Hz. Peygamber İ slâm'ı tebli ğ ederken toplumun yenili ğ e açık, idealist ve enerjik kesimini olu ş turan gençlerden Büyükölçüde destek almı ş tır.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsn-ü Zan Su-i Zan.
Advertisements

AİLE: Hayata Açılan Pencere. AİLE: Hayata Açılan Pencere.
KUR'AN-I KERİM NASIL BİR KİTAPTIR?
AHLAKİ TUTUM VE DAVRANIŞLAR
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V.).
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ.
EHLİBEYT.
KUTLU DOĞUM HAFTASI BİLGİ YARIŞMASI
Din ve İnanç Prof. Dr. Sönmez KUTLU

HASED-GIYBET.
Ders: Temel Dini Bilgiler Konu: Peygamberlik
TEVAZU Tevazu yani alçakgönüllülük, kibirlenmenin zıddıdır.
Bilgidagi.com.
Medine’ye Hicretin Ba ş laması Peygamber Efendimiz ile Medineli Müslümanlar arasında cereyan eden Akabe bîatları ve yapılan anla ş malar, Müslümanlar.
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
İSLAM DİNİNDE BAYAN ERKEK İLİŞKİSİ
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
CİN ALİ FACEBOOK İLE TANIŞIYOR
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
DEĞERLER EĞİTİMİ DOĞRULUK VE ADİL OLMA.
HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK
ÖĞRENCİNİN; Adı: Şuayip Soyadı: Yıldız Sınıf: 10/B No: 3534 ÖĞRETMENİN; Adı: Alaattin Soyadı: Kudu.
1. Anne Babanın Çocuklara Davranışı
RASÛLÜLLAH’TA SABIR.
2. İnanca Bağlılığı.
3. İYİLİKTE YARIŞMALI VE YARDIMLAŞMALIYIZ
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Hazırlayan: İsmail TÜRKMENOĞLU
4. Küçükleri Sevmek, Büyükleri Saymak
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Performans ödevi
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ
HZ. MUHAMMED (s.a.v.) HAKKI GÖZETİRDİ

SİYER-İ NEBİ HAZIRLAYAN (fakir) CENGİZ KAYA
Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Rabbi yessir ve la tu assir rabbi temmim bil hayr

GÜNLÜK HAYATTA HZ. MUHAMMED 2. ÜNİTE: GİYİM KUŞAM 1
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
CANAN YEŞİLDAĞ. FIRTINALI BİR DÖNEM…… 1.Özenti, 2.Kimlik bunalımı 3.Bencillik 4.İdealsizlik 5. Cinsellikle ilgili aşırılıklar 6.Marka düşkünlüğü 7. Ahlakî.
Hz.Muhammed’in Hayatı Hazırlayan:Tankut AYAS. Hz.Muhammed’in Hayatı Hz.Muhammed 20 Nisan 571 yılında Mekke’de do ğ du. Babası Abdullah, annesi Âmine,
Doğumu Gençliği ve Evliliği
Hz. Muhammed.
Tereddütsüz İman ve Allah’a tam Güven
Helal ve Haram.
İlk Çağrı ve İlk Müslümanlar
HIRISTIYANLIK. Hristiyanlık, 1.YY da Hz. İ sa’nın tebli ğ iyle ba ş lamı ş tır. Hz. İ sa’nın do ğ du ğ u yıllarda Filistin, Roma’nın hâkimiyeti altında.
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
Bu Slayt gösterisi www. varolmak. com sitesi tarafından hazırlanmıştır
Bugün neler öğreneceğiz?
Din Dersi Paylaşım Portalı
ZEKÂT; Kelime anlamı: ‘Artma, çoğalma, arınma ve bereket’
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
A LL A H R ASULÜNE SALAVAT "Allah ve melekleri Peygamber'e hep salât ederler. Ey iman edenler! Siz de O'na çokça salât edin ve tam bir içtenlikle selâm.
Din ve devlet ilişkileri bağlamına kavramsal netlik açısından bakış
70 Y ıLLıK B IR H AYAT Orhan ÇELİK. N ASıL B IR İ NSAN Erkek Üniversite Mezunu Üniversite Mezunu 24 Yaşında Namaz Kılmaya Başladı 25 Yaşında İş hayatına.
KOLAYLAŞTIRINIZ, GÜÇLEŞTİRMEYİNİZ. MÜJDELEYİNİZ, NEFRET ETTİRMEYİNİZ. Buhârî, İlm, 12; Müslim, Cihâd, 6.
AİLE NEDİR ? Aile, evlilik ve kan bağına dayanan; anne, baba, çocuklardan oluşan en küçük sosyal gruptur. Toplum, ailelerden oluşur. Bu nedenle, aile.
7. Sınıf 2. Ünite: HAC VE KURBAN
Hz. Ali (R.A)= RADIYALLAHU ANH’NIN HAYATI.
Hicret Olayı.
HZ. MUHAMMED VE AİLE HAYATI
Taif’i daha önce duydunuz mu?
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Deniz arda ög 341 7/E. Hz. İsa’nın doğumu ve yaşama hakkında bilinmesi gereken her şeyi kısaca bu içerikte bulabilirsiniz. Hz. İsa nasıl dünyaya geldi?
HZ. PEYGAMBER VE GENÇLİK.  Bugün burada toplanmamızın tek bir gayesi olmakla beraber muhtemelen her birimiz kendi halimize bırakılsaydık çok farklı işlerle.
Sunum transkripti:

