Denetimlerin düzenlenmesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Advertisements

MALİ İSTATİSTİK DEĞERLENDİRME RAPORU
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
AB Hukuki Çerçevesi (REACH/CLP) REACH yaptırımları Nisan 2010, Türkiye.
S. 1 Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı LEONARDO DA VİNCİ Hareketlilik: Mali Yönetim.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
2013 YILI BESİLİK ERKEK SIĞIR DESTEKLEMESİ Ali ŞAHİN Veteriner Teknikeri-Tarım Danışmanı.
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları Dr.Mustafa ALTUNTAŞ Uzman Veteriner Hekim.
İç kontrol Bilgilendirme Toplantısı 10 Nisan 2014 Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı.
Bağlam Avrupa Komisyonu, AB’nin Ekim 2011’de çıkardığı “ Kurumsal Sosyal Sorumluluk Alanında Yeni bir AB stratejisi” isimli KSS stratejisinde,
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 18 Temmuz 2013.
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ İÇ DENETİM BİRİMİ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 28 Ağustos 2014.
İZLEMEİZLEME Defterdarlıklar İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı 1.
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA SÜRECİ
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AVRUPA BİRLİĞİ ORTAK TARIM POLİTİKASI Ortak Piyasa Düzenleri
IPPC (EKÖK) - “Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrol” Teknik Yardımı Birinci Yönlendirme Komitesi Toplantısı Iain Maclean 20 Haziran 2012 Çevre ve Şehircilik.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 17 Temmuz 2014.
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık Aralık 2010.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
KESİLEN HAYVANLAR UKES’TE KAYIT ALTINA ALINIYOR
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 16 MAYIS AB TOPLAM SIĞIR HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ HAYVANCILIK ARALIK ANKETİ ARALIK-TOPLAM ÇİFTLİK HAYVANLARI SIĞIR.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Ekim AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN May / June SURVEY CANLI HAYVAN May / June SURVEY.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Mart DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ ARALIK ARAŞTIRMASI.
SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 HAZİRAN ÜRETİM % DEĞİŞİM BAŞ % DEĞİŞİM BAŞ BOĞA ÖKÜZ İNEK DÜVE DANA Toplam Sığır Ocak-Mart 12/11 GENÇ SIĞIR.
22 Mart 2012 AB Sığır ve Dana Eti Pazar Durumu. 2 AB Büyükbaş Hayvan: Toplam (Aralık 2011) AB Üretimi.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 20 Eylül AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 29 Ağustos 2013.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 13 Nisan DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 23 Ocak AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ VARLIĞI CANLI HAYVAN Mayıs / Haziran Araştırması CANLI HAYVAN Mayıs / Haziran Araştırması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 22 Mayıs AB TOPLAM BÜYÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI CANLI HAYVAN Aralık Araştırması CANLI HAYVAN Aralık Araştırması.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 11 Aralık 2014.
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 27 Ağustos 2015.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 6 Kasım DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ DEĞİŞİM TOPLAM BÜYÜKBAŞ BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI BÜYÜKBAŞ HAZİRAN ARAŞTIRMASI.
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 19 Kasım AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
DENETİM İHTİYACI, DENETİM TÜRLERİ VE DENETİM BENZERİ KAVRAMLAR
Sıcak Noktaların Belirlenmesi, Gürültü Azaltım Önlemlerinin Seçilmesi ve Eylem Planlama– 31-Ağustos -4 Eylül, Antalya Bu proje Avrupa Birliği ve.
1 T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI ESNAF VE SANATKÂRLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 14 Ocak 2016.
SU ÇERÇEVE DİREKTİFİNİN UYGULANMASI VE NEHİR HAVZA
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Muhasebesi REPARIS Çalıştayı Annette Davis Mart 2006.
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
BAKANLIK UYGULAMALARI VE MEVZUAT
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU 21 NİSAN AB % BAŞ DEĞİŞİMİ ÜRETİM BOĞA BAŞ ÖKÜZ İNEK DÜVE BUZAĞI GENÇ SIĞIR Büyükbaş Hayvan Eti.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 23 Haziran Haziran 2016 Kaynak: Üye Ülkelerin Eurostat, FEGA, AGEA’ya verdikleri bilgiler, Reg:479/2010.1(a)1 AB-28.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ
AB-TÜRKİYE ODA FORUMU PROJESİ HİBE PROGRAMI
AB SIĞIR VE DANA ETİ PAZAR DURUMU
MALİ DENETİME GİRİŞ.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 18 Mayıs 2017.
İŞLETMELERDE BİLGİ VE ÖLÇME SİSTEMİ: MUHASEBE
OTP’nin finansmanı Antalya, 28 Şubat 2018
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
e-Fatura Uygulaması ile Pratik Hayatta Gelen Değişiklikler
OTP karar alma süreci Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
OTP kapsamında Üye Devletlerin asli yükümlülükleri
Piyasa destek tedbirleri
Sınıflandırma konusundaki ulusal mevzuat Örnekler: Polonya ve Hollanda
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
OTP kuralları ve yapılanması
Büyükbaşların otomatik olarak sınıflandırılması
Sunum transkripti:

Denetimlerin düzenlenmesi Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gereklilikleriyle Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Destek Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortak finanse edilmektedir Denetimlerin düzenlenmesi Fiyat raporlama Sınıflandırma eğitimi Mart 2018 Piet van de Lindeloof (p.vd.lindeloof@outlook.com) Andrzej Piekarewicz (andypiek@wp.pl)

Yerinde kontroller Fiyat raporlama ve sınıflandırmanın düzenli olarak izlenmesi gerekmektedir Ayrı ayrı Veya sınıflandırma kontrolleri ile bir arada

