Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RAPOR YAZIMI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RAPOR YAZIMI."— Sunum transkripti:

1 RAPOR YAZIMI

2 Grup Çalışması: “Bir zincir en kuvvetli halkası kadar değil, en zayıf halkası kadar güçlüdür” Ekip kuran yöneticiler daha başarılıdır. İnsanlara saygı ve sevgi besleyenler mükemmel bir ortam ve işbirliği sağlar. Diyaloglarda sen-ben değil, siz-biz ifadesi kullanılmalıdır. Sakin tavırlı olmak, hoş bir çalışma ortamı sağlamak, beceriye göre görev dağılımı yapmak çalışma başarısını artırır.

3 RAPOR BÖLÜMLERİ Kapak sayfası Özet İçindekiler Tablolar Listesi Şekiller Listesi Terimler Teşekkür

4 Raporun Ana Gövdesi Giriş (Introduction) Teorik Bilgiler (Theory) Deneysel (Experimental) Bulgular ve Tartışma (Results and Discussion) Sonuç (Conclusion) Öneriler (Recommendations) Kaynaklar (References) Ekler (Appendices)

5 Kapak sayfası Dersin adı ve kodu Raporun başlığı Grup numarası, öğrenci ismi ve numarası Öğretim Üyesinin adı Rapor teslim tarihi

6 Özet Çalışmanın amacı ve önemi vurgulanmalıdır. Çalışma içeriği basit ve tanımlayıcı olarak verilmelidir. Ne yapılmıştır? Ne bulunmuştur? Varılan sonuçlar nelerdir?

7 İçindekiler İçindekiler listesi okuyucunun rapordaki konuların işleniş sırasının görülmesini sağlayan ve bu konuların sayfalara göre dağılımını veren bir bilgilendirmedir. Ana başlıklar büyük harflerle, alt başlıklar küçük harflerle verilerek birbirinden ayrılmalıdır. Raporda yer alan farklı bölümlerin başlıkları ve tüm alt başlıklar bölüm numaraları ile içindekiler bölümünde verilmelidir.

8 Tablolar Listesi Şekiller Listesi Terimler (Nomenclature) Teşekkür (Acknowledgement)

9 Giriş (Introduction) Yapılacak iş nedir? İş neden yapılmaya değerdir? Girişin son paragrafında rapor içindeki bölümlerden düzenli bir şekilde söz edilmeli, çalışmada izlenen strateji anlatılmalıdır.

10 Teorik Bilgiler (Theory) Raporunuzun bu kısmında genel bilgiler yerine, incelenen çalışmada kullanılan teknik ve/veya yöntemi gösteren ve hesaplamaların yürütülmesini sağlayan teorik ön bilgi kısaca verilmelidir.

11 Deneysel (Experimental) Eğer bir deney çalışması yapılıyorsa yapılan deneysel çalışmada kullanılan düzenek (sistemin şematik bir çizimi de verilerek) ve yöntem anlatılmalıdır. Bu deneysel çalışma sonunda elde edilen veriler de tablo olarak verilmelidir.

12 Bulgular ve Tartışma (Results and Discussion) Çalışmanın amacından yola çıkılarak elde edilen sonuçlar tartışılıp yorumlanmalıdır. Bu sonuçların uygulanabilirliği göz önünde bulundurulurken, güvenirliliği ve mevcut deneysel hataların sonuçlar üzerine etkileri tartışılmalıdır.

13 Sonuç (Conclusion) Bu kısımda tartışmanızın ışığında elde edilen sonuçlar daha çok kalitatif olarak özetlenecektir. Bu kısımda sayısal sonuçlar zorunlu olmadıkça verilmemelidir.

14 Öneriler (Recommendations) Yaptığınız çalışmayla ilgili olarak önerilerinizi anlaşılır ve daha sonraki çalışmalara ışık tutacak şekilde özetleyebilirsiniz.

15 Kaynaklar (References) Metin içinde gösterim: ………. (Altınten, 2002)…
Kaynaklar (References) Metin içinde gösterim: ……….(Altınten, 2002)…. veya Altınten (2002) yaptığı çalışmada………. şeklinde ise; Altınten, A., Genetik Algoritma Kullanılarak Fuzzy Kontrol Yöntemi ile Bir Stiren Polimerizasyon Reaktörün Kontrolü, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi, Ankara, Dyakonov, A. J., “Low Temperature Abatement of CO” 4th Int. Conf. On Unsteady State Processes in Catalysis, Montreal, Canada (2003). Levenspiel, O., Chemical Reaction Engineering, 3rd Ed., Wiley, New York, 1999.

16 Metin içindeki gösterim: ………. [1]……
Metin içindeki gösterim: ……….[1]……. veya Dyakonov [1] yaptığı çalışmada…… ……….[2]……. veya Altınten [2] yaptığı çalışmada…… şeklinde ise; [1]Dyakonov, A. J., “Low Temperature Abatement of CO” 4th Int. Conf. On Unsteady State Processes in Catalysis, Montreal, Canada (2003). [2]Altınten, A., Genetik Algoritma Kullanılarak Fuzzy Kontrol Yöntemi ile Bir Stiren Polimerizasyon Reaktörün Kontrolü, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi, Ankara, 2002.

17 Ekler (Appendices) Raporda sık başvuralan bilgiler, örnek hesaplamalar bu bölümde verilmelidir.

18 Kaynak Yazım formatı Kitap: Levenspiel, O
Kaynak Yazım formatı Kitap: Levenspiel, O., Chemical Reaction Engineering, 3rd Ed., Wiley, New York, Makale: Doğan, M., Doğu, G., “Hydrogen Diffusivity Enhancement in alumina Pellets Due to Impregnated Palladium”, Chem. Eng. Comm., 190, 662 (2003).

19 Konferans: Dyakonov, A. J. , “Low Temperature Abatement of CO” 4th Int
Konferans: Dyakonov, A. J., “Low Temperature Abatement of CO” 4th Int. Conf. On Unsteady State Processes in Catalysis, Montreal, Canada (2003). Tez: Altınten, A., Genetik Algoritma Kullanılarak Fuzzy Kontrol Yöntemi ile Bir Stiren Polimerizasyon Reaktörün Kontrolü, Doktora Tezi, Gazi Üniversitesi, Ankara, 2002.

20 Kitapta Bölüm: Nguyen, T. V. , He, W
Kitapta Bölüm: Nguyen, T.V., He, W., “Interdigitated Flow Field Design” Handbook of Fuel Cell Technology, Cilt III, Vielstich, W., Gasteiger, H., Lamm, A.(Editörler), Wiley, New York, 2003.


"RAPOR YAZIMI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları