SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
Advertisements

Fakir Baykurt 1929’da Burdur’un Yeşiloca ilçesi Akçaköy’de doğdu. Az topraklı köylü bir ailenin çocuğu. 1948’de Gönen Köy Enstitüsü’nü bitirdi, 5 yıl köy.
Özel Hastane Web Sitelerinin Sağlık Turizmi Kapsamında Analizi
BAŞLIK (TIMES NEW ROMAN(TNR), 48 PUNTO, KOYU) ÖZET (TNR, 36 PUNTO, KOYU) Özet bölümünde, yapılan çalışmanın amacı ve önemi kısaca anlatılmalı, kullanılan.
TÜRKİYE ENDOKRİNOLOJİ VE METABOLİZMA DERNEĞİ EN İYİ GENÇ ARAŞTIRICI ÖDÜLÜ-2010.
Bby133 BİLGİ Lİteratürü dersİ
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı.
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DOKTORA PROGRAMI İŞ AKIŞ ŞEMASI ( YÜKSEK LİSANS DERECESİYLE KABUL EDİLENLER) 1.Yarıyıl: Ders Aşaması 1. yarıyıl.
Gazi Üniversitesi Bilgi Paketi Süreç Bilgilendirme Toplantısı 25 MART 2014.
BİLGİ YARIŞMASI 5. SINIF Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Hazırlayan: Mustafa AKKAŞ 5-A Sınıf Öğretmeni Başarılar dilerim.
HARMANLAMA SİSTEMİ VE HEDEFLER 3, Mart 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA Hasan LALE YÖK Bilgi İşlem Dairesi Başkanı 20-21, Ekim 2014.
Öğretmeye bağlı, gerçekçi anlatım türlerinden biri olan günlükler, bir kişinin önemli ve kayda değer bulduğu olayları, gözlem, izlenim,duygu-düşünce.
ÖMER ERDEM. Ömer Erdem 1967 yılında Konya’nın Bozkır'a bağlı olan Harmanpınar köyünde dünyaya geldi. KİMDİR?
Literatür taramasının önemi  Daha önce neler yapıldığını çıkarmaya çalışmayan araştırmacılar alanlarında önemli katkı sağlama fırsatından yoksun kalırlar.
Kitabın künyesi Editör:Ahmet Polat Yazan:Daniel Defoe Derleyen:Öykü Zerrem Kapak:Kenan Tunca Dizgi,sayfa ve kapak tasarım:Mat Yapım Redaksiyon-Düzelti:Şebnem.
 Cümlede, eylemin nesne alabilip alamamasına ya da öznenin, eylemde bildirilen işle ilgili olarak gösterdiği özelliğe eylem çatısı denir. Dolayısıyla,
1 FOTOGRAFLAR : CAN AKIN Cengiz Han ve Mirasçıları... S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Moğol İmparatorluğu’nun Cengiz Han tarafından kuruluşunun 800’üncü.
YAZI TÜRLERİ GURBET DUYMUŞ
XV. ULUSLARARASI SINIF ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİMİ SEMPOZYUMU
Journal, Magazine, Periodical, Bulletin Dergi (Journal) Tanım:  Düzenli aralıklarla yayınlanırlar(haftalık,aylık vb)  Çeşitli yazarlar tarafından yazılmış.
TRAKYA ÜN İ VERS İ TES İ K İ MYA BÖLÜMÜ ORGAN İ K K İ MYA TE Ş V İ K ÖDÜLÜ PROF. DR. MUVAFFAK SEYHAN ANISINA.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Mustafa Süreyya SEZGİN Mustafa Süreyya SEZGİN HAT SANATI Arap harfleri çevresinde oluşmuş güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat Arap harflerinin 6. yüzyıl.
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
 Pamela Spence, 1975 doğumlu şarkıcı, oyuncu. 80ler synth pop tarzını günümüze uyarlayan Spence, Teoman ’ın vokalisti olarak ünlendi. Birçok tiyatro.
HAZIRLAYANLAR GÖZDENUR KAHRAMAN BETÜL SOLAKOĞLU MÜJGAN DİLEK.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
Kur’an ve Tefsir Araştırmacıları Akademik Gelişim Programı
Emine Hoşoğlu doğan İstanbul şehir üniversitesi Eylül 2014
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
B E D İ A C E Y L A N G Ü Z E L C E "Devrim, kadınların gözlerinde başlar. Bir kadın gözlerini deviriyorsa, bir şeyler değişecektir.’’
Kız çocukları için ilköğretimde en yüksek okullulaşma
Metinlerin Sınıflandırması
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
Bitlis Eren Üniversitesi
ÖZEL EĞİTİMİN TEMEL İLKELERİ
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
GAZİ ANADOLU LİSESİ 52.KÜTÜPHANELER HAFTASI PROGRAMI.
FİİLLERDE ÇATI.
ULUSLARARASI CAMBRIDGE PROGRAMLARI
Bu sorunlar neden çözülmeli?
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
ESENLİ BİLAL ŞAHİN İMAM HATİP ORTAOKULU
VI. FEN BİLİMLERİ ARAŞTIRMA SEMPOZYUMU
EBA Nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Kaynak Gösterme Teknikleri
SERVETİFÜNUN EDEBİYATI
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı
GİRİŞ Dersin Tanıtımı Ders tanımı ve dönemi programının içeriği
S.Ü.ÇUMRA MESLEK YÜKSEKOKULU
1- İmam Hatip Okulları nedir?
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
GÜMÜŞOVA MESLEK YÜKSEKOKULU ÜRETİMDE KALİTE KONTROL PROGRAMI
CELİL OKER.
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Türkiye Atıf Dizini nedir?
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Beden Eğitimi ve Spor Tarihi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
BATMAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ( )
Marmara Üniversitesi Kütüphane Bibliyometri Uygulamaları
‘‘KARİYERİNDE BAŞARI SENİN ELİNDE’’
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Üniversite ve Akademik Dürüstlük Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Sunum transkripti:

SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK E M İ N N E D R E T İ Ş L İ İLE SAHAFLAR DÜNYASINA YOLCULUK

emİN NEDRET İŞLİ 1959 Eylül'ünde Cerrahpaşa, İstanbul’da doğdu. Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi (1978). Lise son sınıftayken Sahaf İsmail Özdoğan’ın Enderun Kitabevi'nde çıraklık yaptı. Bu pratik onda eski kitap toplama ve eskiye dair koleksiyonlar oluşturma alışkanlığının gelişmesine sebep oldu. Sahaflar Çarşısının müdavimleri arasına girdiği 1980’lerin ilk yarısında Nedret İşli, artık yavaş yavaş genç bir koleksiyoner olmaya doğru ilerliyordu. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Emin Nedret İşli, aynı bölümün Eski Türk Edebiyatı Anabilim dalında ‘İstanbul’da Gömülü Şairlerin Mezar Taşları’ konusunda hazırladığı teziyle yüksek lisans yaptı (1991).

çalIŞMALARI Türkiye’de modern kitap müzayedeciliğini başlatan Librairie de Pera'da kitap müzayedesi kataloglarının hazırlanmasında çalıştı (1986 - 1998). Yapı Kredi Yayınları ve Sermet Çifter Kütüphanesi'nde eski kitaplar ve kütüphane danışmanı olarak görev yapan Emin Nedret İşli; aralarında Kitap-lık, Sanat Dünyamız, Cogito, Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih, Arkitekt, Tombak, Müteferrika, Simurg, Dergah, Kapalıçarşı, Türk Edebiyatı gibi dergilerin de olduğu çok sayıdaki süreli yayına ‘kitap, kitapçılık, mezar taşları ve İstanbul tarihi’ ile ilgili yazılar yazdı.

eserlerİ Mehmet Rauf'un Halas romanını basıma hazırlayan (1998) Emin Nedret İşli; Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın Sergüzeşt-i Hayatımın Cild-i Evveli adlı anılarının; Yapı Kredi Sermet Çifter Araştırma Kütüphanesi Yazmalar Kataloğu ile Nadir Kitaplar Kataloğu'nun; Edirne: Serhattaki Payitaht ve Diyarbakır: Müze Şehir gibi iki şehir monografisinin hazırlanmasında da görev aldı. Orhan Veli, Melih Cevdet, Oktay Rıfat’ın Şevket Rado’ya yazdıkları mektupları bulup yayına hazırlayan Emin Nedret İşli’nin bu çalışması Yapı Kredi Yayınları tarafından kitaplaştırıldı (2002, 2014). Yusuf Çağlar ile birlikte yayına hazırladıkları Fotoğraflarla Beyoğlu Sahaf Festivali 2008-2011 isimli albüm kitap 2012’de kitapçılardaki yerini alarak meraklılarıyla buluştu.

emİN NEDRET İŞLİ Elinden geçen yüzlerce kıymetli ve nadirattan eserin en önemlilerini yazarak tanıtmaya gayret eden Emin Nedret İşli, Püzant Akbaş’la birlikte kurucusu ve ortağı olduğu Turkuaz Sahaf’ın kurumsal çatısı altında eski kitap alım-satımı işini sürdürmekte, bir taraftan da büyük bir aşk ve coşkuyla Türk kitapçılık tarihine ait belge, kitap, broşür, fotoğraf gibi malzemeyi bir araya getirmeye devam etmektedir.

Turkuaz sahaf Türkiye’nin en önemli özel kitaplıklarından bazılarını satın alan, bazılarının ise müzayedesinin gerçekleştirilmesinde aracı olan Sahaf Turkuaz, bütün bu vasıfları dolayısıyla araştırmacılar, akademisyenler, koleksiyonerler tarafından sık sık tavaf edilmesi zaruri olan bir adres olarak öne çıkmaktadır. Sahaf Turkuaz, kendi koleksiyonunda bulunan eserlerden oluşan sergiler açmış, ulusal ve uluslararası fuarlara katılmış, yayınlar yapmıştır. 20’den fazla akademik çalışmayı yayın dünyasına katmıştır.