ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BAPGRAFİKLERİBAPGRAFİKLERİ. ZİRAAT FAKÜLTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ.
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Kadın ve Bilişim Başarı Öyküleri Paneli
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİKLERİ
YAPAY ZEKA ÖDEV - 3 Kenan KILIÇASLAN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makina Mühendisliği Doktora Programı.
Eğitim Bilimleri Bölümü
ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Stratejik Planı,

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Stratejik Planı.
Tezli – Tezsiz Tıpta Uzmanlık Eğitimi
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
TÜBİTAK Bilimsel Araştırma Projelerini Hazırlama Eğitimi Şubat 2014
MERSİN ÜNİVERSİTESİ DENİZCİLİK MESLEK YÜKSEKOKULU AKADEMİK DEĞERLENDİRME ve KALİTE GELİŞTİRME TOPLANTISI NİSAN 2010.
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
GELECEK ODTÜ’DEN BAŞLAR Haziran
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Erzurum Teknik Üniversitesi Erzurum Teknik Üniversitesi’nin Misyonu Prof. Dr. Muammer YAYLALI Erzurum Teknik Üniversitei Rektörü.
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Akademik Değerlendirme Koordinatörlüğü. Devlet Konservatuvarı Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Güzel Sanatlar Tasarım ve.
MERSİN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ANATOMİ ANABİLİM DALI
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU HO Ş GELD İ N İ Z… 20 Mayıs 2004 ÜS İ SUNUMU Vestel Şirketler Grubu AR-GE Koordinatörü İHSANER ALKIM.
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi. Hacettepe Üniversitesi – Eğitim Fakültesi STRATEJİK AMAÇLARIMIZ Vizyon ve misyonumuza dayalı olarak oluşturulan.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
PERFORMANS DEĞERLENDİRMESİ
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU SENATO TOPLANTISI GİRİŞİM VE YATIRIM TOPLULUĞU Akademik Danışman: Prof. Dr. Murat Caner.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
Fen Bilimleri Enstitüsü Akademik Kurul Toplantısı
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
2/21/ Üniversite kampüsümüzün sınırlarının genişlemesi, hastanelerin birleşmesi ve geleceğe yönelik olarak batı.
Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü Kalkınma Bakanlığı Alt Yapı Projesi
Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13
EGE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ 40.YIL Adres Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Bornova,
T. C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GEREFORMPAKETİ Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Bazı Kanun Hükmünde.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ TÜBİTAK ARDEB PROJELERİ ARAŞTIRMA SUNUMU (Ağustos -2016)
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
T.C. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Tanıtım Sunumu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
ULAKNET VE ULAKBİM Atay İSLAMOĞLU
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
ORGANİZASYON (TEŞKİLAT) ŞEMASI
YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME TOPLANTISI
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Mersin Üniversitesi
Mevlana Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
HAKAN GÜRSU HAYATI. Doğumu: 1959, İstanbul Endüstriyel Tasarımcı, doktoralı öğretim üyesi 1959 yılında İstanbul'da doğan Hakan Gürsu, 1984 yılında Orta.
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Bilgilendirme Toplantısı
ÜNİVERSİTE ORGANLARI Öğr. Gör
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında HIZLANDIRICI TEKNOLOJİLERİ ENSTİTÜSÜ (HTE) & ELEKTRON HIZLANDIRICISI ve IŞINIM TESİSİ (TARLA) 11.06.2018

AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı ANKARA ÜNİVERSİTESİ Araştırma Üniversitesi (26.09.2017) Lisansüstü program sayısı 629 20 bine yakın lisansüstü ve doktora öğrencisi 1782 öğretim üyesi, 1619 araştırma görevlisi Öğretim Üyesi başına yayın sayısı 0.87 Araştırma projeleri yıllık bütçesi yaklaşık 100 milyon TL 11.06.2018 AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü (HTE) HTE, Kalkınma Bakanlığı (DPT) tarafından desteklenen ve Ankara Üniversitesi koordinatörlüğünde Yaygınlaştırılmış Ulusal ve Uluslararası Proje formatında yürütülen "Türk Hızlandırıcı Merkezi" konulu üniversitelerarası projede önerilmiştir. Projenin DPT tarafından 2006 yılında kabul edilmesinin ardından Bakanlar Kurulu’nun 01.02.2010 tarih ve 2010/103 sayılı kararnamesi ile HTE’ nin kurulumu gerçekleşmiştir. Üniversitemiz bünyesinde 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren Hızlandırıcı Teknolojileri Enstitüsü ülkemizde ve bölgemizde, parçacık hızlandırıcı teknolojileri alanında eğitim veren ve bu alanda faaliyet gösteren tek kurumdur. 11.06.2018 AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı

HTE’nin faaliyetleri ve hedefleri Ülkemizin ve bölgemizin ilk hızlandırıcı tabanlı araştırma altyapısı olan TARLA tesisini kurmak ve işletmek Parçacık hızlandırıcıları ve ilgili teknolojilerin ülkemizde tasarımı, üretimi, kurulumu ve kullanımına yönelik lisansüstü eğitim yaptırmak, Parçacık hızlandırıcıları ve teknolojileri alanında ülkemizde öncü rol oynamak ve yeni ulusal – uluslararası yurt dışı araştırma projelerine ev sahipliği yapmak, 11.06.2018 AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı

ELEKTRON HIZLANDIRICISI ve IŞINIM TESİSİ (TARLA) Mevcut durumda üniversitemizin Fizik/Fizik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Nükleer Bilimler Enstitüsü'nden araştırmacılar TARLA projesine ve HTE’ye aktif olarak katkı vermektedir. TARLA 6550 sayılı Kanun kapsamında Araştırma Altyapısı olarak kabul edilirse Ankara Üniversitesi’nin 8 Fakültesi ve 8 Enstitüsü ile işbirliği yapma kabiliyetindedir, Diş Hekimliği Fakültesi Eczacılık Fakültesi Fen Fakültesi Mühendislik Fakültesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Tıp Fakültesi Veteriner Fakültesi Ziraat Fakültesi Adli Bilimler Enstitüsü Biyo-teknoloji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Güvenliği Enstitüsü Hepatoloji Enstitüsü Kök Hücre Enstitüsü Nükleer Bilimler Enstitüsü Sağlık Bilimleri Enstitüsü 11.06.2018 AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı

MEVCUT YAPIDAKİ SORUNLAR Teknik personel sayısındaki sıkıntılar Tesisin kurulumu sırasındaki satın alımlardaki sıkıntılar Deneyimli uzman ve/veya emekli yerli/yabancı personel çalıştırılamaması Bu ölçekteki bir tesise üniversite yönetimi etkisi 11.06.2018 AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı

AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı TARLA’nın 6550 sayılı Kanun kapsamına alınması; Tüzel kişilik ile tesisin kurulum ve çalıştırılmasının gerçekleşebilmesi Tesisin sürdürülebilirliğin sağlanması Tesisin tüm akademisyen ve özel sektörün kullanımına açılabilmesi Uluslararası işbirliklerin ve projelerin daha etkin olması 11.06.2018 AU-HTE 6550 Değerlendirme Toplantısı