Hz. Peygamber İ slâm'ı tebli ğ ederken toplumun yenili ğ e açık, idealist ve enerjik kesimini olu ş turan gençlerden Büyükölçüde destek almı ş tır. O, tebli ğ e ba ş ladı ğ ı ilk andan itibaren kadın - erkek, genç-ihtiyar, zengin-fakir, hür- köle ayırımı yapmaksızın tüm insanları İ slâm'a davet etmi ş tir. Nitekim ilk Müslümanlar incelendi ğ inde içlerinde toplumun her kesiminden fertlerin yer aldı ğ ı görülmektedir. Ancak, bu fertler Arasında gençlerin ço ğ unlukta oldu ğ u bilinmektedir.

Allahü Teâlâ c.c. ilâhî emirlerini peygamberler vasıtasıyla bildirmi ş tir. Hepsinin getirdi ğ i hükümlerin aslı ve gâyesi bir olup ş u be ş noktada birle ş ir: 1- Dini muhafaza 2- Nefsi muhafaza 3- Aklı muhafaza 4- Nesli muhafaza 5- Malı muhafaza etmek...

Hz. Ali bugünün gençli ğ ine hem ilmiyle hem de cesareti ve sa ğ lam iradesiyle rol model olabilecek büyük sahibilerdendir. İ lk müslüman genç erkek Hz. Ali ise İ lk İ slamla ş ereflenen sadakat ve cesaret numunesi hanım sahabi de Hz. Ebu Bekr’in kızı Hz. Esma idi. Hz. Esma -radıyallahuanhâ- gönlünü İ slam’a açtı ğ ında gencecik bir kızdı. Henüz daha on yedi ya ş ındaydı. Çok sevdi ğ i babasının yüzünde imanın huzurunu görünce hiç tereddüt etmemi ş ti. Annesi Kuteyle binti Abduluzza’ya nasip olmayan hidayet bu küçük hanıma müyesser olmu ş tu… Yeti ş kin erkekler arasında İ slam’a girenlerin ilki nasıl ki babası Hz. Ebu Bekir - radıyallahu anh- ise, genç kızlar içinde de oydu.

Efendimiz İ slam’ı tebli ğ etmeye ba ş ladı ğ ında ona ilk sahip çıkanlar gençler ço ğ u 30 ya ş civarında idi. İ lk müslümanlardan birkaç ki ş i 50 ya ş civarında, birkaç ki ş i 35 ya ş ın üzerinde, geri kalan ço ğ unluk ise 30 ya ş ın altında bulunuyordu. Bazı önemli genç sahabiler: Hz. Ali: Zübeyr b. Avam: 12 Abdullah b. Ömer: 13 Ubeyde b. el-Cerrah: 13 Talha b. Ubeydullah: 14

 Hadis-i Ş erifler: H. Ş.: - Ey Gençler! Sizden evlenmeye gücü yetenler evlensin. Çünkü bu; gözü (harama bakmaktan), iffeti (zinâ gibi ş eylerden) daha iyi korur. (Muhtârül-ehâdis 1393) H. Ş.: İ nsan, genç ya ş ında evlenirse, ş eytanı: "Bana yazıklar olsun! Bu genç dinini benden korudu" diye ba ğ ırır. (Râmûz 179/1). H. Ş.: Bir genç dünya lezzetlerini ve lehviyâtı (bo ş ş eyleri) terk eder, gençli ğ ine ra ğ men Allahü Teâlâ'ya itâate devam ederse, Allah ona yetmi ş iki sıddîkın ecrini ihsan eder ve kendisine "Ey gençli ğ ini benim tâatime tahsis edip ş ehvetini terk eden genç! Sen bana bazı meleklerim gibisin!" buyurur. (Râmûz 383/2)  H. Ş.: Allahü Teâlâ'nın tevbe eden gençten ziyâde sevdi ğ i, günaha devam eden ihtiyardan da ziyâde bu ğ zetti ğ i hiç bir ş ey yoktur. (Kenzül- İ rfan 196) H. Ş.: Allahü Teâlâ gençli ğ ini tâatla geçirenleri sever... (Kenzül- İ rfan 193) H. Ş.: Küçükken ibadete ba ş layan gençlerin, ihtiyarladıktan sonra ibadete ba ş layanlar üzerine üstünlü ğ ü, peygamberlerin sâir insanlar üzerine üstünlü ğ ü gibidir. (Kenzül- İ rfan 194)

 YAPAN:SAL İ H HAYDAR AVCI  :KONU:HZ MUHAMED(S.A.V) VE GENÇLER  SINIF VE NO:10/B 233

EN SEVDIGM HOCAMA MERYEM ERCIYAS