Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

“There is…/there are…”

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "“There is…/there are…”"— Sunum transkripti:

1 “There is…/there are…”

2 İngilizcede “there is” ve “there are”, Türkçedeki “vardır” ifadesinin karşılığıdır. 
Eğer varlığı bildirilen şey, tekil ise “there is”, çoğul ise “there are” kalıbı kullanılır. There is significant clinical variability. = Önemli klinik değişkenlik vardır.

3 There is movement of. the globin chains
There is movement of* the globin chains. = Globin zincirlerinin hareketi vardır. *İngilizce ifadelerde edat varsa; öncelikle edatın sağının, ardından edatın kendisinin ve son olarak da edatın sol tarafının çevrildiğine dikkat ediniz: movement of the globin chains = globin zincirlerinin hareketi There is no difference in the free energy of the overall reaction between the catalyzed and uncatalyzed reactions. = Katalizlenmiş ve katalizlenmemiş reaksiyonlar arasında genel reaksiyonun serbest enerjisinde farklılık yoktur.

4 If. ΔG is a positive number, there is a net gain of energy
If* ΔG is a positive number, there is a net gain of energy. = Eğer ΔG pozitif bir sayı ise, enerjinin net bir kazanımı vardır. *If’li cümleler ileride anlatılacaktır. If ΔG is a negative number, there is a net loss of energy. = Eğer ΔG negatif bir sayı ise, enerjinin net bir kaybı vardır.

5 There is no transporter for NADH in the inner mitochondrial membrane
There is no transporter for NADH in the inner mitochondrial membrane. = İç mitokondri membranında NADH için taşıyıcı yoktur. There is no net production or consumption of NADH. = NADH’ın net üretimi ya da tüketimi yoktur.

6 There is no net gain of carbons from acetyl CoA in the TCA cycle
There is no net gain of carbons from acetyl CoA in the TCA cycle. = TCA siklusunda asetil KoA’dan karbonların net kazanımı yoktur. During muscle contraction, there is a rapid and urgent need for ATP. = Kas kasılması esnasında, ATP için hızlı ve acil bir ihtiyaç vardır.

7 There is little mannose in dietary carbohydrates
There is little mannose in dietary carbohydrates. = Besinsel karbohidratlarda az miktarda mannoz vardır. There are two chemically distinct types of nucleic acids: deoxyribonucleic acid (DNA) and ribonucleic acid (RNA). = Nükleik asitlerin, iki tane kimyasal olarak farklı tipi vardır: DNA ve RNA.

8 There are three hydrogen bonds between guanine and cytosine
There are three hydrogen bonds between guanine and cytosine. = Guanin ve sitozin arasında 3 adet hidrojen bağı vardır. There are five classes of histones. = Histonların 5 sınıfı vardır. There are no specific transmembrane carriers for these compounds. = Bu bileşikler için spesifik transmembran taşıyıcıları yoktur.


"“There is…/there are…”" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları