Prepared by Ziya GÖKALP

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Advertisements

YEMEK TARİFİ YEMEK TARİFİ.
FINDIKLI KURABİYE Prepared by Esra Alagöz A Deep Approach to Turkish Teaching and Learning Wisconsin Center for Education Research, University of Wisconsin-Madison.
TRADİTİONAL TURKİSH FOODS
OLAY, İMKÂNSIZ OLAY, KESİN OLAY
KUNEFE TURKİSH DESSERT. * Sugar 2 1/2 cup * Water 1 3/4 cup * Lemon juice 2 teaspoon * Pistachionuts (chopped) 2 3/4 cup * Margarine 1 Spoon * Kadayif.
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
Trakya Bölgesindeki Yiyecek İçecek Mesleki Eğitim Okullarında
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
TOPLU İŞ MÜZAKERELERİNİN ÖNCELİKLERİ Mato Lalić. Toplu müzakerelerinin öncelikleri ana sendika görevlerinden türemektedir -Maaş -İş koşulları -Kazanılmış.
Important Expressions Kelime öğrenmek Teog’da sadece kelime sorularını çözerken değil, tüm soruları anlamanız için de gereklidir…
Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulu Turizm Rehberliği Programı Türk Kültürü Ve Folklorü Dersi Kapadokya Bölgesi Yöresel Yemekleri
MÜFREDAT PLANLAMA Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 191.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
O R T L G İ M A A Ve Problem çözme.
HAZIRLAYANLAR ZELİHA OKÇU ÖZGÜL ERGÜL  Bir hesap tablosu programıdır. Excel, her türlü veriyi (özellikle sayısal verileri) tablolar ya da listeler halinde.
Star Hotel Hotel restaurant Danish- Polish – Portuguese- Turkish Cuisine Cook Book.
KYS KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ. 2 İçerik Kalite Nedir? ISO 9001:2000 Hakkında Genel Bilgi Kalite Politikamız Kalite Hedefimiz KYS nin Şirketimizde.
Defnem Anaokulu 2017 Nisan Ayı Yemek Listesi
EBSCOhost Collection Manager Arama Profilleri
UNIT 2 TEEN LIFE.
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
H&M İsveç merkezli olan, hazır giyim markası 1947 yılında Erling Persson tarafından kurulmuş olup bugün kadınların en beğendiği on marka içerisindeki yerini.
Prepared by: Ahmet Erdem DURAN
Defnem Anaokulu 2017 Haziran Ayı Yemek Listesi
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
Defnem Anaokulu 2016 Aralık Ayı Yemek Listesi
Bosphorus Bosphorus Cappadocia Cappadocia
EDEBİYAT ve ŞİFA Hazırlayanlar: Merve Seher.
APA Style Central Sunumu
Hazırlayan: Safiye Çakır Mat.2-A
UNIT FIFTEEN HEALTH and SPORTS “sağlık ve spor”
ŞATO Tabldot ve Ev Yemekleri
Alakart kuverde bulunması gereken servis takımları nelerdir?
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Mutfak Hizmetleri Yönetimi
Unit 2 Vocabulary matching
TIBBİ SOSYAL HİZMET DERSİ
OKUL REHBERLİK SERVİSİ
Lavabo Açma - Lavabo Tıkanıklığı Açma - Tıkanan Lavabo Nasıl Açılır?
Prepared by: Ahmet Erdem DURAN
EVDEKİ SORUMLULUKLAR.
REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
TELİF HAKKI.
Yerleşim düzenini etkileyen genel faktörler
Kullanıcı Kılavuzu DynaMed Plus support.ebsco.com.
TELİF HAKKI.
Birthday party. birthday party new year's party new year's party New Year's Party.
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
Çeviri Stratejileri Sözcüğü Sözcüğüne Çeviri Stratejileri (Yazıcı, 2007) Ödünçleme a. Doğrudan aktarım: Kaynak dildeki sözcüğün hedef dile aynı biçimiyle.
Turkish cuisine is very popular around the world. It has a very wide options for everyone. The variety of the recipes and the ingredients which are grown.
Geliştirme Genel Müdürlüğü
UNIT 3 FOOD AND DRINKS MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
ÖZEL MARMARA İLKOKULU/ORTAOKULU
2019 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
A Adı ve Soyadı : Şubesi : No :
TB’ de KARŞILAŞILAN SORUNLAR
SOLUNUM SİSYEMİ.
UNIT 10 AMAZING HISTORY.
NOUNS.
general revision unit 1-5
“8. SINIFLAR” MASTERMIND UNIT 3 In The Kitchen Wopenglish
Geliştirme Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Prepared by Ziya GÖKALP UNIT 3 COOKING Prepared by Ziya GÖKALP

BOIL Kaynamak, kaynatmak

RECIPE Yemek tarifi

Atıştırma, ara öğün SNACK

BOWL kase

CHOP doğramak

Örtmek, kaplamak, kapatmak COVER Örtmek, kaplamak, kapatmak

DELICIOUS/ TASTY Lezzetli

GRILL Izgara, ızgara yapmak

FRY kızartmak

HEAT ısıtmak

İçindekiler, malzemeler INGREDIENTS İçindekiler, malzemeler

KNEAD yoğurmak

LAMB Kuzu, kuzu eti

MELT Erimek, eritmek

MIX/ STIR karıştırmak

PEEL soymak

PROCESS SÜREÇ

crack Kırmak çatlatmak

REMOVE Kaldırmak, sökmek

RICE Pirinç, pirinç pilavı

add EKLEMEK, TOPLAMAK

SPREAD SÜRMEK, YAYMAK

BON APPETITE! Afiyet olsun!

SERVE SERVİS YAPMAK

DISH Yemek, tabak

SLICE Dilim, dilimlemek

POUR Dökmek

DICE Küp şeklinde doğramak, zar

PREPARE hazırlamak

RINSE Durulamak Hafifçe yıkamak

Buhar, buğulamak, demlemek steam Buhar, buğulamak, demlemek

BAKE FIRINDA PİŞİRMEK

ROAST KIZARTARAK PİŞİRMEK KAVURMAK

CONSIST OF - den/ - dan oluşmak

Easy X dIffIcult Kolay X Zor