANSAL DAĞILIŞI
RUSYA Devletin Adı: Rusya Federasyonu
Lüksemburg.
COĞRAFYA.
5 ülke.
TÜRKİYE’NİN COĞRAFİ KONUMU VE ÖZELLİKLERİ
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
SOĞUK SAVAŞ.
SOSYAL BİLGİLER.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
Türkmenistanlılar.
Fiziki Faktörler İklim iklim elemanlarından sıcaklık, bitki türlerinin çeşitliliği ve bunların yayılış alanları üzerinde etkilidir. Çünkü her bitkinin.
DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ-1
A. DÜNYA’NIN ŞEKLİ Dünya, kutuplardan hafifçe basık, Ekvator’dan şişkin kendine has bir şekle sahiptir. Buna geoit denir. Dünya’nın geoit şekli, kendi.
Mevsimler Hikmet SIRMA.
“Çinlilerin eğitime ilişkin çok yüksek beklentileri var
KUZEYİN YARAMAZ DEVLETİ KUZEY KORE
TÜRKİYE.
1-HARİTA -ÖLÇEK –EKVATOR-MERİDYEN 2-İKLİMLER –ETKİLEYEN FAKTÖRLER
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
ETKİNLİK ÇALIŞMA SUNUSU
Temel HUKUK DERS NOTLARI SON HAFTA
KUZEY KORE.
RÜZGARLAR.
KPSS COĞRAFYA Veysel DİKME
CEPHELER YİĞİT GÜVEN.
İKLİM ELEMANLARI - SICAKLIK
SOSYAL YAPI İlin Türkiye'deki konumu Edirne haritası Çalışma alanı
DANİMARKA DANİMARKA KRALLIĞI.
KARŞILAŞTIRMALI EĞİTİM
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
Uluslararası İşletme Yönetimi
Türkiye iklimi Türkiyenin iklimini etkileyen faktörler MATEMATİK KONUM Türkiye 36° – 42° kuzey enlemleri ile 26° –45° doğu boyları arasında yer alır.
İKLİMLER GÖZDE KISACIK 98 F\9-B.
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
Hazırlayan Mehmet BİRİŞİK
Resmi dil: Farsça Başkent: Tahran En büyük şehir: Tahran Yüzölçümü: km² Nüfusu: 75 milyon Para birimi: İran Riyali.
ÇİN HALK CUMHURİYETİ. Başkenti: Pekin Çin Halk Cumhuriyeti, yüzölçümü itibariyle dünyanın üçüncü, nüfus itibariyle en büyük ülke. Güney Doğu Asya'da.
Sunum transkripti:

Resmi dil: Korece Başkent: Seoul En büyük şehir: Seoul Yüzölçümü: km² Nüfusu: Para birimi: Güney Kore Won

Kore tarihi M.Ö yılına kadar uzanır. Ülke Çin’in eline geçtikten sonra, Budizm ve Çinlilerin etkisinde kalmış, daha sonraları 7. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar değişik hanedanların idaresi altında bağımsız olarak kalmıştır yılında Japonlar Kore’yi işgal ederek koloni haline getirdiler. Bu durum, 1945 yılına kadar sürdü yılında Sovyet subaylarının kumandasındaki Kuzey Kore birlikleri, Güney Kore’ye saldırdı. Bunun üzerine BM, bölgeye içersinde bir tugay Türk askerinin de bulunduğu BM askerleri gönderildi. 27 Temmuz 1953'te imzlanan ateşkesten sonra 38. Paralel Güney Kore ile Kuzey Kore arasında sınır kabul edildi. Güney Kore 6 ayrı Cumhuriyet dönemi geçirmiştir. 1948'de 1.Cumhuriyet, 1960 öğrence ayaklanmalarından sonra 2.Cumhuriyet, önemli ekonomik gelişmelerin yaşandığı 3.Cumhuriyet, Devam 17 Ekim 1972 tarihli Anayasa değişikliğiyle 4.Cumhuriyet, 1979'da 12 Aralık Askerî Darbesinden sonra 5.Cumhuriyet ve 29 Haziran 1987'de "Demokratikleştirme İlanı" ile yeni cumhurbaşkanının seçilmesi ile halen devam eden 6.Cumhuriyet dönemine girilmiştir.

G. Kore Parlamentosu 299 üyeden oluşur ve 4 yılda bir halk tarafından seçilir. Cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi vardır. G. Kore'de başkanlık sistemi hakimdir, bu nedenle başbakanın yönetimdeki rolü zayıf kalmaktadır. Başbakan, daha çok Meclis ve Cumhurbaşkanı arasında bir köprü görevi görmektedir.

Güney Kore’nin iklimi, kışın karalardan esen soğuk rüzgarların etkisindedir. Kar nadiren yağarken yağmur görülmez. Güneşli ve açık bir hava olmasına karşın ayaz nedeniyle hava sıcaklığı çok düşer. Muson rüzgarları sayesinde bitki örtüsü arasında tropikal bitkiler de yer alır. Ülkede gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkları çok düşüktür.

Ülkede nüfus artış oranı 1950'lerde % 3'den daha fazla iken başarılı aile planlaması kampanyaları ile 2005 yılında % 0.38'lere kadar gerilemiştir. Nüfusun % 85'i şehirlerde yaşamaktadır. Güney Kore'nin ekonomisini geliştirmesi ve politik istikrarsızlığa ulaşması ise 1990 yıllarının ortalarını bulmuştur. En büyük şehir, başkent Seul’dür. Kore, Çin ile Japonya arasında bir köprü olmasına rağmen, kendilerine has bir kültür geliştirmiştir. Köylerde yaşayan Koreliler, yüzyıllar önceki gibi giyinir ve yaşarlar. Şehirlerde yaşayanlar ise batı dünyasının etkisindedirler. Devam