GÖÇEBE EV: ÜÇGEN ÇATILI EV: ÇİM EV: İNUİT EV: ÜÇGEN EV: ARI KOVANI EV: NAVAJO EVİ: İFUGAO EVİ: MAĞARA EVİ: ATIK EV: YAYLA EVİ: ALP EVİ: GÖL EVİ: SU.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze
Advertisements

TÜRKİYE’DE DEPREMLER.
COĞRAFYA PERFORMANS ÖDEVİ
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER
.Her evin bir kaç girişi var .Her ev yüksek bahçe duvarları ile çevrili..Mahalle çevresi de yüksek duvarlarla çevrili. Duvarlar, düşmanlardan korunmak.
YÖRESEL MİMARİ ÖZELLİKLERE UYGUN TİP KONUT PROJESİ EDİRNE EVLERİ
TÜRKİYENİN İKLİM ÖZELLİKLERİ
Bu Fotoğraflara Bakarken Dünyanın Dört Bir Yanındaki Bozulmamış Alanların Boyutlarını ve Güzelliğini İzleyecek.. Gitmesek de Görmesek de Sadece Var Olduklarını.
TÜRKİYE’DE KIR YERLEŞMELERİ
KONYA COĞRAFYASI.
Sosyal Bilgiler Proje ÖDEVİ 5/D KONU: DOGAL AFETLER HAZIRLAYANLAR:
DOĞAL AFETLER.
KONU:YÖNLER-YÖN BULMA ŞEKİLLERİ HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
KARADENİZ BÖLGESİ.
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız
CANLILARIN DÜNYASINI GEZELİM, TANIYALIM
YAPININ TARİFİ VE SINIFLANDIRMASI
ROMANESK ÇAĞ MİMARLIĞI ALMANYA-İTALYA
2.ÜNİTE: YERYÜZÜNDE YAŞAM KONU: TÜRKİYE’NİN İKLİMİ
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
BAJAULAR.
OSMANİYE.
5.SINIF SOSYAL BİLGİLER BÖLGEMİZİ TANIYALIM “AKDENİZ BÖLGESİ”
DEĞİŞİK YERLER FARKLI YAŞAMLAR
İTALYA’NIN FİZİKİ VE BEŞERİ COĞRAFYASI
7. Sınıf Sosyal Bilgiler Dersi
EŞREFOĞLU CAMİİ 1299 yılından günümüze... Yer Beyşehir merkezi ve gölün kenarı...
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
ÜLKEMİZDE NÜFUS.
SAN JAN KİLİSESİ EFES AZİZ JAN’IN MEZARI ÜSTÜNE BİR TÜRBE YAPILMIŞTI.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE EVLER VE DEKORASYON
Çığ, heyelan ve korunma yolları
ÇEVRE.
BİZANS MİMARLIĞI.
‘ORDUNUN VAZGEÇİLMEZ BUZDOLABI’. Orta ve özellikle Doğu Karadeniz bölgesine özgü, tepesinde teker bulunan 1,5-2 metre yüksekliğindeki kazıkların üstüne.
Ülkemizin Güzel Yerleri
Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
Eşrefoğlu Süleyman Bey Camii Anadolu’da ağaç çatı ve direkli düz tavanlı ulu camilerin en güzel örneklerden birisidir. Taçkapısı, mihrap ve minberi, üstün.
5 ülke.
Dünyanın En Zengin 15 Ülkesi
AMERİKA.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM 2
 İsmini Karadeniz'den alan bölge, Sakarya Ovası'nın doğusundan Gürcistan sınırına kadar uzanır. Büyüklük bakımından bölgelerimiz.
KARADENİZ BÖLGESİNİ TANIYALIM
Ege Bölgesinde hangi halk oyunu oynanır?. Bir yerin uzun yıllar boyunca değişmeyen hava durumuna ne denir?
KÜRESEL TİCARET.
İKLİMLER VE İNSANLAR.
OKYANUSYA KITASI.
8 ÜNİTE Dünyamız, ay ve yaşam kaynağı güneş. DÜNYA, GÜNEŞ VE AY'IN ŞEKİLLERİ VE BÜYÜKLÜKLERİ Dünya’nın şekli hakkındaki görüşler Eski Mısırlılar, dünyayı.
Yükseltinin Sıcaklığa ve Bitki örtüsüne Olan Etkisi
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
HAZIRLAYAN:ALP EGE MASARECİ
Değerli Dostlar, yolum İnebolu’ya düşünce, yine birkaç resim çekmeden duramadım. İç Anadolu’dan mevcut tek karayolu üzerinden gelirken İnebolu merkezi.
KUTUP İKLİMİ K utup iklimi, Dünya'nın sürekli olarak karlar
Portekiz.
PAGODA EVLERI ÇIN’IN FEODAL TOPLUMUNUN EKONOMIK VE KÜLTÜREL GELIŞIMININ TANG HANEDANı DÖNEMINDE DORUĞA ÇıKMASıNıN YANı SıRA MIMARLıK TEKNIĞI VE SANAT.
ARDAHAN ili ve özellikleri Zeliha IŞIK
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.C.1. Mimari Tasarım.
JAPONYA TOPLUMSAL KOŞULLAR
Türkiye iklimi Türkiyenin iklimini etkileyen faktörler MATEMATİK KONUM Türkiye 36° – 42° kuzey enlemleri ile 26° –45° doğu boyları arasında yer alır.
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ Sunuindir.blogspot.com K D B G.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Osmanlı Devleti’nin Tarihî Coğrafyası
Calluna.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Sunum transkripti:

