Kütüphaneler neler yapabilir? - III -

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan : Semiha SARAÇ
Advertisements

TAIEX BÖLGESEL EĞİTİM PROGRAMI
UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü
Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı Leonardo da Vinci Genel Tanıtım.
Bilgi Yönetimi İnternete Dayalı Önlisans Programı TBD 21. Türkiye Bilişim Kurultayı, 6 Ekim 2004, Ankara Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi.
Yerel Yönetim Reformuna Destek Projesi 1 BELEDİYELER ARASI ORTAKLIKLAR VE KARDEŞ KENT İLİŞKİLERİ: Türkiye’deki MİB’nin rolü.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
AARHUS SÖZLEŞMESİ Convention on Access to Information, Public Participation in Decision making and Access to Justice in Environmental Matters.
PROJE ORTAKLARIMIZ. PROJE ORTAKLARIMIZ Projenin Amacı Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın.
HAYAT BOYU ÖĞRENME (LLP) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
Würzburg Halk Kütüphanesi.  Kısa bilgiler ve sayılar - Ödünç verilen materyal sayısı 1,290,000 - Her 6.5 saniyede bir merkez kütüphaneden bir materyal.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
ŞARKİKARAAĞAÇ HALK KÜTÜPHANESİ 2010 İKİNCİ YARIYIL FAALİYETLERİ.
Prof. Dr. Bülent Yılmaz H.Ü. Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
FATİH PROJESİ BİLEŞENLERİ
Bilgi Güvenliği Hukuksal Süreçler
Ayhan TÖZERMüberra GÜNGÖR Genişbant İnternet Hizmetlerinin Yeni Ekonomideki Rolü ve Ülkemizdeki Durum Habtekus 2009, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul.
ISPARTA WEBİNARI Haziran 2015 Bu webinardaki bilgiler Library Trends dergisinin ( 2014, v.63(2),s ’deki yazıdan derlenmiştir.
(EBA) EĞİTİM BİLİŞİM AĞI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İLİMİZ DİĞER KÜLTÜR KAYNAKLARINDA OLDUĞU GİBİ KÜTÜPHANELER YÖNÜNDEN DE ZENGİN BİR GEÇMİŞE SAHİPTİR. HALK KÜTÜPHANESİ İLK DEFA ‘MİLLİ KÜTÜPHANE’ ADI İLE.
HALK KÜTÜPHANESİ VE SOSYAL HİZMET BOYUTU Bu sunumdaki bilgiler Susan M. Currier’in «Public Libraries as Social Service Agencies: Birthright or Future Trend»
EŞİT BİR EĞİTİM İÇİN ENGELSİZ KAMPÜS
Özlem Keçim.
Onur TAT Yasin ARMUTÇU Dursun ÜLKER
“Ideal” eÖğrenme Ortamı… Ulaşmak için Neler yapılabilir?
TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ Kamu Bilişim Platformu - 17
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
Muaz Ayhan IŞIK Türkiye Büyük Millet Meclisi
KAHRAMANMARAŞ BİLGİYLE BULUŞUYOR
Gelecekte Kütüphaneleri Nasıl Tasarlamalı: Farklı Senaryolar
E-DEVLET NEDİR?
PROJE YÖNETİMİ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK.
A Ğ RI İ SMET ÖMERO Ğ LU ORTAOKULU E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M YILI KÜTÜPHANE HAFTASI ETK İ NL İ KLER İ.
KÜÇÜK GRUP EĞİTİMİ Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 151.
Geleceğin Kütüphanelerinde Değişen Hizmetler ve Kütüphanecilerin Yeni Rolleri Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi 51. Kütüphane Haftası, Geleceğin Kütüphaneleri.
. DENİZYILDIZLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan.
Kütüphane ve Dokümantasyon
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
BİLGİ TOPLUMU NEDİR?.
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Özel Gereksinimli Bireyler için Haklar ve Hizmetler
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
AKADEMİK GENEL KURUL TOPLANTISI
UZAKTAN EĞİTİM.
ENGELLERİ KALDIRAN TEKNOLOJİLER
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
EBSCO eBooks Uygulaması
Bugün ne öğreneceğiz ??? Dijital Vatandaş Nasıl Olunur?
Kütüphaneler neler yapabilir?
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Kütüphaneler neler yapabilir? - I -
Kütüphaneler neler yapabilir? - II -
Projenin Amacı Projenin en temel amacı okul öncesi sınıflarında engeli olan çocuklarla çalışan öğretmenlerin sınıf içi yeterliklerinin artırılmasıdır.
Kütüphaneler neler yapabilir? - II-
Kütüphan-e Türkiye Projesi BİT Yol Haritası
Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı
Sunum transkripti:

Kütüphaneler neler yapabilir? - III - Çeşitli ülkelerden örnekler Bu sunumun hazırlanmasında EFIL’in «Public Libraries Advancing Community Development in Europe» adlı raporundan yararlanılmıştır.

Kitap okumanın desteklenmesi

Tallinn Merkez Kütüphanesi (Estonya) Uygulaması 2012 Şubat’ta başlayan ‘E-Kitap’ hizmeti bireylere, ücretsiz ödünç kitap vermektedir. Toplumda kitap okumayı arttırması amaçlanan hizmet, bölgede toplam 16.000 kitap ödünç vermiştir.

Valmiera Halk Kütüphanesi (Letonya) Uygulaması 2010 Mayıs’da başlayan ‘Oku ve Takipçi Kazan’ projesi gençler için, kitap okumayı teşvik edici dinamik bir platform oluşturmaktadır. Uygulama sayesinde kitap, sosyal medyada cazibe unsuru haline gelmekte ve kitap okuma oranında artış gözlemlenmektedir.

Lviv Bölgesel Çocuk Kütüphanesi (Ukrayna) 2015 Şubat ayında başlayan ‘Mishenyatkova ABC ‘ uygulaması ile okul öncesi çocuklara, alfabeyi eğlenceli ve hızlı bir şekilde öğretmek amaçlanmıştır.

Kamu ve E-Devlet hizmetlerine erişme

Siauliai Povilas Visinkis Kütüphanesi (Litvanya) 2011 Kasım ayında başlayan ‘Kütüphane İçinde Belediye’ projesi vasıtasıyla bireylere, e-devlet ve e-kamusal araçların kullanım eğitimleri verilmektedir. Konunun uzmanı devlet memurlarınca verilen eğitimler halk ve belediye arasında köprü görevini üstlenmektedir.

B. P. Hasdeu Hukuk Kütüphanesi (Moldova) Uygulaması 2011 Kasım ayında Mayıs’da başlayan hukuk hizmeti sayesinde bireyler, belediye meclisinde alınan kararları inceleyebilmektedir. 1991 yılından bu yana kaydı tutulan bütün yönerge, onay ve kararnamelere açık erişim sağlanmaktadır.

Sanal Katılımın Sağlanması

Twardogora Halk Kütüphanesi (Polonya) 2011 yılında başlayan ‘Emekliler için İnternetin ABC’si’ hizmeti ile emeklilere, bilgi-iletişim teknolojileri dersleri verilmektedir. Bu sayede emekliler, sanal bankacılık, internet görüşmeleri, e-devlet gibi işlemleri yapmayı öğrenmektedirler.

Luhansk Bölgesi Evrensel Bilim Kütüphanesi ‘A. N. Gorky’ (Ukrayna) Uygulaması 2010 Mayıs’da başlayan ‘Engelsiz Teknoloji’ projesi vasıtasıyla ulaşım sıkıntısı çeken engelli bireyleri, bilgi-iletişim teknolojileri multi-medya araçlarıyla buluşturmak amaçlanmaktadır. Kütüphane ekibi eğitimlerini bilgisayar, tablet gibi materyaller ile açık havada, engelli bireylere yakın mesafede olan yerlerde yapmaktadır.

Fran Galovic Halk Kütüphanesi (Hırvatistan) 2011 yılında uygulamaya giren, ücretsiz bilgi-iletişim teknolojileri dersleri vasıtasıyla bireyler hayat şartlarını olumlu etkileyen sanal katılımlar gerçekleştirmektedir. Katılımın yoğun olduğu bu dersler bireylere internette gezinme, ödevlerini internet yardımıyla yapabilme gibi avantajlar sağlamaktadır.

Bu örneklerin ortak özelliği nedir? Bir «odak» gruba yönelik hizmet sunmaları.