Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Suggestion kelimesi «öneri» anlamına gelir. Karşımızdaki kişiye herhangi bir durum karşısında bir şey yapmayı soru yoluyla ya da düz cümle olarak önermek.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Suggestion kelimesi «öneri» anlamına gelir. Karşımızdaki kişiye herhangi bir durum karşısında bir şey yapmayı soru yoluyla ya da düz cümle olarak önermek."— Sunum transkripti:

1

2 Suggestion kelimesi «öneri» anlamına gelir. Karşımızdaki kişiye herhangi bir durum karşısında bir şey yapmayı soru yoluyla ya da düz cümle olarak önermek için kullanırız.

3 Öneri cümleleri olarak kullanabileceğimiz ifadelerden bazıları: - Why don’t you/we……? - Shall I/we……..? - How about…..? - What about……? - Let’s……

4 Belirtilen bu ifadelerden sadece «Why don’t…..» ve «Shall….» ile başlayan cümlelerde özne yer alır. Why don’t we go to the cinema? Why don’t you go to the doctor? Shall we dance? Shall I open the window?

5 «Why don’t….» ve «Shall….» ile oluşturulan cümlelerde kullanılan fiiller mutlaka yalın halde olmalıdır - Why don’t we listen to music? - Shall we eat hamburger?

6 «How about…» ve «What about…» ile oluşturulan cümlelerde özne kullanılmaz. Bu ifadelerle birlikte kullanılan fiiller mutlaka «-ING» takısı alırlar. - How about going to the cinema? - What about drinking milk?

7 «Let’s» ifadesiyle birlikte cümlelerimde özne kullanmıyoruz… Let’s ile oluşturulan cümlelerde kullandığım fiiller mutlaka yalın halde olmalı Let’s go to the cinema Let’s eat hamburger

8 Peki bu önerilere nasıl cevap vereceğiz? ACCEPTING (Kabul Etme) REFUSING (Reddetme) Yes, pleaseNo, thank you It sounds very goodI’m sorry, I can’t I’d love toI’m afraid I can’t It is a good ideaI’d love to but…. That’s not a good idea


"Suggestion kelimesi «öneri» anlamına gelir. Karşımızdaki kişiye herhangi bir durum karşısında bir şey yapmayı soru yoluyla ya da düz cümle olarak önermek." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları