Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YAŞAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU.
Advertisements

TIBBİ TANITIM PAZARLAMA
ORHAN YÜCEL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
KAZAN EFES TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
Kız Teknik ve Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojisi Alanı
YALOVA MESLEK YÜKSEKOKULU MUHASEBE ve VERGİ BÖLÜMÜ
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
GÜLTEN ÖZAYDIN ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
ATATÜRK ÇOK PROGRAMLI LİSESİ
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
AFŞİN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bölüm Tanıtma.
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ
WEB PROGRAMCILIĞI.
ATÇA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
2015 YAMANTÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN VE BÖLÜMLER
T.C. ULUS KAYMAKAMLIĞI Abdipaşa Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
Okulunuzun adını aşağıya yazınız
HAZIRLAYAN GÜNEŞ KARTEPER
BÜRO YÖNETİMİ ALANI.
HAZIRLAYAN MEHMET UĞUR BAHADIN KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Perşembe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Bakımı Alanı
FATİH ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU TIBBİ LABORATUVAR BÖLÜMÜ Meslekİ Bilgilendirme ve Tanıtım Sunumu.
Pazarlama Ve Perakende Bölümü Alan Tanımı
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
ŞEHİT ORHAN DURUKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ Bilişim Teknolojileri Alanı.
MEZ İ TL İ KIZ ANADOLU İ MAM HAT İ P L İ SES İ Adres Yeni Mah. Bahar Cad. No 6 Mezitli / MERSİN Telefon Web
AİLE VE TÜKETİCİ HİZMETLERİ ALANI
GÜLNAZ İBRAHİM GÜNGÖR TARA KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ.
Trakya Üniversitesi Keşan Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı.
Hemşirelik ve Bakım Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı.
GAZ VE TESİSATI TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Amaç ve Hedefler Amaç: Gelişen teknolojiye ve piyasaya uyumlu, temel bilgilerle donatılmış, karşılaştığı.
T.C. KOCAEL İ ÜN İ VERS İ TES İ HEREKE MYO DI Ş T İ CARET BÖLÜMÜ.
GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI TANITIMI ALANIN TANIMI: Gıda teknolojisi alanı, tarım ve hayvancılığa dayalı ham maddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyen.
T.C. BARTIN VALİLİĞİ BARTIN HAYME ANA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEK OKULU
ANKARA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MEVCUT ALAN VE DALLAR ADALET ADALET Zabit Katipliği Zabit Katipliği BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ.
SINAVSIZ GEÇİŞ YAPABİLİRSİNİZ BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ Basım ve Yayın Teknolojileri Nedir? Neden Bu Programı Okumalısınız? Bu bölümde öğrenciler.
Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
1- RADYO TV PROGRAMCILIĞI PROGRAMI 2-BASIM VE YAYIN TEKNOLOJİLERİ PROGRAMI Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet BIYIK GÖRSEL-İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI.
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ IĞDIR MESLEK YÜKSEKOKULU
ŞEHİT ER SERHAT ŞANLI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ALAN TANITIMI
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MİMARLIK BÖLÜMÜNE HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Karabağlar Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘D’
FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
«Metalurji Teknikerliği» nedir?
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Makine Mühendisliği nedir?
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
NİĞDE ZÜBEYDE HANIM SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULUNA HOŞGELDİNİZ
«Makine Teknikerliği» nedir?
Metalurji Teknikeri nedir?
Sunum transkripti:

Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI    Program, 2008 yılında İskenderun Meslek Yüksekokulu bünyesinde, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü altında açılmıştır.  2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Öğretim dili Türkçe'dir. Hazırlık sınıfı yoktur. İlk mezunlarını 2009-2010 Eğitim Öğretim yılında vermiştir. BÜRO HİZMETLERİ VE SEKRETERLİK BÖLÜMÜ Laboratuvar İmkanları Hızlı Yazma Teknikleri Dersi için Bilgisayar Laboratuvarları efektif bir şekilde kullanılmaktadır.   Unvan   Program mezunlarına “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı” unvanı verilir. İskenderun Teknik Üniversitesi İskenderun Meslek Yüksekokulu Tepe Kampüsü Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı 31200 İskenderun, HATAY +90 326 618 2931-2932 www.iste.edu.tr Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI Programın amacı hızlı değişen ve gelişen iş dünyasının gereksinimlerini karşılayabilecek bilgi ve becerilerle donatılmış, bilgisayar kullanımında uzman, büro yönetimi ilkelerini ve yöntemlerini profesyonelce kullanabilen, iyi insan ilişkileri kurabilen, yazıları on parmakla ve bakmadan, süratle yazabilen, her türlü büro teknolojisini kullanabilen, modern protokol bilgilerine sahip, yüksek düzeyde büro elemanları, büro yöneticileri ve yönetici asistanları yetiştirmektir.

Staj ve İDE İş İmkanları Eğitim Programı Dikey Geçiş İmkanları Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programını tercih eden öğrencilerin, 2 yıllık önlisans eğitimini tamamladıktan sonra DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile geçiş yapabilecekleri 4 yıllık lisans programları(2017) Halkla İlişkiler Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Halkla İlişkiler ve Tanıtım İşletme Bilgi Yönetimi Büro Yönetimi Öğretmenliği Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yönetim Bilişim Sistemleri Staj ve İDE Programda okuyan öğrencilerin zorunlu yaz stajı süresi 30 iş günüdür. Ayrıca not ortalaması yüksek olup ilk üç yarıyılda aldıkları tüm derslerden başarı ile geçmiş olan öğrencilerimiz istedikleri taktirde 4.yarıyılı İDE(İş Dünyası ile Entegrasyon) kapsamında okul dışında tamamlayabilmektedir. İş Dünyası ile Entegrasyon adını verdiğimiz uygulama ile; derslerini başarı ile tamamlayan ve isteyen öğrencilerimiz son dönemlerinde daha mezun olmadan saygın kuruluşlarda ve işletmelerde kariyerlerine başlayabilme fırsatı yaratılmaktadır. Öğrencilerimiz eğitimlerinin son dönemlerini; servis, bilişim ve üretim sektörlerinde faaliyet gösteren akredite edilmiş kuruluşlarda, firmalarda, işletmelerde; ‘iş yaşamına doğrudan katılarak’ geçirecekleri İDE programı uygulanmaktadır. Bu çağdaş ve özgün uygulamanın, entegratör adını verdiğimiz öğrencilerimizin ve mezun adaylarımızın hayata daha iyi hazırlanmasını ve daha deneyimli yetişmeleri amaçlanmaktadır. Üniversitemizin bu uygulama ile fark yaratacağını ve daha da öne çıkacağını öngörmekteyiz   İş İmkanları Bu programı başarıyla bitirenler özel sektör ve kamu kuruluşlarında yönetici sekreterleri; çeşitli işletmeler ile kamu ve özel sektöre ait idarelerin; belediyeler, demekler, odalar, barolar gibi kurumların ilgili bölümlerinde istihdam edilirler. Ayrıca mezunlarımız; hukuk, hekimlik, mühendislik, mimarlık bürolarının temel ihtiyacı olan yönetici sekreterliği görevini en iyi şekilde yapabilecek elemanlardır. İşletmelerin modern işletmecilik anlayışı ile yönetilmesi ihtiyacının giderek daha fazla hissedilmesi, bu alanda eğitilmiş insan gücüne duyulan gereksinimi artırmaktadır .Gelişmekte olan ülkemiz için büro faaliyetlerini organize etmek ve yürütmek için destek olmak üzere bu alanda eğitim görmüş yeterli sayıda ara eleman sağlayacaktır.   Eğitim Programı İskenderun Teknik Üniversitesi Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı önlisans eğitimi müfredatı Bologna sürecine uygun olarak yenilenmiştir.