PİETER PAUL RUBENS. Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SOYUT SANAT Kandisky,Mondrian ve Maleviç gibi sanatçıların doğadan yola çıkarak, görsel anlatıma varmaları çağın sanat değerleri üzerinde etkileyici olmuştur.
Advertisements

Değerli Dostlar, Ankara’da 2011 karla biterken 2012 bol kar yağışı ile başladı. Eşimle birlikte evde oturmaktansa yine şöyle bir dağ havası alalım dedik.
HAZIRLAYAN: Derya Demİryürek 9/f 262
Hazırlayanlar Derya ÖKSÜZ & Lilay AKMAN
SANAT KURAMLARI.
SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU Genel Müdür Yardımcısı.
Hayatı Eserleri Ödülleri
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN
Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin.
Ders 8 Yüksek Rönesans Evresi.
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
SANAT TARİHİ.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
MICHELANGELO Beril Eremsoy.
SANAT TARİHİ.
ARAMA MOTORU KULLANIMI
Çağdaş Dünya Sanatı.
League of Legends Karakter ve Koridorları
RÖNESANS’TA RESİM VE HEYKEL
GENEL BİLGİ 2 Temmuz 1877’de Almanya’nın Württemberg eyaletine bağlı Calw şehrinde doğmuştur. Takma adı Emil Sinclair’dir. Almanya’da doğmuş bir yazar.
OLAY ÇEVRESİNDE OLUŞAN EDEBİ ESERLERDE YAPI
Ferdinand Victor Eugène Delacroix
Şiir.
TARİHTE VATİKAN Vatikan eskiden oldukça büyük bir devletti.Toprakları km yi ,nüfusu da 3.5 milyonu aşıyordu.Daha sonra topraklarını komşu İtalya.
Hep gerçeği, hep dürüstçe yazan insan… ESKİ DATÇA.
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
GENÇ RESSAM.
Bernini Heykelde manerist
SANAT TARİHİ Rönesans Resim Sanatı.
SAB İ HA BENGÜTA Ş VE HAYATI İŞ TE GERÇEK B İ R ÖYKÜ…
Venedik Resim Ekolü.
MANİYERİZM VE BAROK SANATI
HER ŞEYİNİZ YETERLİ OLSUN
Renklerin Ustasından Hayat Dersi
Italya. İ talya, 1861 yılında birli ğ ini sa ğ layana dek tek bir ülke de ğ ildi. İ talya topraklarındaki küçük devlet ve krallıklar birbirleri arasında.
Resim Performans Ödevi
SANAT TARİHİ Barok Dönem.
ORTA ÇAĞ RESİM SANATI.
LAVİ TEKNİĞİ Burcu Aslı ÖZKAN Şekil 1.
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
GÖRSEL SANATLAR RESİM.
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Uzun vadeli kredilerin döviz kompozisyonu
BAROK RESİM SANATI.
FLAMAN SANATI PETER PAUL RUBENS
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük
 Pop Art
1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu 1929'da Burdur'un Yeşilova ilçesi Akçaköy'de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948'de Gönen.
SANATLAR VE MÜZE. Kültürel ya da tarihsel değeri olan nesnelerin toplanarak sergilendiği yerlere müze adı verilir. Müzeler, toplumların bilim ve sanat.
EDEBİYAT PERFORMANS ÖDEVİ Adı:Ömer Soyadı:Koca No:284 Sınıf:10/H.
VAN GOGH HAYATI VE ESERLER İ Hazırlayan Bilge Pehlivan 10\C 368.
MENDERES BALTA  Basım mürekkep uygulama yoluyla bir levha veya kalıbı kağıda yada kumaşa bastırarak, günümüzde ise birçok başka yöntemle metin.
 Uzay kirliliği son 40 yılda ortaya çıkan bir sorundur. Dünya’ya yakın yörüngelerde dönen uydular için bir başka tehdit de uzay kirliliğidir. Peki uzay.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Mitoloji ve İkonografi I
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
Bilmeyen ve bilmediğini bilen çocuktur, ona öğretin.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Germen Kavimleri Anavatanları İskandinavya ve Kuzey Almanya olarak kabul edilen Germen kavimlerinin medeniyet dairesiyle ilk temasları, Roma İmparatoru.
HOCA ALİ RIZA BEY HAKAN KOÇ. Üsküdar’da Kar, tuval üzerine yağlıboya, 52/81cm, Özel Koleksiyon.
AR-GE PROJE ve FİKİR PAZARI
 Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte, Roma.
Dünyaca ünlü Fransız bir ressamdır. 14 Kasım 1840 yılında Paris’te do ğ muş 5 Aralık 1926 tarihinde Fransa Giverny’de 86 yaşında iken hayata gözlerini.
Rönesans. Rönesans "yeniden doğuş" anlamına gelen bir süreçtir. 15. yüzyılda başlayan bu süreç, aynı yüzyıl içinde bütün Avrupa'ya yayıldı. Bu yenilikte,
Ocak 2010 PAZARTESİ SALI ÇARŞAMBA PERŞEMBE CUMA CUMARTESİ PAZAR 1 2 3
ÇAĞDAŞ SANAT AKIMLARI VE ÖRNEKLER. BAROK; 17. yüzyılın başında Avrupa’da yepyeni bir sanat üslubunun doğduğuna tanık olunur. Bu yeni üslup, Rönesans üslubundan.
Müze Nedir? Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halkagösterilmek için sergilendiği yer veya yapılara müze denir.Müzeler,
Poster Başlığı (Calibri, 96 punto, kalın)
Sunum transkripti:

PİETER PAUL RUBENS

Peter Paul Rubens Flaman ressamdır. 28 Haziran 1577 Siegen/Westfalen doğumludur. 30 Mayıs 1640 Anvers’de hayata gözlerini yummuştur. 1592’de resim çalışmalarına Anvers’de başladı. Anversli ustalarla üç yıl çalıştıktan sonra, 1598’de loncaya alındı. Roma’ya giderek burada Michelangelo’nun, Caraccilerin, Caravaggio’nun eserlerine hayran kaldı. Venedik’te Tiziano’nun resmini tanıdı ve örnek aldı

Rubens eserlerinde tarihsel, dinsel, mitolojik ve alegorik konuları işledi. Bunun yanı sıra kır yaşamının ve doğa manzaralarının da pitoresk ve tematik zenginliğine değindi