ISO Hijyen Uygulamaları

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
Advertisements

MODÜL 4 Organizasyon.
MODÜL 3 Ekipman Yönetimi.
TS-EN-ISO 9001:2000 KYS DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KÜLTÜRÜ
T.C. BURSA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI
Mezbahalarda Gıda Güvenliği HACCP ve ISO 22000’in Önemi
SÜREÇ YÖNETİMİ İLE HIZLI BÜYÜMEYİ YÖNETMEK
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
ISO 22000: 2005 HACCP GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
7.1 GENEL Kuruluş, güvenli ürünler gerçekleştirmek için ihtiyaç duyulan süreçleri planlamalı ve geliştirmelidir.
OHSAS YÖNETİM SİSTEMİ TANIMLAR
KONTROL FAALİYETLERİ Defterdarlık İç Kontrol Eğitimi 10 Mart-27 Nisan 2013 Strateji Geliştirme Başkanlığı.
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
ISO 9001 standardı Maddelerinin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite Yönetim Sistemlerinde Dokümantasyon 4. Hafta.
Hazard Analysis and Critical Control Point
T.C. OKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ SAĞLIK YÖNETİMİ YÜKSEKLİSANS 1.PROGRAM SAĞLIK HUKUKU ÖDEVİ-II HAZIRLAYAN Dr Beytullah ŞAHİN AKADEMİK DANIŞMAN.
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER.  Karadaki hayvanlarla ilgili kod…  Sudaki hayvanlarla  Veteriner hekim :Bulunduğu ülkede veteriner bilimi veya hekimliği pratiği.
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO- 9001:2008 Standardı - 8. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması, Kalite İyileştirme Araçlarına Bakış 7. Hafta.
Modül 2: Su Bütçesi, Baskı ve Etkiler, Önemli Su Yönetimi Konuları, İzleme, Karakterizasyon Raporu KALİTE GÜVENCE PROSEDÜRLERİ & AKREDİTASYON ARACILIĞIYLA.
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (12. Hafta)
. ISO- 9001:2008 Standardı - 7. Maddenin Tanıtımı ve Yorumlanması
GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ 11. Hafta
ISO 9001 standardı maddelerinin tanıtımı ve yorumlanması
Performans ölçme ve değerlendirme güz
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 10) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
ISO/TS 16949:2009 (Hafta 8) ISO 9001:2008’E GÖRE FARKLAR.
İŞ GÜVENLİĞİ UYGULAMALARINDA YÖNETİM SİSTEMLERİNİN ENTEGRASYONU
GIDA GÜVENLİĞİ Esma KAYA
İş Sağlığı ve Güvenliği
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
Kritik Finansal Sistemlerde Yazılım Değişiklik ve Takip Yönetim Sistemi Mehmet Vacit BAYDARMAN BİLGİ TEKNOLOJİLERİ.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ŞARTLAR
T. C. DENİZLİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İşyeri Sağlığı ve Güvenliği İlçe Milli Eğitim Müdürleri Bilgilendirme/Değerlendirme Toplantısı 20/10/2015 DENİZLİ.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
YÖNETİM SİSTEMLERİ Yönetim Sistemi Modelleri:
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
HACCP nedir HACCP: Hazard Analysis and Critical Control Points - Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizleri Gıda ürününün güvenliği ürünü kullanan.
Kurulan firma ismini, öğrenci isim, numara ve iletişim bilgilerini içermelidir.
Dokümantasyonun Önemi
URUN GELıSTıRME KALıTE GUVENCESı VE STANDARDLARı SUMEYRA CELıK ZıRVE UNıVERSıTESı DıSTıCARET BOLUMU 1 NıSAN 2016.
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
 Kalite en basit tanımıyla, müşteri isteklerine cevap verebilmektir.
Murat KULOĞLU Öğretim Görevlisi Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programı 1.
ISO 9001:2015 standardı – Maddelerinin Tanıtımı
HACCP ve ISO22000 UYGULAMALARI Dyt. İlkay KIVRAK.
TS-EN-ISO 9001:2000 KYS DÖKÜMANTASYON EĞİTİMİ HALIL EFE.
Laboratuvar Güvenliği ve Temizliği
Gıda kalite sağlama sistemleri
ISO HACCP ve ISO22000.
ISO 9001:2015 standardı – 8. Maddenin Tanıtımı (devam)
TKY UYGULAMASI.
ISO HACCP ve ISO22000.
ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ
SİSTEMİN AMACI Yönetim sistemlerinin kurulmasında, uygulanmasında ve sürdürülmesinde çok önemli sıkıntılar ve kayıplar yaşanmaktadır. isgsis bu sıkıntıları.
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
ISO9001:2015 STANDARD REVİZYONU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISO
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sertifikasyona giden adımlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TEHLİKE ve RİSK LABORATUVAR ÇALIŞANLARI İÇİN BİYOLOJİK TEHLİKELERE KARŞI TEMEL BİYOGÜVENLİK KURALLARI Keep Lab Safety Keep You Healthy ( TR01-KA )
Sunum transkripti:

ISO 22000 Hijyen Uygulamaları

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri Standartı-Gıda Zincirindeki Tüm Kuruluşlar İçin Şartlar: -1 Eylül 2005 de gıda zincirinde çalışan tüm kuruluşların uyacakları yeni bir standart yayınlanmıştır. -Codex Alimentarius komisyonu ile uluslararası uzmanların çalışmaları sonucunda oluşturulmuştur.

Genel Şartlar Olması beklenilen gıda güvenliği tehlikelerinin tüketiciye zarar vermeyeceğini garanti etmeli, Üründe gıda güvenliğinin önemli noktalarına ait bilgileri vermeli, Güncelleme ile ilgili bilgileri vermeli Gıda güvenliği yönetim sistemi periyodik olarak değerlendirilerek gerektiğinde güncellenmeli,

ISO 22000 Getirdikleri Mevcut ve potansiyel tehlikelerin tehlike analizi ile belirlenmesi Kontrol önlemlerinin (ön koşul ve/veya KKN) belirlenmesi Uygulanmasını İzlenmesini, Sonuçlarının değerlendirilmesini ve analizini, iyileştirilmesini İç ve dış şartlardaki değişiklikler doğrultu-sunda güncellenmesini

ISO 22000 Getirdikleri Gıda güvenliği yönetim sistemi 'nin kurulması, uygulanması, güncellenmesi için iç iletişim yanında dış iletişimin şartı getirilmiştir Tehlikelerin değerlendirilmesinde risk analizi yapılması talep edilmektedir. Tehlikelerin ön koşul programları ve kritik kontrol noktaları ile kontrolü talep edilmektedir Ön koşulların yazılı hale getirilmesini talep etmektedir (Temizlik, bakım, kalibrasyon, çalışan hijyeni, depolama, taşıma vb.)

ISO 22000 Getirdikleri Önkoşullarda da izleme sisteminin ve düzeltme-düzeltici faaliyetlerin planlanmasını talep etmektedir. Kritik kontrol noktalarında düzeltme ve düzeltici faaliyet talep etmektedir. ISO 9001:2000 'deki düzeltme ve düzeltici faaliyet kavramları kullanılmaktadır.

ISO 22000’in istediği doküman ve prosedürler Politika Doküman yönetimi prosedürü Kayıtların yönetimi prosedürü Ön koşul programlarıyla ilgili dokümantasyon Hammadde, ingredient ve ürün kontak meteryali tanımları Nihai ürün tanımları Nihai ürünün amaçlanan kullanım şekli Akış diyagramları Tehlike tanımlanması, tehlike ve risk analizi, kabul edilebilir risk seviyeleri

10. Kontrol faaliyetleri: “ön koşullarla ve KKN’lerle ilgili olanlar” olarak sınıflandırılmış olarak 11. HACCP Planı: KKN’ler, limitler, izleme, düzeltme ve kayıt planı. İlgili diğer izleme prosedürleri 12. Kritik limitlerin nasıl oluşturulduğu (arkasında yatan mantık veya kaynağı) 13. Uygun olmayan ürün kontrolü ve ürün geri çağırma prosedürleri 14. Doğrulama faaliyetlerinin planlanması 15. Düzeltme ve düzeltici faaliyet prosedür-leri 16. İç tetkik prosedürü/planı

ANAHTAR ÖGELER İnteraktif İletişim -Gıda güvenliği tehlikelerinin tanımlanması ve kontrol edilebilmesi

2. Sistem Yönetimi Ön Gereksinim Programları Gıda güvenliği tehlikesine yol açabilecek olasılıklar Çapraz bulaşılar ile biyolojik, kimyasal ve fiziksel bulaşılar Üründe ve ürün işleme ortamında gıda güvenliği tehlikelerinin seviyeleri

TEŞEKKÜRLER