Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KOBİLER BÜYÜR TÜRKİYE BÜYÜR! KOSGEB KONYA MÜDÜRLÜĞÜ.
Advertisements

Ar-Ge Projelerinde Üniversitelerden Akademik Danışmanlık Alınması KoçSistem 9 farklı Ar-Ge projesinde, ulusal ve uluslararası 13 farklı üniversiteden 14.
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ VE HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI 2016 / ANKARA.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ Proje Koordinasyon ve Danışmanlık Merkezi.
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü.
T.C. Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı SAVUNMA SANAYİİNDE ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ UYGULAMALARI Bilal AKTAŞ Sanayileşme Daire Başkanı.
Ulusal Yayınların Stratejik Önemi Prof. Dr. Çetin Erol Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji AD YÖK Genel Kurul Üyesi.
UNI-SET Toplantı Notları
COMENIUS 2.1 EĞİTİM / ÖĞRETİM PERSONELİNİN YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK AVRUPA İŞBİRLİĞİ PROJELERİ.
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Page  1 BUCAK MEHMET CADIL ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ COMENIUS PROJE TANITIMI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
1 BOLOGNA SÜRECİ’NDE İÇ DENETİMİN ROLÜ Mustafa PAKSOY Sakarya Üniversitesi İç Denetçi.
GRUNDTVIG Yetişkin Eğitimi ve Yaşam Boyu Öğrenme.
T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AR-GE DESTEK PROGRAMLARI İL MÜDÜRLÜKLERİ EĞİTİM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.
İhracat Teşvikleri. Türkiye’de İthalat ve İhracat Katma Değerli Üretime Geçiş İhracatçıya Sağlanan Devlet Yardımları.
TTPYO Uygulama ve Araştırma Merkezi Eğitim, Tanıtım Farkındalık Bilgilendirme (Uzman Özlem CAN) Hibe Programları (Uzman Özlem CAN) Proje Yönetim Yürütme.
HAZIRLAYANLAR SEDA NUR GÖK KEMAL ŞAHİN. AÇILIMI Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Türkiye’de bilim ve teknolojiyi teşvik etme Yönlendirme.
Yrd. Doç. Dr. Hikmet MARAŞLI Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Proje Yürütücüsü Türkiye.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Avrupa Birliği (AB) Katılım Müzakereleri
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
DOĞUŞ TEKNOLOJİ 20 Mart 2017 Bilkent Üniversitesi.
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
TTH Türkiye; EIF tarafından BST Bakanlığı, AB Türkiye Delegasyonu ve Avrupa Komisyonu Bölgesel Politika Genel Müdürlüğü işbirliğinde tasarlanmıştır.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi
ULUSLARARASI KULUÇKA MERKEZİ ve HIZLANDIRICI DESTEK PROGRAMI
ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Stratejik Planı Yrd. Doç. Dr. Günver GÜNEŞ Merkez.
Bitlis Eren Üniversitesi
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
İhracat Genel Müdürlüğü
1-Proje Yönetİmİne Gİrİş
Projeye Mali Kaynak Sağlama
ISO 9001:2015 standardı – 5. Maddenin Tanıtımı
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
YONT221 Küreselleşme ve Yerelleşme
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Geniş Ölçekli Testler Yrd. Doç. Dr .Ömer Kutlu.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
KÜRESEL GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON YÖNETİMİ
Üniversitelerarası Girişimcilik ve Yenilikçilik Endeksi
ORTAK ARAŞTIRMA MERKEZİ
BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ LİSANS EĞİTİMİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İŞLETMEDE ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME (AR-GE) İŞLEVİ
KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
Adana Üniversite-Sanayi Ortak Araştırma Merkezi Genel Kurulu
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
SANAYİ DOKTORA PROGRAMI Teknoloji Transfer Ofisi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
BAP Koordinatörlüğünün Görev ve Sorumlulukları
PROJE YÖNETİM OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ.
TÜBİTAK-TEYDEB 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
SANAYİ ve TEKNOLOJİ BAKANLIĞI Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü
Sunum transkripti:

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Şebnem DOĞAN Ankara Üniversitesi TTO Yöneticisi Teknokent Gn. Md. Yrd. sebnem.dogan@ankarateknokent.com

SUNUM İÇERİĞİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ TTO Hakkımızda Organizasyon Şeması Hizmetlerimiz 2. TARLA ile Mevcut İşbirlikleri 3. Hedeflerimiz – Beklentilerimiz ……

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Hakkımızda Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), Ankara Üniversitesi’nde geliştirilen akademik çalışmaların ve yeni teknolojilerin ekonomik değer yaratması için uygun bir ekosistem oluşturulması amacıyla 2014 yılında kurulmuştur. 2015 yılından itibaren TÜBİTAK-1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı kapsamında fonlanmıştır.

Ankara Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Hakkımızda AU TTO, Ar-Ge kültürünü yaygınlaştırmak için; AU akademisyenlerinin ve Teknokent firmalarının gerekli fon desteğine ulaşmasını sağlar üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirerek, yeni ürünlerin tescil edilmesini ve ticarileştirilmesini amaçlamaktadır. şirketleşme ve girişimcilik adına farklı iş modelleri geliştirilmesi konusunda destek verir. özel sektör ve/veya kamu kuruluşlarıyla bağlantı sağlar; bu kuruluşlarla proje geliştirilmesine ve teklif hazırlanmasına yardımcı olur; çalışmalardan doğan fikri sınai mülkiyet haklarının yönetimine ve lisanslanmasına destek olur.

Ankara Üniversitesi TTO THS 1 THS 2 THS 3 THS 4 THS 5 THS 6 THS 7 THS 8 THS 9 Üniversite-Sanayi İşbirliği (Teknoloji Geliştirme & Teknoloji Transfer) Üniversite (Temel Araştırma) Sanayi (Ticarileşme) Araştırma Projeleri Destekleri Ticarileştirme ve Yatırım Destekleri Fen Bilimleri & Mühendislik Veteriner & Ziraat Enstitüler Sosyal Bilimler Tıp & Ezcacılık & Dişçilik FSMH Yönetimi Patent & Marka Tescil Lisanslama NDA Eğitim Danışmanlık Ortaklık Lisanslama Test ve Doğrulama İşbirliği Projeleri Destekleri Girişimcilik İş Geliştirme Ticarileştirme Ön-Kuluçka Merkezi Kuluçka Merkezi Hızlandırıcı Programları Açık İnovasyon İle İşbirliği Projelerini Teşvik Ediyoruz Modül 5 Girişimcilik Desteği Modül 3 Üniversite – Sanayi İşbirliği Desteği Modül 4 FSMH Desteği Modül 1 Farkındalık, Bilgilendirme ve Eğitim Destekleri Modül 2 Proje Destekleri

TTO ORGANİZASYON ŞEMASI Teknokent Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı - Prof.Dr. Ercan BAYAZITLI Ankara TTO Yöneticisi –Yürütücüsü Şebnem DOĞAN Ankara TTO Modül Danışmanları Modül 1 - Tanıtım, Etkinlik Modül 2 – Destek Progr. Hiz. Buğra KOŞAL Hazal KOŞAL Özge Nur KANAT Modül 3 – Üniversite Sanayi İşb. Buğra KOŞAL Hazal KOŞAL Özge Nur KANAT Modül 4 – FSMH Destek Hiz. Özlem YAZIR Modül 5 – Şirketleşme-Girişimcilik Eren ÖZMEN Fatih TUNCA Destek Birimleri Muhasebe Md. İdari İşler Md.

Stratejik Hedeflerimiz ‘Ankara Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planı’nda da yer aldığı üzere; Araştırma proje kaynaklarının sürekli artırılması ve çeşitlendirilmesi Araştırma ve lisansüstü eğitimde ülke öncelikleri de gözetilerek disiplinler arası çalışmaların geliştirilmesi Ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek ülkenin sosyal, çevresel ve ekonomik gelişiminin desteklenmesi Araştırma sonuçlarının uygulamaya aktarılmasının/ürüne dönüştürülmesinin özendirilmesi/teşvik edilmesi temel hedeflerimizdir.

Faaliyetlerimiz - Hizmetlerimiz

Uygun araştırmacı odak gruplarının belirlenmesi 1 Uygun programların belirlenmesi 2 Uygun çağrı başlıklarının belirlenmesi 3 HTE araştırmacılarının TTO ekibi ile birlikte yürüttüğü,potansiyel ulusal/uluslararası proje başvuruları ve proje çıktılarının ticarileştirme süreçlerinde izlenen iş akışı yandaki şekilde özetlenebilir; Uluslararası çağrı programları kapsamında ortak arama süreçlerinin yönetilmesi 5 Proje başvuru sürecinde TTO ekibinden teknik-idari destek alınması 6 Program-araştırmacı eşlemesinin yapılması 4 Proje çıktılarının patent/FSMH başvuru süreçlerinin TTO ile yönetilmesi 7 Proje çıktılarının ticarileşme faaliyetlerinin TTO ile yürütülmesi 8 Aday ulusal merkez bünyesinden kurulan spin-off şirketler için girişimcilik faaliyetlerinin TTO ile yürütülmesi 9

PAYDAŞLAR KAMU SSM Enerji Bakanlığı TAEK ÜNİVERSİTE- ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ CERN HZB-BESSY DESY HZDR-ELBE Euro XFEL Cockcroft Institute ESS ODTÜ - Bilkent - Üniversitesi - Koç Üniversitesi SANAYİ Savunma Sanayi Firmaları(Aselsan) İleri Teknoloji Firmaları(3D,Radar Teknolojileri vb.)

PAYDAŞLAR

HEDEFLER ARAŞTIRMA GELİŞTİRME TASARIM TTO Kalite Yönetimi EĞİTİM TEST İş Geliştirme Proje Yönetimi Teknoloji İnovasyon Yönetimi Eğitim ve Danışmanlık Kamu Üniversite – Sanayi İşbirliği Fikri Mülkiyet Hakları EĞİTİM TEST

Teşekkür ederiz…