Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları:

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hafta 7: Öz Türleri ve Fonksiyonları BBY 306 Dizinleme ve Öz Hazırlama.
Advertisements

BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
BAŞLIK Makale Künyesi: Yılı, Yazarları, Yayınlandığı Dergi, sayfa sayısı ( gibi)
Materyal Hazırlama Yönergesi Nisan, Materyal Ödevi2 Materyal Hazırlama Hazırlanan materyal vize sınavı yerine geçecek. Materyal ödevlerinin en son.
SUNU HAZIRLAMA PROGRAMI: powerpoint
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
Poster template by ResearchPosters.co.za Araştırma Özetinin Konu Başlığı Muhammed Hasan ASLAN, Arif Çağdaş AYDINOĞLU, Meltem YEŞİLÇİMEN AKBAŞ Yazarların.
Hazırlayan: Dr. Emine CABI
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
DEPREME DAYANIKLI BETONARME YAPI TASARIMI
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
Hazırlayan : İhsan ÇETİN - Erzincan 2015 Kelime İşlemci Programı.
Yapılan çalışmanın detaylarını, yöntemlerini, farsa şekil, formül, yazılım algoritması, çalışma biçimleri, çalışma durumları, uygulama alanları, çalışmanın.
ARA Ş TIRMA YÖNTEM ve TEKN İ KLER İ Ö ğ r. Gör. Dr. O. İ nanç GÜNEY ADANA MYO.
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
Real Time Elevator Monitoring System
ARAŞTIRMANIN RAPORLAŞTIRILMASI
SİMÜLASYON Yrd Doç. Dr. Halil İbrahim KORUCA Pazartesi : Sınıf :
Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
ŞEKİL/FIGURE Makale Başlığı / Title of Paper
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
5. sınıflar Power Point.
Sunum başlığı Sunum Tarihi.
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
ÖZET KONU DETAYLARI GİRİŞ SONUÇLAR VE ÖNERİLER
Bitirme Çalışması Konu Başlığı
Bu sorunlar neden çözülmeli?
Üniversitenin ve Bölümün logosu eklenebilir!
TÜBİTAK 1601 OMÜGEM 2.GİRİŞİMCİLİK PROJE PAZARI
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Raporlaştırma
VI. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Tez Veri Girişi Ulusal Tez Merkezine, Tez Döneminde olan ve Danışmanı ile Tez konusunu belirleyip, Enstitümüzün onayından geçen tüm öğrenciler giriş yapmak.
EĞİTİMDE MATERYAL TASARIMI VE HAZIRLAMA İLKELERİ.
RAPOR YAZIMI.
Kaynak Gösterme Teknikleri
Konu Başlıkları Staj başvurusunda izlenecek yol
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ampirik (Görgül) Araştırmaların Raporlanması
Tezin Olası Bölümleri.
2017 – 2018 Eğitim – Öğretim Yılı Mühendislik Fakültesi STAJ BİLGİLENDİRMESİ STAJ İŞLEMLERİ Burada açıklanan işlemler her staj türü (şantiye, büro, serbest.
B. ÇEŞİTLİ ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE ARAŞTIRMA (YÜKSEK LİSANS)
AR-GE PROJE ve FİKİR PAZARI
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Poster Başlığı Birinci YAZAR Bulunduğu eğitim düzeyi (Lisans, Yüksek Lisans, Doktora), Lisans için bulunduğu sınıf, öğrenim gördüğü kurum, lisansüstü öğrenciler.
Nitel Araştırma Süreci
Uzm. Dr. Kemal Türker ULUTAŞ
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
BİTİRME ÇALIŞMASI BAŞLIĞI
Hangi Konular Performans Görevi Hangi Konular Proje Olarak Seçilmelidir? MEB 2008.
Buraya, sadece sunumu yapan yazarın e-postası yazılmalıdır.
Bitirme Tezi/Mühendislik Tasarımı Proje Türkçe Başlığı
Çalışma Başlığı ÇALIŞMAYI YAPAN(LAR) Giriş Karşılaştırma Sonuçlar
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Proje Başlığı Özet Sonuçlar ve Tartışma Materyal ve Metot Kaynaklar
Poster Başlığı (Calibri, 96 punto, kalın)
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ Bitirme Çalışması Başlığı
Bu alan projenize ait çalışmaları yerleştirmeniz gereken alan olarak ayrılmıştır. Önerilen yazı tipi Arial olup font büyüklüğü dür. Poster Hazırlama.
IV. SONUÇLAR VE TARTIŞMA
Yazar 1a, Yazar 2a, Yazar 3b and Yazar 4a
POSTER BOYUTLARI A1 (59,4x 84,1 cm) BOYUTLARINDA OLMALIDIR
POSTER BOYUTLARI: Genişlik: 50 cm, Yükseklik: 70 cm
Wiki Eğitim – Artık Hayal Değil
Poster Başlığı (Calibri, 96 punto, kalın)
Sunum transkripti:

