NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA.  İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan ve Sunan Fatma Sena YAMAN.
Advertisements

Sigara Dumanında Bulunan Gazlar
YERYÜZÜNDE DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
 1 Ekim 2010 ile 1 Kasım 2010 tarihleri arasında İ stanbul Haydarpa ş a Numune E ğ itim ve Ara ş tırma Hastanesi Acil Servisine ba ş vuran toplam 985.
Yüksek Gerilim Dersi Koruma Röleleri
Maddenin Değişimi Ve Tanınması
AKDENİZ BÖLGESİ.
AHMET NAFİZ DEMİR * * 2005 a.g.b k.g.b z.g.e a.g.b a.g.b o.l.m a.g.b
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ.
LOLİUM PERENNE (İNGİLİZ ÇİMİ).
Treibhauseffekt Handan Anapa Januar 2013
MADDENİN ISI ETKİSİ İLE DEĞİŞİMİ
MADDENİN DEĞİŞİMİ.
Duyu organlarımız , dünyaya açılan penceremizdir.
YÜZEY ALANI – HACİM İLİŞKİLERİ
İLETİŞİM ÇEŞİTLERİ.
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
ADSORPSİYONA ETKİ EDEN FAKTÖRLER
GİZEM YALÇINKAYA LİSE 4 SOSYAL No: 350. Do ğ al afetler,can ve mal kaybına sebep olan do ğ al olaylardır.(Sel,deprem,yangın,heyelan,çı ğ,fırtına..vs)
YAKAÖREN İLKÖRETİM OKULU
KKTC MERKEZ BANKASI BA Ş KANI Dr. Bilal SAN 8 Mart 2013, Lefko ş a Finansal Kriz, KKTC Bankacılık Sektörü ve Kurumsalla ş ma.
Uyarılmı ş enerji düzeyine çıkarılan atomların ve tek atomlu iyonların daha dü ş ük enerjili düzeylere geçi ş lerinde yaydıkları UV-görünür bölge ı ş.
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
CANLILAR VE ENERJİ İLİŞKİLERİ
Bakır ve Bakır Alaşımlarının Kaynağı
DERS:HAYAT BİLGİSİ KONU:ORGANLARIM ÇALIŞIYOR SINIF:2.
Medya Araçlarının Yararları Ve Zararları
5.sınıf 3. ünite Bölgemizi Tanıyalım
ISI&SICAKLIK SICAKLIK
İYON BAĞINDA KOVALENT KARAKTER
ISI VE SICAKLIK.
KİMYASAL DENGE VE KİMYASAL KİNETİK
Yağmur, Kar, Sis.
YANIKLAR VE KAN KİMYASI
SU VE HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ
Kimya Koligatif Özellikler.
VÜCUDUMUZ BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
Maddeyi Oluşturan Tanecikler
AD:Anıl SOYAD:Köylü SINIF:9/A NUMARA:378
SUYUN İNSAN YAŞAMINDAKİ YERİ
4. ÇÖZÜNÜRLÜK   4.1. Çözünürlük çarpımı NaCl Na Cl- (%100 iyonlaşma)
SU BİZİM İÇİN HAYATTIR YANİ TÜM CANLILARIN.
AKRABA EVLİLİKLERİ OLASI RİSKLERİ.
TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Tropikal Yağmur OrmanlarI BİYOMU.
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Su Döngüsü Ve Su Döngüsüne Olan İnsan Etkileri
SULARDA SERTLİK GİDERME YÖNTEMLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ Yaşama birliğindeki maddeler, canlı ve cansız ortamda yer değiştirirler. Maddelerin bu şekilde yer değiştirmesine modde döngüsü adı verilir.
Ekosistemlerin Üretkenliği Yeşil bitkilerin kullanılabilir besin enerjisi yapma hızına=Birim zamanda üretilen madde miktarına NET ÜRETİM denir. Birimi.
DOĞAL AFETLER VE KORUNMA YOLLARI
HAZIRLAYAN : AD : Saim SOYAD : KANAK SINIF :10-D NUMARA :1321.
Zemin Nemi.
İnfiltrasyon (süzülme)
 İş lemci bilgisayarımızın beynidir tüm i ş lemler ondan sorulur.
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"
Olası riskleri AKRABA EVLİLİKLERİ. Akraba evlili ğ i (tıp dilinde endogami evlili ğ i - İ çten evlenme); genetik hastalıkların epidemolojisini etkileyen.
 1. Fiziksel arıtma sistemleri  2. Biyolojik arıtma sistemleri  3. Kimyasal arıtma sistemleri  4. İ leri arıtma sistemleri  5. Arıtılmı ş atık sularını.
PINAR KARTALO Ğ LU.  Belirli sayıda i ş lemlerin tekrarlanması için kullanılan döngülerdir. for döngüleri ba ş langıç ve biti ş de ğ erleri arasında.
Hazırlayan: Ayşenur KARAASLAN.  Ses, bir enerji kayna ğ ından yayılan titre ş imlerin etkisi sonucu gaz, sıvı ve katı ortamlarda moleküllerin sıkı.
BİTKİLERİN YETİŞME ŞARTLARI
ÇEVRE KAVRAMI 1. Çevre, bugünkü anlamıyla bir çok dilde yeni bir terimdir. Yakla ş ık 50 yıl önce üretilen bu yeni sözcükler dünyanın büyük bir bölümü.
Hızlı Okuma Egzersizleri
ANALİTİK KİMYA DERS NOTLARI
1) Radyoaktif atık nedir 2) Radyoaktif atıkların sınıflandırılması 3) Radyoaktif atıkların toplanması ve depolanması 4) Radyoaktif atıkların yarılanma.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
ASİTLER VE BAZLAR. ASİTLER VE BAZLAR HCl(suda)  H+ + Cl - Asit nedir ? Suda çözündüğünde H + iyonu veren maddelerdir. HCl(suda)  H+ + Cl -
Ortak İyon Etkisi Ortak iyon çözünürlüğü ya artırma yada azaltma yönünde etkilemektedir. Ag2CrO4 gibi az çözünen tuzun bulunduğu bir çözelti içerisine.
Sunum transkripti:

