STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
6. ADIM İşçinin Ücretini Zamanında ve Eksiksiz Öde.
Advertisements

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK İŞBAŞI EĞİTİM ve GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI TÜRKİYE İŞ KURUMU.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
Serbest muhasebeci mali müşavir sigortası. Serbest muhasebeci mali müşavir sorumluluk sigortası Bu sigorta ile Sigortacı, Sigortalının vermekte olduğu.
VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞI VERGİ MÜFETTİŞ YARDIMCISI OLUNUR ? NASIL.
Bağımsız Denetim ile Vergi Denetimi Arasındaki Geçişler
Mali Müşavirlik Mesleği ve Sınavları
VERGİ DENETİM KURULU BAĞIMSIZ DENETİM İLE VERGİ DENETİMİ ARASINDAKİ GEÇİŞLER Mehmet Ali KAYA İSTANBUL ÖRTÜLÜ SERMAYE, TRANSFER FİYATLARDIRMASI VE YURTDIŞI.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 7-Ö ğ retim Üyesi Yeti ş tirme Programı YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Vergilendirme İşlemleri
MUHASEBE VE FİNANSMAN SEVİNÇ KESKİN
KARAMAN ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
ARAÇLARIN TESCİL İŞLEMLERİ, MOTORLU ARAÇLARA AİT TEKNİK ŞARTLAR İLE MUAYENELERİ Araç sahipleri araçlarını yetkili tescil kuruluşuna tescil ettirmek ve.
ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NA HOŞGELDİNİZ… Saadet İLBAY Daire Başkanı.
VARLIK BARIŞI VERGİ AFFI
ÖNEMLİ Insert client name
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
6745 SAYILI “YATIRIMLARIN PROJE BAZINDA DESTEKLENMESİ İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN”DA YER ALAN ÖNEMLİ.
İZAHA DAVET VUK MADDE 370.
BÖLÜM 3-GELİR VERGİSİ & VERGİ MATRAHININ TESPİTİ
AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ
SGK&Muhtasar B i r l e ş m e s i
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Nerden Çıktı Defter Beyan Sistemi;
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
SOSYAL GÜVENLİK DENETMENİ
Yurtdışı Sözleşmeler ve Emeklilik Daire Başkanlığı
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
Yeni Muhasebe Yönetim Sistemi Giriş (MYS)
BURSA VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Düsseldorf - Köln.
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
Görev ve Sorumluluklar
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
MİLLİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ +2 İSTİHDAM HEDEFİ
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
Yazarkasa Ökc Günlük Mali Bilgilerin GİB’e Gönderilmesi Sorumluluğu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ turizm mevzuatı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Defter Beyan Sistemi Başvurusu
Burhan ERAY Mali Müşavir & Bağımsız Denetçi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum : Ümit KACAR 13 Aralık 2018, Perşembe
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
BÖLÜM – Kurumlar Vergisi
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
KİMLİK YÖNETİM SİSTEMİ
Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
BİREYSEL EMEKLİLİK UYGULAMASI
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SİGORTA SEKTÖRÜ DÜZENLEME VE DENETLEME İŞLEMİ
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ 2019
Sunum transkripti:

STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi, vergi kanunlarına göre verilmesi gereken muhtasar beyanname ile 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uyarınca verilmesi gereken aylık prim ve hizmet belgesinin birleştirilerek, kesilen vergilerin matrahlarıyla birlikte sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine mahsustur.

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ a) Vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapmak zorunda olanlar, bir ay içinde yaptıkları ödemeleri veya tahakkuk ettirdikleri kârlar ve iratlar ile bunlardan kestikleri vergileri, b) 5510 sayılı Kanuna göre sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini bildirmekle yükümlü olanlar/işverenler, sigortalıların cari aya ait prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile bildirmek zorundadırlar.

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN MÜKELLEFLERİ Vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapan gelir vergisi stopajı mükellefleri (Kamu idare ve müesseseleri, iktisadî kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadî işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, zirai kazançlarını bilanço veya ziraî işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler) 5510 Sayılı Kanun madde 4/1-a’ya göre bildirimde bulunması gerekenler

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN VERİLECEĞİ VERGİ DAİRESİ Vergi kanunlarına göre vergi kesintisi yapma yükümlülüğü bulunanlar için yapılan ödemeler veya tahakkuk ettirilen kazanç ve iratlar ile bunlardan kesilen vergilere ilişkin ödeme veya tahakkukun yapıldığı yer vergi dairesidir.

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ T.C. ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ HARCAMA BİRİMİ VERGİ NO Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (Hitit Vergi D.M.) 8760623428 Sosyal Bilimler Enstitüsü (Hitit Vergi D.M.) 7750425234 Doğu ve Afrika Araştırmaları Enstitüsü (Hitit Vergi D.M.) 3090347842 Batı Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (Hitit Vergi D.M.) 1500566136 Hacı Bayram Veli İslami Araştırmaları Enstitüsü (Hitit Vergi D.M.) 4810579809 Hukuk Fakültesi (Hitit Vergi D.M.) 4640582162 Siyasal Bilgiler Fakültesi (Hitit Vergi D.M.) 7720648005 Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi (Hitit Vergi D.M.) 7750425226 Dini İlimler Fakültesi (Hitit Vergi D.M.) 3000288666 Yabancı Diller Fakültesi (Hitit Vergi D.M.) 9270511156 Özel Kalem (Rektörlük) (Hitit Vergi D.M.) 0690470663 Özel Kalem (Genel Sekreterlik) (Hitit Vergi D.M.) 0690470671 İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 0690470689 Personel Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 0690470698 Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 0690470702 Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 7390502267 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 1720377445 Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı (Kızılbey Vergi D.M.) 0690470710 Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 9370691217 Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 6510536031 Hukuk Müşavirliği (Hitit Vergi D.M.) 4640582154 İç Denetim Birimi Başkanlığı (Hitit Vergi D.M.) 0690481142 Yabancı Diller Yüksekokulu (Kızılbey Vergi D.M.) 0690526197 Sanat ve Tasarım Fakültesi (Kızılbey Vergi D.M.) 0690526201 İletişim Fakültesi (Kızılbey Vergi D.M.) 0860943754

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN VERİLME ZAMANI Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi vergi kesintileri ile prim ve hizmetin ait olduğu ayı takip eden ayın 23 üncü günü akşamı saat 23.59'a kadar elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir. Yarım çalışma ödeneği alan sigortalıların prime esas kazanç ve hizmet bilgilerini içeren Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından en geç beyannamenin ilgili olduğu ayı takip eden üçüncü ayın 23 üncü günü saat 23.59'a kadar elektronik ortamda gönderilecektir.

MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN VERGİLENDİRME DÖNEMİ İşçi çalıştıran mükellefler için muhtasar ve prim hizmet beyannamesinin aylık olarak verilmesi zorunludur. MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA GÖNDERİLMESİ Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin elektronik ortamda gönderilmesi zorunludur. E-beyanname kullanıcısı olan mükellefler, bizzat kullanıcı kodu, parola ve şifresini kullanarak elektronik ortamda göndereceklerdir.

Teşekkürler