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Bitirme Çalışması Poster Hazırlama Kılavuzu Poster Boyutları: Powerpoint sunusu olarak dikey formda hazırlanacak posterlerin ebadı 100 cm (genişlik) x 70 cm (yükseklik) ölçülerinde olacaktır. Yazılar örnek poster formatında belirtilen puntolar ile yazılmalıdır. Başlık: Her posterde konu başlığı, yazar/yazarlar ve proje danışmanının adı yer almalıdır. Yazılar örnek poster formatında belirtilen puntolar ile yazılmalıdır. Düzen: Posterde belirtilen konuların, sözlü sunu olmaksızın anlaşılabilmesi gerekir. Dolayısıyla salt düz metinden oluşan tasarımlardan kaçınılmalıdır. Mümkün olduğunca madde imleri, tablolar ve grafik öğeler kullanılarak poster anlaşılır hale getirilmelidir. Posterin çalışmanın kapsamını tam olarak ifade etmesi gerekmektedir. Mümkün olduğunca çalışmada yer alan konulara posterde de yer verilmesine dikkat edilmelidir. Poster hazırlamada renk sınırlaması olmayıp, görselliği arttırıcı renkli şekil ve fotoğrafların kullanılmasına ağırlık verilmelidir. Şekillerde karakterlerin kolaylıkla okunabilmeleri için uygun boyutta karakterler kullanılmalı ve şekiller, uzaktan kolay görülebilecek boyutlarda verilmelidir. Teorik tez çalışması yapanlar “Materyal-Metot” kısmını yapmayacaktır. Bunun yerine Tez hazırlama kılavuzunda belirtildiği gibi Literatür özetine daha geniş bir şekilde yer verilebilir. Hazırlanan poster sunumlar, danışman öğretim üyesine gösterilip onay alınmadan sunum panolarına asılmayacaktır. Poster sahipleri, programda belirtilen süre ve saatlerde posterlerinin başında bulunacaklar ve çalışmaları konusunda bilgi vereceklerdir.

Poster Başlığı ( 45 punto, Kalın) GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GENETİK VE BİYOMÜHENDİSLİK BÖLÜMÜ BİTİRME ÇALIŞMASI 2018-2019 Bahar Dönemi Poster Başlığı ( 45 punto, Kalın) Yazar 1, Yazar 2 ( Calibri 40 Punto, Kalın) Proje Danışmanı : Unvan-Ad-Soyad (Calibri 40 Punto, Kalın) ÖZET (Calibri 40 punto, Kalın) Metin (20 punto, normal); yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılacak; kullanılan yöntem ve teknikler belirtilerek elde edilen sonuçlar verilecektir. Anahtar Kelimeler: (20 punto, kalın) SONUÇLAR (Calibri 40 punto, Kalın) 1. Alt Başlık (Calibri 32 punto, Kalın) Metin (Calibri 20 punto, normal) projede elde edilen sonuç ve bulgular sergilenecektir. Sonuçların, uzun cümleler yerine grafikler, fotoğraflar ve resimlerle gösterilmesi tercih edilmelidir. Bununla birlikte, önemli noktalar vurgulanmalı; gösterilen şekillerin ne anlama geldiği belirtilmelidir. GİRİŞ VE AMAÇ (Calibri 40 punto, Kalın) Metin (Calibri, 20 punto, normal) yazar/yazarların üzerinde durduğu konu, amacı ve önemi özet bölümüne göre daha detaylı ele alınacaktır. Çalışmanın mevcut durumu ve alternatif yöntemleri literatüre atıfta bulunarak belirtilmelidir. Çalışmada kullanılan teknikleri oalsı üstünlüklerine vurgu yapılmalıdır. MATERYAL ve METOT (Calibri 40 punto, Kalın) 1. Alt Başlık (Calibri 32 punto, Kalın) Metin (Calibri 20 punto, normal), Çalışmada başvurulan yada geliştirilen metotlar açık bir şekilde belirtilmelidir. Kullanılan analiz yöntem ve ekipmanları yazılmalıdır. Teorik tez çalışması yapanlar bu kısmı yapmayacaktır. Bunun yerine Tez hazırlama kılavuzunda belirtildiği gibi Literatür özetine daha geniş bir şekilde yer verilebilir. ÖNERİLER (Calibri 40 punto, Kalın) Metin (Calibri 20 punto, normal) Elde edilen ve beklenen sonuçlar kısaca yorumlanabilir. Konuyla ilgili gelecekte yapılabilecek çalışma önerileri kısaca ifade edilebilir. KAYNAKLAR (Calibri 40 punto, Kalın) Kaynaklar (Calibri 18 punto, normal) Posterde içinde yer verilen seçme kaynaklar listelenmelidir.