Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YERYÜZÜNDE YAŞAM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YERYÜZÜNDE YAŞAM."— Sunum transkripti:

1 YERYÜZÜNDE YAŞAM

2 Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere yeryüzünde yaşamı anlatıcam
Merhaba arkadaşlar şimdi sizlere yeryüzüne yaşamı anlatıcam

3 HARİTA HARİTA: Yerkürenin tamamının veya bir bölümünün, belli oranlarda küçültülerek, kuşbakışı görünüşü ile düzlem üzerine aktarılmasına HARİTA denir.

4 PARALEL Ekvatora paralel olarak dünya üzerinde doğu-batı yönünde uzandığı varsayılan dairelerdir. Meridyen Kuzeyden güneye kadar kutuplar arasında uzanan çizgilerin adlarıdır. Bir diğer anlamda ise meridyen yayları olarak bilinirler.

5

6 ölçek Çizimi yapılacak olan araziye ait gerçek uzunluklar haritaya aktarılırken belli oranlar dahilinde küçültülmesine ölçek denir.

7 KÜÇÜK ÖLÇEKLİ HARİTALAR
Ölçeği 1/ den daha küçük olan haritalardır Bu haritalar Dünya'nın, kıtaların, ülkelerin tamamını veya bir bölümünü gösterir. BÜYÜK ÖLÇEKLİ HARİTALAR Ölçeği 1/20000'e kadar olan haritalardır Şehir imar plânları, kadastro haritaları bu türdendir.

8 İKLİMLER Akdeniz iklimi: Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen iklim türüdür. Karasal iklim: Kışları soğuk ve karlı geçer, yazlar ise sıcak ve kurak geçer. Karadeniz iklimi: Her mevsim yağışlıdır. Doğal bitki örtüsü ormandır.

9

10

11 İLK ÇAĞ M.Ö. 3500'de yazının bulunmasıyla başlayıp 476'da Batı Roma İmparatorluğu'nun yıkılmasına kadar devam eden tarihi dönemdir.

12 ORTA ÇAĞ  Geleneksel ve şematik olarak üç bölüme ayrılmasında, ortada kalan çağa verilen isimdir.

13 Yakın Çağ Çoğu tarihçinin Fransız Devrimi ve Sanayi Devrimi ile başladığını kabul ettiği, günümüzde de devam eden tarihi çağlardan sonuncusudur.

14 MUSON İKLİMİ  Tropikal iklim özellikleri taşıyan Güney, Güneydoğu ve Doğu Asya’da etkilidir. Görkemli yağmur bulutları, aralıksız yağış ve güçlü rüzgarları başta gelen özelliğidir. En yağışlı iklim tipidir.

15 ÇÖL İKLİMİ Ekosistem çeşitlerinden biri olan, iklimi kurak,  sıcaklık farkı fazla, bitki çeşitliliğin az olduğu ekosistemde görülen iklim tipine denir.


"YERYÜZÜNDE YAŞAM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları