ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

Arşiv Yönetmeliği Doç. Dr. Niyazi ÇİÇEK.
Arşiv Kurumların gerçek veya tüzel kişilerin gördükleri hizmetler, yaptıkları haberleşme veya işlemler sonucu meydana gelen ve bir amaçla saklanan Dokümantasyon,
Koruma Önlemleri Eğitimi Ankara, Türkiye Mayıs 2011 Küçük Ölçekli Yapım İşleri için Sadeleştirilmiş Kontrol Listesi ÇYP – Giriş ve Uygulamalar.
Belge Envanteri ve Saklama Planları
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
BİLGİ VE İLETİŞİM ÇALIŞMALARIMIZ
HİZMETLERİMİZ İthalat, İhracat, Transit Gümrük İşlemleri,
GÖREVLERİMİZ  Görev kapsamındaki kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin taşıyıcı sistemi ile zemin mekaniği mühendislik hesaplarını ve her.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
Perakendenin Yükselen Değeri.  1991 den Bugüne 1993 te Konya nın ilk hipermarketini açan Adese, zamanla Konya merkez ve ilçelerinin yanı sıra, Ankara,
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
KAMUDA İÇ KONTROL SİSTEMLERİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
PATLAYICI ORTAM BULUNAN TESİSLERDE PROJELENDİRME ve RUHSAT İŞLEMLERİ
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
2010 Yılı Boyabat Organize Sanayi Bölgesi Faaliyet Raporu.
E-İhale, Elektronik İhale veya Online İhale sistemi B2B (şirketler arası ticaret) alanında kullanılan bir satınalma yöntemidir. Bir Alıcı şirketin ve.
Biz Kimiz? DELFİN, her türlü doküman tabanlı teknolojileri araştırmak, geliştirmek, kurum ve şirketlere fiziksel arşiv ve elektronik arşivleme hizmetlerinde.
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
GIDA MÜHENDİSLİĞİ NEDİR? GIDA MÜHENDİSLİĞİ, gıdaların üretiminden tüketimine (tarladan sofraya) kadar ki bütün süreçlerde mesleki bilgi ve deneyimleri.
Tarım Arazilerinin Sürdürülebilir Kullanımı
iPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
PPP ÜLKE RAPORU DANİMARKA
İç Kontrol Sistemi Örnek Uygulamaları ve Üniversitemizde Genel Durum
GYO’ların 1. Yatırımcıya yönelik (hisse senedi piyasası) 2. İnşaat sektörüne yönelik katkıları.
TEDARİK (SATINALMA) TEDARİK FONKSİYONU:
Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Gündem Belge, herhangi bir bireysel veya kurumsal fonksiyonun yerine getirilmesi için alınmış veya fonksiyonun sonucunda üretilmiş, * içerik, * ilişki.
YARIN SİZDEYİZ.
Kalite Nedir? Furkan LEVENTOĞLU.
RUHSAT DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ
ŞİRKET TANITIM DOSYASI
Bağımsız Denetime (ve TMS’ye) geçişte Tecrübe Paylaşımları
Eğitim Kurumları Bilgilendirme Toplantısı Eğitim Kurumları Denetimi
Gayrimenkul sektörünün deneyimli, dinamik ve yenilikçi kuruluşlarından biri olan ZETAŞ İNŞAAT 1992 yılında anahtar teslimi,konut restorasyonu, projelendirme.
KARPA & VENA ORTAK GIRIŞIMI
Yıllı SODES Uygulama Süreci
 1993 ’ de 10 kişi ile kurulan temizlik ve ilaçlama firması; bugün 2000 kişiden oluşan ve 5 firmayı barındıran bir grup şirketi…  Türkiye genelinde.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Üniversiteler İçin Proje Yönetim Bilgi Sistemi
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
TÜRKİYE’DEKİ İÇME SUYU KAYNAKLARININ VE ARITMA TESİSLERİNİN
1988 yılında müessese haline getirmiştirler 1995 yılında hedeflerini büyütmek amacıyla aile şirketi olarak, hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan,
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
E-YEDEKLEMELİ SAKLAMA. E-Yedeklemeli Saklama E-Faturalarınız ve e-arşiv faturalarınız EDM e-fatura sistemine kaydolmanız ile beraber sistem üzerinden.
YOZGAT İLİ 75X100 MODERN HAYVANCILIK PROJESİ
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
- 1 - ESKI Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
HOŞGELDİNİZ.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Müdürü
Belge, Doküman ve İş Akışı Yönetim Sistemi
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
HAZIRLAYAN ve SUNAN Muhammed Dündar
SAP SE, merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, Avrupa'nın en büyük yazılım şirketidir.
E-İMZA.
Depo Elleçleme Personel Eğitimi
TESLİM ALMA (TESELLÜM)
PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ
“innovation and future”
DEVLET ARŞİVLERİ T.C. BAŞBAKANLIK Hülya ŞEN GÖNÜL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ STAJ ESASLARI
Arşiv Yönetmeliği Dr. SEVİL PAMUK.
REKA Şirketler Grubu.
Çukurova Üniversitesi Kurumsal Açık Erişim Arşivi Çalışması
FAKÜLTE-SANAYİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İŞYERİ EĞİTİMİ BAŞVURU VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 10 Kasım 2019 Pazar.
Sunum transkripti:

