Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
Advertisements

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI 1. İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde görevli iş güvenliği uzmanlarının nitelikleri, eğitimleri.
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ. İÇİNDEKİLER  DESTEK EĞİTİM HİZMETLERİ OKULLARDA DESTEK EĞİTİM HİZMETİ NERELERDE VERİLİR? NEDEN DESTEK EĞİTİM? DESTEK EĞİTİM.
SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M VE DANIŞMANLIK H İ ZMET İ VEREN PERSONEL VE F İ RMALAR İ Ç İ N YETK İ LEND İ RME PROGRAMI KORAY ATSAN SIZMA TEST İ, E Ğİ T İ M.
UNI-SET Toplantı Notları
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Müşteri memnuniyetinin artırılmasına yönelik olarak kalite yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesi konusunda rehberlik eden ve ISO tarafından yayınlanmış.
Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı (IEP) Programa İlişkin Bilgiler ve Gazi Üniversitesi’nin Dış Değerlendirme Süreci Prof.
Türk Standartları Enstitüsü ’ nün Belgelendir me Faaliyetler i Resmiye Kulu
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
1 M & M MÜŞAVİRLİK SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. TAPU ve KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ TANITIM SUNUMU ADRES: Ziyabey Cad. 5. Sokak.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
BARTIN ÜNİVERSİTESİ’NDE BOLOGNA SÜRECİ bologna.bartin.edu.tr.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ
Stratejik plan çalışmaları kapsamında yapılan akademik Personel Anket SONUÇLARI.
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Farabi Değişim Programı Oryantasyon Toplantısı
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Konu 9 ISO-9000 Kalite Güvencesi Standartları
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
GENEL SEKRETERLİK BİRİMİNE HOŞGELDİNİZ
AACSB AKREDİTASYONUNDA NEREDEYİZ?
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
Hakkında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2 Ekim 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne bağlı olarak kurulmuştur. Ülkemizde nitelikli.
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
ÖZ GELİRLER.
ÇUMRA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Erdem Danyer 1,2* , N.Gamze YÖRÜK 2
MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ VE İŞ PAKETLERİ
ENSTİTÜLERARASI ORTAK DOKTORA PROGRAMLARI
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
DİCLE ÜNİVERSİTESİ KALİTE YOLCULUĞU
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
YTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME (ADEK) Temmuz 2011.
İTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü
Farabi Değişim Programı
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Bologna Eşgüdüm Komisyonlarının
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
TC ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sunum transkripti:

Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar SUNUM İÇERİĞİ Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar

PLANLA-UYGULA-KONTROL ET-ÖNLEM AL Yapılacak tüm çalışmaların Kalite Güvence Sistemlerinin temel perspektifini oluşturan PUKO yöntemi ile ele alınması elzemdir.

Kastamonu Üniversitesinde Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar-1 Kalite Komisyonu Kurulması (20/04/2016 tarihli, Toplantı Sayısı 7, Karar Sayısı 2016/74) Kalite Komisyonunun Çalışmalarına Yardımcı Olmak Üzere Kalite Alt Komisyonun Kurulması KİDR Raporlarının Hazırlanması 2015 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması 2016 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması 2017 Yılı Kurum İç Değerlendirme Raporunun Hazırlanması (Web Tabanlı-Online) Birimlerde Kurum İç Değerlendirme Alt Komisyonlarının Kurulması

Kastamonu Üniversitesinde Bugüne Kadar Yapılan Çalışmalar-2 Üniversitemizde laboratuvar akreditasyon çalışmalarının öncelikle Merkezi Araştırma Laboratuvarının alt birimlerinden olan Kromatografi Laboratuvarında yapılması planlanmıştır. İlgili laboratuar cihazlanın kurulum ve uzman eğitimleri sürdürülmekte. 2016 Haziran ayı itibariyle TS EN ISO/IEC 17025 standardı “Kalite Yönetim Şartları”nın gereklerini karşılamaya yönelik alt yapı oluşturma çalışmalarına başlanmıştır. Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızca 2017 yılı başlangıcı itibariyle “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Standardı Belgesi” alınması çalışmaları başlatılmış ve 2018 Mayıs ayında 27001 Standart Belgesini almıştır. KASPER (Kastamonu Üniversitesi Personel Belgelendirme Merkezi Müdürlüğü) 2017 yılı içerisinde kurulmuş olup, TÜRKAK‘a akreditasyon ön başvurusunu Nisan 2018’de yapmıştır. Akreditasyon (TS EN ISO IEC 17024 standardı) süreci devam etmekte olup, TÜRKAK onayından ve MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) kabulünden sonra ilgili alanda Uluslar arası yetkilendirilmiş Sertifika Programı yürüten bir kuruluş olacaktır.

Dış Değerlendirme Süreci Dış değerlendirme süreci, dört temel evreden oluşmaktadır. Söz konusu evreler şu şekilde sıralanabilmektedir: a) KİDR üzerinden ön değerlendirme, b) Ön ziyaret, c) Saha (Kurum) ziyareti, d) Kurumsal Geri Bildirim Raporu (KGBR) ile sonuçlanan ziyaret sonrası etkinlikler. Sürecin başarısı, bu dört evrenin kapsamlı ve planlı şekilde kesintisiz olarak bütünsel bir yapıda yürütülmesine ve zamanında tamamlanmasına bağlıdır. Değerlendirme sürecinin iyileştirilmesi ise değerlendirme amaçlarının doğru şekilde anlaşılmasına, süreç sonuçlarının değerlendirilmesine ve tüm katılımcıların doğru ve eksiksiz geri bildirim sunmalarına bağlıdır.

Yapılması Gereken Çalışmalar Bölümlerin, Fakültelerin, Merkezlerin hızlı şekilde akredite olma çalışmalarını gerçekleştirmesi gerekmektedir. Akreditasyon bir araç, sürekli kalite iyileştirme amaçtır. Alt Komisyonlarca Eğitim-Öğretim Politikası Araştırma-Geliştirme Politikası ve Öncelikli Araştırma Konuları Topluma Hizmet Politikası Uluslararasılaşma Politikasının Belirlenmesi Kurumun Politikalarına Yönelik Standartlarının Oluşturulması Eğitim-Öğretim Standartları Araştırma-Geliştirme Standartları Topluma Hizmet Standartları Uluslararasılaşma Standartları Kalite Güvence Yönergesi Hazırlanması Senatoya Sunulması Kalite Güvence Sistemi Politikasının Oluşturularak Senatoya Sunulması 2019-2023 Yılı Kastamonu Üniversitesi Stratejik Planı Kastamonu Üniversitesi Performans Değerlendirme Yönergesinin Hazırlanması Memnuniyet Anketleri Akreditasyon, bir yükseköğretim kurumunun ve/ya da programının belirli bir düzeyde performansa, kaliteye ve dürüstlüğe sahip olduğunu belgeleyen bir gönüllü süreç; minimum standartlarda akademik kalitenin mevcut olduğu konusunda öğrenciler ve paydaşlara güven sağlayan bir hesap verme sorumluluğu aracıdır.

TEŞEKKÜRLER