PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
Advertisements

2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNU.
ÖĞRETİM ÜYESİ DIŞINDAKİ ÖĞRETİM ELEMANI KADROLARINA NAKLEN VEYA AÇIKTAN YAPILACAK ATAMALARDA UYGULANACAK MERKEZİ SINAV İLE GİRİŞ SINAVLARINA İLİŞKİN USUL.
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
EK DERS ÜCRETİ (1) 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununun 11 inci maddesi hükümleri gereği Yükseköğretim Kurumlarında kısmı statüde çalışanlar dahil.
2914 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
2547 SAYILI YÜKSEK ÖĞRETİM KANUNU
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ERZ İ NCAN ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü.
MUVAFAKAT İŞLEMLERİ BİRİMİ
BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
YÜKSEK ÖĞRETİM PERSONEL KANUNU Kanun Numarası : 2914 Kabul Tarihi : 11/10/1983 Amaç : Madde 1 – Bu Kanunun amacı, 4/11/1981 tarih ve 2547 sayılı Yükseköğretim.
Yardımcı Doçentli ğ e Ba ş vurma ve Atanma PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu.  Tablo: 7 - M.Ü. Yabancı Diller Yüksekokulu-2011 Mali Yılı Faaliyet Raporu AKADEMİK PERSONEL Kadroların Doluluk Oranına.
2547 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU
SUNUM PLANI BÖLÜM BAŞKANI ATAMASI
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRME
AYLIKSIZ İZİN
HİZMET İHYASI
Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖ Ğ RET İ M KURULU BA Ş KANLI Ğ I PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
1 PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAYALI HİZMET ALIMLARI.
Yer Değiştirme. YER DEĞİŞTİRME Madde-72: Yer değiştirme suretiyle atanma Kurumlarda yer değiştirme suretiyle atanmalar; hizmetlerin gereklerine, özelliklerine,
4924 SAYILI KANUN KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
Türk Kamu Personel Rejiminin Özellikleri ve İstihdam Biçimleri
663 SAYILI KHK KAPSAMINDA SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MALİ HAKLARI
SAĞLIK ÇALIŞANLARI AÇISINDAN YILLARI 3. DÖNEM
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
Yükseköğretim Kurulu Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
Bitlis Eren Üniversitesi
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI EK DERS ÜCRETLERİ
2015 UYGULAMASINDA ÖNCE ( ARASI TEŞVİK DEĞERLENDİRME İÇİN) A.GEÇİCİ AKADEMİK TEŞVİK KOMİSYONU (ÜNİVERSİTE DÜZEYİNDE) B.GEÇİCİ ÖN.
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
AKADEMİK PERSONEL EK DERS MEVZUATI ADEM MART ALİ DEMİREL İÇ DENETÇİ ŞUBE MÜDÜRÜ , ANKARA.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
AKADEMİK KADRO ATAMA İŞLEMLERİ
Muzaffer KÜÇÜKBULUT MÜFETTİŞ
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1-Üniversitelere Akademik Kadro Tahsis Edilmesi YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI sayılı Kanunun 35 inci Maddesi Uyarınca Geçici Kadro Tahsisi ile Mecburi Hizmet Yükümlülü.
TOPLU İŞ HUKUKU SENDİKA İŞYERİ TEMSİLCİĞİ
DEVLET MEMURLARI KANUNU DEVLET MEMURLARI KANUNU MALİ HÜKÜMLER.
2547 sayılı kanunun 33. madde a bendine göre: “ Araştırma görevlileri, yükseköğretim kurumlarında yapılan araştırma, inceleme ve deneylerde yardımcı.
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI İDARİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI “Geleceğe… En İyiye…” Nisan 2016 İDARİ DEĞERLENDİRME.
Görev ve Sorumluluklar PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 3- Ö ğ retim Üyeli ğ ine Yükseltilme ve Atanma YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI.
Ö ğ retim Üyesi Dı ş ındaki Ö ğ retim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalar GÜMÜ Ş HANE ÜN İ VERS İ TES İ REKTÖRLÜ Ğ Ü PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
İTÜ Personel Daire Başkanlığı
KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Harcırah Uygulaması
AKADEMİK KADRO VE YAZIŞMAŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ YETKİ VE GÖREVLERİ
T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI
PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
SAYILI KANUNUN 40/B MADDESİ KAPSAMINDA GÖREVLENDİRME
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
Akademik Teşvik Ödeneğinin Hesaplanması
2914 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM PERSONEL KANUNU
Sözleşmeli personel izinleri
Görev ve Sorumluluklar
MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Görev ve Sorumluluklar
PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI
NORM KADRO YÖNETMELİĞİ
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ KADROLARINA ATAMALARDA %20 KOTASI
Personel Dairesi Başkanlığı
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI
2547 SAYILI KANUNUN EK 38. MADDESİ
Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği
Akademik Unvan ve Kadro Ayrımı Bağlamında YÖK Teklifi
SEÇİMLERDE ADAY OLAN KAMU GÖREVLİLERİYLE İLGİLİ REHBER
Sunum transkripti:

