Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ADVERBS OF FREQUENCY (SIKLIK ZARFLARI).

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ADVERBS OF FREQUENCY (SIKLIK ZARFLARI)."— Sunum transkripti:

1 ADVERBS OF FREQUENCY (SIKLIK ZARFLARI)

2 Bir işi ne sıklıkta ya da ne kadar ara ile yaptığımızı belirtmek için sıklık zarflarını kullanırız. Bazen, sık sık, ara sıra, daima, genellikle, binde bir, asla gibi ifadeler sıklık zarflarını işaret eder. İşte bu zarflara adverbs of frequency denir.

3 Sıklık Zarfı Anlamı Örnek Cümle
100% always daima, her zaman I always go to bed before 11pm. 90% usually çoğunlukla I usually walk to work. 80% generally genellikle I normally go to the gym. 70% often / frequently sık sık I often surf the internet. 50% sometimes bazen I sometimes forget my wife’s birthday. 30% occasionally ara sıra I occasionally eat junk food. 10% seldom / rarely nadiren I seldom read the newspaper. 0% never asla I never swim in the sea.

4 Sıklık Zarflarının Olumlu Cümle İçindeki Yeri
Sıklık zarfları olumlu cümlelerde özne ile fiil arasında kullanılır. I always remember to do my homework. He rarely gets good marks in exams. She frequently studies her lessons

5 Sıklık Zarflarının Olumsuz Cümleler İçindeki Yeri
İngilizce sıklık zarfları olumsuz cümlelerde olumsuzluk eki olan “don’t” ya da “doesn’t” dan sonra gelir. I don’t always get up early. They aren’t always late for class. Suzanne doesn’t usually get involved in politics. It doesn’t often snow here at Christmas. Professor Morgan isn’t often at a loss for words.

6 HOW OFTEN……??? * “How often” sorusu bir eylemin ne sıklıkla gerçekleştirildiğini sormak için sorulur * How often do you brush your teeth? - I always brush my teeth * How often do they eat pizza? - They often eat pizza * How often does she read a book? - She never reads a book


"ADVERBS OF FREQUENCY (SIKLIK ZARFLARI)." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları