II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
I.DÜNYA SAVAŞI.
Advertisements

ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
Serkancatarih O bir ödemiş fatihi….
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞ POLİTİKASI
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
ÇANAKKALE ZAFER İ Sultan AKSOY 9/B #549. Sava ş Oncesi Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve.
Birinci Dünya Savaşı.
PCcolog ÜLKE BAYRAKLARI PCcolog.
ÖZET II.DÜNYA SAVAŞI.
Doç. Dr. Atilla SANDIKLI & Bilgehan EMEKLİER
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SONRASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI
II.DÜNYA SAVAŞI VE SONRASINI ETKİLEYEN KONFERANSLAR VE GELİŞMELER
ÜLkeLer Arası KöprüLer
1.DÜNYA SAVAŞI.
İSRAİL MASONU BU SLAYT GÖSTERİSİNDE İSRAİL MASONU İLE İLGİLİ BİLGİLER YER ALMAKTADIR. BU BİLGİLER GERCEK BİR NİTELİK TAŞIMAMAKLA BİRLİKTE BİR İNTİKAM SAVAŞIDIR.
İTALYA’YLA İLİŞKİLER ( ) Roma İmparatorluğunun eski kutsal mirasına sahip olmak istedi bunun için; Trablusgarp ve Onikiadaları(1912) işgal etti.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
1. Dünya savaşI.
SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
ÜLKE,MİLLET,DİL,BAŞKENT
4. ÜNİTE: YUMUŞAMA DÖNEMİ VE SONRASI
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). SAVAŞTA BLOKLAR: İtilaf Devletleri :(Savaş başlamadan önce) İngiltere, Fransa, Rusya, İttifak Devletleri :(Savaş başlamadan.
DÜNYA BARIŞ GÜNÜ Neslinur YILDIZ.
Canakkale savaslari Yaprak yurdakul. Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları.
II. Dünya Savaşı.
DÜNYA SAVAŞI BAŞLIYOR 1.Dünya Savaşı
I.DÜNYA SAVAŞI
I. DÜNYA SAVAŞI ÖSS- YGS SORULARI.
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
En Yeni 10 Ülke.
Son 50 Yılda Kaybolan 5 Ülke
02.Hafta Yirminci Yüzyılda Uluslararası Siyaset ( Arası Dönem)
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
SOĞUK SAVAŞ.
 SAVAŞIN NEDENLER İ  EKONOM İ K NEDENLER  S İ YAS İ NEDENLER  SAVAŞTAK İ BLOKLAR  İ TT İ FAK VE İ T İ LAF DEVLETLER İ.
Türkiye Birleşmiş Milletler Boğazlar Konuları görüşülmüştür.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
En Yeni 10 Ülke
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ ( ).
20. YY. BAŞLARINDA DÜNYA   I.Dünya Savaşı ( )
ÖSS-1 COĞRAFYA ÜLKELER ve İKLİMLER
Süveyş Kanalı Kızıldeniz ile Akdenizi birleştiren kanaldır yılında açılmıştır. Uzunluk:163 km. Kanalın genişliği m. Derinliği m.
ÜNİTE-3 Soğuk Savaş Dönemi ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Speaking about Country (Ülke), Nationality (Milliyet), Language (Dil)
1.DÜNYA SAVAŞI.
WALMART HALİDİN SÖNMEZ
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
T.C. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK KAZANIMLAR 1.DÜNYA SAVAŞ’INDA OSMANLI DEVLETİ’NİN DURUMUNU,TOPRAKLARININ PAYLAŞILMASI VE İŞGALİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİR.
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
 Malezya üzerinden gelen insanlar Papua’da ilk yerleşim birimlerini kurmuştur.  Portekizli denizci Jorge de Meneses adayı keşfeden ilk kaşiftir ve adalara,
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
AETR KONVANSİYONU
İkİ DÜNYA SAVAŞI ARASI DÖNEM ( )
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
2. DÜNYA SAVAŞI SEBEP VE SONUÇLARI SUNU SLAYT
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İKİ SAVAŞ ARASI DÜNYA VE MİLLETLER CEMİYETİ
I.DÜNYA SAVAŞI Sebepleri: a-Almanya’nın siyasi birliğini tamamlayarak, sömürgecilikte İngiltere’ye rakip olması b -Fransa ve Almanya arasındaki Alsas-Loren.
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının değişmesine ve salgın hastalıklara yol açtı. Hitler, iktidara geldiğinde Almanya, 1. Dünya Savaşı'nın yaralarını sarmaya çalışıyor, ayrıca savaş sonrası imzaladığı Versay Anlaşması'nın yükünü taşıyordu. Anlaşma Almanya için son derece ağırdı. Almanya'nın sanayisini destekleyen birçok stratejik nokta Fransızların elinde kalmıştı. Ayrıca Almanya anlaşmaya taraf olan devletlere tazminat ödemek zorundaydı. Bu toplumda büyük bir öfkeye neden oluyordu. II. Dünya Savaşı tarafları Müttefik ve Mihver Devletleri olmak üzere ikiye ayrılıyordu. Birleşik Krallık, Sovyetler Birliği (SSCB), ABD, Çin ve Fransa Müttefik Devletler safında yer alıyordu. Mihver Devletleri bloğunda ise Almanya, İtalya ve Japonya bulunmaktaydı. Toplamda 100 milyondan fazla askeri personelin dahil olduğu bu savaş dünya tarihinin en kanlı ve en büyük savaşı olmuştur. 2.DÜNYA SAVAŞıNDA ALMANYA’NIN ROLÜ

Hitler savaşın Rusya'ya taşınmasının da bir numaralı nedenidir. Rusya'nın kaynaklarına sahip olmak için çok büyük bir operasyon başlattı. Barbarossa adı verilen işgal operasyonunda milyonlarca Rus askeri ve sivil hayatını kaybetti. Rusya şehirleri yerle bir edildi

II.DÜNYA SAVAŞI’NIN SONUÇLARI: 1.Almanya doğu-batı olmak üzere ikiye ayrıldı. Doğu Almanya sosyalizme kaydı. 2.ABD ve SSCB süper güç haline geldi. 3.Orta ve Doğu Avrupa SSCB’nin kontrolüne girdi. 4.ABD ile SSCB arasında soğuk savaş dönemi başladı. 5.Hindistan, Pakistan, Mısır, Cezayir, Tunus ve Libya bağımsız oldu ’de İsrail Devleti kuruldu. 7.Sömürgecilik hız kaybetti. 8.Çin’de komünizm yayıldı. 9.Milletler Cemiyeti, Birleşmiş Milletler’e dönüştü. 10.TC-ABD ilişkileri gelişmeye başladı.

İSİM:BERKAY SOYİSİM:DEMİR SINIF:8/A NUMARA:32 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM…