HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu Projenin ülkemizdeki; • Akademik Organizasyonu için Yükseköğretim Kurulu’na, • Finansal Destekleri için Avrupa Komisyonu’na.
Bilgi Paketi Çalışmaları
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ PROGRAMI
T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU. HEDEFİMİZ Öğrencilerimizi; Çağdaş bilgi ve mesleki beceri ile donatmak, Nitelikli, ahlaklı, kültürlü ve sorumlu.
KOÜ HUKUK FAKÜLTESİ «Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunmaz.»
Yaşar Üniversitesi Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü
DHMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HAVA SEYRÜSEFER DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Prof.Dr. Kırali MÜRTEZAOĞLU Mühendislik Fakültesi Dekanı
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (SHGM)
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Klinik Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Stratejik Plan Taslağı.
ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK KURULUŞLARI
Kastamonu-Çankırı-Sinop Meslek Yüksekokulları İşbirliği Toplantısı 15 Eylül Kastamonu Doç. Dr. Rıza Gürbüz Çankırı MYO Müdürü.
STRATEJİK PLAN SUNUMU ME. Ü. SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU SAĞLIK PROGRAMLARI AMBULANS ACİL BAKIM TEKNİKERLİĞİ PROGRAMI STRATEJİK.
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
İÇERİK Akademik Birimler Bazında Stratejik Plan’da Yer Alan Amaçlara Yönelik Eylemler Devlet Konservatuvarı Fakülteler Meslek Yüksekokulları Enstitüler.
Uçuş Tabipliği ve Fizyolojik Eğitim Kursu. USAEM Stadyum Eskişehir Asker Hastanesi Atatürk Cad.
PİLOTLUK Pilot, yolcu veya yük taşıyan hava taşıtını (helikopter ve uçağı) kullanan kişidir.
Türk-İslam Arkeolojisi
BIŞKEK, HAZIRAN FAKÜLTE HAKKINDA BILGILER Fakülte Hakkında Bilgiler Fakülte Dekanı: Prof. Dr. Ulan Brimkulov.
12.BÖLÜM YAKLAŞMA KONTROL HİZMETİ Ayrılan Uçak ( Departing Aircraft ): Kalkış yapacak olan bir uçağa verilecek olan kleransta; a)Kalkış için serbest kılındığı.
Yrd. Doç. Dr. M. Dilek AVŞAROĞLU ERKAN
YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ
Uçuşa Elverişlilik Dairesi
Kurtarma Koordinasyon Alt Birimlerinin / KKAB Görev ve Sorumlulukları.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
SHY-66/147 KREDİLENDİRME SHY-66/147 Kredilendirme:  Alınan eğitimin, Ek-1.C Temel Bilgi Gerekliliklerine eşdeğer olduğunun tespit edilmesine istinaden,
OTOMOTİV TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BİLGİLERİ. Edinilen Unvan: Otomotiv Teknikeri Edinilen Ünvanın Düzeyi: Önlisans.
Gazi Üniversitesi Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü Tanışma ve Tanıtım Toplantısı
MUHASEBE VE VERGİ UYGULAMALARI BÖLÜMÜ. Muhasebe ve Vergi Programı öğrencileri; ▫Muhasebe programı mezunlarına "Muhasebe Meslek Elemanı" unvanı verilmektedir.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Mühendislik Laboratuvarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü (EEM)
Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
Giyim Üretim Teknolojisi Programı
Müdür V. DOÇ. DR. Durmuş DAĞHAN
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
HÜDAVEND HATUN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ
KTÜ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
ÜNİVERSİTE SEÇERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ??? ÜNİVERSİTE SEÇERKEN
MESLEKLERİ TANIYALIM DÖRT YILLIK LİSANS PROGRAMLARI ‘U’
T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU
Giyim Üretim Teknikerliği nedir ??
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
TOKAT SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
ESKİŞEHİR TEKNİK ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVACILIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Havacılık Yönetimi.
İÇERİK Giriş Parçalı Geçiş Sistemi
TÜRKİYE YETERLİLİKLER ÇERÇEVESİ HAZIRLAMA ÇALIŞMALARI
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: HEE Bölüm Başkanlığı
Güncelleme Tarihi: Hazırlayan: Pilotaj Bölüm Başkanlığı
Makine Resim Ve Konstrüksiyon Programı ve amaçları
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Düzce Üniversitesi Gümüşova MYO
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
2018 Yılı Performans Sunumu
Sunum transkripti:

HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ HAVACILIK ve UZAY BİLİMLERİ FAKÜLTESİ HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ Hazırlayan: Hava Trafik Kontrol Bölüm Başkanlığı Güncelleme Tarihi: 02.08.2018

SUNUM İÇERİĞİ HAVA TRAFİK KONTROL NEDİR? HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI BÖLÜME ÖĞRENCİ ALIM SÜRECİ

1. HAVA TRAFİK KONTROL NEDİR? Hava trafik kontrol, hava araçlarının manevra sahası üzerinde veya uçuşun herhangi bir safhasında birbirleriyle ve manialarla çarpışmalarını önlemek; hızlı ve düzenli hava trafik akışını sağlamak amacıyla verilen hizmettir.

Bu hizmet, meydan kontrol kulelerinde, yaklaşma ve saha kontrol ünitelerinde çalışan hava trafik kontrolörleri tarafından verilir. Radarlı kontrol ünitelerinde hava trafik kontrolörleri radar ekipmanlarının yardımıyla uçakların hareketlerini izler ve telsiz vasıtasıyla uçakları yönlendirir.

2. HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ Amacı Önemi Eğitim stratejisi

2. HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ AMACI Hava trafik operasyonlarının emniyetini, etkin ve verimliliğini sağlayacak, ulusal ve uluslararası standartlara uygun bilgi ve becerilere sahip hava trafik kontrolörleri yetiştirmektir. Deneyimli akademik kadrosuyla hava trafik alanında bilimsel araştırma ve geliştirme çalışmalarını yürütmektir. ÖNEMİ Türkiye hava sahası ve hava alanlarındaki hava trafiğinin emniyet, etkinlik ve verimliliğine katkı sağlamaktadır. Ulusal ve uluslararası standartlarda yapılan eğitim ile üstün nitelikli insan gücünü sektöre kazandırmaktadır. Hava trafik alanında bilimsel çalışmalar yaparak sisteme emniyet, ekonomiklik, etkinlik ve verimlilik açısından katkı sağlamaktadır.

2. HAVA TRAFİK KONTROL BÖLÜMÜ EĞİTİM STRATEJİSİ Eğitim yöntemi Teorik * Pratik (Simülatörlerde birebir eğitim)* Eğitim süreci 1 yıl: İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık Sınıfı 4 yıl: Teori ve Uygulama Dersleri (Asgari 240 AKTS) Staj (Sanal Pilot Stajı ve Ünite Stajı) Eğitim olanakları Simülatörler (360 Derece Görüntü İmkânı Sağlayan   Meydan Kontrol Simülatörü ve Radar Kontrol Simülatörleri) Hasan Polatkan Havalimanı (LTBY) Meydan Kontrol Kulesi (gerçek trafiği izleme ve iş başı eğitim olanağı) Hava Sahası Tasarım Laboratuvarı * Eğitim programı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından onaylıdır.

RADAR SİMÜLATÖRÜ

MEYDAN KONTROL SİMÜLATÖRÜ

HASAN POLATKAN HAVALİMANI MEYDAN KONTROL KULESİ

Hava Sahası Tasarım Laboratuvarı PANS-OPS (Procedures for Air Navigation Services-Aircraft Operations)

3. MEZUNİYET SONRASI İŞ İMKANLARI Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan, Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi (ACC), Yaklaşma Kontrol (APP) ve Meydan Kontrol (TWR) ünitelerinde hava trafik kontrolörlüğü DHMİ dışındaki kurumlara bağlı havaalanlarında hava trafik kontrolörlüğü Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde havacılık uzmanı, hava trafik kontrolörü, vb. Üniversitelerde öğretim elemanı, araştırmacı, uzman ve hava trafik kontrolörü

4. BÖLÜME ÖĞRENCİ ALIM SÜRECİ AŞAMALAR Üniversiteye giriş sınavı Ön kayıt Özel yetenek sınavları Kesin kayıt YETERLİLİK KOŞULLARI Ön Kayıt için: Üniversiteye giriş sınav puanı (ilan edilen asgari puan şartı) Yaş (21 yaşından büyük olmamak) Sağlık (ICAO Ek-1’e Sınıf 3’e göre yetkili hastanelerden alınan sağlık raporu) Konuşma (pelteklik, kekemelik,vb. konuşma problemi olmamak) Kesin Kayıt: Özel yetenek sınavlarında başarılı olmak.

İletişim Adres Eskişehir Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Hava Trafik Kontrol Bölümü İkieylül Kampüsü 26555 Eskişehir Telefon 0 (222) 335 05 80 - 6910