ŞİRKET PROFİLİ Nida İnşaat, 1985 yılında güncel projeler üretmek üzere çalışmalarına başlamıştır. İlk kurulduğu yıllarda grup şirketlere ait sanayi ve lojistik yapılara ağırlık vermiştir. Daha sonra şirketi geliştirmek üzere; turistik tesisler, alışveriş merkezleri, iş merkezleri ve nitelikli konut projeleri gerçekleştirmiştir.  Nida İnşaat gündemine giren projelerin, arazi temininden anahtar teslimine kadar işin gerektirdiği tüm aşamaları üstlenmiştir. Sektördeki gelişmelerin ışığı altında nitelikli yapılar üretmek üzere büyük ya da küçük ayrım yapmadan her projeye aynı ilgi ve önemi vermiştir. Proje sürecinde, uygulama kriterlerini dikkate alarak, kalite ve maliyet aralığındaki optimum sonuçları almayı hedeflerken, yatırımcı veya kullanıcıların sağlam, güvenilir ve çağdaş yapılar edinmeleri için olası tüm imkanları kullanmıştır.

TAHİNCİOĞLU HOLDİNG Tahincioğlu Holding'in temeli, Tahincioğlu ailesinin 1927 yılında Mardin'de tahin üretimine başlamasıyla atıldı. Aile Mardin'deki ilk faaliyetlerini geliştirerek Diyarbakır'da ve daha sonra da İstanbul'da devam ettirdi. Tahincioğlu Holding bugün gayrimenkul geliştirme, inşaat, tarım, hizmet, üretim, enerji ve bilişim teknolojisi sektörlerinde faaliyetlerine devam etmektedir.  Tahincioğlu ailesi, 1927'den bugüne çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdi. Bu çeşitliliği ve büyümeye uygun bir örgütlemeyi, koordinasyon, kontrol ve denetim fonksiyonlarını barındıran ilkeli kurumsal yönetim desteğiyle korumak ve geliştirmek adına 1993 yılında yeniden yapılanarak Tahincioğlu Holding'i kurdu ve tüm alanlarını Holding çatısı altında topladı.

ARŞİVLE İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 2 ana firma bulunmaktadır. Tahincioğlu Gayrimenkul ve Nida İnşaat. İnşaat firması olduğu için çok fazla projeler bulunmaktadır. Projeler için ayrı ayrı dosyalama sistemleri oluşturulmuştur. 2 firmanın iş süreçleri birbirine bağlı olarak devam etmektedir. İdari kısım Tahincioğlu Gayrimenkul, uygulama kısmı Nida İnşaat’a bağlı olarak devam ediyor. Ofis ortamında tutulan (arşiv dolaplarında) güncel belgeler; sözleşmeler çoğunluktadır. Klasörler proje adına göre ayrılır. Günlük gelen evrak, giden evrak klasörleri ve projesi devam eden işin belgelerinin bulunduğu dokümanlar ve muhasebe evrakları, faturalar, ruhsatlar, marka tescil belgeleri var. Gayrimenkul kısmında genellikle tapular yer alır.

TEMEL ARŞİVLEME SÜRECİ; Daha önce başka bir ofiste belgelerin ayıklama süreci gerçekleştirilmiştir. Kurum politikasına bağlı olarak belgelerin saklama süresi bitmiş olan belgeler Kadıköy Belediyesine imha işlemi için gönderilmiştir. Firmanın yeni binasına taşınmasıyla da arşiv uzmanının değerlendirme sürecine bağlı olarak proje bazlı bir tanımlama işleminden geçmiştir.

Hangi mevzuata tabiler? Belli bir mevzuat yoktur. Arşiv malzemesinin türleri ; proje bazlı arşiv malzemesi bulunmaktadır. (Beşiktaş projesi, Levent projesi gibi) daha çok sözleşmeler, muhasebe evrakları, ruhsatlar, faturalar, marka tescil belgeleri, vekaletnameler, tapular ve büyük ölçekli paftalar yer alır. Zeyilname, dilekçe vb. PAFTA

E-arşiv sistemi var mı? Varsa hangi program: Var; Axapta Veritabanı programı kullanılmaktadır. Bu program sayesinde dijital ortama aktarılmış belgelerin asıllarının korunmasına önem verilmiş ve gerek duyulmadığı takdirde aslının arşivden çıkarılma izni verilmez. Saklama planı ve standart dosya planı uygulanıyor mu? Saklama planı kurum politikasına bağlı olarak 10-15 yıla kadar değişmektedir. 15 Yılı aşkın belgeler imha edilme sürecine girer. Malzeme dolap ve temin süreci :Arşivden istenen bir evrak için önce insan kaynaklarından görevlendirilen kişi evrak teslim formunu doldurup imzalanması karşılığında gerekli evrakı alır. Daha sonra evrakla işinin bitmesi sonucunda en kısa sürede evrakın arşive geri getirilmesi sağlanır.

Not : Evrak teslim formunun doldurulması önemlidir Not : Evrak teslim formunun doldurulması önemlidir. Çünkü arşivden çıkan bir belgenin kaybolması ya da yasal olmayan işlerde kullanılması halinde arşivci sorumluluk altına girmez, evrakı teslim alan kişi sorumludur. Arşiv depoları : Kompakt raf ve raylı sistem kullanılmaktadır. Depo zemin katta bulunur.

HAZIRLAYANLAR: ESRA TÜLÜCÜ DÖNE ÖZTÜRK FERHAT TEK ELİF BEHRAM FATMA KARALİ EZGİ ŞAHİN EZGİ YAVAŞ EGXONİ GERGURİ ESRA KARACA