GÖÇEBE EV: ÜÇGEN ÇATILI EV: ÇİM EV: İNUİT EV: ÜÇGEN EV: ARI KOVANI EV: NAVAJO EVİ: İFUGAO EVİ: MAĞARA EVİ: ATIK EV: YAYLA EVİ: ALP EVİ: GÖL EVİ: SU EV: KÜTÜK EV: YUVARLAK EV:

KKazakistan’ da ve diğer Orta Asya ülkelerinde, bölgenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur. DDaire biçiminde ve kafese benzer ahşap bir iskeleti olan bu evler keçeyle kaplanır. TTaşınabilir olduğundan göçebe yaşamına uygundur.

SSıcak ve nemli bir iklimin olduğu Malezya’ da, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur. YYapımında ahşap ve bambu kullanılan evlerin üçgen biçimindeki çatıları sazla örtülüdür. ZZemini yerden yüksekte bulunan evler, ahşap ayaklar üzerinde yükselir.

 İzlanda’nın birçok yerinde, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Yapımında taş ve ahşap kullanılan evlerin bazılarının da hem duvarları hem çatıları çimle kaplıdır.  Evlerin çatı ve duvarlarının çimle örtülü olması ısı kaybını önler.

 Kanada’nın kuzeyi, Alaska ve Grönland’da,’’ESKİMO’’ olarak da bilinen İnuitlerin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evler, ‘‘ iglo ’’ adıyla da bilinir.  Birkaç saatte inşa edilebilen evler, ısı kaybını önlediği için kullanışlıdır.

 Portekiz’in Madeira Adası’nda, adanın geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evlerin üçgen biçiminde olan çatısı neredeyse yere kadar uzanır.  Evlerin çatısı sazlarla örtülüdür.

 Suriye’ de birçok eski kentte, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden vardır.  Toprak ya da taştan yapılan evlerin çatısı kubbe biçimindedir ve arı kovanına benzer.  Urfa’nın Harran Bölgesi’ndeki eski yerleşim yerlerinde de bu evlerin benzerliğini görebiliriz.

 ABD’nin güneybatısındaki eski yerleşim yerlerinde, ‘Kızılderili’ olarak bilinen Kuzey Amerika yerlilerinden Navajoların geleneksel mimarisini yansıtan u evlerden bulunur.  Daire ya da altıgen biçimindeki evler ağar gövdelerinin birine geçirilmesiyle inşa edilir  Bazıları kırmızı kille kaplanan evlerin kapıları doğuya bakar.

 Filipinler’ in İfugao bölgesinde, yerli halkın geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evlerin pencereleri yoktur ve dik çatısı sazlardan yapılır.  Zemini yerden yüksekte bulunan evler ahşap ayaklar üzerinde yükselir. Böylece içeri sıçanların girmesi önlenir.

 Arjantin’in başkenti Buenos Aries’ in semtinde bu atık evlerden vardır.  Evler, batık ve eski gemilerin metal parçalarından inşa edilir.  Evler tekne boyası ile boyanmıştır.

 Ülkemizin kuzeyinde, bölgenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden vardır.  Taş temele oturan evler ahşaptan yapılır.  Yaz mevsiminde yaylaya çıkan bölge halkı bu evlerde kalır.

 Rusya’nın kırsal kesiminde, ülkenin geleneksel mimarisini yansıtan bu evlerden bulunur.  Evler, ağaç gövdelerinin üst üste dizilip birbirine geçirilmesiyle inşa edilir.  Kışın ısı kaybını önler.

 İsviçre’nin Alp Dağları’nda bölgenin geleneksel mimarisini yansıtan evlerdendir.  Alt bölümü taştan, üst bölümü ahşaptan inşa edilen evlerin arkası genellikle yamaca gömülüdür.