NERG İ S ALTIN\MEL İ KE ACIBUCA

 İ nsan beyninin fonksiyonlarını yerine getirmesi için su tüketimi önemlidir.  Su vücut sıcaklı ğ ı seviyesini düzenleyen en önemli maddedir.  İ nsan vücudunun kanının %83'lük kısmını su kapsamaktadır.  Su vücuttaki toksinlerin atılmasını sa ğ layan en önemli maddedir.  Suyun hayatımızdaki öneminden biri de eklemlerimizi korumasıdır.  Su besin ve oksijeni hücrelerimize ta ş ımaya yaramaktadır.  Metabolizmanın düzenli bir ş ekilde çalı ş masını sa ğ layan en önemli madde sudur.  Suyun önemi vücudumuza aldı ğ ımız gıdaların sindirimine yardımcı olmasıdır.  İ nsan vücudunda bulunan kasların %75'ini su olu ş turmaktadır.  İ ç organların korunmasını ve düzenli bir ş ekilde çalı ş masını sa ğ layan madde de sudur.  Su ya ş amın en temel kayna ğ ı olmakla birlikte, yeryüzünde de en fazla bulunan maddeler arasında yer almaktadır.

Suyu korumak vizyonumuz dur.

Su havzalarındaki do ğ al bitki örtüsü; hidrolojik (su) döngüsünün teminine, ta ş kınların dengelenmesine ve düzenlenmesine, sel veya kuraklık gibi a ş ırı (afet) olaylara kar ş ı bir tampon bölge olu ş turulmasına (suların geciktirilmesi yoluyla bir engel te ş kil edilmesine) yardımcı olmaktadır. Bitki örtüsünün ortadan kaldırılması; havza akarlarında siltasyona (birikime), su verimlili ğ inde ve kalitesinde kayıplara, sucul habitatların bozulmasına ve buna benzer olumsuz sonuçlara yol açabilir. Bitki örtüsü aynı zamanda; yeraltısuyu seviyesinin düzenlenmesinde ve kurak-alanlarda görülen ve geni ş alanları etkilemek suretiyle, halk için giderilmesi maliyetli olan tuzlanmanın önlenmesinde yardımcı olur. Sulak alanlar ve ormanlar; suyu temizleyen ortamlar olarak i ş lev görür. Mangrove' lar; deniz ekosistemleri üzerindeki etkileri azaltacak ş ekilde silt (ince kum) tutar.

Sertlik-yumu ş aklık kimyada sıkça kullanılan kavramlardır. sertlik yük yo ğ unlu ğ unun fazla olması, yumu ş aklık ise yük yo ğ unlu ğ unun az olması durumudur. Bir iyonun sertli ğ i yükü artarken ve çapı azalırken artar. tersi durumda ise yumu ş aklık artar. Sert iyonlar sert iyonlarla, yumu ş ak iyonlar yumu ş ak iyonlarla kararlı bile ş ik yaparlar. AgCl, AgBr ve AgI bile ş iklerini ele alırsak Cl-, Br- ve I- iyonları yumu ş ak olan Ag+ ile bile ş ik yapmı ş lardır. Cl-, Br- ve I- aynı yüke sahip olduklarından sertlikleri çapları ile de ğ i ş ecektir. Çapı en büyük olan I- en yumu ş ak, çapı en küçük olan Cl- ise en serttir. Yani en kararlı olan AgI, en kararsızı ise Agcl dir. Dolayısıyla çözünürlük sabiti en dü ş ük olan AgI, en büyük olan ise AgCl olacaktır: Ksp(AgCl)=1, Ksp(AgBr)=3, Ksp(AgI)=1,