Geniş Zaman (Simple Present Tense)

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ENGLISH TENSES SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN.
Advertisements

SİMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
İNGİLİZCE PROJE ÖDEVİ HazIrlayan:onur rahman gürcan SInIf:9-e no:1106 konu:Simple present tense.
SİMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
THE PRESENT PERFECT TENSE
SIMPLE PRESENT TENSE.
SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
8.SINIF İ NG İ L İ ZCE GRAMER THE PRESENT CONTINUOUS & THE PRESENT SIMPLE.
SIMPLE PRESENT TENSE.
EXPRESSING PURPOSE, CAUSE AND RESULT AND GIVING REASON
SORU CÜMLESİ (?) (QUESTIONS)
SIMPLE PRESENT TENSE ZAMAN İFADELERİ (Tıme Expressıons)
THE PRESENT CONTINuOUS TENSE POSITIVE aND NEGATIVE SENTENCES
PRESENT CONTINUOUS NAME:MERVE SURNAME:ÖKSÜZ CLASS:10/D NO:681.
SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
HOW OFTEN (NE KADAR SIKLIKLA)
PRESENT CONTINUOUS PRESENT SIMPLE
ANEMİLER Eritrositlerin hızlı kaybı yavaş yapımı Kan Fizyolojisi (3)
Expressing Daily Routines
MADENSEL MADDELER (MİNERALLER)
 1 – 5 Yaş Grubu  6 Yaş Anaokulu  7 – 16 Yaş İlk öğretim  Lise Eğitimi İSVEÇ EĞİTİM SİSTEMİ.
SIMPLE PRESENT TENSE.
© 2016 Future simple (will) © 2016 ingilizcebankasi.com.
PRESENT TENSE FATMA YÜKSEL FORMS OF THE SİMPLE PRESENT TENSE Affirmative: I get up early. You go on holiday every year. He studies hard. She.
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
SIMPLE PAST TENSE YAPISI
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
  Shifting deictic centre as source of ambiguity: (20) [on the phone]: There’s a hospital at the opposite end of town.  (21) [letter.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.
ŞEKER(DİABETES MELLİTUS DM) HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER Şeker ya da diyabet denilen hastalık genellikle kalıtsal ve.
What is lost in translation?
TÜRKİYE EKONOMİSİNİN SEKTÖREL DAĞILIMI
FİİLDE MASTAR VE KİP.
Improvement to Rankine cycle
SIFAT ( ÖN AD) ÖRNEKLER: * Beyaz tahta * Görgülü kişi
Aesthetic Dermatology Seperatly from the nature of skin, the skin needs also vary with age. Resistance of skin to external environment decreas, skin starts.
SAYILAR ve RAKAMLAR.
Obezite (Şişmanlık) GAZİ ORTAOKULU.
KEVSER KURNAZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ 2. SINIF - II. ÖĞRETİM
THE SIMPLE PRESENT Tense
Zamanlar times.
Yemeklik Tane Baklagillerin Beslenmedeki Yeri
ADVERBS OF FREQUENCY (SIKLIK ZARFLARI).
SIMPLE PRESENT TENSE.
Simple Present Tense Simple Present Tense (Basit Geniş Zaman)
FİİLLERDE ÇATI.
Simple Present Tense (Geniş Zaman)
Çekİmlİ Fİİl Nedİr ? Fiilin en temel özelliği; o eylemi yapan bir kişisinin ve yapılma zamanının bulunmasıdır. Yani işin kim tarafından ve ne zaman yapılmış.
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
SIMPLE PRESENT TENSE AND PRESENT CONTINUOUS TENSE
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
Ders 8 Değerlendirme ve kavram öğretimi
FUTURE TENSE (WİLL).
SIMPLE PRESENT TENSE.
ŞEKER HASTALIĞI.
Etkili Öğretmen Kimdir?
Simple Present Tense Geniş zaman cümleleri…. Simple Present Tense Nerde kullanılır? Simple present tense / geniş zaman, sürekli yapılan veya alışkanlık.
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
Fiilimsiler Fiillerden türemiş oldukları halde bir fiil gibi çekimlenemeyen, cümlede isim, sıfat, zarf görevlerinde kullanılan ve yan cümleciklerin yüklemi.
B- Yaygınlık Ölçüleri Standart Sapma ve Varyans Değişim Katsayısı
“am, is, are”.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
5 Esneklik BÖLÜM İÇERİĞİ Talebin Fiyat Esnekliği
Sahip Olmak “Have/Has”
Was/were “idi”.
Hazırlayan: Eray POLAT Numara:
People with an entrepreneurial mindset are always brave.
Fiillerde Kişi Fiillerde Zaman
Zarflar Zarf: Eylemleri, eylemsileri, zarfları, kimi zaman da ekeylemle yargı anlamı kazanmış sözcükleri türlü yönlerden (durum, zaman, yön…) tamamlayan.
Sunum transkripti:

Geniş Zaman (Simple Present Tense)

İngilizcede Geniş Zaman Çoğul ve 1. şahıs tekil öznede; fiil yalın halde kullanılır. They play a role in the regulation of cellular interactions. = Onlar hücresel etkileşimlerin düzenlenmesinde bir rol oynar. Tekil öznede; fiilin sonuna –s takısı eklenir. Aldosterone increases blood pressure. = Aldosteron kan basıncını (tansiyonu) artırır.

Bazı Yaygın Kullanılan Fiiller play: oynamak increase: artmak, artırmak decrease: azalmak, azaltmak contribute to: -e katkıda bulunmak contain: içermek use: kullanmak occur: meydana gelmek result in: -e yol açmak, ile sonuçlanmak result from: -den kaynaklanmak cause: neden olmak show: göstermek lead to: -e yol açmak

The unique geometry of proline contributes to the formation of the fibrous structure of collagen. = Prolinin eşsiz geometrisi kollajenin fibröz (ipliksi) yapısının oluşumuna katkıda bulunur. Egg white contains avidin. = Yumurta akı (yumurtanın beyaz kısmı) avidin içerir.

Geniş Zamanla Kullanılan Sıklık Zarfları Zarf (adverb) Tümleci: Fiilin nasıl, ne zaman, niçin ve ne kadar yapıldığını/olduğunu gösteren öğedir. Geniş zamanla kullanılan bazı sıklık zarfları: always (daima) often (sık sık) usually (genellikle) sometimes (bazen) occasionally (ara sıra) from time to time (zaman zaman) rarely (nadiren) on Mondays (Pazartesi günleri) ever (hiç) never (hiçbir zaman)

They always contain methionine. = Onlar daima metiyonin içerir. Laboratory assays often use serum. = Laboratuvar ölçümleri sıklıkla serumu kullanır. Marasmus usually occurs in children. = Marasmus genellikle çocuklarda meydana gelir.

This causes particular problems. = Bu özel problemlere neden olur. Vitamin A deficiency results in night blindness. = Vitamin A eksikliği, gece körlüğüne yol açar. Systemic lupus erythematosus (SLE) results from an autoimmune response. = SLE, bir otoimmun cevaptan kaynaklanır.

Nitric oxide (NO) causes vasodilation Nitric oxide (NO) causes vasodilation. = Nitrik oksit (NO) vazodilatasyona (damar genişlemesine) neden olur. Patients with phenylketonuria often show a deficiency of pigmentation. = Fenilketonürili hastalar sıklıkla bir pigmentasyon eksikliği gösterir.

A carbohydrate-rich meal leads to a rise in blood glucose A carbohydrate-rich meal leads to a rise in blood glucose. = Karbohidratça-zengin bir öğün kan glukozunda bir artışa yol açar. Insulin decreases the production of glucose in the liver = İnsülin, karaciğerde glukozun üretimini azaltır.