Sertifikasyona giden adımlar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YENİ MALİ YÖNETİM VE KONTROL SİSTEMİNDE İÇ KONTROL
Advertisements

HASSAS GÖREV Hakan YÜKSEL Mart.
ORGANİK TARIM.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
Kazanmak isteyenlere Crm9 0
Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik (Yüklenici.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
6. Kaynak Yönetimi 1-İnsan kaynakları (görevlendirme, yeterlilik, eğitim) 2-Enformasyon 3-Alt yapı (işyeri, ekipman, devamlılık, destek hizmetler) 4-Çalışma.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
HASTA ODAKLI KALİTE YÖNETİM STANDARTLARI VE HİZMET KALİTE STANDARTLARI İLİŞKİSİ Yrd. Doç. Dr. Ufuk Cebeci İTÜ Sağlık İşletmeleri Sertifika Program Koordinatörü.
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
4734 Sayılı KAMU İHALE KANUNU.
OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
Tübider Crm Ana Menü Kontak (Çağrı)Yönetimi – Çağrı Listesi.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
Hazard Analysis and Critical Control Point
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Biyosidal Ürünlerin İmalat Yerleri Hakkında Taslak Yönetmelik
ANONİM ŞİRKETLERDE KURULUŞ İŞLEM ADIMLARI
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM İÇ DENETİM VE İÇ KONTROL SİSTEMİ
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
H.Abdullah KAYA Daire Başkanı Ankara
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
ISO 9001 standardı maddelerinin tanıtımı ve yorumlanması
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 9) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
KALİTE KONTROL STANDARDI 1
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
Erdemir Grubu İç Denetim Sistemi 9 Mayıs 2015.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
SERTİFİKASYONA İLİŞKİN İKİNCİ DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ EEE PRATİKTE KULLANIM FAALİYETLERİNİN EVALÜASYONU Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
DANIŞMAN GÖRÜŞMESİ Eğitimde Etniklerarası Entegrasyon Projesi.
Reklâm BBY 401, 1 Kasım 2007 Reklâm UmutAl Umut Al H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
İKS AR-GE İLİŞKİSİ. İKS Uygulamaları Kapsamında İl/İlçe AR-GE’lerin görevleri.
Avrupa 2020 Vizyonu ve hayat boyu öğrenme stratejisi Avrupa 2020 Vizyonu (EC, 2010a; EC, 2010b), üç önceliğe sahiptir: Akıllı büyüme: Akıllı büyüme: Bilgi.
TEDARİKÇİ DENETİMLERİ
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Dokümantasyonun Önemi
YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SÜRECİNDE YOL HARİTASI Hazırlayan: Recep Aşır Temmuz 2012.
 Projeler üç nedenle sona erdirilirler. 1. Proje amaçlarına ulaşılmış ve başarılı olarak tamamlanmıştır. 2. Projenin durdurulması gerekmektedir. 3. Proje.
KAYNAK YÖNETİMİ Kaynakların sağlanması Müşteri memnuniyeti hedeflenerek, kalite yönetim sistemiuygulanması ve iyileştirilmesi için gerekli olan kaynakihtiyaçları.
TS EN ISO/IEC Personel belgelendirme sertifikalandırma işi yapmak isteyen kurum ve kuruluşların akreditasyon şartlarını içeren uluslararası bir standarttır.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
ŞANLIURFA HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN FORMU DOLDURMA.
Gıda kalite sağlama sistemleri
MALİ DENETİME GİRİŞ.
İnceleme Dairesi Başkanlığı
Satın alma Süreci / Kamu Satın alma Süreci
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
DENETİM YAKLAŞIMININ BELİRLENMESİ
ISO Hijyen Uygulamaları
Denetimlerin düzenlenmesi
5.2 İç Teftişler İç teftiş İKS sürecinin kritik bir bölümüdür. İç teftiş, çiftçilerin iç organik standartta belirtilen TÜM gereklilikleri yerine getirdiklerinin.
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Nereye Ulaşmak İstiyoruz?
Verim tahminleri neden gerekli?
Eğitim Önemlidir İKS kadrosunun ve çiftçilerin eğitimi İKS sürecinin önemli bir bölümüdür. Hedef çiftçilerin, ve proje çalışanlarının organik çiftçiliğin.
Alım/Satım Prosedürleri
Ürün akışının iç gözetimi
KALABALIK RİSK YÖNETİMİ VE ACİL DURUM PLANLAMASI
İKS Personeli Genel olarak İKS’den sorumlu bir kişi bulunur ve bu kişi İKS’de her prosedür ve görev için bir kişiyi görevlendirecek şekilde sorumluluğu.
Devletlere ait Organik Yönetmelikler
Organik sertifikasyon neden gerekli?
Sunum transkripti:

Sertifikasyona giden adımlar Sertifikasyon kuruluşunun seçimi Pazar şartları ve sertifikasyon standardı bu standartları sertifikalamak için gerekli akreditasyona sahip olmalıdır EN45011/ISO 65 ve/veya IFOAM akreditasyonu Başarılı, iyi servis Saygınlık, tüketicilerin güveni fiyat karşılaştırması ? Başvuru prosedürleri organik projeyle ilgili bilgi gönderin fiyatlar ve prosedürler hakkında bilgi alın başvuru belgelerini doldurun teklifi onaylayın/sözleşme imzalayın iç denetimin (en az %80) hazır olacağı ilk teftiş tarihi üzerinde anlaşım

Dış Teftişin Odak Noktaları Bu aşağıdakiler ile kontrol edilir: İKS kavuzunun değerlendirilmesi İKS ofisinde çiftlik dosyalarının kontrolü tekrarlarının sonuçlarıyla karşılaştırma personelle görüşme çiftçi listelerinin gözden geçirilmesi denetçi tarafından genel risk değerlendirmesi İç teftiş İç Onay ve Yaptırımlar İç Dokümantasyon Eğitim ve Personelin vasıfları Ürün akışının gözetimi Dış teftiş, İKS’nin organik bütünlüğün yeterli derecede garanti edilebilmesi için tasarlanıp uygulandığını teyit eder.

Çiftçilerin Tekrar Teftişi (Örnek teftişler) Tarlaların teftişi Saklama tesislerinin teftişi Çiftçiyle görüşme Dokümantasyonun kontrolü İç kontrolün sonuçlarıyla çapraz kontrol

Organik Sertifikasyon Düzeltici önlemler (şartlar) + - Toprak erozyonu daha iyi kontrol edilmeli - Önceki tarımsal uygulamaların kontrolü geliştirilmeli - Denetçilerin daha iyi eğitilmesi gerekli - Çiftçilere fatura verilmeli - Çiftlik haritaları geliştirilmeli