Hastane Bilgi Sistemlerinin Geleceği

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
İLKNUR ERDEM HEMŞİRE TSK ETİMESGUT ASKER HASTANESİ
Advertisements

Dr. Haldun Soygür Psikiyatri Doçenti Farmakoloji Bilim Doktoru (PhD)
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Azrael Online Hasta Takip Programı
SAĞLIK BAKANLIĞI EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ
HÜKÜMET POLİTİKALARI.
BİLİM ADAMLARI.
SAYISAL HABERLEŞME.
K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her.
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
26 EKİM HASTA HAKLARI GÜNÜ
Alexander Graham Bell ( )
MUCİTLER ve İCATLARI.
TIBBİ KAYITLARIN YÖNETİMİ VE BİR HASTANE UYGULAMASI
HIMSS NEDİR HIMSS 1961 yılında kurulmuş olan; Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak bilinmektedir.
Telefonun icadı Ve Graham Bell
6. HASTANE ORGANİZASYONU.
Bilişim Sistemleri Mühendisliği nedir? Neden ihtiyaç vardır?
ÜNİVERSİTE HASTANELERİ Mali Durumları
8. Tıp hizmetleri organizasyonu
Teklonojinin Gelişimi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
IĞDIR Ü NİVERSİTESİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEKYÜKSEK OKULU.
EVDE HASTA BAKIMI.
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
TELEFON 4 –A SINIFI.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
DOKTORLUK DOKTOR KİMDİR? DOKTORLARIN GÖREVLERİ?
HEMŞİRE NE YAPAR?.
Bilgi Toplumu Bilgi toplumu; temel üretim faktörünün bilgi olduğu, bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz.
İNTERNAL DOZİMETRİ.
Eğitimde FATİH Projesi,
ARABAN İLÇE DEVLET HASTANESİ
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI NÜFUS VE VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Deri Tümörlerinin Teledermatolojik Değerlendirmesinde Teledermatoskopi ve Telemikroskopinin Etkinliklerinin Karşılaştırılması XXII. Prof. Dr. A. Lütfü.
TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ
ÇEVREMİZDEKİ RESMİ KURUMLAR
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
KANUNİ İLKOKULU TRABZON Ünal KIDIK Sınıf Öğretmeni
TS İ M Hata Geri Bildirimi. Algoritma Süreç Örnekler İ statistikler.
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI VIII.Zonguldak Oftalmoloji Kursu.
Bilim:"Evrenin ya da olayların bir bölümünü konu olarak seçen, deneysel yöntemlere ve gerçekliğe dayanarak yasalar çıkarmaya çalışan düzenli bilgi." "Genel.
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
Deneme 1. Deneme 2 Deneme 3.
SAMET UÇAR
One Touch Video Kurumlar, İşletmeler ve Çağrı Merkezleri için internet tabanlı ve mobil etkileşimli video çözümü 2010 Avaya Inc. All rights reserved.
GÖZ HASTALIKLARINDA AKILCI İLAÇ KULLANIMI
Yeni Nesil Laboratuvar
Özel Körfez Marmara Hastanesi
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 4. DERS : TIBBİ KAYITLAR
SAĞLIK ENFORMASYON YÖNETİMİ 1 DERSİ 5
Ağ Nedir IP Adresi DNS Sunucu
SAĞLIK BİLİŞİMİNİN ÖNCÜSÜ
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
TELE-TIP TEKNOLOJİLERİ TELEKOMÜNİKASYON
Elektronik Hasta Kayıt Sistemlerinin Web Servisleri İle Desteklenmesi
Görüntü Arşivleme ve İletişim Sistemi (PACS - Picture Archiving and Communication System) Yasin KAYA – Karadeniz Teknik Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Sesten teknolojide yararlanılabilir. 1. Tıpta 2. İletişim alanında 3. Sanayide 4. Uzay teknolojisinde Uzaklık ölçen cihaz engele ses dalgası gönderir.
İÇERİK Hasta dosyaları arşiv komitelerinin çalışma alanları
Hastane Bilgi Sistemlerinde Veri Madenciliği
2018 YILI DRAGOS HASTANESİ FAALİYET SUNUMU
Laboratuvar Bilgi Sistemleri
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
 Alexander Graham Bell, 3 mart 1847 yılında İskoçya nın Edinburgh şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Ahşaptan bir evde doğmuştur. Graham Bell'in.
DENEME.
DENEME
Sunum transkripti:

Hastane Bilgi Sistemlerinin Geleceği Hastane bilgi sistemleri yakın gelecekte sadece hastanelerde kullanılan sistemler olmayacaktır Dikey olarak entegre edilmiş sağlık bakım sağlayıcıları tarafından kontrol edilen, Hastanın bakım aldığı çoklu ortamlara entegre edilebilen modüler öğelerden oluşturulacak Yaşam boyu hasta kayıt sisteminin bir parçası olacaklardır

BİLGİ SİSTEMİ KISIR DÖNGÜSÜ Bilgi toplayanlar denetlenmediği için bilgiler güvenilir değil Bilgi toplama önemsenmediğinden bilgi toplayanlar denetlenmiyor Bilgiler güvenilir olmadığından toplanan bilgi kullanılmıyor Toplanan bilgiler kullanılmadığından bilgi toplama önemsenmiyor

TELE-TIP NEDİR? Tele-tıp, uzakta bulunan tıbbi deneyim ve bilgilere telekomünikasyon ve bilgi teknolojilerini kullanılarak hızlı bir şekilde ulaşılmasıdır. Tele-tıp, tıbbın ses, görüntü ve veri iletişimi kullanılarak uygulanması demektir. Bu inceleme, teşhis, konsültasyon ve tedaviyi içermektedir. Tele-tıp (tele-medicine) ile tele-sağlık (tele-health) birbiriyle karıştırılmamalıdır.

Bir kasabanın lisesinde hemşire olarak çalışan ve aynı zamanda kasabada bulunan tek sağlık görevlisi, Tele-tıp sistemi sayesinde Teksas Teknik Üniversitesi'nde bulunan tıp uzmanları ile ses, görüntü ve video yoluyla bağlantı kurabilmektedir. Bu resimde bir öğrencinin otoskop görüntülerini bir uzmanına iletirken görülmektedir.

TELE-TIBBIN TARİHİ Tele-tıp uzun zamandan beri uygulanmaktadır, yeni bir teknik değildir. Bazıları tele-tıbbın, telefonun Dr. Alexander Graham Bell tarafından bulunmasıyla başladığını düşünmektedirler. Graham Bell, telefonu kullanarak "Gel buraya Watson, sana ihtiyacım var çünkü kendimi kötü hissediyorum" demiştir.

Tele-tıp 1900'lerde telgraf ile uygulanmıştır ve kısa bir süre sonra radyo yolu ile de denenmiştir. Deniz aşırı tele-tıp, bir çok ülkedeki hastanelerden ticari gemilere mors alfabesi ile tıbbi önerilerde bulunmak yolu ile denenmiştir. İsveç'deki Sahlgrens Üniversitesi'nde bu tip hizmetler 1923'de başlatılmıştır. 1957'de Dr. Cecil Wittson, Omaha, Nebraska'da bir tele-tıp sistemi kurdu. Nebraska Omaha'daki psikiatri enstitüsü ve 180 km ilerideki Nortfolk Eyalet Hastanesi arasında video bağlantısı yapıldı.

1967 yılında Boston'da öncekilere göre daha belirgin bir hasta- doktor bağlantısı sağlandı. Massachusetts hastanesinde çalışmakta olan bir radyolog, Logan Hava Alanı'nın tıp merkezinde bir teşhis bölümü kurdu. Yolcuların röntgen filmleri Massachusetts Hastanesi'nin radyoloji bölümüne gönderildi. Bir başka tele-tıp projesi de A.B.D.'deki Papago yerli kabilesi için 1950 yılında yapıldı. Arizona'daki Papago yerli arazisindeki uzak bölgelerde yaşayan vatandaşlara ileri sağlık hizmeti sunmak amacıyla yapıldı.

Uydu kullanılarak yapılan ilk tele-tıp projelerinden biri de Kanada'da gerçekleştirildi. 1976 Ocak ayında fırlatılmış olan Hermes adındaki uydu, Kanada'nın uzak bölgelerinin iletişim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla tasarlanmıştı. Hermes'i kullanarak 3 tele-tıp deneyi gerçekleştirildi. Son on yıl içerisinde bilgi ve telekomünikasyon teknolojileri alanında yaşanan dijital devrim, tele-tıp projelerinin ivme kazanmasını sağlamıştır.