2017-2018 Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BEL BACAK AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
Advertisements

BEL BACAK AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
BEL veDİZ AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
OLGU 8 Prof. Dr. Hidayet SARI.
DİZ AĞRISI VE SIRTTA TUTUKLUK OLAN HASTA AYIRICI TANISI
BEL KALÇA AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
BOYUN AĞRILI HASTA AYIRICI TANISI
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Diz osteoartriti için medikal sülük uygulanmasıyla ilgili randomize kontrollü bir çalışma Arş. Gör. Dr. Hüseyin Nejat Küçükdağ KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği.
SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İl Kanser Koordinatörü Uzm. Dr. Sevda Gürsel.
Romatizmal Kalp Hastalığı Romatizmal Ateş Dr. Alper Beder.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA ASTIM RİSK FAKTÖRLERİ Dr.Mehmet Seyhan A Acta Pædiatrica , 1606–1610.
HEMOFİLLİ HASTALIĞI Hemofili hastalığı; Kandaki pıhtılaşmayı sağlayan faktörlerden faktör 8 (VIII) ve 9 (IX)’un hayat boyu eksik ve kanın pıhtılaşmasının.
ELEKTROENSEFALOGRAFİ (EEG)
A Randomized Trial on Subject Tolerance and the Adverse Effects Associated With Higher- versus Lower Flow Oxygen Through a Standard Nasal Cannula Standart.
PNÖMONİ.
Bel ve Boyun Fıtıkları.
Anti-IgE Tedavisinin 1. Yıldaki Etkinliği:
Gebelikte Adneksiyel Kitlede Saptanan Krukenberg Tümörü
Gestasyonel diyabetli olan ve olmayan gebeler ile gebe olmayan kadınlarda dolaşımdaki fetuin-A düzeyleri ile QUICKI - insülin duyarlılığı arasındaki ilişki.
Zehra ASLAN AYDOĞDU KTÜ Aile Hekimliği AD
Temel Tıp Eğitiminin Human Papilloma Virüs (HPV) Farkındalığı üzerine etkisinin incelenmesi Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ÖÇM 2 çalışma grubu.
Stres Üriner İnkontinansın Minimal İnvaziv Tedavisi: Mesane Boynu Enjeksiyonu Ayse Veyhürda Dikmen, Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, Üroloji Klinigi,
KAN ŞEKERİNİN DÜŞMESİ.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
İKİNCİ BASAMAK BİR HASTANEDE
BAŞ AĞRISI BİLİNÇLİLİK PROJESİ
Adem Civan** Ramazan Arı*** Alpaslan Görücü** Mehmet Özdemir**
İkiz eşi anomalili gebelerde klinik yönetimimiz
Yüksek Dereceli Servikal İntraepitelyal Neoplazide Eksizyonel İşlem Sonrası Nüksün Öngörülmesi SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ , BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM.
Girişimsel Tedavisi (nasıl yapıyorum ?)
PAPP-A, İzole Oligohidroamniosta Doğum Şeklini ve Fetal Distressi Öngördürebilir mi? SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ , BURSA YÜKSEK İHTİSAS EĞİTİM VE ARAŞTIRMA.
Ankara 112 Acil Sağlık Hizmetleri
Bugün Günlerden Asistan Hekim;
KLİNİĞİMİZDE ELEKTRONLA TEDAVİ AMAÇLI KULLANILAN MOBİL LİNEER HIZLANDIRICININ NÖTRON KONTAMİNASYONU AÇISINDAN İNCELENMESİ Akın Öğretici1, Sahip M Kızıltaş2,
NÖROLOJİK HASTALIKLARA SAHİP BİREYLERİN VE BAKIM VERENLERİNİN AKTİVİTE YÖNÜNDEN TEDAVİ HEDEFLERİNE BAKIŞ Özge Buket Cesim*, Burcu Semin Akel*, Çiğdem Öksüz*
M Arş. Gör. Dr. Esranur AKBULUT
Ektopik tubal koryokarsinom: Her ektopik gebelik benign midir?
Akciğerde biriken aşırı, tıbbi tedaviyle düzeltilemeyen, nüks eden ve ciddi solunum sıkıntısı ve ağrıya sebep olan “kanserli ve/veya şilöz sıvının” tedavisinde.
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
OVERİN EPİTELYAL TÜMÖRLERİNDE HE4 EKSPRESYONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ
Trabzon Arş.Gör.Dr. Cuma Ali ZOBA.
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ KARDİYOLOJİ ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS TEZİ
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
OLGU SUNUMU Dr. Güliz Evik Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
UYGUN OLMAYAN İLAÇ KULLANIMLARI
BÜYÜME VE GELİŞME DEĞERLENDİRİLMESİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
ARŞ.GÖR DR .KEVSER AYAR KTÜ AİLE HEKİMLİĞİ ABD
VARİS Güncel Tedaviler.
BÖLÜM 3: ARZ VE ÜRETİM TEORİSİ
VAKA SUNUMU Arş. Gör. Dr. Cuma Ali ZOBA KTÜ Tıp Fakültesi
Dr. Sinem BOSTAN Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Results of Single and Multiple Dose Caudal Epidural Steroid Injections for Lumbosacral Sciatica Mustafa Eren Yüncü Mahmut Camlar1, Mustafa Eren Yuncu1,
Bel Ağrılı Hastalarda Transforaminal Anterior Epidural Steroid Enjeksiyonunun Etkinliğinin ve Girişimsel Tedavinin Yaşam Kalitesine Etkisinin Retrospektif.
Uz.Dr.Tamer KUZUCUOĞLU BAŞARISIZ BEL CERRAHİSİNDE UYGULANAN EPİDURAL STEROİD İNJEKSİYONLARININ HASTA MEMNUNİYETİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ         
Dr. Meryem TOP Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ramsey Hunt Sendromlu İki Hastada Ağrı Tedavisi Yaklaşımı ve Sphenopalatin Ganglıon Bloğu Deneyimimiz Hatice GÜMÜŞ, Birzat Emre GÖLBOYU, Fahrettin KIRÇİÇEK,
Burak Erken, Ayşegül Ceylan, Ersin Özeren
Yatırım Döneminde Uygulanan Vergi İndirimi Artırılacaktır Yatırımcılarımızın 2015 ve 2016 yıllarında gerçekleştirecekleri yatırım harcamaları için,
DİZ KİREÇLENMELERİNDE SÜLÜK TEDAVİSİ, FİZİK TEDAVİDE UYGULANAN TENS TERAPİSİ KADAR ETKİLİ OLABİLMEKTEDİR* *
LOMBER RADİKÜLER AĞRIDA MULTİFONKSİYONEL EPİDURAL ELEKTROD İLE PULSE RADYOFREKANS İŞLEMİNİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI Gökçenur Güldüren,
Kronik Nöropatik Ağrıda Spinal Kord Stimülasyonu Uygulaması
Transforaminal Epidural Steroid Enjeksiyonlarına %10'luk Hipertonik Saline Eklenmesinin Sonuçları; Prospektif Randomize Çalışma Barış Özöner Erzincan Üniversitesi.
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji AbD
* *BEL AĞRISININ TEDAVİSİNDE İNTRAMÜSKÜLER OKSİJEN-OZON TEDAVİSİ.
KOÜ 11. Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Çalıştayı DÖNEM IV
Dr Mustafa KURÇALOĞLU1, FIPP Dr Sinan PEKTAŞ1
Sunum transkripti:

2017-2018 Yıllarında Kliniğimizde Diffüzyonal Patch (Artcure) Uygulanan Hastaların Retrospektif Olarak Analizi OP. DR. ADNAN Y. DEMİRCİ SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ BURSA YÜKSEK İHTİSAS EAH

Lomber disk hernisi, bel ve bacak ağrısına yol açan, hastaların günlük yaşam kalitesini etkileyen ve ciddi iş gücü kaybına neden olan bir hastalıktır. Cerrahi tedavi gerektirmeyen durumlarda ağrıyı azaltmak için ucuz, noninvaziv ve etkili tedavi yöntemleri gereklidir.

Biz bu çalışmada lomber disk hernisi olan hastalara uygulanan konservatif tedavilere alternatif olması için difüzyonal patch (Artcure) uygulamasını retrospektif olarak inceledik.

Artcure; içeriğinde 6 ayrı bitkisel yağ içermektedir -kekik yağı -limon yağı -biberiye yağı -hardal yağı -papatya yağı -defne yağı

2017-2018 yıllarında Bursa Yüksek İhtisas EAH de difüzyonal patch uygulanan 250 hasta retrospektif olarak yaş, cinsiyet, bel ve bacak ağrısı, işlem öncesi ve işlem sonrası 10. gün VAS skoru ile değerlendirildi.

MR'ında protrüde veya extrüde disk hernisi olan hastalara işlem yapıldı. Hastaların fizik muayenesinde SLR pozitifti ve motor defisit yoktu. Artcure uygulandıktan sonra 24 saat süreyle mutlak yatak istirahati önerildi.

Toplam 250 hastaya artcure uygulandı, -%52,8'i (132) erkek -%47,2'i (118) bayan Yaş ortalaması -erkeklerde 43,3 (17-70) -bayanlarda 42,8 (19-70)

VAS skoru; -İşlem öncesi 8,41 -İşlem sonrası 10. gün 3,77 2 hastada uygulama bölgesinde allerji oluştuğu için uygulamaya son verildi.

SONUÇ Bu bulgular, radikülopati ile birlikte var olan, cerrahi gerektirmeyen protrüde veya extrude lomber disk hernilerinde alternatif bir tedavi olabileceğini düşündürmektedir. Bu anlamda daha geniş prospektif randomize kontrollü çalışmalara ihtiyaç vardır.

TEŞEKKÜRLER….