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN * 7100 sayılı Kanunun 29 uncu maddesiyle 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Ek 24 üncü madde hükmü uyarınca; “yardımcı doçent” kadroları “doktor öğretim üyesi” kadrolarına, “okutman, uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı” kadroları “öğretim görevlisi” kadrolarına başka bir işleme gerek kalmaksızın dönüştürülmüş sayılmıştır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN *7100 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca “Mevzuatta “yardımcı doçent”e yapılmış olan atıflar “doktor öğretim üyesi”ne, “okutman”, “uzman”, “çevirici”, “eğitim öğretim planlamacısı”na yapılmış olan atıflar “öğretim görevlisi” ne yapılmış sayılmaktadır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN *“Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği”, “Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Yönetmelik” ile yükseköğretim kurumlarının öğretim üyesi kadrolarına atama ve yükseltme için belirleyip Kurulumuz tarafından onaylanan ek koşulların yanı sıra ilgi diğer yönetmelikler ve Yükseköğretim Kurulu Kararların kanuna aykırı olmayan hükümlerinin uygulaması devam edecektir. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Yükseköğretim Kurulundan “yardımcı doçent” olarak kullanma izni alınan kadroların atama süreci, 06/03/2018 tarihi itibarıyla 2547 sayılı Kanunun 23 üncü maddesi hükümlerine göre “doktor öğretim üyesi” olarak devam ettirilecektir. 06.03.2018 itibarıyla yabancı dil çeviri sınavı yapılmayacaktır. Atamalar en çok 4 yıllık süre ile yapılacaktır. (Yönetmelik değişikliğiyle en az bir yıl en çok dört yıllık atanma öngörülmektedir.) 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Yükseköğretim Kurulundan “uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı” olarak kullanma izni alınan kadroların atama süreci 06/03/2018 tarihi itibarıyla uygulamalı birimlerde görev yapacak “öğretim görevlisi” statüsünde devam ettirilecektir. Yükseköğretim Kurulundan “okutman” olarak kullanma izni alınan kadroların atama süreci 06/03/2018 tarihi itibarıyla “öğretim görevlisi” olarak devam ettirilecektir. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN * 7100 sayılı Kanunun 30 uncu maddesiyle 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 4 üncü madde hükmü uyarınca; 06/03/2018 tarihi itibarıyla “yardımcı doçent” kadrolarında bulunanlar “doktor öğretim üyesi” kadrolarına, “okutman, uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı” kadrolarında bulunanlar “öğretim görevlisi” kadrolarına başka bir işleme gerek kalmaksızın atanmış sayıldığından, yükseköğretim kurumlarının bu kapsamda ayrıca bir atama işlemi yapmasına gerek kalmamıştır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN Doktor öğretim üyesi” veya “öğretim görevlisi” kadrosuna atanmış sayılanların önceki kadro unvanındaki atanma süresi sona erdiğinde, yeniden atanacakların “doktor öğretim üyesi” veya “öğretim görevlisi” olarak atama işlemleri yapılacaktır. Daha önceki kadro unvanında sürekli olarak atananlar da sürekli öğretim görevlisi olarak atanmış sayılacağından bu kapsamdakilere 06/03/2018 itibarıyla öğretim görevlisi kadrosuna sürekli olarak atandığı tebliğ edilerek başka bir atama işlemi yapılmayacaktır. Yabancı uyruklu öğretim elemanları da “doktor öğretim üyesi” veya “öğretim görevlisi” olarak sözleşmeli olarak çalıştırılmış sayılacağından bunlar hakkında ayrıca bir işlem yapılmayacaktır. Bu kapsamdakilerin sözleşme süresinin uzatılması tekliflerinde yeni unvanlarına göre işlem yapılacaktır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DOKTOR ÖĞRETİM ÜYELİĞİ 7100 sayılı Kanunla yardımcı doçent kadroları “doktor öğretim üyesi” kadrolarına dönüştürülmüştür. Düzenleme sadece isim değişikliği mahiyetinde bir düzenleme değildir. Aksine yardımcı doçent kadrolarındakilere verilen hakların üzerine çıkılmıştır. Yardımcı doçentler iki veya üç yıllık sürelerle en fazla 12 yıla kadar atanırlarken, doktor öğretim üyeleri için en çok dört yıllık sürelerle atama imkanı getirilmiş ve en fazla 12 yıllık süreyle atama sınırı kaldırılmıştır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYELİĞİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN DOKTOR ÖĞRETİM ÜYELİĞİ Yardımcı doçentliğe atama için gerekli olan yabancı dil çeviri sınavından başarılı olma şartı doktor öğretim üyesi kadrolarına atamada kaldırılmıştır. Yardımcı doçentlere ödenen üniversite ödeneği katsayısı %165 iken doktor öğretim üyeleri için bu katsayı doçentler için de uygulanan %175’e çıkarılmıştır. Böylelikle doktor öğretim üyelerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmıştır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

UYGULAMALI BİRİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN UYGULAMALI BİRİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ *7100 sayılı Kanunun 34 üncü maddesinin ikinci fıkrasında «(2) Uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında görev yapmakta iken bu Kanunla öğretim görevlisi kadrolarına atanmış sayılanlara ders görevi verilmez ve bu personel bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce ilgili mevzuatta söz konusu kadro unvanları için öngörülen görevleri yapmaya devam ederler.» hükmü bulunmaktadır. *7100 sayılı Kanunun 8 inci maddesiyle değişik 2547 sayılı Kanunun 36 ncı maddesinin üçüncü fıkrasında «… Ancak yükseköğretim kurumlarının uygulamalı birimlerinde görev yapacak olan öğretim görevlileri için ders yükü aranmaz ve bunlara ders ücreti ödenmez.» hükmü bulunmaktadır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

UYGULAMALI BİRİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN UYGULAMALI BİRİM ÖĞRETİM GÖREVLİSİ Bu hükümler doğrultusunda 06.03.2018 tarihinden sonra atanan uygulamalı birim öğretim görevlilerine der yükü şartının getirilemeyecektir. Ancak bunlara talepleri halinde ve üniversitenin yetkili kurullarınca uygun bulunması halinde derslere girebilecektir. Ancak bunlara ek ders ücreti ödenemeyecektir. Uzman, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı kadrolarında görev yapmakta iken öğretim görevlisi kadrolarına atanmış sayılanlara talepleri bulunsa bile ders görevi verilemeyecektir. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ÖĞRETİM GÖREVLİSİ * Döner sermaye faaliyetlerinin bulunduğu birimlerde görev yapan uygulamalı birim öğretim görevlileri de (uzman, çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarındayken öğretim görevlisi kadrolarına atananlar da dahil olmak üzere) öğretim görevlisi olarak döner sermaye gelirlerinden pay alacaktır. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI

PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI 7100 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ Doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış, tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık unvanını kazanmış olan araştırma görevlilerine talepleri üzerine ve üniversite yönetim kurulunun uygun görmesi halinde ders görevi verilebilir. Bu şekilde ders görevi verilen araştırma görevlilerine haftada on iki saati aşan ders görevleri için haftada on saate kadar 2914 sayılı Kanunun 11 inci maddesinde yer alan esaslar çerçevesinde öğretim görevlileri için belirlenmiş olan ek ders ücreti, gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ile sınav ücreti ödenir. 02.01.2019 PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI