“am, is, are”.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
A GAP YEAR PLAN Bir ara / boş YIL PLANI
Advertisements

EXPRESSING AGREEMENT AND DISAGREEMENT
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
Kovalent Bağlar Kovalent Bağ nedir? - Kovalent bağ, bağ yapan iki atom arasında elektronların paylaşılması sonucunda oluşan kimyasal bir bağdır.
S ÜLEYMAN Ş AH ÜN İ VERS İ TES İ DERS KAYIT İŞ LEMLER İ / COURSE REGISTRATION PROCESS.
1.Yüklem: Cümlede yapılan işi, oluşu ya da eylemi bildiren kelimeye yüklem denir. Yüklem cümlenin temel öğelerinden biridir. Genellikle cümlenin sonunda.
Learning to learn network for low skilled senior learners FARKLI ÖĞRENME STİLLERİ! Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed.
USING A DICTIONARY. Sözlük kullanırken ilk olarak dikkat etmemiz gereken şey KISALTMALAR (Abbreviations) dır.
VEREM NEDİR? NASIL BULAŞIR? KORUNMA YOLLARI NELERDİR? HAZIRLAYAN : FATMA SALDUZ.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
CÜMLEDE YAPI.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAKKINDA TEMEL BİLGİLER. Korunmak Önemlidir! Dişlerinizi günde en az 2 kere fırçalayın Süt, taze meyve sebze tüketin. Yemek aralarında.
Suggestion kelimesi «öneri» anlamına gelir. Karşımızdaki kişiye herhangi bir durum karşısında bir şey yapmayı soru yoluyla ya da düz cümle olarak önermek.
ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
What is a ‘Relevant’ Translation? Jacques DERRIDA Hazırlayan: Rabia ARIKAN.
LITERARY TRANSLATION 2 Week 5. In-class translation workshop.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
ÜRÜN SENARYOSU HAZIRLAMA: STORYBOARDING SEÇİL TOROS 2016.
Searching Thy Lover, To Be One Looking at the sky.. Behind every cloud and over the wings of the birds.. I always dreamt of you. You were looking for.
Poster template by ResearchPosters.co.za Pi GÜNÜ Pi Günü, ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilmiştir ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmaktadır.
ŞOK HABER YAZILARI M.ŞAHİN. Haber Yazıları ile ilgili bazı terimler: Gazete: Politika kültür, ekonomi ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için.
Dolgu Barajlarda Sızma Analizi. Ç.Ü.İnş.Müh.Böl.
Cambridge Journals Online 1584 yılında, University of Cambridge bünyesinde kurulmuş çok köklü bir yayınevidir. Cambridge Journals Online (CJO) paketi,
Students social life and join the social clubs. BARIŞ KILIÇ - EGE DÖVENCİ IŞIK ÜNİVERSİTESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 2
THE SIMPLE PRESENT Tense
Self-Registration on the Coats Supplier Portal
HASTANELER OLMASAYDI
Dışa Atım Bozuklukları
İSTATİSTİK II Hipotez Testleri 1.
SIMPLE PRESENT TENSE.
FNP GRUBU: fatma ışık, nagehan öztürk, pınar sevindik
Ünite- 1 Vücudumuz ve Sistemler
FİİLLERDE ÇATI.
Ergun, S.1, Koçak, S.1, Devrilmez, E.1, Tek, T.1
1. ” THE COMPUTER IS ON THE BED” A. BİLGİSAYAR YATAĞIN İÇİNDE B
*İNGİLİZCE’de YER YÖN TARİFLERİ
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
TEMEL GEOMETRİK KAVRAMLAR VE ÇİZİMLER
W O R D A M G E U FOR N I T 1.
ELEKTRON MİKROSKOBU (SEM and TEM)
Araş. Gör. Dr. Zehra ASLAN AYDOĞDU
KOÜ Hastanesİ’nde Akılcı İlaç Kullanımı Bİlİncİ
Döngüler ve Shift Register
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
SAMSUN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ EK-2
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
DOĞRUDAN GEN AKTARMA YÖNTEMLERİ
“There is…/there are…”
The Present Perfect Tense
Before the Battle of Çanakkale. Why a Front in Çanakkale was Opened? In the summer of 1914, the war continued in Europe with all its intensity, and by.
Chapter 5 – Balancing of accounts
ZAMİRLER(ADILLAR) 6.SINIF.
CİHANGİR ÇAĞLAR ZAMİRLER
MTM216 GÖRSEL PROGRAMLAMA
DIRECTIONS.
Sahip Olmak “Have/Has”
Was/were “idi”.
Geniş Zaman (Simple Present Tense)
Şimdiki Zaman (Present Continuous Tense)
SUBJECT NAME Prepeared by Write the names of group members here
CANLILARDA ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
Edilgenlik İngilizce cümlelerde edilgenlik “be + V3” kalıbıyla yapılır; “be” fiilinin kendisi kullanılabileceği gibi 3 formundan biri de kullanılabilir:
TEMEL YAŞAM DESTEĞİ.
KİMYA DERSİNİ SEVMENİN YOLU
Bilimsel bir Bildiri veya Makale Nasıl Yazılır ve Yayımlanır?
Sunum transkripti:

“am, is, are”

“am, is, are” İngilizcede “am, is, are” yardımcı fiilleri, bir şeyin ne/kim olduğunu, nasıl olduğunu ve nerede olduğunu anlatmak için kullanılır: I am a physician. = Ben bir doktorum. This is important. = Bu önemlidir. These sequences are on the same molecule. = Bu diziler aynı molekül üzerindedir. am, 1. tekil şahısla; is, tekil öznelerle; are, çoğul öznelerle kullanılır.

İngilizcede Cümle Yapısı Subject (Özne) + Verb (Fiil) + Complement (Tümleç) Çeviri Sırası: Özne + Tümleç + Fiil This (özne) is (y. fiil) important (tümleç). = Bu önemlidir.

Tıbbi İngilizce metinlerde “am” yardımcı fiili pek kullanılmaz; “is” ve “are” yardımcı fiilleri “-dır”, “-dir” vb. şekillerde Türkçeye çevrilir. NADH is a strong electron donor. = NADH, güçlü bir elektron vericisidir. Mutations in mtDNA are responsible for* several diseases. = mtDNA’daki mutasyonlar, birkaç hastalıktan sorumludur. *responsible for = -den sorumlu

İngilizcede Yaygın Olarak Kullanılan Bazı Edatlar (Preposition) about: yaklaşık, hakkında in: -de, -ile, -ce, bakımından above: üzerinde in front of: önünde across: karşısında in back of: arkasında after: -den sonra inside: iç, içinde against: -e karşı into: -e, -a, içine among: arasında  like: gibi around: çevresinde near: yanında at: -de, -e  of: -nın, -nin, -den before: -den önce    on: üzerine, üzerinde behind: arkasında opposite: karşısında below: aşağısında, altında  outside: dışında beside: yanına over: üzerinde between: arasında through: içinden, sayesinde by: ile, tarafından, yanında, -e kadar to: -e, -a, için due to: nedeniyle towards: -e doğru during: esnasında, boyunca under: altında, altına for: için until: -e kadar from: -den, -dan  with: ile, -li, -e sahip, olan

The resting metabolic rate is about 1,800 kcal for men and 1,300 kcal for women. = İstirahat metabolizma hızı erkekler için yaklaşık 1800 kcal, kadınlar için yaklaşık 1300 kcal’dir.

The optimum temperature for most human enzymes is between 35 and 40°C. = Çoğu insan enzimi için optimum sıcaklık 35 ila 40 °C arasındadır.

This is due to the irreversible nature of the pyruvate dehydrogenase reaction. = Bu, pirüvat dehidrogenaz reaksiyonunun irreversibl (geri dönüşsüz) doğası nedeniyledir.

Typical findings in a patient with Kwashiorkor are abdominal and peripheral edema. = Kwashiorkorlu (Kwashiorkor hastalığı olan) bir hastada tipik bulgular, abdominal ve periferal ödemdir.

Adequate intake for vitamin D is 400-600 IU after age 50. = D vitamini için yeterli alım, 50 yaşından sonra 400 ila 600 ünitedir.