Yerinde kontrol İzleme - 1 1249/2008 (EC) Sayılı KOMİSYON TÜZÜĞÜ Madde 39: Üye Devletler, aşağıdakileri gerçekleştirmek için gerekli tüm önlemleri alır: - Rapor edilen fiyatların doğruluğunu sağlamak

Yerinde kontrol İzleme - 2 Denetimin kapsamı ve prosedürü Fiyat raporlamasının doğruluğunun kontrol edilmesi (büyükbaş hayvan) - Kesimhaneye gönderilecek büyükbaş hayvanların satın alma fiyatı; - Kesilen büyükbaş hayvan sayısı ve soğuk karkas ağırlığının ton cinsinden değeri (AB referans sunumunu elde etmek için AB mevzuatında belirtilen faktörler ile düzenlenen)

Yerinde kontrol İzleme - 3 Denetimin kapsamı ve prosedürü Özellikle aşağıda belirtilenlerin teyit edilmesi: - Raporun hazırlanmasında kullanılan verilerin kesimhane dokümantasyonu ile tutarlılığı

Yerinde kontrol İzleme - 4 Denetimin kapsamı ve prosedürü Verilerin belirli bir raporlama haftası için kontrol edilmesi (rastgele seçilir) - Teftiş edilen hafta içerisinde gerçekleştirilen kesim işlemlerine ilişkin çıktı veya sınıflandırıcı raporları (küpe sayısı, konformasyon sınıfı ve yağ örtüsü sınıfı, sıcak karkas ağırlığı); - KDV faturası veya makbuzu ya da teslimata ilişkin bir kanıt veya depolama için alınan canlı büyükbaş hayvan makbuzu (küpe numarasına göre hazırlanmış);

Yerinde kontrol İzleme - 5 Denetimin kapsamı ve prosedürü - Taşıma masraflarının hesaplanması; - Ek ödemeler ile ilgili masrafların hesaplanması;

Yerinde kontrol İzleme - 6 - Operatörün büyükbaş hayvan karkas fiyatların ı rapor edip etmemesi; Kesimhanede kullanılan karkas sunumunun kontrolü Karkas ağırlığının referans sunumuna uygun bir şekilde düzenlenmiş olup olmaması - Sıcak karkas ağırlığının soğuk karkas ağırlığına uygun bir şekilde düzenlenmiş olup olmaması Neler teyit edilir?

Yerinde kontrol İzleme - 7 Neler teyit edilir? - Kesimhanede büyükbaş hayvan taşıma masrafları konusunda güncel hesaplamaların kullanılıp kullanılmadığı - Operatörün ek ödemeler konusunda güncel hesaplamaları kullanıp kullanmadığı Fiyat raporunun satın alınan büyükbaş hayvanları sıcak karkas ağırlığı ve canlı ağırlık üzerinden ifade edip etmemesi Veri raporlarının stoktaki büyükbaş hayvanları kapsayıp kapsamadığı

Yerinde kontrol İzleme - 8 - Fiyat raporlarının sabit fiyat üzerinden alınan büyükbaş hayvanları kapsayıp kapsamadığı (İstisnası: sabit fiyat üzerinden yapılan alımların Üye Devletteki toplam yetişkin büyükbaş hayvan kesiminin %35’inden azına tekabül etmesi halinde, ilgili devlet bu alımlar için, hesaplamalarda bu fiyatları göz önünde bulundurmamaya karar verebilir) - Fiyat raporlarının resmi sağlık sorunları (standart altı) sebebiyle kesilen büyükbaş hayvanları kapsayıp kapsamadığı- istisnası olabilir - Fiyat raporlarının ithal edilen büyükbaş hayvanları kapsayıp kapsamadığı - istisnası olabilir Neler teyit edilir?

Yerinde kontrol İzleme - 9 Üye Devletler, her yıl 15 Nisan öncesinde Komisyona aşağıda belirtilenleri iletir: Madde 15(1)(a) veya (b) kapsamında, fiyatları kayıt altına alan, her kesimhanenin bir önceki takvim yılına ait yetişkin büyükbaş hayvanlara ilişkin iş hacmini sayı ve mümkün olduğu hallerde ölü ağırlık (ton) cinsinden ifade eden, kesimhanelere ait gizli bir liste; Üye Devletlerin Avrupa Komisyonuna verdikleri yıllık raporlar

Yerinde kontrol İzleme - 10 Üye Devletlerin Avrupa Komisyonuna verdikleri yıllık raporlar (b) Madde 15(1)(c) veya (d) kapsamında, bir önceki takvim yılında kesime gönderilen yetişkin büyükbaş hayvanları sayı ve mümkünse ölü ağırlık (ton) cinsinden ifade eden, fiyatları kayıt altına alan gerçek ve tüzel kişilere ilişkin gizli bir liste; (c) Fiyatların kaydedildiği bölgelerin listesi ve bunların ağırlıkları (Madde 16(6) kapsamında);

Yerinde kontrol İzleme - 9 Üye Devletlerin Avrupa Komisyonuna verdikleri yıllık raporlar (d) Bir önceki takvim yılında kesilen yetişkin büyükbaş hayvanların toplam sayısının kategorilere, konformasyon ve yağ örtüsü sınıflarına göre verilmesi.

İlginiz için teşekkürler. Sorusu olan?

Bu yayın Avrupa Birliği mali desteği ile hazırlanmıştır. Bu yayının içeriği tamamen NIRAS IC Sp. z o.o. sorumluluğundadır ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği'nin görüşlerini yansıtmamaktadır.